Jump to content

Ramazan Orucunun Tıbbi Faydaları


Recommended Posts

  • İleti 153
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hı hı tabi tabi sen şu acaba cehennemde bi parça bronzlaşırmıyım korkusunun yaptırdığı saçmalıkların verdiği hazdan bahsediyosun evet anlıyorum seni craft :)

Cehennemden korkmak lazım (ben korkmuyorsam bu eksikliğim). Fakat Kuran'da: "Ramazanda orucunu tutmayanlar için kızgın cehennemi hazırladık" türünden bir ayete rastlamadım. Cehennem daha gerçek ve genel bir suç için vardır. İbadetlere endeksli değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arapça'da şehr ifadesi takvimin 1 ayını ifade eder.Kuran Ramazan ayından ve onun oruçla geçmesinden de bahseder(2:185).Dolayısıyla oruç bir şehr(takvim ayı) kadardır.

1 ay kaç gündür yahut 1 hafta kaç gündür gibi sorular absürttür.

tarihinde euclid tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bunu kozmolojik şekiller ve ayetler halinde foruma basıcam, gerek namaz gerekse oruç.

Türk alevi sitesi benim köklerimdir, biz süreç içinde asimile olmuşuz ve islama geçmişiz. Ama köklerimiz budur. Ege ve akdeniz Türkmen-Yörüklerinin dağ köyleri böyledir.

Ben de merak ettim. Oruç Kuranda (bakara 185) ramazan ayında olarak işaret ediliyor. Fakat Ramazan'ın özelliği içerisinde Kadir gecesinin bulunması. Yani şimdi, Kadir Gecesi, astronomik olarak tespit edilirse yada kesin olarak 3 güne indirilirse, bu günlerde oruç tutulmalı demek istiyorsun galiba. Din'in kozmik temelinin olduğuna inandığım için açık kapı bırakıyorum.

Fakat bu durumu 5 vakitten ayıran farklar var. Uydurmasyon 5 vakit ve ekstra rekat uygulaması, aşırı iş gücü ve konsantrasyon kaybına sebep olur. Sanayi ve sanayi sonrası toplumlar buna ayak uyduramaz, nitekim beş vakit Kuran'da da yoktur uydurmadır tamam. Ama "oruç" sanıldığının aksine işgücü kaybına yol açmaz. İlk bir kaç gün asabiyetle geçer (yanlış tutuluğu için) sonrasında alışılır. Bu yıllar yılı toplumda ve kendimde gözlemimdir. Doğru uygulandışında sağlık sorununa yol açmaz, yani işkence değildir (Mısır ezoterik inisiasyonları beni ilgilendirmez, Kuran ilgilendirir).

"Oruç sayılı günlerdir." Öyleyse bu sayının kaç olduğunu belirlemek lazım demek ki. Bence hala bir ay; yani 29/30. Ama kapı açık (bir süre sonra kapanacak.)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Puppet 2:185'de ramadan şehrin oruçla geçirilmesi isteniyor Kadir gecesinin vs değil.O aya ulaşan onu oruçla geçirsin diyor şehre atıf yapıyor.Şehr 3 güne filan denk gelmez hiçbir zaman.

2/185 Şehru ramedanellezı ünzile fıhil kur'anü hüdel lin nasi ve beyyinatim minel hüda vel fürkan* fe men şehide minkümüş şehra felyesumh* ve em kane merıdan ev ala seferin fe ıddetüm min eyyamin uhar* yürıdüllahü biküml yüsra ve la yürıdu bi külüm usr* ve li tükmilül ıddete ve li tükebbirullahe ala ma hedaküm ve lealleküm eşkürun

fe men şehide minkümüş Şehra felyesumhu

''kim o şehre şahit olursa Onu oruçlasın demek'' verdiğim bölüm.

tarihinde euclid tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaşım konuyu yazan zaten doktor

Müslümandır onlar... Objektif olamazlar bu yüzden... Oruç tutmak belki herzaman zararlı değildir ama islam orucunun en büyük problemi su içirmemesidir... Hipertansiyon, sindirim sistemi problemi ve diabeti olanların ise zaten kesinlikle oruç tutmaması gerekir... Ama bu temel bilgiler 7. yy'da yoktur ve çok insan bu sebepten hayatını kaybetti maalesef...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Boş durmayip sezonu acmissiniz yine ya bir yerde ramazan muhebbetinin yapilmadigini goremeyecek miyim acaba? Isitip isitip her ramazan yapilan gevezelikler; yok orucun faydalariymiş yok defalarca yikilan kabeymiş...

