Jump to content

İstanbul İşgal mi Edilmiştir, Yoksa Fetih mi Edilmiştir?


Recommended Posts

İşte böyleee,

                   Senin aylen ATATÜRKÜN  soyuna  saygı gösterdimi?.Güney doğunun %70 Türkmendi noldu bunlar?.KUYUCU  MURAT(sırp asıllı)155,000 Türkmeni CANLI CANLI  KUYULARA doldurup üstlerini toprakla kapatmıştı.Yavuz doğuzu 100,000 yakın Türkmeni kaletti,Türkmen karılarınıda ESKERLERE dağıttı GAĞURANALI,GAĞUR  GARILI.Ama Atatürk yalnız siktir etti sizinkileri.Türkmenlerin intikamınıda alabilirdi Atatürk ama yapmadı.

                 SİK , AM , GÖTTEN  başka seninkiler ne düşündülerki?

Okuma oranı %4 ,değil köylere şehirler arası bile  yollar yoktu.O % 4 de araplaşmiş, arap için çılgına dönmştü.Arap eskere alınmaz.Arabı çöle yerleştirilen Osmanlı ordusu korurdu.

                Atatürke iki yıl yaverlik yapan emekli bir subayla arkadaşın önerisiyle tanıştık.Bu adam arkadaşın komşusu.Bu adama Amarıkadan HAYAT mecmuasından bir mektup gelir.Ama çevirisini yapacak birini bulamaz.Arkadaşa sorar,sizin tugayda bu mektubun çevirisini yapan kimse varmı?Arkadaşda diyürki benim İngilizce öğrenmeye çalışan bir arkadaşım var istersen çağırıyımda bir baksın mektuba.Oda kabul eder birgün arkadaşla adama gidip mektubuna baktım.Zaten iki üç satırdan ibaret mektup.Çevirisini yaptık bize müsaade deyecektikki olmazzzz lütfen oturun,sizede anlatacaklarım var dedi.

             Kahvelerimiz geldi,adam başladı Anlatmaya.

Osmanlı batmaya başlar başlamaz,ARAPLAR , batılılarla KARI KOCA  oldular.Osmanlı durumu FARK  etti ama batılıların karşısında yapacak birşeyi yoktu.Ne SILAH  üretebiliyür,ne CEPHANA nede ELET  EDEVET.Eskisi gibi SOYGUNADA  gidemiyür.Heriflerin kendilerinin ürettikleri sılahların namlularını sokardılar OS..............nın kıçına.OsMANLI  AĞIR  KANSERE  YAKALANMIŞTI ölümü çok yakındı.

           Osmanlı İstihbarat bir gece Şamdaki Fıransız konsolosluğuna  çatıdan girer.Gizli evrekleri bir okurlarki.Araplar Avrupalıların desteğinde 15 gün sonra ayaklanacaklar OSMANLIYA  karşı.Sabahlayın konsolosluk elemanları gelir bakarlarki,ortalık karma karışık.Durum Osmanlıdaki bütün aRAPgörevli elemanlara,millet vekili,valisi,velisine bildirilir.Onlarda ortadan kaybolurlar. görevlerini bırakıp isyanı başlatırlar.

           Osmanlıda ne bilim,ne teknik var.Paralarıda HURİLERLE,PARLAK  OĞLANLARLA  yemiş bitirmişler,yani OSMANLI  ZÜGÜRT bir HIYARA dönmüş.Yapabilecek pek birşeyidee yok,askerleri ölüme sürmekten başka.

           İngiliz ajanı Fellahları kandırıyor.Kışlalara saldırın,kışlalarda sandiklar altındolu.Araplar kışlalara saldırıp ele geçirirlerki sandıklar bomboş.İngiliz casuslarına sorarlar hani altınlar,sandiklar bomboş.O zaman ajanlar derki Osmanlı arkerlerine altınları yutturmuşlardır.Yakaladığınız Eskerlerin karnini yarın bakın midesinde varmı,yoksa altınlar barsaklarına geçmiştir.Alın şu kancaları götlerine sokun,barsaklarını dışarı çekin bakın altınlar barsaklarındamı?Tabiki ne midede altın çıktı nede barsaklarında.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ama bu şekilde binlerce Osmanlı arkerini canlı canlı parçalayıp öldürmüşlerdir.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------İngilizler mısırdaki esir kamplarında Osmanlı askerlerini yıkanmaya mecbur tutarlar.Suyada zehir korlar20,000 yakın Osmanlı askerinin gözleri kör olur.Kör olarak dönebilen evlerine dönerler.

