Jump to content

Atatürk Yaşasaydı


Recommended Posts

Atatürk günümüze kadar yaşayamayacağına göre Onun ilkelerinin günümüze kadar yaşatılmış olması durumunda nerede olacağımızı konuşabiliriz ancak.

Bu durumda herşeyden önce cumhuriyetin kuruluş felsefesinin içine edilmesine izin verilmeyeceği için ikinci cumhuriyet gibi bir öneri de ortaya atılmamış olurdu. Ayrıca bu ikinci cumhuriyet safsatası türklerden çok daha hızlı üreyen kürt nüfusun zamanla gerçek bir toplumsal fenomen haline gelmesiyle yakından ilgilidir. Devletin beceriksiz mücadele politikası, uygulanan dizginsiz ve vahşi şiddetin ayrılıkçı Kürt hareketinin giderek büyümesinde büyük etken olduğunu önemle belirtmek gerekir.

Çok partili sisteme geçilmesiyle beraber din satarak iktidara gelen gericiler halka bol bol çocuk yapmasını öğütlediler. Köylü unsurların hayasızca kışkırtılmasıyla sonunda Atatürkçü kültür zerresine kadar parçalanıp yok edildi, büyük şehirler birer köy görünümü almaya başladı. Nüfus öyle başdöndürücü bir hızla arttı ki insanlar iş bulabilmek için birbirlerinin kıçında açık bir nokta bulmak için bir kurt edasıyla ortalıkta salınır oldu. Adalet vermeliydi bu halka, bunun için de buna ugun isimde bir parti kuruldu. Yüzü nurla parlayan bir adam çıktı, bir elinde özgürlükler vaat ettiği serbest iktisat sistemiyle diğer eilnde de Kuranla halkın karşısına çıkan bu adamın, geceleri şeyi elinde karı kız kovaladığını henüz kimsenin bildiği yoktu. Dinsiz Atatürk'ün hazırlattığı tarih kitapları hemen müfredattan kaldırıldı. Halka dindar olması, örfüne adetine gelenğine sarılması ve bol bol çocuk yapması telkinleri verildi. Sayımız ne kadar çok olursa o kadar güçlü olacaktık. Derken nüfus gerçekten de artmaya başladı. Oluşan bu devasa işgücü arzı enflasyonunda, dünyanın en ucuz emek gücünün sırtından köşeler bir güzel dönüldü. Kapitalistler için bir cennetti artık bu ülke. Acilen nüfus planlaması yapılması gerektiğini haykıran aydınlara gomonüst yafası vuruldu; bu gomonüst denen yaratık şeytanın insan kılığına girmiş haliydi ki cümle kötülükler onun şahsında vücut bulur idi.

Ne var ki yasaklanan herşey gibi gomunizm de halka ilginç gelmeye başlamıştı. Bu akım önce aydın sınıf içinde moda oldu, derken üniversitelere sıçradı, oradan işsiz kesimlere, işçilere yayılmaya başladı. Eşitlik, adalet özgürlük gibi yaldızlı ambalajlarla paketlenilerek vitrine çıkırılıyor, yoksulluktan bunalmış halk tabakası ve macera arayan gençler bunu yeni dinleri olarak benimsiyordu. Sendikalarda, derneklerde okul kantimnlerinde yeni bir türkü çalınıyordu artık. Nameleri kulağa hoş geliyor, dinleyenleri mest ediyordu.

Birkaç civan delikanlı bu koçaklamanın coşturucu etkisiyle hain kapitalisletin bankalarını soymaya başlamıştı bile. Yanki go home! Amerikalılar ..ktir çeken bu süper gomünistler yeni dinlerinin verdiği huşu içinde ellerinde taşıdıkları M. Kemal portreleriyle birer kavram kargaşası ucubeleri olduklarını dahi göremeyecek kadar zihin uyuşukluğu içerisindeydiler, ama bu yeni din çok heyecan veriyordu. Artık eylem yapmak; maça gidip hakeme sövmek, rakip takım taraftarlarını dövmek gibi toplumsal boşalma eylemlerinin yerini almıştı. Üstelik kızlar da bu kahraman gomünistlere daha çok veriyordu. Doğrusu o devirde gomünist olmayanın akllına şaşmak gerekirdi.

