Jump to content

Borsa ve Finans Piyasalari


Recommended Posts

drekinci,

Bankalar yiginla para kazaniyor,yani kar ediyor,ayni zamanda gayrimenkulleri ve istirakleri degerleniyor,boylece hisseleri degerleniyor,birileri gelip bu paralari oduyorsa enayi degillerdir,bak sana bir ornek GE geldi ve 2004 te garantinin % 25,5 u icin 1.8 milyar Usd verdi,F Sahenk te satti,bir kac ay once GE dedi ki "alici var bir miktar hisse satacagiz," Sahenk te ver ben alayim dedi ve 25 12 2007 de

% 4.65 ini 647 Milyon USD a geri aldi.

Yani 2004 te GE ye 324 milyon Usd a sattigi hisseyi,3 yil sonra iki katina geri aldi !!

Neden aldilar,neden sattilar,herkesin bir bildigi vardir ama arada halk kaziklanmiyor !!

Siz maasinizla gecinmeyi tercih etmis olabilirsiniz ama,bunun disindakileri havadan para kazananlar veya Soros un isbirlikcileri olarak nitelemeniz biraz abes kaciyor.

Buyukdedem den de eski soylemleriniz,Sabanci yurt yapsa vergiden kacmak icin yapti mantiginda takilmissiniz,Soros ve Buffet i once biraz arastirin,sonra yargilayin.

Sonuc olarak burada Mantik'in baslik acma sebebi borsayi ve piyasalari bilimsel yonden irdelemekti,bu konuda kendisi de ben de bir cok kitaplar okuduk ve arastirmalar yaptik,bunlari burada paylasmak istedik,belki musaade edilse cok enteresan konulara gecebilirdik,fibonacciler var eliott teorileri var vs vs

ancak nedense butun enerjimizi maalesef nuh nebiden kalmis,somut hic bir veriye dayanmayan soylemlerden kurtulmak icin harciyoruz.

Emek veriyor Bovespa ve IMKB borsasi hakkinda gercek verileri aktariyoruz,tavir son derece sasiritici,virgul sonrasi kusurlere takilmisiz vs vs,% 17 fark oldu virgul

Kimseye gidin paranizi borsaya yatirin demedik hatta uyarilar yaptik,dikkatli olunmali vs vs biz bu kadar inceliyoruz,cok mu basariliyiz sanki,bunlari zaten masaya yatirmaya calisiyoruz,yani borsa da yatirim yapinca ne vatan hainligimiz kaldi ne soros ile isbirligimiz enteresan !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 159
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ama şunu söyleyebilirim, yabancı para kara kaş hatırına gelmiyor, gelmiyor değil mi?

Elbette,borsaya giren yerli para da ayni niyetle giriyor !!

1.50-1.77 aralığının neden Çölaşan zırvalığı olduğunu anlamadım,

QUOTE

Bak simdi bunlar ornek verirken,nedense bunlarin orneklerine konu olan fonlar dolari en yuksekten bozdurarak girmistir,cikarken de en dusukten satin alip cikmistir,bu ancak filmlerde ya da ruyada olur.

TC de 2003 senesinde ,2007 de USD kuru 1.20 olacak diyen birisini doverlerdi.

Colasan ve Yigit Bulut,gecmise yonelik faraziye yapiyor,babaannemin takunyasi olsa halam olurdu diyor ,zamaninda bunu gorebilsek,sen ben,o,bu, hepimiz dalardik degil mi????

Bak kardesim Mayis 2005 te bu memlekette USD 1 ay icinde 1325 ten 1.750 ye firladi,ve o ara bir cok yabanci fon zararina dahi cikti,ama Colasan ve Bulut un fonlari nedense o tarihte cikmaz,beklerler USD tekrar 1.20 ye dusunce cikarlar buna kargalar guler.

Haa es kaza boyle egrisi dogrusuna denk gelip bilincsizce para kazanan yok mu ???