Evet sinir sistemine etkisi coktur müslümanlarin bir kismi sinir küpü halinde ortalarda dolanirken bir kismi da sahurdan iftara kadar olan tüm vakitlerini yatakta gecirirler. Nefs dediginiz sey sinir sisteminden ayri degildir insan bir bütündür ve tüm sinir uyarici ilaclar nefs denen sanal varligin etkisini yok edebilirler, demek ki neymiş sinir sistemimizi cok olumlu bir şekilde etkiliyormuş oruc.. Evet evet haklisiniz.

müslüman ülkede ne işin var o zaman git israilde yaşa.

iman gücüyle kazanıldı bu topraklar <_<

Link to post
Sitelerde Paylaş
aç kalmak sağlıklı bir insan için sağlıklı olabilirmi? :acute:

Su içerse olabilir... Ama çok kontrollü bir şekilde ve seçilmiş kişilerde ömür uzatma tıbbında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir oruç; ama islam orucundaki gibi değil...

Aslına bakarsanız ömrü gerçekten uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmış az sayıdaki etkenlerden birisi de kalori kısıtlaması (calorie restriction) ve kontrollü açlıktır (fasting)... Ama İslam orucu, bırakın kaloriyi kısıtlamayı, daha da kilo aldırır genellikle... Ve de su içirmeyerek organizmayı çok zorlar; toksinlerini dışarı atmasını engeller...

Link to post
Sitelerde Paylaş
müslüman ülkede ne işin var o zaman git israilde yaşa.

iman gücüyle kazanıldı bu topraklar <_<

Burası bir tartışma platformu ve de üstelik ateist eksenli bir tartışma platformu... İslamın gerçek yüzünü her yerde göstermek zorunda değilsiniz... Arasıra da müslüman değilmiş gibi davranmayı öğrenmelisiniz... Çoğunluk oldunuz mu ayetlerinizin bile rengi değişiyor ama değil mi? (bakınız Medeni ayetler)...

Link to post
Sitelerde Paylaş

orucun tıbbi hiçbir faydası olmamakla birlikte; bir çok zararı da vardır.

o gazetelerdeki meşhur doktorlar diğer 11 ay hep, su için, kuvvetli kahvaltı yapın, sık yiyin az yiyin, gün boyu yememek zinhar çok kötüdür derler. hele ki susuz kalmanın zararlarına "öküzler" gibi değinirler. haklıdırlar da.

fakat nedense ramazan gelince bu kişilikler başlarlar zırvalamaya.

yok oruç faidelidir, fakat tutarken şunlara da dikkat edin tabi filan...

diyemezler "oruç zararlıdır ey halk".

korkarlar kafir ilan edilmekten, mazallah sonra özel muayenehanelerine müştericikler gelmez de ayda 15 bin tl kazanamazlar, yazık olur onlara.

velhasılı oruç zararlıdır kardeşlerim, hele ki bu sıcaklarda ve de 5 sene sonra filan ölümcüldür.

sağlam adamı yamultur. hasta eder.

işn garibi o yamulan adam da farkındadır ama Allah kuvvet verir der.

bilmez aslında Allahın bi halt vermeyeceğini, bunun Allah!a ters olduğunu.

dayanamıyorsanız tutmayın, tutmak için kasmayın.

sabah kalkın yumurtanızı yiyin, sütünüzü için.

milletin "aman bak oruç tutmuyo, adam değil zaten" demelerine de aldırmayın.

ve bilin ki onu diyenler ancak yobazlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Burası bir tartışma platformu ve de üstelik ateist eksenli bir tartışma platformu... İslamın gerçek yüzünü her yerde göstermek zorunda değilsiniz... Arasıra da müslüman değilmiş gibi davranmayı öğrenmelisiniz... Çoğunluk oldunuz mu ayetlerinizin bile rengi değişiyor ama sizin değil mi? (bakınız Medeni ayetler)...

iman gücüyle kazanılmış topraklarda aynı düşünceye sahip olan imanlı insanları çekememezlik yapamaz.kimin köyünden kimi kovuyorsun diye bir laf vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir insan sağlıklı olmak istiyorsa spor yapabilir, düzenli beslenir ve iyi bir yaşam sağlanır. şu yukarda yazılanlar çok zorlama saçmalıklar ve insanları yanlış yönlendirmek dışında bir şey değil.

yılın 11 ayı boyunca sağlıksız beslenip 1 ayında oruç tutarak sağlığını düzelteceğine inanan insanların zaten sağlığı çoktan bozulmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...