Derken meydanlar gomünizm isteyenlerle dolup taşmaya başladı. Taksim meydanını hınca ınç dolduran bu kalabalık, demir ökçenin bir eylül günü sürek avı başlatmasıyla birden bire kayboluvermişti sanki. Halktan hiçbir direniş gelmedi. Hızlı kahramanlar birer don kişot olduklarını o gün anladılar belki ama iş işten geçmişti. Halk %92'yle demir ökçeyi destekliyor, güçlünün cazibesine kapılıp gomünistlerin yok edilmesini istiyordu artık. Ve öyle de oldu...

İki tane sol klasik okuyup kendini aydın sanan, üniversitelerde Che Guaveracılık oynayan maceracı don kişotlarımızın bize hediyesi işte bu demir ökçe olmuştu. Akabinde imam hatipler, özel timler, yasaklar ve zamlar geldi. Sonra da kemiklerini kırdıkları halka şirin görünmek için serbest piyasa adlı şirin bir icatta bulundular, bu kadar sıkmak olmazdı milleti. Serbest bırakalım kim kimi tutarsa işini görsün dediler. İş bilir olmak gerekirdi canım. İşini bileceksin vatandaş, işe gitmesen de olur yeter ki işi bil. Bu yeni slogan baskıdan bunalan halkın yeni şiarı oluvermişti. İşini bilen memurlarla doldurdular devlet dairelerini. Herkes zengin olacaktı, ama tabi işini bilirse. Fakirler zaten hep beceriksiz insanlardı. Altta kalanın canı çıksın oyunu artık başlamıştı.

(devamı yarın ....)

tarihinde MrGuitar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evet... Nerde kalmıştık. Hmmm ...

İşte bu tuttuğunu becermece oyununda herşey serbest olmuştu! Bel altından çalışmak serbestti artık!

Ekonomi serbestti! Yaşasın özgürlük! Altta kalanın canı çıksın! Kim kime dum duma...

Ve bir cimcime vardı...

20'li yaşlarındaydı. Çok güzel sesi vardı.

50'li yaşlarını süren özgürlükçü başbakana geceleri herşey şey serbest dedirten bu genç ve tatlı bayan acaba 50'lik bir kamışa mı vurulmuştu?

Kimbilir... Belki de Yassıada'da verdiği ifadelerde gerçeği söylüyordu:

"Ben onu tüm kalbimle seviyorum... Yeter ki ondan bir çocuğum olsun"

Genç kadın, kocasını bile unuttuğuna göre bu çapkın başbakanda gerçekten de şeytan tüyü olmalıydı. Ne var ki, Aydan Hn tek başına bu kevaşenin iştahını doyurmaya

yetmiyordu. Sefih liboş, her geçen gün zebginleştirdiği haremine bir diğer genç kadını eklemekte gecikmemişti. Suzan... Ah ne kızdı o!

Yüzü nurla parlayan çapkın başbakan herşey serbest sloganını işte bu güzellerin bedeni üzerinde serbestçe gezinirken keşfetmişti. Offf be.. Ne güzel şeydi özgürlük. Hele ki geceleri ...

Ya peki gündüzleri:

Nur yüzlü liboş, gündüzleri ya camide namaz kılarken ya da halka kuran dağıtırken görünürdü. O kadar müslümandı ki hiçbir cumayı ihmal etmez, cami çıkışında kendisini kucaklamak için birbirini çiğneyen halka, yanında getirdiği kuranlardan dağıtırdı. Basım işini yakın akrabasına ihale ettiği kutsal kitabı devlet kesesinden pompalayan liboşumuzun popülerliği her geçen gün daha da artıyordu:

"Liboşum biçim biçim

Ölürem liboş için

Alem bana düşmadır

Liboş sevdiğim için"

İşte halkın dilindeki bu yeni türkünün nakaratları bunlardı.