Tabii ki var ama istisnai ve tesadufi olarak hepsi bu !!

Anlamadım... Neye istinaden bunu dediğinizi yani. Yabancı para kar amacı güder, gelir, kur düşer, borsaya bonoya girer, karını maksimize eder, gider, kuru yükseltir, döngü bu. Hatırlarsanız bu döngüdeki rahatlık Kemal Derviş'i BİLE rahatsız etmişti,

hal oralarda kalmissiniz,bak kardesim Ocak ta borsadan 922 Milyon Usd cikti doviz kipirdadi mi???

hayir,K.Dervis doneminde bu miktar cikis krize yol acmisti,dunya degisiyor.

Yabancı para giriyor, kuru düşürüyor. Kurun düşüklüğü ayrıca üretim ekonomisine de zarar veriyor, misal, finans piyasaları harika, borsa rekor üstüne rekorlar kırıyor, son bilmem kaç çeyrektir sürekli büyüyoruz ama nasıl oluyorsa üretim ekonomisi aynı şekilde değil ve işsizlik artıp duruyor. Yoksa işsizliğin arttığı, protestolu çeklerin rekor kırdığı, kapanan işyeri sayılarındaki artışlar da mı çölaşan zırvaları

Evet kardesim bunlar zirva,bunlar eskilerin masallari !!

Bu memlekette milyon dolarlara kac adet daire satiliyor,ABD de 30.000 Usd lik jeeplerden burada adeti 100-150.000 Usd dan kac tane satiliyor???Issizlik ayri konu,insanlar guneydogu da 20 ser cocuk yapiyorsa bunlara nasil is bulalim????

Diger baglamda bu ulkede kac tane yabanci isci calisiyor?????

Sonra ulkenizde cekler protesto,isyerleri kapaniyor ama yabancilar habire para yatiriyor bu mantikli mi??

Ihractiniz son bes senede 35 milyar Usd dan 110 milyar usd a cikti ise ne issizlik var diyebilirsiniz ne tesis acilmiyor vs vs bu mallar kendi kendine yapilmiyor keza ithalat,madem herkes ac ayda 12 milyar usd ithalat neden yapiliyor kim neyi satin aliyor????

Bunlara girersek konu dagilacak,sonucta ben bu ekonminin savunucusu da degilim am ucuz ve altyapisiz soylemlere de karsiyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Emel ablam İzmir’de oturuyor. Kamu görevlisi olarak çalışıyor

Emel ablamın ödediği vergiden...

Emel ablan kamu gorevlisi ise zaten vergiyi seklen oduyor kasaya giren bir sey yok

Yigit Bulut Izmirli Emel Abla Atinali Yorgo nun emeklilik parasini oduyor ve biz onlari Izmir den denize dokmustuk seklinde ajitasyon yapiyor,siyasi takilmaya basladi,komplo teorisyeni oldu basimiza,fon uydurma tabii ki

maksadi ornek vermek ise ayni faizler bankalarda da var,ama onun maksadi baska

bak simdi 2003 te ben gittim masal bu ya 1 milyon usd yi onun dedigi gibi ortalama 1.635 ten bozdum ve bankaya faize verdim (bu da citibank olsun) dort yil sonra oldu 2.950.000 (%16 yillik),eh dedim USD iyice dustu ben USD e doneyim 1.150 den dondum param oldu 2.560.000 Usd simdi ben aradaki farki George odedi mi diyecegim????

Ya da bu para Emel ablanin cebinden mi cikti?????

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siyasetle ufak da olsa bir ilgisi olan hicbir konuyu sogukkanli bir bicimde tartisamiyoruz bu forumda, ne kadar ilginc. Halbuki bu baslikta deginilmesini hayal ettigim konular borsanin ve para piyasalarinin analiz edilmesine ve kucuk yatirimcinin kar etmesinin mumkun olup olmadiginin, eger mumkunse bunun nasil olacaginin incelenmesine yonelik olacakti.

