Jump to content

Hani Ganimetin 1/5'i Peygamber ve Al-Lah'ındı....


Recommended Posts

Haşr 6

(Medenî 101) Allah'ın, onlardan (mallarından) Peygamberine verdiği ganimetler için siz at ve deve koşturmuş değilsiniz. Fakat Allah, peygamberlerini dilediği kimselere karşı üstün kılar. Allah her şeye kadirdir.

Ayetin açıklaması şöyle : Medine’ye iki mil uzaklıkta bulunan Nadîr oğullarına karşı yaya olarak sefere çıkılmış ve zorlukla karşılaşmadan arazi ele geçirilmiş, bu arazi Hz. Peygamber’e ait kabul edilmiş, o da bunu, kendisi, ailesinin geçimi ve bazı askerî harcamalar için elde tutmuş, bir kısmını da ashaptan bazılarına dağıtmıştır.

Enfal 41

Eğer Allah'a ve hak ile batılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir.

Demek ki Muhammed yine ganimetin hepsini istemiş ve aşağıdaki ayeti uygulamış..:)

Enfal1

Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resulüne itaat edin.

İlk ayetin tefsirinde bunun savaşarak ele geçirilmemesinden dolayı savaş ganimeti ayetinin uygulanmadığı söylenmiş ama yanındaki ordu olmasa Muhammed o bölgeyi alabilir miydi ki bu bir savaş olmasın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Enfal 41 'de bahsi geçenle Enfal 1 de bahsi geçen aynı değildir..Yıllarca yanlış okunmuştur..

Enfal 1'de enfal(savaşta ele geçen mal)

Enfal 41'de ganiym:kazanım(hayattan elde edilen her tür kazanç) geçer..Savaşla alakası yoktur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oğuz ayetlerin bütünü itibariyle sen haklısın..8:41 de savaş içinde yazılmış ama bu 8:41 deki ibarenin savaş ganimeti olduğunu doğrulamaz.

Enfal 41 de savaş ganimeti(kelime olarak enfal kelimesi) geçmiyor buna vurgu yaptım ...Enfalin bütünü Allah'ın Elçisinin...

8/1 Yes'eluneke anil enfal* kulil enfalü lillahi ver rasul* fettekullahe ve aslihu zate beyniküm ve etıy'ullahe ve rasulehu in küntüm mü'minın

8/41 Va'lemu ennema ğanimtüm min şey'in fe enne lillahi humüsehu ve lir rasuli ve lizil kurba vel yetama vel mesakıni vebnis sebıli in küntüm amentüm billahi ve ma enzelna ala abdina yevmel fürkani yevmel tekal cem'an* vallahü ala külli şey'in kadır

Selam...

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

dünyanın evrenin vs hepsi allahın değil mi zaten, neden bir de 1/5 ganimet istesin ki allah. muhammedin hinliği var bu işte :) hani şekerpare filminde sıkışınca padişahım çok yaşa deyip insanları susturan rüşvetçi şener şen gibi muhammed de sıkışınca ganimete allahı ortak ederek milleti susturmaya çalışmış belli ki :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Asıl es geçilen konu şudur.. Bu ganimetlerin içinde en değerli olan kadınlardır.. Yani ganimet denince cariyeler söz konusudur.. Şimdi sormak lazım.. Allah bu kadınları ganimet olarak alıp ne yapacaktır?

Muhammed'le allah kanka galiba. Baksanıza allahta cariye peşinde. Bugün yaşasalar, sabaha kadar, pavyon pavyon rus cariye (pardon konsomatris) peşinde koşacaklar. Tabi, bugün bedavaya cariye yok. Pamuk eller cebe. :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...