Libidosu yüksek bu kevaşenin dağıttığı kuranlar mı yoksa bir toprak ağası olması mıydı onu halkın gözünde bu kerte yükselten? Sandıkta %47'yle rekora koşmasında, üstüste iki dönem başbakan olmasında, bu eşssiz başarısının sırrı hep hilafeti hayal eden, dinsiz Ata rejiminden bunalan halka din şırıngalamaktaki ustalığı mıydı yoksa herşey serbest! sloganının çekiciliği miydi bilinmez ama melek yüzlü bu tombalak adam siyaset tarihinde sonraları sıkça görülen zübüklerin şahı, onların önceli ve atasıydı! Aslında bir lise diploması bile yoktu, ama kıçı meclis koltuğuna değenin tahsil görmek için kafa yormasına da gerek yok idi zaten. Bir dilekçe yazdı ve hukuk fakültesine girip dışardan bitiriverdi. Toprak reformuna hışımla karşı çıkıp iplerini kopardığında bir yıldız gibi parıldamasına az kalmıştı!

O esnada:

Türk milleti çabuk unutur sözünü vecizleştirecek gelişmeler yaşanıyordu. İsmet, paralara kendi resmini bastırmış, hatta sağa sola heykellerini diktirip Ata'nınkileri kaldırtmıştı!

Kemalizmin ismetleşmesine halk kolayca alışıvermişti. İhanet çanları önce fısıltıyken şimdi yüksek perdeden tınlamaya başlamıştı. Ancak, kemalizm bir türlü yıkılamıyordu. O zaman onu hedef almanın da yararı yoktu. Kemalist görünüp, onun altını oymak tek çıkar yoldu.

(sürecek)

tarihinde MrGuitar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
Bu tür konuları Ateistcafe'de açmalısınız.

>>>>ATEİSTCAFE

Bu tür konuların açılması,Irkçılığın sınırlarını yıkıyor.Bir ülkenin milli değerlerine saldırı oluyor.Saldırıyı karşılamaya kalktığınızda da ırkçılıkla suçlanıyorsunuz.Bu gibi konuların devam etmesi halinde kendi isteğimle üyeliğime son vereceğim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu tür konuların açılması,Irkçılığın sınırlarını yıkıyor.Bir ülkenin milli değerlerine saldırı oluyor.Saldırıyı karşılamaya kalktığınızda da ırkçılıkla suçlanıyorsunuz.Bu gibi konuların devam etmesi halinde kendi isteğimle üyeliğime son vereceğim.

Arkandayım arkadaşım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hahaha harika bir video. Kadıncağız atatürk adına yapılan yaptırımlardan şikâyetçi, "orada namaz kılma buraya girme".

Halbuki kendi cemaati onu "sen televizyona çıkıyorsun" diye kapı dışarı etmiş. "burada namaz kılma".

Şapkayla dinleme, çıkar şapkanı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk yaşasaydı Milli Görüşcü olurdu

Atatürk

Bugün 10 Kasım anne.

En içli yasım anne.

Benim senin babamın,

Kardeşimin, ablamın.

Sevgili milletimin

Sevgili vatanımın,

içinden sesi anne.

En büyük yası anne

ATATÜRK bugün öldü

Gül benzin bugün soldu.

Yeni bir ülkü oldu,

Gönüllerimize doldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu tür konuların açılması,Irkçılığın sınırlarını yıkıyor.Bir ülkenin milli değerlerine saldırı oluyor.Saldırıyı karşılamaya kalktığınızda da ırkçılıkla suçlanıyorsunuz.Bu gibi konuların devam etmesi halinde kendi isteğimle üyeliğime son vereceğim.