Basligi acarken bazi cekincelerim vardi, ozellikle sosyalist arkadaslarin meseleyi nasil goreceklerini tahmin ettigim icin daha ilk baslik yazimda bu noktaya degindim, demeye calistim ki, kapitalizmin bu yonlerini savunup savunmamak degil yapmak istedigim sey, sadece bu sistemde, bu sistemin kurallariyla yasamak zorunda oldugumuz icin, bu sistem icinde kalarak kendimiz neler yapabiliriz, bir yolu var midir, vs. bunlari incelemek istemistim.

Ben kapitalizmi savunan biri degilim. Sosyalist kesimin herhangi bir zafere yakin oldugunu gorsem, inanin onlar arasinda yer alirdim, ki nitekim gecmisimde zaten sol kesim icinde yer almisimdir. Fakat ben ufukta devrim falan gormuyorum. Gorenlerin de hayal dunyasinda yasadigini dusunuyorum. Bu yuzden bu sistem icinde kendi basimin caresine bakmak zorundayim. Bu sebeple de, elbette para piyasalarini da inceleyecegim, baska seyleri de inceleyecegim. Bu sistem icinde bana nefes aldiracak, ozgurluk kazandiracak herhangi bir yol var midir, bunu incelemek elbette ki hakkimdir. Yaptigim da bundan ibaret. Bu konulara ilgi duyulup incelenmesinde bir yanlislik gormuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayım mantık bu konuda asıl amacın siyaset olmadığını anlatmasına rağmen bazı arkadaşlar konuyu başka yerlere çekmiş!

Arkadaşlar mantık'ın ilk yazısını okuyon ve ne demek istediğini anlayın lütfen.

Bu konunun asıl amacı borsa ve finans alanındaki bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasıdır.

Mantıktan ricam bu yazıda dahil, konu ile alakasız yazıları silmesidir.

Çünkü özellikle konuyu takip ediyordum.

Konunun başka başka dallanmasıda takip edenler için verimsizlik yaratıyor!

Saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
her nekadar gereksiz yasalarda belli bir vakit harcamışlar... silimesi haksızlık olur... zaten küfür ve hakarette yok... ancak bu başlıkta öldü tavan arasına gitsin yeniden başık açılabilir şart olarakta borsa ile ilgili yazılsın denilebilir.

Öneriniz çok yerinde.

Ben yazanlarım emeğine saygı duyuyorum.

Fakat konu açıldığında amaç belirtilmesine rağmen konu başka boyutlara çekildi.

Buda ayrı bir saygısızlık.

Konuyu açan muhterem üstüne basa basa yazmış halbuki.

Okumadan cevap mı veriyoruz acaba!!!

Ben bu konularda uzman değilim.

Bunu bilerekte başlığa zıplamadım. Daha sonrada zıplamayacağım.

Fakat bu konuda uzmanlığım olmasada çoğu yerde okuma fırsatı bulamadığım paylaşımlar yapılıyor.

En azından buna saygılı olmak zorundayız.

Amaç öğrenmekse soru soralım.

Konu hakkında varsa bilgi ve tecrübemiz paylaşalım.

Bu ikiside yapılmayacaksa susalım ve okuyalım!!!

Sayfayı kirletmemek adına;

Bu sayfadaki 88 ve 86 numaralı iletilerimin silinmesini rica ediyorum

tarihinde Nektar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Baslik altindaki herhangi bir yazinin silinmesine gerek yok. Cunku hicbirinde kufur veya hakaret yok.

Acikca silinmeyi gerektirecek bir sekilde forum kurallarina aykiri bir nokta da yok.

Tek sorun baslik altinda ana konudan sapilmis olmasi, ki bu bu basliga ozgu birsey degil, sikca oluyor. Ana konudan sapmis yazilar ici bos ve niteliksiz olsaydi, belki baslik tavanarasina tasinabilirdi ama oyle de degil, yazilar fikir iceren nitelikli yazilar. Sadece amaclanan konuda yazilmis degiller, baska konulara sapildi. Olay bundan ibaret. Bu ise bence ne yazilari silmek icin, ne de Tavanarasina tasimak icin gecerli bir sebep degil.

