Jump to content

İslam ve adalet;


Recommended Posts

Yahu arkadaşım ben bilmem kaç ileti ve başlık açtım

yenilir yutulur değil iddialarım

bu dinsizlerin her soruların a cevap yetiştiriyorum

VE HERSUALE CEVAP VERİLİR SUAL SORULMAZ DI İMZAM

ama ne hikmetse benim cevaplarımın yanlışlığını isbat edecekleri yerde

onlar ne yapıyor?

Molla saidle Bediüzzmanı karıştırıp hakaret et (KİMİSİ bilerek Şeyh saitle karıştırır)

tımarhane olayında doktor bu adam eğer deliyse dünyada akıllı adam kalmamıştır diye rapor veriyor

bunları öne sürüp kaçıyorlar

ARKADAŞIM HODRİ MEYDAN

CEVAPLARIM YANLIŞ MI? İDDİALARIM BOŞMU?

İSBAT EDİN

İDDİA ediyorum bana dişe dokunur cevap verebilen yok bu forumda

MİSAL:BU HAYVAN MESELESİ

hayvanın iradesi varmı yokmu?

hayvanın zekası varmı yokmu?

hadi tartışalım niye kaçıyorsunuz?

HODRİ MEYDAN

Ahmet;

hayvanın zekası yoktur kardeşim.

vardır diyenin aklından, hayvanlar leş yemek için yaratılmıştır, canlıyken yerse, bu hayvan günaha girer diyenin her şeyinden şüphe ederim.

bunu iddia eden kimse öküzdür. maldır. gerizekalıdır.

bunu senin said amcan iddia ettiğine göre o, bu sıfatlara layıktır.

bu cevaplar senin dişine dokunur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 67
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Rapor mu veriyor? Nerdeymiş bu rapor? Mutlaka bir yerlerde bir kayıdı vardır ,görebilirmiyiz lütfen.

Önemli olan rapor vermesi değil,

önemli olan, bu adam deliyse dünyada akıllı adam kalmamıştır diye rapor vermesi.

ben böyle içeriği olan raporu ilk defa duydum. :D

Doktor da büyük adammış, dünyadaki herkesi görüp tanımış ki, böyle bi sonuca varmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"...Sonuçta ipler koptu ve Bediüzzaman’ın mutasavver olan görüşmeden ümidi kesildi. Son bir çare olarak Padişaha hitaben meramını anlatan bir dilekçe kaleme alarak (dilekçe’de şarkın cehaletten kurtulmasının tek çaresi, bir “Darül-Funun”un Van’da kurulmasıdır diyerek) dilekçeyi

Mabeyn-ı humayuna bıraktı. Birkaç gün daha bekledi. Yine bir ses çıkmadığını görünce; padişahın ve devletin nazarını doğunun ahvaline çekmek niyetiyle, Fatih tarafında bulunan Şekerci Hanında bir oda kiralayarak kapısına şöyle bir levha astı: “Burada her çeşit suale cevap verilir. Her müşkül halledilir. Ama hiç kimseye sual sorulmaz.”

Bu garip ilan üzerine, iki ay süresince her çeşit ilim adamı, her türlü ilme dair-gelip- sualler sordular.,bütün gelenler mutlak isabetli cevaplar aldılar. Bu acip hadise üzerine, mabeyn paşalarına bir telaş düştü ve Bediüzzaman’dan kurtulma yollarını aramaya koyuldular. Sonunda şu planı düşündüler: “Şu her şeyi bilen adam deli olmalıdır” vicdanı satılmış bir iki doktordan uydurmasyon bir rapor hazırlattırdılar ve masum ve günahsız, ama vatan ve millet aşkıyla tutuşan, hamiyet ve gayret nuruyla feveranda olan Bediüzzaman’ı alıp tımarhaneye koydular. Birkaç gün sonra, akıl hastanesi Baştabibi vicdanlı, hamiyetli ve basiretli bir zat olduğundan Bediüzzaman’ı karşılıklı konuşarak muayene ettikten sonra meselenin künhüne vukufiyet peyda eyledi ve Mabeyne şöyle bir rapor tanzim eyleyip yolladı: “Eğer Bediüzzaman’da zerre kadar bir cünunluk varsa, o takdirde Dünyada hiçbir akıllı insan yoktur.”

