Jump to content

ALLAH (c.c)


Recommended Posts

Bir Tanrı varsa eğer;olaylara pek katılmıyor ve müdahale etmiyor gibi duruyor.Yoksa yeryüzündeki bunca kötülük ve rezillik neden olsun?Teoride olupta pratikte olmayan şey yok kabul edilebilir.

Bir haber okumuştum;Bir aile piknik yaparken 3 yaşındaki kızları kaçırılıyor.Ertesi gün ormanda cesedini buluyorlar.Tecavüze uğramış.Tanrı buna nasıl izin verebilir eğer varsa,soruyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 82
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Fallenangel bu sorunun cevabını varsa eğer bende çok merak ediyorum.bir anne çocuğunu nasıl yer.insanoğlu nasıl cenin yer.bir kıza 10 kişi nasıl tecavüz eder.3-5 yaşında çocuklar neden tecavüz edilip öldürülür ve allah bunlara nasıl olurda seyirci kalır.hep hep hep düşünmüşümdür ve herkesin aklındaki sorulardır bunlar.bunlara ne cevap verilirse verilsin hiçbiri bu yaşananları geri döndüremez.yaşadığımız dünya bu ve benzeri binlerce iğrençlik dahi diyemeyeceğim pisliğe seyirci olur ve allah ya da tanrı bunlara nasıl seyirci kalır nasıl nasıl nasıl.bu imtahansa eğer tek bir çocuğu dahi canının yanmaması için dünyayı anında durdururdum.aklıma geldikçe üzülüyorum ve insan olmaktan utanıyorum bazen .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Fallenangel bu sorunun cevabını varsa eğer bende çok merak ediyorum.bir anne çocuğunu nasıl yer.insanoğlu nasıl cenin yer.bir kıza 10 kişi nasıl tecavüz eder.3-5 yaşında çocuklar neden tecavüz edilip öldürülür ve allah bunlara nasıl olurda seyirci kalır.hep hep hep düşünmüşümdür ve herkesin aklındaki sorulardır bunlar.bunlara ne cevap verilirse verilsin hiçbiri bu yaşananları geri döndüremez.yaşadığımız dünya bu ve benzeri binlerce iğrençlik dahi diyemeyeceğim pisliğe seyirci olur ve allah ya da tanrı bunlara nasıl seyirci kalır nasıl nasıl nasıl.bu imtahansa eğer tek bir çocuğu dahi canının yanmaması için dünyayı anında durdururdum.aklıma geldikçe üzülüyorum ve insan olmaktan utanıyorum bazen .

tamam blue kardeş böyle yapma;

bizi de ağlatacan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Unuttuğunuz tek şey insanın da bir hayvan olduğu.Sosyal yaşantıya sahip hayvan gruplarında bile sistemi düzeni bozan birey sürüden uzaklaştırılıyor.Yani konuyu din bazında ele almıyorlar.Biz insan olarak olayı dini boyutta değerlendirip hak adalet arıyoruz.Kendi kurallarımızı kendi etik değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız.Eğer sistemde işlemeyen birşeyler var ise bu sistemin işleyiş şeklinden kaynaklanıyordur.Bizi tanrı yönetmiyor.Çünkü tanrı diye birşey yoktur.Biz varız biz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Benım inancımla ilgili kuşkularım yok.

Burada olmamım temeli sadece psikanaliz.

sordugum sorular sadece ve sadece ateistlere , tesitlere inanalara yönelik bir soru sormadım henüz . (birde 3.tür cıktı ...bu başlıkta Eflatunun yazısını okursan bana hak vereceksin :))

ALLAH VARDIR.

Luuu

Psikanaliz mi? Burada her cümlesini "allah vardir!" diyerek bitiren birisine üzerimizden psikanaliz yapmasi icin izin verdigimizi hic sanmiyorum. Sacmalamayin lütfen, bilimsel psikanaliz icin kendinize gercek bir ortamda gonullu denekler bulmanizi oneririm! Saglikli psikanaliz yalnizca işin uzmanlari tarafindan gerceklestirilebilir ve ancak bu sekilde saglikli sonuclara ulaşilabilir. Bizi sevmek zorunda degilsiniz ancak kişilik haklarimiza saygi duymak zorundasiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlık sahibi arkadaştan ricamdır;

Lütfen forumu iyi tetkik edin.