Yani en azindan simdilik boyle. Daha sonra baslik ne hal alir, bilemem.

Eger ustune dusulurse hala ana konuya donulebilir. Umarim bu mumkun olur.

Not: Ayrica, kendi actigim baslik altinda bir zorunluluk olmadikca herhangi bir temizlige girismem dogru olmaz. Diger admin ve moderator arkadaslar da basligi izliyordur. Mudahale etmeleri gereken bir durum ortaya cikarsa onlar gerekeni yapacaklardir.

tarihinde mantik tarafından düzenlendi
Not eklendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tekrar konuya donmek adina, birbaska konudan daha bahsetmek istiyorum.

Piyasalari ve insanlarin bu piyasalardaki davranislarini inceleyenler, cok ilginc bazi sonuclara ulasmislar. Cogunlugun ve ozellikle tecrubesizlerin neden borsada basarisiz oldugunu kismen de olsa acikliyor.

Insan psikolojisi isin cok onemli bir kismi, bunu zaten daha once de soylemistim.

Ilginctir, ortalama bir yatirimci, borsada aslinda yapmasi gerekenin tam tersini yapiyor, bunu tespit etmisler.

Yani Yukselmis bir hisseyi cok erken satiyor, hemen elden cikariyor, yani karini maksimize edecek sekilde davranmiyor. Cunku elde ettigi kari kaybetmek istemiyor.

Dusmus bir hisseyi ise tekrar yukselir umuduyla elinde tutmaya devam ediyor, hemen elinden cikarmiyor.

Yani yukselmis bir seyi satiyor, dusmus bir seyi ise elinde tutuyor.

Halbuki uzmanlara gore yapilmasi gereken bunun tersi. Yani yukselen hisseyi elinde tutmaya devam etmen gerekiyor ve dusmus bir hisseyi ise vakit kaybetmeden satman gerekiyor.

Cunku yukselenler yukselmeye devam etme egiliminde, dusenler ise dusmeye devam etme egiliminde genel olarak.

Yukselisin bittigi tepe noktalarini ve dususun bittigi dip noktalarini tespit etmek kolay degil. Teknik analizde bu ise yarayacak yontemler var. Ornegin trend dogrularinin cizilmesi ve trend aksine dondugu zaman satilmasina dayali yontemler, tavsiyeler var fakat cogu kisi bunlari gozardi ediyor. Ya da 'support' ve 'resistance' denen kavramlar var teknik analizde tanimlanmis olarak. Hisse support noktasina kadar dusuyor ve resistance noktasina kadar cikiyor. O noktalarda egilim tersine donuyor. Ama bu noktalarin ne oldugunu olay gelisirken anlamak cok zor. Bunlar genellikle gecmise ait grafikler uzerinde gosterilerek tespit ediliyor ve bir hisseye ait support ve resistence noktalari normal donemlerde genellikle sabit sayilir. Ama her hissenin hareketli oldugu, bu 'support' ve 'resistence' noktalarini kirip gectigi donemler var. Sonuc olarak, bu durumlarda da yeni support ve yeni resistence noktalarinin neresi olacagini tespit etmek zorlasiyor. Yani daha once de soyledigim gibi pek cok analiz ve pek cok prensip olmasina ragmen, bu isin kesin bir recetesi yok. Uzmanlar dahil hickimse bir hissenin tam olarak ne yapacagini bilmiyor.

Sadece isin icindeki basarili borsacilar, bizlere gore daha iyi tahmin edebiliyorlar hisselerin hareketini. Olay bundan ibaret.

Ortalama yatirimcinin yaptigi hatalara birbaska ornek, ortalama yatirimcinin ilginc sekilde kendi karini minimize edecek ve zararini maksimize edecek sekilde davranma egiliminde olmasi.

