Jump to content

Zavallı Türkler


Recommended Posts

Avrupa'nın kenarında, geri bir ülke olduğumuz her halimizden belli.

Youtube kapatılır. Harun Yahya Dawkins sitesini dava eder ve kapatır.

Ülkenin aydınları darbe ister. Darbecileri ve sabotajcıları aydın ilerici kahramanlar ilan eder.

Bunları geçelim.

Asıl bu forumdaki olayımıza bakalım.

İslam'dan kendini kurtarmış gençlerimizin kendilerini nelere verdiğine bakalım.

Amerikalı ateistler kendilerini Hristiyanlığın yalanlarından kurtarmaları için önlerinde ilham alacakları bazı entelektüel kahramanlara sahipler.

Kim bunlar?

Carls Sagan. Richard Dawkins. George Smith. Bertrand Russell.

Bunlar modern isimler.

Ama Amerikalıların Robert Ingersoll gibi 19. yüzyıldan, Thomas Paine gibi çok daha öncelerden kalma tarihsel şüphecileri var. Ve Avrupa'nın eski şüphecileri Hume ve Voltaire var.

Peki bizim memleketimizde kim var entelektüel kahraman olarak görebileceğimiz bir şüpheci?

Turan Dursun'umuz var. Ama o tek bir isim. Ve modern bir isim. Tarihsel olarak şüphecilik geleneğimiz yok.

Ama BAtı'dan da şüpheci ithal edememişiz. Richard Dawkins'in son Tanrı Yanılgısı kitabı hariç. Halbuki Dawkins bu aralar 3 farklı isimle birlikte anılıyor çünkü 11 eylül sonrası dine saldırıya geçen ve bu konuda kitap yazan ateist isimler Dawkins'le sınırlı değil. Sam Harris, Daniel Dennett, Christopher Hitchens diğer bazı isimler.

Tabiki akademik dünyada ateizmi savunan çok daha teknik isimler var: Michael Martin, Quentin Smith, Keith Parsons, Graham Oppy, infidels.org sitesini takip edenlerin tanıyabileceği bazı isimler. Netteki en kapsamlı ateist sitesi olan infidels.org (infidels=kafirler) sitesinde makaleleri bulunan yazarların bir listesi için şu linke bakınız: http://www.infidels.org/library/modern/author.html

Peki bizim zavallı memleketimizin ateistlerinin entelektüel kahramanları kim?

Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao.

Çünkü bizim zavallı ülkemizdeki tek din dışı gelenek direk Marxist-Leninist-Stalinci, DHKPci, terörist, militan komunist bir gelenek.

Bizim ülkemizde Graham Oppy'nin ontolojik argümanı ele alışından; Bertrand Russel'ın başpiskoposla yaptığı radyo münazarasından; Craig'in kozmolojik argümanı tekrar hayata döndürmesinden; bunun biz fizikçi ateist olan Victor Stenger'le yahut filozof Quentin Smith'le yaptığı münazaralardan; ve daha pek çok şekilde devam eden ateist-teist münazarasından, bu işin teknik ayrıntılarından birhaberiz.

Biz sadece bir dinden başka bir dine geçmeyi biliyoruz.

Eğer entelektüel olarak tembel bir insansan, yahut entelektüel kapasiten sınırlıysa, o zaman ne diye uğraşıp felsefeyi etüt edeceksin ki? Ne diye oturup Tanrı argümanlarının teknik detaylarını, bunlara verilmiş cevapları etüt edeceksin ki?

Engels koca Batı felsefesini idealimz-materyalizm ikiliğine indirgeyip sana olayı gayet basitleştirmiş. Sana ayrıca sadece Allahın olmadığına dair kesin güvence vermiyor, ayrıca sana "sisteme" düşman olma yolu ile radikal olma ve hayatına bir heyecan katma fırsatı da veriyor. Hem felsefeyi bir kaç cümle ile özetliyor, hem sana süper "ahlaklı" ve "salih" bir ideoloji verip senin kendini iyi hissetiriyor, hem de seni radikal yapıyor. Eğer özellikle zenginlere gıcıksan, yanından geçen 4x4 leri kıskanıyorsan, bu yeni dine geçerek bunlara karşı olan kıskançlığa dayalı nefretini de kabul edilebilir bir ideolojik tavır olarak kendine ve hatta başkalarına yutturabilirsin.