Bunu yaptığınızda, en azından bu platformada Allahın "var" diye patend alabilmesi için bilimsel olarak "varlık" kriterlerini sağlaması gerektiğini göreceksiniz.

En basit varlık kriteri de bilimsel yaklaşım ile ölçülebilir ve gözlemlenebilir olmasıdır.

Fakat küçük bir pürüz var; ölçülebilen ve gözlemlenebilen herşey maddedir/enerjidir.

Bu durumda inandığınız kitabın, yani Kuranın İhlas süresinin son ayeti ile çelişirsiniz.

Yani siz Allahın varlığını, burada ve beynelminel bilimsel kabullere göre ispatladığınız an, ki bence ihtimal yok, mensup olduğunuz dinden feragat etmeniz gerekir.

Çünkü ilgili ayet gereği, bırakın benzemeyi, madde/enerji bizzat Allahın kendisi olmak durumunda.

Kaldı ki forumu daha yakından ve dikkatlice tetkik ettiğinizde, aslında teizme karşı olanların sizin Allaha olan inancınızla pekte işlerinin olmadığını sezimlersiniz.

Allahın olmadığını söylemek, ya da olduğuna inanmamak, sadece olmayan Allahın adına konuşup, bazen de kendini Vekil görenlere karşı bir metoddur.

Yoksa sizin bireysel olarak Allahın varlığına inanıyor olmanız veya var demeniz pratikte çok fazla problem teşkil etmez.

Problem, erişilmez, dokunulmaz,duyulmaz, gözlenmez ve iletişim kurulamaz bir varlığın, kutsal olduğuna inandırılarak, bazı kimselerin bu varlık üzerinden, bu varlığa inanan ya da inanmayan kişilerin bireysel özgürlüklerine ipotek vurulmasıdır.

Bilmem anlatabildim mi?

Ama tabi Allahın varlığı hem felsefi hem de akademik olarak tartışılabilir..

Burada beklenen normlarda varlığını ispatladığınız Allahın, Allah değil madde olduğunu kabul etmeniz gerekir..

Keşke ispatlasanız.. :)

tarihinde Jeriko tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir Tanrı varsa eğer;olaylara pek katılmıyor ve müdahale etmiyor gibi duruyor.Yoksa yeryüzündeki bunca kötülük ve rezillik neden olsun?

Öyle deme Fallenangel , Allah aslında olaylara katılıyor , herşeye müdahele ediyor , özellikle de geçmişte daha çok ediyordu .

Nasıl mı ?

Şöyle ki ; mesela Muhammet , oğulluğunun karısı Zeynep'e göz mü koydu ; şak ayet , tak müdahele :

- Alabilirsin Muhammet , bu yollar sana helal ossun goçum , arkanda ben varım , zürriyetim sakatlığa makatlığa gelir diye endişe etme , gerekirse halanın kızını , emminin kızını , dayının kızını , teyzenin kızını , sağ elinle kazandıklarını ( köleler , cariyeler ) dahi alabilirsin , hem kadın dediğin nedir ki yahu , el kiri değil mi, korkma yiğidim , arkanda ben varım , bir şey diyemez inekler ...

Veya bazıları Muhammet'in dokuz yaşındaki en küçük kızı , ( pardon dilim sürçtü) dokuz yaşındaki karısı Ayşe hakkında ''filancayla zina etti'' diye dedikodu mu çıkardı ; gelsin müdahele :

- 52 yaşındaki nur yüzlü ve nur sakallı Habibime ve de şuncaaacık el kadar eşine iftira atmaya utanmıyor musunuz lan kefereler , hem hani nerede dört şahidiniz , hani nerede video kayıtlarınız he , Resulüme Ali Kırca muamelesi yapmaktan ne zevk alıyorsunuz , deyin hele zibidiler !

Muhammet'in eşleri ''ilişki sırası yüzünden'' birbirlerini mi yiyorlar ; anında müdahele , ossaat :

- Uslu durun bakiim , kesin sesinizi , söylerim valla habibime boşar atar sizi , edepsizlik yapmayın da hakkınıza razı olun !