Ornegin soyle bir deney yapilmis. Insanlara iki secenek sunuluyor:

Secenek A: %90 ihtimalle 10 dolar kazanacaksin, %10 ihtimalle 1000 dolar kaybedeceksin.

Secenek B: %90 ihtimalle 10 dolar kaybedeceksin, %10 ihtimalle 1000 dolar kazanacaksin.

Pek cok kisi, ilk secenek yerine, ikinci secenegi secmeyi tercih ediyor. Cunku 1000 dolar kaybetmekten korkuyorlar. Ikinci secenekte %90 ihtimalle 10 dolar kaybedecek olmalari onlari rahatsiz etmiyor, rakam gozlerine kucuk gorunuyor. Ama 1000 dolar kaybetme ihtimali onlari endiselendiriyor, bu yuzden ilk secenegi secmiyorlar. Halbuki ilk secenekte %90 ihtimalle para kazanacaklar, ikinci secenekte ise %90 ihtimalle para kaybedecekler.

Yani insanlar, duygusal sebeplerle kendi kazanclarini maksimuma cikaracak ve kayiplarini minimuma indirecek sekilde davranmiyorlar. Tam tersi kazanclarini minimumda tutup, kayiplarini maksimuma cikaracak sekilde davraniyorlar. Yani insanlar irrasyonel bu konularda.

Borsadaki basarisizliklarin altinda bu tur faktorler de var ve cok onemli. Tabi asil mesele zaten mekanizmanin kucuk yatirimcinin aleyhine islemesi. Ozellikle 'insider trading' denen ve yasadisi bile olsa yine de cok fazla uygulanan yontemler, ayrica zengin kisilerin analiz ve arastirma imkanlarinin ve sermayelerinin cok fazla olmasindan kaynaklanan avantajlari, vs zaten ortaya acik bir dezavantaj cikariyor kucuk yatirimci icin. Fakat kucuk yatirimci, cogu zaman tecrubesiz olan taraf da oldugu icin, ayni zamanda yukarida bahsettigim turde psikolojik tuzaklarin da kurbani oluyor.

Yani bilgi her zaman onemli. Bazi seyleri bilmek ve siki bir duygusal disipline girerek bu islerle ilgilenmek, kisinin sansini arttiriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yani Yukselmis bir hisseyi cok erken satiyor, hemen elden cikariyor, yani karini maksimize edecek sekilde davranmiyor. Cunku elde ettigi kari kaybetmek istemiyor.

Cicekleri koparirken,dikenleri sulamak tabir ediliyor bu durum .Halbuki tersi olmali.

Dusmus bir hisseyi ise tekrar yukselir umuduyla elinde tutmaya devam ediyor, hemen elinden cikarmiyor.

Hatta dusmus fiattan bir miktar daha alarak ortalamayi dusuruyor,"pacal" yapiyor,bunun tabiri de "kotu paranin arkasina iyi parayi gondermek",asla pacal yapilmamali.

Halbuki uzmanlara gore yapilmasi gereken bunun tersi. Yani yukselen hisseyi elinde tutmaya devam etmen gerekiyor ve dusmus bir hisseyi ise vakit kaybetmeden satman gerekiyor.

Bu tabii cok genel bir tanimlama burada ince detaylar var,dusmus hisseyi degil de ,surekli dusen hisseyi demek daha dogru olur.Yoksa ilk dususte satmak dogru davranis olmaz.

Cunku yukselenler yukselmeye devam etme egiliminde, dusenler ise dusmeye devam etme egiliminde genel olarak.

Yani belirginlesmis trende sahipler,ya yukselis trendi icindeler ya dusus trendi icindeler,bunun disinda bir de yatay trend vardir ki o da cok uzun devam edebilir,ne iner ne cikar belirli bir aralikta yatay seyreder.