                 Araplar TÜRK  düşmanlığında dünyada ilk sıradadır.Daha çok şeyler anlattıda yazmaya zaman yok.Arabin ne  DİNİNDE , ne İMANLARINDA nede kendilerinde  HAYIR  yoktur.SÜPER  CAHALDAN  KİME  HAYIR  OLUR.KENDİLERİNE BİLE  HAYIRLARI  YOKTUR.Baksaniza SALAKLIKLARINDAN, kaç arap ülkesi yerle bir oldu.

Dedeniz

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • İleti 109
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://alfa-sorgulama.blogspot.com.tr/2013/11/istanbulun-karanlk-fethi.html

 
“Türkler şehirdeki pek çok Hıristiyan’ı kılıçtan geçirdiler. Yollar sanki yağmur yağmış gibiydi ve dereler kadar kan akıyordu. Gerek Hıristiyanların gerek Türklerin ölü vücutları Çanakkale denizine atıldılar. Bunlar kanallardaki havuzlar gibi suyun üstünde yüzüyorlardı (s.68)
 
Fetih sonrası talan meselesinde Aydın diğer yazarlardan aktarmalar yapmış:
 
“ … yataklarında uyuyan kadınlar karabasanlar yaşamışlardır. Elleri insan kanıyla boyanmış kılıçlı insanlar, rastlantı sonucunda bir araya gelmiş olan bu her ırk ve milletten oluşan kalabalık, vahşi hayvanlar gibi evlere girmişler, kadınları acımasızca sürükleyerek caddelere çıkarmışlar ve orada kendilerine her türlü kötülüğü yapmışlardır … Ve kiliselerin kirletilmesi, yağmalanması … böyle bir şey nasıl anlatılabilir ki? İkonaları ve kutsal emanetleri ve diğer eşyaları saygısızca yere fırlattılar … bazılarını ateşlere atarken, diğerlerini parçalayıp sokaklara saçtılar. Eski zamanın kutsal ölülerinin mezarları açıldı ve kemikleri parça parça edilip sokaklara atıldı. Kutsal kupaların kimi içmek için kullanıldı, kimi eritilip satıldı … ” (1)
 
 
“ … güneş doğalı çok olmamıştı ki, şehir Türkler tarafından ele geçiriliyor ve yağma başlıyor; mukavemet gösterenler öldürülüyor, ihtiyarlar ve cüzamlılarla hasta kimseler parça parça ediliyordu. Teslim olanları esir alıyorlardı.” (2)
 
“Küçükler ve çok yaşlılar para etmedikleri için orada öldürüldü. Erkekler iplerle bağlandılar, kadınlar ikişer üçer kişilik gruplar hâlinde birbirlerine saçlarından bağlandılar. Bizanslı görgü tanıkları, küçük kız ve oğlanların sunak masaları üstünde ırzlarına geçildiğini ve büyük kilisenin onların çığlıklarıyla çınladığını anlatırlar.(3)
 
Bunları hemen hemen aynı açıklıkla Osmanlı tarihçileri de yazmışlar:
 
“ … Şehrin içine girdiler. Yağma ve talan ettiler. Oğlanlarını, kızlarını ve mallarını alıp esir ettiler. Sultan Mehmet dahi evleri için yağma buyurdu. O sırada tutabilen tuttu. Müslümanlar şöyle mala gark oldular ki, İstanbul’un yapıldığı 2400 yıldan beri toplanan mal hep gazilere nasip oldu. Üç gün yağma ettiler. Üç günden sonra yağmayı yasakladılar.” (4) 
“Hisar fetholundu. İyi yağmalar ve doyumluklar oldu. Altın, gümüş ve mücevherler ve her türlü kumaşlar gelip pazara döküldü. Satmaya başladılar. Halkını esir ettiler. Tekfurunu öldürdüler. Güzel kızlarını gaziler bağırlarına bastılar.” (5)
 
Bu Konuda Emine Çankara’ın kitabında da İstanbul’un alındıktan sonra nasıl yağmaladığı anlatılmaktadır:
 