Bazı münasebetsizler Muhammet'in evine doluşmuş, geceyarılarına kadar hala oturuyorlar mı ; olay vahim ki ne vahim , müdahele etmezsen olmaz :

- Kalkın artık evinize gidin terbiyesiz , anlayışsız herifler ; sizin yüzünüzden habibim bu geceki sırasını kaçırdı , sizler ne zalimsiniz bilmezsiniz ; Allah tuzakçıdır , şefkatlidir , kahhardır , affedicidir , dönüşünüz onadır , yerseniz .

Ebu Lehep Muhammet'e inanmadı mı , görür gününü o görür ; anında müdahele :

- Bizim mahalleye ( ahirete ) yolun düşer senin nasıl olsa Ebu Lehep , göstereceğim o zaman habibime terbiyesizlik yapmanın ne demek olduğunu . Hele o karın olacak şıllık var ya , onu da çok fena yapacağım , sen bittin oo'lum bittin , seni kurşun manyağı yapacağım .

Yahudi birisi bir müslüman kadına sarkıntılık mı etti ; müdahele şart :

- Bu emir(vaki)den itibaren hepiniz kapanacaksınız , ne o öyle şıllıklar gibi salına salına ortalıkta gezmek , şurada ses etmeyelim dedik , cılkını çıkardınız , elin oğlu da işte azar böyle . Hem söyleyeceğim habibime , size bundan sonra mirastan yarım pay verilecek , diğer haklarınızı da zaten elinizden aldıracağım . Durun hele durun , bugünün yarını da var .

Muhammet İslamı tebliğ ederken hani ( insanlık ve biraz da Resüllük hali ) arasıra üzerine bıkkınlık mı geldi ; teselli hazır :

- Üzülme ciğerim , benim bu puştlara beri tarafta ne yapacağımı biliyorsun , seni sahipsiz sanıp ötüyo dallamalar , adamın elini keserler elini , hem ben onların kalplerini bir kitledim ki Mossad ajanları gelse açamaz , ayrıca cehenneme odun lazım , sen dev bir fırının yanmasının maliyeti nedir bilir misin ey Resulum , olaya bir de bu yönden bak , pragmatik düşün , üzme bu kadar kendini güzelim , sen Kevseri düşün , gerisini bana bırak ...

Daha neler neler ...

Eskiden ise müdahele şöyle oluyordu :

Mesela Lut kavminin elemanları topyekün ''homosekso - bisekso'' türü ilişkiler içine mi girmişler , Lut peygamberin de bunları uyarmaktan mecali mi kalmamış ; e , bu duruma seyirci kalınabilir mi ?

Amanın bir müdahele bir müdahele , sormayın gitsin , resmen toplu katliam .

( Ah Hitler vah Hitler ; insan arasıra Kuran okuyup da katliam proceleri konusunda ufkunu genişletmez mi !? )

Özellikle Kuran'da bir hayli geçen Museviler adına yapılan Tanrısal müdaheleleri saymaya kalkışsam sayfalar yetmez , resmen Köroğlu Destanı'na döner , neme lazım akşam akşam !

--------

Kısacası tezin çok yanlış Fallenangel , bence Allah olaylara müdahele ediyor ve hep etti !

İnanmıyorsan Kuran'a bak , zaten ben de o eserin sahibi Muhammet'in ve şahsi egosu haline getirdiği Allah'ının yalancısıyım .

Ne fazladan birşey kattım ne de eksilttim .

İşin içine kattığım esprilerdeki amaç ise dinin uyuşturucu etkisinden kurtulan günümüz insanlarına bu hurafelerin ne kadar komik geldiğini gözler önüne sermekti .

Güçsüz olduklarında karşısındakilere ''senin dinin sana , benim dinim bana'' ayeti okuyan kuzu postuna bürünmüş kurt takiyyecilerin gerçekte bu ayeti söylerkenki samimiyetlerinin ne olduğunu reklamlardan aazzzzzzz soonnnnraaaa ..... okuyabilirsin .