Yukselisin bittigi tepe noktalarini ve dususun bittigi dip noktalarini tespit etmek kolay degil. Teknik analizde bu ise yarayacak yontemler var. Ornegin trend dogrularinin cizilmesi ve trend aksine dondugu zaman satilmasina dayali yontemler, tavsiyeler var fakat cogu kisi bunlari gozardi ediyor.

Bu husuta zirve ve dip formasyonlari takip edilir,omuz bas omuz,ikili tepe vs gibi formasyonlar olusur genel olarak,bazi hisselerde v formasyonu olabilir.

Ya da 'support' ve 'resistance' denen kavramlar var teknik analizde tanimlanmis olarak. Hisse support noktasina kadar dusuyor ve resistance noktasina kadar cikiyor. O noktalarda egilim tersine donuyor. Ama bu noktalarin ne oldugunu olay gelisirken anlamak cok zor. Bunlar genellikle gecmise ait grafikler uzerinde gosterilerek tespit ediliyor ve bir hisseye ait support ve resistence noktalari normal donemlerde genellikle sabit sayilir.

Bunlarin Turkceleri destek ve direnc seklinde.Orada da detaylar var,uzun gecmiste olusan destek veya direncler daha onemlidir,ya da daha uzun zamanli grafiklerdeki direncler daha kuvvetlidir,ornegin haftalik grafiklerde gorulen direnc seviyesi,gunluk grafiktekilerden daha asil ve daha kuvvetlidir.

Ama her hissenin hareketli oldugu, bu 'support' ve 'resistence' noktalarini kirip gectigi donemler var. Sonuc olarak, bu durumlarda da yeni support ve yeni resistence noktalarinin neresi olacagini tespit etmek zorlasiyor. Yani daha once de soyledigim gibi pek cok analiz ve pek cok prensip olmasina ragmen, bu isin kesin bir recetesi yok. Uzmanlar dahil hickimse bir hissenin tam olarak ne yapacagini bilmiyor.

Oncelikle kiris teyit edilmeli bu da genellikle islem hacmi ile olur,daha sonra hisse pull back yaparak destegi test eder destek calisirsa kiris kesinlesir,yok tekrar destegin altina inerse,formasyon bozulur.

Sadece isin icindeki basarili borsacilar, bizlere gore daha iyi tahmin edebiliyorlar hisselerin hareketini. Olay bundan ibaret.

ya da daha disiplinli hareket ediyorlar,yoksa bunlari gosteren alarmlar programlar vs var.

Yani bilgi her zaman onemli. Bazi seyleri bilmek ve siki bir duygusal disipline girerek bu islerle ilgilenmek, kisinin sansini arttiriyor.

Bu kesinlikle dogru,buyuk yatirimcilarin her karari da dogru cikmiyor onlar da cok fazla hata yapiyor,o dev fonlari yonetenler de senin benim kadar anliyor bu isten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ornegin soyle bir deney yapilmis. Insanlara iki secenek sunuluyor:

Secenek A: %90 ihtimalle 10 dolar kazanacaksin, %10 ihtimalle 1000 dolar kaybedeceksin.

Secenek B: %90 ihtimalle 10 dolar kaybedeceksin, %10 ihtimalle 1000 dolar kazanacaksin.

Pek cok kisi, ilk secenek yerine, ikinci secenegi secmeyi tercih ediyor. Cunku 1000 dolar kaybetmekten korkuyorlar. Ikinci secenekte %90 ihtimalle 10 dolar kaybedecek olmalari onlari rahatsiz etmiyor, rakam gozlerine kucuk gorunuyor. Ama 1000 dolar kaybetme ihtimali onlari endiselendiriyor, bu yuzden ilk secenegi secmiyorlar. Halbuki ilk secenekte %90 ihtimalle para kazanacaklar, ikinci secenekte ise %90 ihtimalle para kaybedecekler.