Ha bu sistemin yerine ne koncağı mı? Orasını bilmiyorsun. Ama önemli değil. Önemli olan senin sana her cevabı hazır sunan bir komple paket dünyagörüşüne sahip olman. Her cevabı versin ki senin için rahat etsin. Aynı Müslümanların dediği gibi "İslam hayatın her safhasına dair söyleyecekleri olan bir dindir". Paket program olarak bunu aynen komple kabul ediyorsun, rahat ediyorsun. Ayrıca oturup araştırma yapmaya, bir sürü kitap karıştırmaya gerek yok. Entelektüel tembeller için birebir.

İşte bizim zavallılar bu zavallı ülkede böyle yapıyor. Kendilerini de Müslüman olarak kalan diğer zavallılardan daha iyi ve ileri görüyorlar. Bir dinden çıkıp başka bir dine iman ettiklerinin farkında değiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Amerikalı ateistler kendilerini Hristiyanlığın yalanlarından kurtarmaları için önlerinde ilham alacakları bazı entelektüel kahramanlara sahipler.

Kim bunlar?

Carl Sagan. Richard Dawkins. George Smith. Bertrand Russell.

Dawkins ingiliz.

tarihinde bayşapka tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim gençliğimde öğretmenlerimiz, evrimi veya felsefeyi anlattıklarında, kafası din ile şekillenmiş öğrencilerin karşı çıkışlarını dengelemek için, güzel bir yöntem uygularlardı.

-Birbiri ile çelişen her türlü kitabı okuyun! Elinize geçen her kitabı okuyun! Sonra bunlar arasında aklınıza yatan ne var ise. onu savunun. Doğruyu yanlışı kendi akıl mantık ve sağduyunuz ile bulun. Derlerdi.

Sevgili ludwig; yukarıdaki yaklaşımı ile sosyalizme ve komünizme karşı şekillenmiş ve kalıplaşmış mentalitesini bize yenilik, şüphecilik vs ile yedirmeye çalışıyor. Aslında tam anlamıyla kendini anlatıyor.

Bizler kapitalizmin içinde yaşıyoruz. Teorileri ve pratikleri ile hepsi önümüzde duruyor. Vee tam da şüphecilik ve yenilik arıyorsanız. İşte o zaman karşıtlarını da okumanız gerekir. İşte o zaman akıl mantık ve sağduyunuz ile doğruyu bulursunuz.

Eski komünistlerin, tez+anti-tez=sentez şeklinde bir formülasyonları vardı. Bir olguyu veya süreci incelerken bu formülasyonu kullanarak sonuca ulaşmak isterlerdi. Eğer tez ve antitez doğru saptanmış ise sentez de doğru olabilirdi. Tabi sentez yapabilecek bir kafa yapısı da gerek.

Yine bizim gençliğimizde, entellektüel, bilgili ve aydın görünmek isteyenler, sürekli piyasadaki popüler bilim adamlarının, yazarların ve düşünürlerin isimlerini telaffuz etmek gibi bir hevesleri vardı. Bir fikir, bir insana mal edilir, artık fikrin ne olduğunu değil, adamın adı ile (entellektüel kahramanlarla) cümleler kurarlardı. Konulara yeni girmiş gençler bu ultra aydınların havada uçuşan isimlerine bakarak, neyi tartıştıklarını bile anlayamazdı.

Sevgili ludwig'in Türk olup olmadığını bilmiyoruz. Ama "Zavallı Türkler" başlığı ile kendini anlatıyor.

Kendisine sormak gerek. Senin Kenank den farkın ne?

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kapitalist olmayı entellektüel olmaya indirgeyen bir anlayış...

Neymiş Amerikada ateistler Carl Sagan'ı örnek alırmış.. Arkadaşın Amerikadaki sosyalistlerin, sözde demokrasi ülkesi Amerikada başlarına neler geldiğinden haberi var mı acaba? Amerikanın sosyalistlere yönelik katliamlarını okumuş mu hiç? Hatta vatandaşlıktan bile çıkaracak kadar gözü döndüğünü de. Örnek Emma Goldman..

Ülkeye zarar veriyormuşuz.

Ulan insafsız, bu ülkeyi ne zamandan beri Marksist Leninistler yönetiyor da sen bu açıklamayı yapabiliyorsun. Bu kronikleşmiş marx korkusunu yenin artık.