Söylemek istediğinizi anladım sevgili arkadaşım.

Birileri bir şeylerle suçlayacak diye düşüncelerimizi söylemekten, savunmaktan geri durmayalım. Bu çok sıradan bir sindirme, yıldırma politikası. Doğrularla yanlışlar birbirine karıştı. Kimin neyi savunduğu belirsiz...

Forumda dönem dönem çok hararetli politik tartışmalar olur, birileri kızar gider, birileri atılır vs..

O nedenle politik konuların tartışılmasını sınırlı tutmak, forumu politika forumu haline getirmeye zorlayan arkadaşları uyarmak durumundayız. Burası politika forumu değil, ateist bir forum.

Başlık provoke edilir de tartışmalar sizin de belirttiğiniz yöne kayarsa kilitlenir ve Tavanarası'na kaldırılır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Söylemek istediğinizi anladım sevgili arkadaşım.

Birileri bir şeylerle suçlayacak diye düşüncelerimizi söylemekten, savunmaktan geri durmayalım. Bu çok sıradan bir sindirme, yıldırma politikası. Doğrularla yanlışlar birbirine karıştı. Kimin neyi savunduğu belirsiz...

Forumda dönem dönem çok hararetli politik tartışmalar olur, birileri kızar gider, birileri atılır vs..

O nedenle politik konuların tartışılmasını sınırlı tutmak, forumu politika forumu haline getirmeye zorlayan arkadaşları uyarmak durumundayız. Burası politika forumu değil, ateist bir forum.

Başlık provoke edilir de tartışmalar sizin de belirttiğiniz yöne kayarsa kilitlenir ve Tavanarası'na kaldırılır.

İçimden! Oh be sonunda beni anlayan biri çıktı diye tebessüm ediyorum.Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında Atatürk yaşasaydı Bayhan gibiler hala var olacaklardı ama, bir güç oluşturduklarının farkında olmayacaklardı....

Cehaletin müthiş bir güç olduğunu bilemeyeceklerdi. Sesleri duyulmayacaktı.

Atatürk öldüken sonra önce hafifçe kıpırdanacaklar, sonra, Atatürk ilkelerini savunanlar pısmaya devam ettikçe onlar seslerini giderek artırmaya başlayacaklardı...

Pısın Atatürk ilkelerini savunan yarı cahiller..

Pısın...

Siz pısmazsanız, Atatürk düşmanları nasıl baş kaldırabilirler..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aslında Atatürk yaşasaydı Bayhan gibiler hala var olacaklardı ama, bir güç oluşturduklarının farkında olmayacaklardı....

Cehaletin müthiş bir güç olduğunu bilemeyeceklerdi. Sesleri duyulmayacaktı.

Atatürk öldüken sonra önce hafifçe kıpırdanacaklar, sonra, Atatürk ilkelerini savunanlar pısmaya devam ettikçe onlar seslerini giderek artırmaya başlayacaklardı...

Pısın Atatürk ilkelerini savunan yarı cahiller..

Pısın...

Siz pısmazsanız, Atatürk düşmanları nasıl baş kaldırabilirler..

Hacı,

Atatürk ilkelerine saldıran insanlara daha çok söz hakkı verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Eğer bu tip üyeleri aşağılayıp forumdan kovarsak,Muhammed'i eleştirdiğimiz için bizi forumlarından kovan müslümanlardan ne farkımız kalır

Ayrıca bu görüşte insanların görüşlerini rahatça açıklaması ateizmi güçlendiriyor, islamcıların ne kadar tehlikeli ve ilkesiz olduğunu gören yumoş müslümanlar,internet sayesinde bilgiye ulaşabildiklerinden islamı kolayca terkediyorlar.Ateizm şu an ülkemizde yükselen değerlerden biridir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...