Yani insanlar, duygusal sebeplerle kendi kazanclarini maksimuma cikaracak ve kayiplarini minimuma indirecek sekilde davranmiyorlar. Tam tersi kazanclarini minimumda tutup, kayiplarini maksimuma cikaracak sekilde davraniyorlar. Yani insanlar irrasyonel bu konularda.

deneyde 100 kişi olsun hepsinin 1000 ner doları olsun... 10 kişi tezgahı kapattı artık böyle bir borsa oyuncuları yok. deneyi tekrarladık elimizde artık 90 oyuncu var 9 kişi yine tezgahı kapattı ve elinde kalan 10 dolar ile soğuk gazoz aldı ... e tekrar deney yapıldı 8 kişi yine tezgahı kapattı... sonuç bir bakmışsın oyuncu kalmamış...

birinci deneyde sapır sapır dökülüyor oyuncular... oyunca kalmıyor piyasada... kazananda yok belli süre sonucunda... demekki neymiş bu deneyler yanlışmış ....

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tam tersi kazanclarini minimumda tutup, kayiplarini maksimuma cikaracak sekilde davraniyorlar.

Buna kar da oturmak diyoruz,kar da oturmazsan zararlarini karsilayacak paran olmaz.

Dogru strateji zarari kisa kes kar da otur !

Zaten yapilan islemlerin cok azindan (ort%5) para kazanmak mumkun,o kari da erken realize edersen,para kazanma ihtimalin cok azalir.

Sorun su,daha fazla kar edebilecegimi nereden bileyim,neden simdi satmayayim???

Bunun yanitini bulmak kolay degil,bir den fazla bileseni var,hem borsanin genel konumu,hem sektorel konum,hem temel analiz,hem teknik analiz,hem de islemcilerin islemleri yakinen takip edilmeli.

Hisse genis tabandan geliyorsa cok uzun sure taban yapmis ise hele bu fincan kulp formasyonuna donmus ise,kural olarak cikis cok erken sonlanmaz,alim yapanlar satmiyor ise yine cikis cabuk sonlanmaz,burada aslinda cok fazla endiseye gerek yok boyle bir formasyonda dusus te ani olmaz,satis uzun sureye yayilir,yani satis firsatlari cok olur,burada muhim olan kagitlari yatirimci bizzat kendisi cok siki takibe almalidir,bu surecte midesi de saglam olmali tabii ki !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Borsayla amatör olarak ilgilenmekteyim. Kazandığım dönemlerde oldu kaybettiğim dönemler de oldu. Ama sonuç olarak kazandım. On yıldır borsayla ilgili biri olarak sadece şunu öğrendim. Paniğe kapılmamayı ve sabırlı olmayı. Uzun vadede kazanacağımdan en ufak bir şüphem yok.

Ezkamo,

Bu stratejinizi diger alanlara da yaymalisiniz,sonucta sel gider kum kalir !!

Link to post
Sitelerde Paylaş

FED'in piyasalara likidite desteği açıklaması borsalarda ibreyi yükseliş yönüne çevirdi.Yükseliş uzun sürer veya ani bir çakılma olmazsa kaçan yatırımcı borsaya dönmeye cesaret edecektir.Alım için uygun zamanlar ama 48 binlerden sonra risk olacaktır...Az kazanç ve uzun vadeli düşünenlere banka,borsa,holding hisselerine yönelebilir..Yükseliş trendindeki borsalar doğru şirketlerin hisselerini alırsanız herzaman her türlü yatırımdan fazla kazandırmakta..

Selam...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel bir özel sektör reklamı. "Hayırsever iş adamı." İş adamının hayırseveri olmaz ama neyse.

Sağlığı özelleştiriyorlar yavaş yavaş.

Kamu hastaneleri birer ikişer satılığa çıkarılacak.

Haydarpaşa numuneye sıra geldiğinde.

Bu hayırsever iş adamına satılır artık.

Tabi haberin borsa ile de ilgisi yok ya, o başka.

Herhalde hastane özelleştirildiğinde, borsadaki kağıtlarına sevgili seza talip olur.

