Jump to content

Kaç tane kuran var?


Recommended Posts

islam=terör onlar için ^_^

İslam da şiddet içeren öğeler olduğu doğrudur,kadınlarını da çok yaygın olarak döverler bak bunlara kimse itiraz edemez.

Ama müslüman bir ülkeye giden hristiyanın sokakta linç edileceği bilgisine yuh dedim.Bana,koskoca islam düşmanı jadı'ya islamı savundurttu bu hristiyan yobazlar yahu

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...

Birisi Kuranda hırsızın eli kesilir yazıyor,ötekisi o gücü kesmek anlamındadır diyor,ortaya iki farklı kuran çıktı.Birisi nisa 34de dövün yazıyor demiş,ötekisi ayrılma anlamında kullanıldı demiş.Dövün yazan kitapla,ayrılma anlamında kullandı diyen kitap aynı kitap değildirler.Birisi maide 33de geçen yusallebu asmaktır diyor,ötekisi çarmıha germektir diyor.Asmak yazan kitapla,çarmıha germek yazan kitap aynı kitap değildir.Birisi naziat 30da yaydı,döşedi yazıyor diyor,öteki yuvarlattı yazıyor diyor.Yaydı,döşedi yazan ile yuvarlattı yazan kitap aynı kitap değildir,onlar farklı kitaplardır artık.Birisi mülk5te yıldızlarla şeytanlar taşlanıyor,öteki burada büyücülerden,falcılardan söz ediyor,onlara atıfta bulunuyor diyor.Bunların ikisi aynı kitap değildirler artık. Birisi zariyat 30da,genişleticiyiz yazıyor diyor,öteki genişlik,kudret sahibi yazıyor diyor.Genişleticiyiz yazan kitap ile genişlik,kudret sahibi yazan kitap aynı kitap değildirler.Dahası şu var.Kuran denilen kitapta,evren anlamında kullanılan bir sözcük yoktur.Sen gök bildiğimiz gök dersen farklı bir kuran ortaya çıkar,gök evren dersen farklı bir kuran ortaya çıkar.Gök hem evren,hem bildiğimiz gök anlamında kullanılmış dersen de,bu kitap apaçık,anlaşılır olmuyor.Bu da işte sıkıntı,müslümanlar açısından.
Bir sözcüğe senin verdiğin anlamdan farklı bir anlam verenin kitabı senin için artık Kuran değildir.Sen o kitaba artık Kuran diyemezsin,öteki de senin kitabına Kuran diyemez.
 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Aranızda ostim radyo dinleyen varsa biliyordur. Ostim radyo reklamını yapıyor. Guinness rekorlar kitabına giren dünyanın en büyük kuran-ı ramazan boyunca Ankara'da sergileniyor. En büyük kuran açıldığında 3 metrekare. Ankara'da oturanlar gelin görün bence feyz alırsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı kuran'a bakıp farklı anlamlar çıkardıktan sonra tek kuran olsa ne, olmasa ne! Ve ışık efektleri altında yapılan kuranı güzel okuma yarışmasında bir kez daha gösterdi ki insanımız islama ve kuran'a karşı cahil hemde zırcahil. Ayetlerin anlamlarından  tek kelime bilmeyip, bilmediği ayetlerin gerçekliğine şüphesiz inanan insan cahildir. 55 farklı ülkeden gelip TRT1 yarışmasında haykıranlar kimilerine göre kuran bülbülleri, bana göre insanlığın eşekleri.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Her anlam değişikliği başka bir kuranın ortaya çıkmasına neden olur.19 cular tevbe suresinin son iki ayetini atarlar,onların kuranı da başka bir kurandır.Kısacası ortada birden çok kuran bulunmaktadır.Kuran bozulmamıştır,değişmemiştir diyenlere duyrulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her insanın kendine göre yazım stili vardır.

Elinizde yeterli numune olduğu vakit, bazı metotlarla yazarların kökeni hakkında somut bilgi edinmek işten bile değil.

 

On 18.09.2017 at 21:02, kavak yazdı:

Mesela Fransız mühendisi J.-J. Walter bu kitaba matematiksel açıdan yaklașmıș. Ordu ve istihbarat kurumlarının da yaygın olarak kullandığı "Analysis of Text Data" (ATD) metodunu uyarlamıș. Çıkan sonuca göre bu eserde ortalama 50 farklı yazarın parmağı var. 

 

Kaynak:

https://philosophia-perennis.com/2017/05/28/der-koran-aus-mathematischer-sicht/

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...