Bunun üzerine Mabeyin paşaları şaşırdılar; ne yapalım, ne edelim de bundan kurtulalım diye çare düşündüler. Sonunda: “Bunu bir süre nezarette bulunduralım Padişahtan kendisine bir miktar parayı bahşiş ve rüşvet tarzında gönderelim. Herhalde o bu parayı görünce çeker gider” diye bu tedbiri, Sultan Abdülhamid’e bildirip kabul ettirmeye çalışalım. Tedbir kabul gördü. Padişah adına zaptiye nazırı Şefik Paşa görevlendirildi.30 altın peşin bahşiş,her ayda 10 altın maaş..ileride bu maaş daha da arttırılacak diye Sultan Abdulhamidin selamıyla birlikte teklifen götürüldü.Bediüzzaman’ın Şefik paşaya cevabı şöyle oldu: “Ben maaş dilencisi değilim. Bin altın da olsa kabul edemem… ilh” uzun bir muhavere (karşılıklı konuşma içeriği için tıkla http://www.bizimwebsite.com/forum/showthre...0#pid70)…

İşte tımarhane, nazarethane derken 24 Temmuz 1908 günü 2. Meşrutiyet Padişahın fermanıyla ilan edildi. Bediüzzaman hazretleri ya Meşrutiyetin ilanı gününde, ya da bir-iki gün önce serbest bırakıldı. İstanbul’da, Selanik’te hürriyetçilerin tertipledikleri nümayişlere Bediüzzaman da katıldı. Meşrutiyeti İslami şeriata tatbik eden uzun nutuklar irad etti. Onun hürriyet ve meşrutiyeti şeriata tatbik eden bu nutukları ta o günlerde kitaplaştırılarak yayınlandı.

...."(Bu hadise Cemal Kutay’ın eserlerinde, üstadın divanı harbi örfi eserinde, o zamanlarda Eşref Edip beyin çıkardığı yeni istiklal gazetesinde nakledilmiştir. Ayrıca Necmettin Şahiner’in bilinmeyen taraflarıyla Said Nursi eserinde anlatılmaktadır.)

15.03.2007 Ş.Urfa

Abdülkadir BADILLI

kaynak:http://www.gencadam.net/content/view/688/29/

TÜM KONU BEDİÜZZMANIN TIMARHANE MACERASI:http://www.bizimwebsite.com/forum/showthre...mp;pid=70#pid70

tarihinde AhmetBaha tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Yahu arkadaşım ben bilmem kaç ileti ve başlık açtım

yenilir yutulur değil iddialarım

bu dinsizlerin her soruların a cevap yetiştiriyorum

VE HERSUALE CEVAP VERİLİR SUAL SORULMAZ DI İMZAM

ama ne hikmetse benim cevaplarımın yanlışlığını isbat edecekleri yerde

onlar ne yapıyor?

Molla saidle Bediüzzmanı karıştırıp hakaret et (KİMİSİ bilerek Şeyh saitle karıştırır)

tımarhane olayında doktor bu adam eğer deliyse dünyada akıllı adam kalmamıştır diye rapor veriyor

bunları öne sürüp kaçıyorlar

ARKADAŞIM HODRİ MEYDAN

CEVAPLARIM YANLIŞ MI? İDDİALARIM BOŞMU?

İSBAT EDİN

İDDİA ediyorum bana dişe dokunur cevap verebilen yok bu forumda

MİSAL:BU HAYVAN MESELESİ

hayvanın iradesi varmı yokmu?

hayvanın zekası varmı yokmu?

hadi tartışalım niye kaçıyorsunuz?

HODRİ MEYDAN

Oktayın iletilerini ben yazmısım gibi gösterme lutfen

Kurana göre sadece cin ve insanlarda irade vardır. Haliyle Kurana göre hayvanlarda irade yoktur(Bakara suresinde zaten hayvanların Allah tarafından görevlendirilmiş melaik gurubundan olduğu belirtilir). Ayrıca iradenin olması sınavı gerektirir, bundan dolayı sadece insan ve cinler sınav edilir, ayrıca arının yaptığı işlerin de Allah tarafından vahyedildiği yine Kuranda sölenir, yani arı hayvanları temsil eder burada.