" O zaman Fatih'in yanında, meşhur Beylerbeyi Hamza Bey'in oğlu, Mahmut Paşa'nın katibi Tursun Bey. Tursun Bey Tarih-i Ebu'l-Feth'de gerçeği anlatıyor. İmparatorlar o zaman kırmızı çizme giyerlerdi. Ölüsünü çizmelerinden teşhis ediyor, getiriyorlar. Fatih fetihte saltanat rakibi Emir Süleyman oğlu Orhan'ı da yakalattı ve idam ettirdi. (...)  Orhan, Bayezid'in oğlu Süleyman Çelebi'nin oğlu. İstanbul'a sığınmış, sultanlık iddia ediyordu. Fatih'e karşı surlarda savaştı. Fatih'in ilk işlerinden biri imparatorun ölüsünü buldurmak ve Orhan'ı buldurup idam ettirmek.. Çelebi Mehmed'in soyundan gelenler saltanatın hakiki sahibidir, Fatih bu soydan gelir. Halbuki Orhan, Çelebi Mehmed'in kardeşi Süleyman Çelebi'nin oğludur."(6)
 
II. Mehmet’in İstanbul’u aldıktan sonra yağma yapmaması hem İslam hukukuna hem de tarihe aykırıdır. Şehir alındıktan sonra 3 gün yağmalanmıştır. O devirde savaşların nedenlerinden birisi de yağmaydı. Askerlerin savaşa gitme nedeni ganimet elde etmekti. Bu ganimetin içinde para, mal mülk olduğu kadar erkek ve kadın köle (cariye) elde etmek de vardır. Çünkü askerler bekârdır ve cariyeleri cinsel ihtiyaçları için kullanacaklardır ki biz buna günümüzde tecavüz diyoruz, köleleri ise esirciyan pazarlarında satarlardı. II. Mehmet (Fatih) kundaktaki on bir aylık kardeşi Ahmet’i boğdurmuştur, Hurifileri canlı canlı yaktırmıştır.
 
 
 
 
tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumda bayağı bizans soyu varmışda haberimiz yokmuş.Kısaca vatan haini diyelim şunlara

Fatih sultan mehmet bunların soyunu tüketmişti sanıyordum ancak.

Yeniden türemişler.İlginç !

 

tarihinde Hankah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Hankah yazdı:

Bu forumda bayağı bizans soyu varmışda haberimiz yokmuş.Kısaca vatan haini diyelim şunlara

Fatih sultan mehmet bunların soyunu tüketmişti sanıyordum ancak.

Yeniden türemişler.İlginç !

 

 

Kim bu Bizans soyları? Yağmayı anlatan arkadaş mı mesela? Sen yağma ve katliamın olmadığını mı iddia ediyorsun? Hem katliam olmadı diyorsun hem de Fatih bunların soyunu tüketmişti sanıyorum diyorsun. Bu bir çelişki değil mi?

 

Kafan acıdı değil mi ibiş? Soru sorulmasına ve cevap vermeye uygun olmayan bir et parçası taşıyorsun bedeninin üzerinde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 hours ago, Tabula Rasa said:

Bu arada, Osmanlı yağma yapardı ama Haçlılar yağmanın kralını yapardı. Onu da atlamayalım.

 

2. Mehmet Konstantinapol'ün suyunun suyunu ele geçirmiştir. Türklerden önce Konstantinapol defalarca Haçlı yağmasına uğramıştır. 

Yukaridaki yaziya yorum yapmadim abi. Kopayaladigim sitede de kaynakca var zaten.

Bu yaziyi kopyalamamin sebebi de fetih ve isgalin ayni sey oldugunu gostermek. Yoksa katolikler, ortodox memleketlerden gecerken gavura vurur gibi vurmuslar. :)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 02.04.2017 at 00:59, malta erigi said:

http://alfa-sorgulama.blogspot.com.tr/2013/11/istanbulun-karanlk-fethi.html

 
“Türkler şehirdeki pek çok Hıristiyan’ı kılıçtan geçirdiler. Yollar sanki yağmur yağmış gibiydi ve dereler kadar kan akıyordu. Gerek Hıristiyanların gerek Türklerin ölü vücutları Çanakkale denizine atıldılar. Bunlar kanallardaki havuzlar gibi suyun üstünde yüzüyorlardı (s.68)
 
Fetih sonrası talan meselesinde Aydın diğer yazarlardan aktarmalar yapmış:
 