Bu ülkeyi senin de desteklediğin Özal zihniyeti bu hale getirdi. İşsizlik çığ gibi büyürken, fabrikalardan hergün işçi çıkarılırken, özelleşmeyle fabrikalardan işçi atılıp var olan işçilerin maaşlarında %35 indirim yapılıyorken ( örn iskenderun demirçelik fabrikası, örnek türk telekom ) , daha geçen hafta IMF'in baskısıyla öğretmenlerin 15 saat değilde 20 saat maaş karşılığı girmesi istenirken, yani senin anlayacağın dilde öğretmen maaşlarına 150 TL indirim yapılması istenirken, sokaklar dilenci kaynıyorken, ülkeye 1 tane fabrika açmayıp ( sözde teşvik yasasıyla kişiler açacakmış ) kalkınmadan bahsederken sen kim oluyorsun da bu ülkeyi siz bu hale getirdiniz diyebiliyorsun ahmak.

Amerikancı başkanlarınız yüzünden bu ülke IMF'e bağımlı bir hale gelmedi mi? Bu ülke fakir olabilirdi, ama en azından gururu olurdu KÜBA gibi.

Ama sizin gibi terörist amerikancı vatan hainleri yüzünden bu ülke hem fakir hem de Amerikan sömürgesi.

De get şimdi.

tarihinde ezogelincorbasi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ama sizin gibi terörist amerikancı vatan hainleri yüzünden bu ülke hem fakir hem de Amerikan sömürgesi.

Yaptığın bu tespitler ve politik ve ekonomik analizler aynı senin daha önce yaptığın "Amerika Afganistan'a ordaki afyon tarlalarından rant almak için girdi" ve "Stalin 20 milyon değil 20 bin insan öldürdü" gibi değerli yorumlarının bilgi seviyesine mi dayanıyor acaba?

IMF olayını senin aklın ermez yawrucum. IMF krizdeki ülkeye borç verirken verdiği parayı da geri alabilmek için o salak ülkenin salak yöneticilerine ekonomiyi nasıl yöneteceklerini de anlatır ki, hem parayı batırmasınlar, hem de krizden çıksınlar. Sen bir halttan anlamadan işçi çıkartılmasından, özelleştirmeden bilmemneden bahsediyorsun. Özelleştirilen şirketlerin bir ton işçi çıkartılmasının sebebi orda gereksiz bir ton işçi torpille bilmemneyle girip orda bir iş yapmadan maaş alıp, ülkenin sırtına kene gibi yapışmış olmaları. Devlet işletmesi zarar etse kimsenin umurunda olmazi ne de olsa vergilerimiz olayı yükleniyor. Ama özel sektöre geçince adamlar zarar etmek istemezler, olayı en akıllı verimli şekilde yönetirler. Sen gibi abes adamlar da "işçi çıkartılıyor" diye popülist, ikiyüzlü, sırf duygulara hitap edip insanları galeyana getirmeye yönelik sahte ahlakçı yaygaralar koparır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

elbetteki yerli ateistler var. hem de sayısı oldukça fazla. ama bu insanlar aptal değil. R. Dawkins atıp tutuyor. kıçına güveniyorsa gidip müslümanların olduğu bir yerde konferans verse ya.

insanlar canlarını sokakta bulmadı. ben iki senedir ateistim ve ateist olduğumu benden başka sadece bir kişi biliyor. peki ben korkak mıyım. hayır. sadece aptal değilim. bilmem anlatabildin mi? kendi arkadaşlarımıza bile açılmakta zorlanıyorsak birilerinin çıkıp kendisini ifşa etmesini ne diye bekliyoruz ülkemizde?

tarihinde terk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu ülkeyi senin de desteklediğin Özal zihniyeti bu hale getirdi.

Özal Türkiye'nin başına gelen en iyi şeylerden biridir, takunyalıdır makunyalıdır ama çok faydalı işler yaptı. Sen Özal öncesi Türkiye'sini nasıl bir yer sanıyorsun arkadaşım?

Link to post
Sitelerde Paylaş

yok onlar istiyor ki darbeler askerler militarizm havada uçuşsun sabah akşam askerlerle donatalım etrafı,

bu ülkede ekonomiyi kaldıranlar amerikancı oluyor genellikle toplum tarafından,

bu toplumun zekası bu kadar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boşuna çabalamayın. Ülkemizde Din karşıtı mücadele veren sosyalistlerdir. Ülkemizde inanmayanlara bakınız ve analizini yapınız. Sivas katliamında ölenler arasında ateistlerde vardır ve bunlar sosyalist insanlardır. Dinlere karşı verilen mücadelede sosyalistlerin yeri doldurulamaz. Bugün gericiliğe karşı mücadele eden, 12 eylül darbesiyle gelen gerici anayasaya karşı gelen, Türk islam sentezine karşı gelen, din dersinin kaldırılmasını isteyen, diyanetin kaldırılmasını isteyen, tarikatlara ve onun yolsuzluklarına karşı gelen ve organize mücadele eden sosyalistlerdir.Bugün bilimsel bilginin yayılması, eğitimde yer alması için mücadele edenler sosyalist değil midir? Yani bu teraneyi bırakıp birde devletlerin yaptıklarına bakın.