Ama hasta olduğunda bu hastanede tedavi olmaya kalkışırsa eğer. Bütün kağıtlarını verdiğinde ancak tedavi olabileceğini şimdiden görememektedir.

Tabi haberin bir de kamu açısından yorumu var.

Yazık o Türkiye Cumhuriyetine ki 2 milyon dolar bulup günde 500 hastaya bakabilecek böyle bir ünite yaptıramıyor. / yaptırmıyor.

Sevgiler.

tarihinde drekinci tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Biz arsasını verdik. Binanın yapımını üstlendi" diyor.

kamuya ait Türkiye'nin en büyük göz hastanesi olacak.

Arkadasim sen de biraz algilama kitligi var galiba,adam kendisi gibi gorme ozurlulere bedelsiz hastahane yaptiriyor,altinda capanoglu ariyorsun.

Adam 73 yasinda iki gozu 44 yildir gormuyor,borsadan para kazaniyor,vatandaslarina hastahaneler,okullar yaptiriyor adami bir dovmedigin kaldi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/...iklama?p1=40898

Adama TBMM ustun Hizmet madalyasi vermisler bir de !!

Bu adam trafik kazasi gecirdikten sonra getirildigi Haydarpasa Hastahnesinde gozlerini kaybettigi icin ayni yere baskalari icin cok modern bir hastane yaptirmak istemis ve suc islemis !!

Asil deginmek istedigim biz gorup,okudugumuz,internetten yararlandigimiz halde basari icin bir yol ve yontem tutturamamisken,bu adam gormedigi halde borsada nasil bu kadar basarili oluyor???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili seza

bu haberin kendisi zaten çapanoğlu. Aramaya ne gerek.

Tabi sende olan algılama kıtlığı nedeniyle ya gerçekten çapanoğlunu görmüyorsun. Veya bilinçli olarak hayırsever iş adamı propagandası yapıyorsun.

Ben adama ve adamın yaptırdığı hastaneye bir şey demedim.

Hadi senin bakış açın ile allah razı olsun diyeyim.

Ama senin gibi düşünenler toplumumuzu sadaka toplumu haline getirmeye çalışıyorlar.

Yardımsever insanlar, yardıma muhtaç insanlara yardım ediyor.

Sevsinler senin yardımseverliğini.

Sen tüm toplumu yardıma muhtaç hale getireceksin. Sonra da yardım edenlerin propagandasını yapacaksın. Olmaz olsun böyle yardım da yardımseverlik te.

Kamu kendi olanaklarıyla. Vatandaşlardan topladıkları vergilerle bu türden hastaneler açmalı. Ki hasta olanlar birilerinin "yardımseverliği" ile kurulmuş hastanelere muhtaç olmasın.

Borsanın kumar olduğunu gösterdim. Zaten sizlerin son iletileriniz de kazanma ihtimali üzerine kurulmuş kumar analizleri olduğu ortada. Kumarda kazandığı ile hastane yaptırmış. Sanki kumarda kazandığı kendi el emeği, göz nuru. Kumarda kazandığı ile kumarbaz iş adamı olmuş. Bir hastane yaptırarak kumarbaz iş adamı hayırsever iş adamı olmuş. Gözlerinin görmemesi de işin trajik boyutu. Ne borsaymış ki gözü açıklar kazanamıyor. Görmeyen bir vatandaş milyonlar kazanıyor.

Tabi bu bakış açısına yabancısın.

Sence toplumda fakirler olmalı.

Birde fakirlere yardım edenler.

Tabi sen de yardım edenler tarafına koyuyorsundur kendini.

Adam ömür boyu piyango oynamış. 80 yaşında büyük ikramiyeyi kazanmış.

O da tutup umumi hela yaptırmış.

Sormuşlar

-niçin umumi hela.

-Bu yaştan sonra gelen paranın içine etsinler diye. Yanıtlamış.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...