“ … yataklarında uyuyan kadınlar karabasanlar yaşamışlardır. Elleri insan kanıyla boyanmış kılıçlı insanlar, rastlantı sonucunda bir araya gelmiş olan bu her ırk ve milletten oluşan kalabalık, vahşi hayvanlar gibi evlere girmişler, kadınları acımasızca sürükleyerek caddelere çıkarmışlar ve orada kendilerine her türlü kötülüğü yapmışlardır … Ve kiliselerin kirletilmesi, yağmalanması … böyle bir şey nasıl anlatılabilir ki? İkonaları ve kutsal emanetleri ve diğer eşyaları saygısızca yere fırlattılar … bazılarını ateşlere atarken, diğerlerini parçalayıp sokaklara saçtılar. Eski zamanın kutsal ölülerinin mezarları açıldı ve kemikleri parça parça edilip sokaklara atıldı. Kutsal kupaların kimi içmek için kullanıldı, kimi eritilip satıldı … ” (1)
 
 
“ … güneş doğalı çok olmamıştı ki, şehir Türkler tarafından ele geçiriliyor ve yağma başlıyor; mukavemet gösterenler öldürülüyor, ihtiyarlar ve cüzamlılarla hasta kimseler parça parça ediliyordu. Teslim olanları esir alıyorlardı.” (2)
 
“Küçükler ve çok yaşlılar para etmedikleri için orada öldürüldü. Erkekler iplerle bağlandılar, kadınlar ikişer üçer kişilik gruplar hâlinde birbirlerine saçlarından bağlandılar. Bizanslı görgü tanıkları, küçük kız ve oğlanların sunak masaları üstünde ırzlarına geçildiğini ve büyük kilisenin onların çığlıklarıyla çınladığını anlatırlar.(3)
 
Bunları hemen hemen aynı açıklıkla Osmanlı tarihçileri de yazmışlar:
 
“ … Şehrin içine girdiler. Yağma ve talan ettiler. Oğlanlarını, kızlarını ve mallarını alıp esir ettiler. Sultan Mehmet dahi evleri için yağma buyurdu. O sırada tutabilen tuttu. Müslümanlar şöyle mala gark oldular ki, İstanbul’un yapıldığı 2400 yıldan beri toplanan mal hep gazilere nasip oldu. Üç gün yağma ettiler. Üç günden sonra yağmayı yasakladılar.” (4) 
“Hisar fetholundu. İyi yağmalar ve doyumluklar oldu. Altın, gümüş ve mücevherler ve her türlü kumaşlar gelip pazara döküldü. Satmaya başladılar. Halkını esir ettiler. Tekfurunu öldürdüler. Güzel kızlarını gaziler bağırlarına bastılar.” (5)
 
Bu Konuda Emine Çankara’ın kitabında da İstanbul’un alındıktan sonra nasıl yağmaladığı anlatılmaktadır:
 
" O zaman Fatih'in yanında, meşhur Beylerbeyi Hamza Bey'in oğlu, Mahmut Paşa'nın katibi Tursun Bey. Tursun Bey Tarih-i Ebu'l-Feth'de gerçeği anlatıyor. İmparatorlar o zaman kırmızı çizme giyerlerdi. Ölüsünü çizmelerinden teşhis ediyor, getiriyorlar. Fatih fetihte saltanat rakibi Emir Süleyman oğlu Orhan'ı da yakalattı ve idam ettirdi. (...)  Orhan, Bayezid'in oğlu Süleyman Çelebi'nin oğlu. İstanbul'a sığınmış, sultanlık iddia ediyordu. Fatih'e karşı surlarda savaştı. Fatih'in ilk işlerinden biri imparatorun ölüsünü buldurmak ve Orhan'ı buldurup idam ettirmek.. Çelebi Mehmed'in soyundan gelenler saltanatın hakiki sahibidir, Fatih bu soydan gelir. Halbuki Orhan, Çelebi Mehmed'in kardeşi Süleyman Çelebi'nin oğludur."(6)
 
II. Mehmet’in İstanbul’u aldıktan sonra yağma yapmaması hem İslam hukukuna hem de tarihe aykırıdır. Şehir alındıktan sonra 3 gün yağmalanmıştır. O devirde savaşların nedenlerinden birisi de yağmaydı. Askerlerin savaşa gitme nedeni ganimet elde etmekti. Bu ganimetin içinde para, mal mülk olduğu kadar erkek ve kadın köle (cariye) elde etmek de vardır. Çünkü askerler bekârdır ve cariyeleri cinsel ihtiyaçları için kullanacaklardır ki biz buna günümüzde tecavüz diyoruz, köleleri ise esirciyan pazarlarında satarlardı. II. Mehmet (Fatih) kundaktaki on bir aylık kardeşi Ahmet’i boğdurmuştur, Hurifileri canlı canlı yaktırmıştır.
 
 
 
 

Bunların doğruluk derecesi nedir ? Biraz ilber hocayada yer verilmeli diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...