Liberal-Kapitalist bir devlet dinlere karşı nasıl mücadele veriyor? Laik dedğimiz bir çok ülkede dini gruplar yok mu? Ve bir çok grup devletten destek almıyor mu? Liberalizm dinleri tampon olarak kullanmıyor mu? Hangi Kapitalist devlet dinlere karşı organize mücadele vermiştir?

Burda boş boş konuşacağınıza karşı çıktığını bu dini dogmalra karşı gerçek hayatta mücadele verin. Buradan atıp tutmak kadar kolay bir şey yok. Sizi de sokaklarda, üniversiteler vb yerlerde dinlere karşı çıkarken görmek isteriz.

Hem felsefeyi bir kaç cümle ile özetliyor, hem sana süper "ahlaklı" ve "salih" bir ideoloji verip senin kendini iyi hissetiriyor, hem de seni radikal yapıyor. Eğer özellikle zenginlere gıcıksan, yanından geçen 4x4 leri kıskanıyorsan, bu yeni dine geçerek bunlara karşı olan kıskançlığa dayalı nefretini de kabul edilebilir bir ideolojik tavır olarak kendine ve hatta başkalarına yutturabilirsin.

Dingillikte son aşama. Ludwig zerre bilgin yok ve seni ciddiye alan varsa ''Zavallı Türkler''

tarihinde Rebell tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Yaptığın bu tespitler ve politik ve ekonomik analizler aynı senin daha önce yaptığın "Amerika Afganistan'a ordaki afyon tarlalarından rant almak için girdi" ve "Stalin 20 milyon değil 20 bin insan öldürdü" gibi değerli yorumlarının bilgi seviyesine mi dayanıyor acaba?

Hahaha, söyleyene bakın hele... ''Amerikanın demokrasi ve özgürlük götürdüğü''nü müjdeleyen ''mesih yardakçıları'' komploculukla suçluyor milleti:D La öle şekersin ki tadından yenmiyor:D

IMF olayını senin aklın ermez yawrucum.

Benim oldum olası böyle kerizliklere aklım ermez şekerim :)

IMF krizdeki ülkeye borç verirken verdiği parayı da geri alabilmek için o salak ülkenin salak yöneticilerine ekonomiyi nasıl yöneteceklerini de anlatır ki, hem parayı batırmasınlar, hem de krizden çıksınlar.

Oy, oy, oy kıyamam sana :) Bana İMF'nin iflah ettiği bir tane ülke göstersene ?

Sen bir halttan anlamadan işçi çıkartılmasından, özelleştirmeden bilmemneden bahsediyorsun. Özelleştirilen şirketlerin bir ton işçi çıkartılmasının sebebi orda gereksiz bir ton işçi torpille bilmemneyle girip orda bir iş yapmadan maaş alıp, ülkenin sırtına kene gibi yapışmış olmaları.

Devlet gapitalist, bürokrasi gapitalist ve sen hala ''istismar''dan dem vuruyorsun :) Eskiden devletin Sümerbank Tekstil fabrikaları vardı. Kaytarmayı önlemek için her işçinin belli bir miktar kotası bulunurdu ve bu kotayı dolduramayan işçilerin maaşından ciddi kesintiler olurdu. Kotalarda, öyle yata yata dolacak cinsten değildi, zaten başındaki şefler-ustalar seni sürekli denetlerdi. Bu durum Özal'ın reformlarına kadar fena işlemedi, çarklar sorunsuz dönüyordu. Zaten, fabrikanın olduğu yer hammade(pamuk) kaynağıydı.

Sonra ne oldu biliyor musun? Özal'ın ''işini bilen'' müdürleri gelmeye başladı... Fabrikaya gelen pamuk ve iplik kalitelerinde ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Bu hem işçinin randımanını hem de ürünün/kumaşın kalitesini düşürüyordu. Sonunda, bu fabrika giderek tökezlemeye başladı... Senin yatıyor dediğin fabrikanın işçileri emekli olduklarında en fazla bir tane ev alabiliyordu; bazı kalifiye işçiler iki tane... Ama buranın ''işbilir'' müdürleri altlarında Mercedes'le dolaşır oldular... Anlıycağın sevgili ''mesih'' kardeşim, devletin memuru da işçisi de sistemde ''denetim/şeffaflık'' olduğu zaman gayet güzel işgörmektedir. Fakat, sen bu işletmelerin ''altını oyarsan'' kokuşmalar, çürümeler başlayacaktır. İşçi, devlet işçisi bile olsa, öyle dediğin gibi kaytaramaz. Zira, üstüne aldığı her işin belli bir süresi/kotası bulunur. Memurlar da sürekli denetlenir...