Sağlıcakla kal .

tarihinde Yakup tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Sn Yakup

Yazını okuken gülsemmi ağlasammı ikileminde kaldım.Acı ama gerçek dedikleri bu olsa gerek.Bunları okuyupta hala "kuran ve muhammet" diyenlere yapılacak başka bişey yok bence.

Çok güzel demişsin, rahat bırak müslümanları, pisliğinizi körpe dimağlara akıtmayın. Al eline kazmayı git ara fosil ara...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Çok güzel demişsin, rahat bırak müslümanları, pisliğinizi körpe dimağlara akıtmayın. Al eline kazmayı git ara fosil ara...

Ben bir arayış içinde değilim.Arayış içinde olan müslümanlardır.Kabedeki putlara tapan benmiyim.Ayrıca müslümanlar bu foruma geliyorsa birşeylerin eksik olduğunu farketmişlerdir.Vicdanları rahat bırakmıyordur.Biryerlerde yanlış var ama nerede deyip kendilerini ateist forumlarına atıyorlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Normalde bir insanın Tanrıya inanmaması mümkün değil ....Ben buradaki tüm ateistlerin yok diyebilmesini tamamen buradaki müslüman -ateist zıtlaşmasına bağlıyorum...marks,freud,nietzsche gibi düşünürlerin 'Tanrı ölmüştür' gibi eleştirilerini biliyorum ama onun tamamen yok olduğunu düşündüklerine inanmıyorum....yaratılışa mana veremediklerinden kendilerini böyle bir boşluğa attıklarını düşünüyorum..

Tanrı yoktur demek,bilmişlik taslamaktan başka birşey değil..eğer kuran ı yalanlayacak iseniz ,Allah ın olmadığını iddia ediyor iseniz,bunu Tanrı yoktur gibi ukalaca cevaplarla değil,onun varlığının bilgisine ulaşılamayacağı şeklinde mütevazi cevaplarla karşılık vermeniz gerekir ki içinizden geçende bence bu...çünkü başka türlü düşünmek ne geçmişte ne gelecekte mümkün değil...

Sürekli eleştiriyor söyleneni çürütmekle uğraşıyorsunuz ..şu yukarı yazdıklarınızın birinde bile açıklayıcı bir cevap göremedim..müslüman konuşuyor siz tersini iddi ediyorsunuz yaptığınız başka birşey yok..artık cevap verebilmeyi öğrenin ,sadece eleştiri ile savunma olmaz ....cevap verin ki bizde neyi savunduğunuzu bilelim..

insanları eleştirmekten ve küfür etmekten vaz geçin!!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Normalde bir insanın Tanrıya inanmaması mümkün değil ....Ben buradaki tüm ateistlerin yok diyebilmesini tamamen buradaki müslüman -ateist zıtlaşmasına bağlıyorum...marks,freud,nietzsche gibi düşünürlerin 'Tanrı ölmüştür' gibi eleştirilerini biliyorum ama onun tamamen yok olduğunu düşündüklerine inanmıyorum....yaratılışa mana veremediklerinden kendilerini böyle bir boşluğa attıklarını düşünüyorum..

Tanrı yoktur demek,bilmişlik taslamaktan başka birşey değil..eğer kuran ı yalanlayacak iseniz ,Allah ın olmadığını iddia ediyor iseniz,bunu Tanrı yoktur gibi ukalaca cevaplarla değil,onun varlığının bilgisine ulaşılamayacağı şeklinde mütevazi cevaplarla karşılık vermeniz gerekir ki içinizden geçende bence bu...çünkü başka türlü düşünmek ne geçmişte ne gelecekte mümkün değil...

Sürekli eleştiriyor söyleneni çürütmekle uğraşıyorsunuz ..şu yukarı yazdıklarınızın birinde bile açıklayıcı bir cevap göremedim..müslüman konuşuyor siz tersini iddi ediyorsunuz yaptığınız başka birşey yok..artık cevap verebilmeyi öğrenin ,sadece eleştiri ile savunma olmaz ....cevap verin ki bizde neyi savunduğunuzu bilelim..

insanları eleştirmekten ve küfür etmekten vaz geçin!!!!

Bence ateistleri eleştireceğine,ilk önce kendine şu soruyu sor?

Tanrının var olduğuna nasıl karar verdim ? Araştırmanı öneririm..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...