Devlet işletmesi zarar etse kimsenin umurunda olmazi ne de olsa vergilerimiz olayı yükleniyor. Ama özel sektöre geçince adamlar zarar etmek istemezler, olayı en akıllı verimli şekilde yönetirler. Sen gibi abes adamlar da "işçi çıkartılıyor" diye popülist, ikiyüzlü, sırf duygulara hitap edip insanları galeyana getirmeye yönelik sahte ahlakçı yaygaralar koparır
.

Eyi de gardaşım, gapitalistlerin yönettiği bir devlet aygıtından bahsediyorsun zaten... İşleyiş tarzını, şeklini, denetimlerini gapitalist hökümetlerin belirleyip kontrol ettiği bir aygıt ve onun memurları... Mevcut durumda devlet işletmesi kolay kolay zarar etmez; ancak, ''zarar ettirilir''... Neticede serbest pazar var, devletle kim, nasıl rekabet edebilir?

Ludwig, derdin bu ülkedeki ''ateist'' insan azlığıysa önce gidip eğitim sistemini sorgulayacaksın. Eğitimdeki ulemalar, şövenist-islamcı müfredatlar, tonlarca camiler vs neden/nasıl/niçin yaratılmış soracaksın... Şimdi bunlar, gomünistlerle mücadele ederken eyi/hoş/gözeldi de, o zaman sormadı mı bizim liberaller: Yahu, ya gomünistler gittikten sonra? :) Peki sormazlar mı sana, ne pohuma A-KE-PE'nin peşindesin diye? Zina Yasası gibi bir girişimde bulunacak kadar molozlaşan bu kafalarla sen gibi bir ateistin işi ne ola ki? Bu adamlardan senin özlediğin tarzda ''entel-ateist-geniş fikirli'' adam palazlanmıyacağını ortada değil mi? Baltayı yanlış yere vuruyorsun Ludwig...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Türk ateisti en kalitesiz ateisttir demek istiyor herhalde ludwig abi.

Alaturka sosyalist ateistler dışında bu ülkede faşist, ırkçı, psikopat ateistler de var. Onlar da bence ateizmin çıtasını yükseltiyorlar.

Evet, öyle çıtayı yükseltiyorlar ki bilim, ırk yok kanıtını bile ciddiye almadan Ateistlik taslıyorlar. Allah yok demekle olmuyor bu işler ve saçmalamakta parayla değil ya :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet, öyle çıtayı yükseltiyorlar ki bilim, ırk yok kanıtını bile ciddiye almadan Ateistlik taslıyorlar. Allah yok demekle olmuyor bu işler ve saçmalamakta parayla değil ya :)

sosyal darwinizm

Link to post
Sitelerde Paylaş
sosyal darwinizm

Sosyal Darwinizim Darwin ile oluşan bir şey değil. Daha sonra ortaya çıkan bir düşüncedir. Ve bu tür düşüncelerin poltik alan gayesi ile yapıldığı günüzmüde biliniyor. Bunla ilgili çok güzel makaleler vardı. Bu makaleleri bulursam link yazarım buraya. ( Gerçi sosyal darwvinizme ekmek vermiyor değil hani bizim darwin :) )

Link to post
Sitelerde Paylaş

kimin tarafından oluştuğu önemli değil,ırkçılara diyorsun ya ateist olsalar ırkçı olmazlar diye,işte bu da mantıklı bir açıklama.

Link to post
Sitelerde Paylaş
kimin tarafından oluştuğu önemli değil,ırkçılara diyorsun ya ateist olsalar ırkçı olmazlar diye,işte bu da mantıklı bir açıklama.

Sosyal Darwinistler inançlı da olabiliyor.( İnancı dıştalamıyor) Hitler Darwini çok sever ve kendisi Ateist filan değildir. Bir ırkçı Ateist olabilir elbette. Tanrı yok diyebilir, dinlere karşı olduğunu söyleyebilir. Ama bu konuda Bilim'e başvurarak yapamaz çünkü bilim onların Irk teorisini çöpe atmış durumda yani hem bilimsel olgularla din'e karşı çıkacak hem de bilimin ortaya koyduğu IRK yok kanıtını hiçe sayacak. Bariz çelişki içersinde olurlar ki böyle tiplerde yok değil hani..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...