hayvanın zekası var mı yok mu sorusu da biyolojinin konusu Kuranda yok benim gördüğüm. Ama bir karıncanın kısacık ömründe yapması gereken işleri zekası ile kavrayıp öğrenmesi zor gözüküyor ne bileyim.

tarihinde aisto tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
diyelim ki; islam allahın gerçek dini ve buna bağlı olarak, cennete gidecek olanlarda müslümanlar..

bu durumda karşımıza şu şekilde bir adaletsizlik sorunu ortaya çıkmakta;

tekonoliji çağında yaşadığımız halde hale dünyanın bir çok köşesinde kuranla tanışma imkanı olmayan, kurandan bir haber yaşamak zorunda kalan yüzbinlerce insan var

bunu geçtim tarihte geriye gidersek... kuranla ve islam tanışmadan,,, ondan bir haber yaşayrak ölen milyarlarca insan evladı var....

bu durumda bu insanların suçu ne, allah neden birileri, kuranla tanışabilecek bir coğrafyada yaratarak veya onları müslüman bir ailenin evladı olarak yaratarak onlara torpil geçmekte,,, diğerlerini ise bundan mahrum edecek bir coğrafyada ve ailede dünyaya getiriyor???? allah adaletsiz mi??? ve kendine göre birilerine torpil mi geçiyor???

ha şimdi bazı müslüman arkadaşlar diyecek ki, allah onları kurandan mesul tutmayacak, herkes kendisine gelenle sorgulanacak;

iyide bu sefer müslüman bir ailede doğmak bir çeşit ceza oluyor... kuranla tanışma imkanı olmayan bir coğrafyada doğan kişi, bir aylık ramazan orucuydu, yok zekattı, haccdı, 5 vakit namazdı ,, yüzünü kabeye dönmekti,, domuz eti yememekti , sarap içmemek ti gibi şeylerin mesuluyetinden kurtulurken..

bu sefer müslüman bir ailenin veya kuranla tanışma imkanı olan bir ülkede doğan biri ise bir yığın sorumlukla ve ibadetle yükümlü olmak zorunda kalıyor...

yani işin iki tarafıda,,, eşit olmayan bir terazi gibi...

bir de şu yandan düşün hem müslüman bir babanın evladı olarak müslüman bir devlette , toplulukta doğup, kuranla içiçe olan , caminin ayağının dibinde olup, ibadeti yapmayanlar ne olacak.islami bir eğitimle , islami bir düzenle, islami örf ve adetlerle yetişen biri nasıl olurda sizngibi hayvana dönüşebilirler.

onlarada peygamberler gönderildi. onların içinde de allahın iyi kulları var.islam , hristiyanlık ve musevilik darwin evrim teorisi gibi dün ortaya atılmadı.binlerce yıldan beri varlar.eğer ki o insan sizingibiyse ateistse, evrim dönmesiyse , bırak dünyanın bir ucunu dibindeki gözünü çıkaracak olanı da inkar eder.sen niye inkar ediyorsun.hemde müslüman bir ülkede müslüman bir millette yaşarken. sen ilk önce kendine bunu sor.

doğru diyorsun adam en azından allah hakkında , kuran hakkında, peygamber hakkında bilgi sahibi olmadığı için ,öğretilmediği için ona göre kanaat görecektir. ama sen ve sizingibiler bildikleri halde islamın varlığını , allahın varlığını , peygamberlrin varlığını inkar edenlerin hali nice olur bir de siz düşünün.

müslüman bir ülkede , kuranın geçerli olduğu bir ülkede doğan her çocuk belli bir yaştan sonra (ergenlikte)ibadetleri yapmakla mükelleftir.

bu müslüman biri için müslüman bir genç için dünyadaki tüm nimetlerden en güzel olanıdır.kendini yaratıcıya adamak, dua okumak, nefsinle cihad etmektir.

müslümanlar zor yolu , zahmetli yolu seçer.sizlerse en kestirme yolu.dünyada yapılanlar nedensiz değildir, dünya darmadağın değildir bir düzen içerisindedir.bu düzene insan oğlu ayak uydurmak zorundadır.nimetlerinden faydalanmak, havasını solumak,suyundak içmek vs.bu bize yaratıcı tarafından yaşamamız ,için bahşedilmiş maddelerdir.yılı, ayı, günü ,saati, dakikası, saniyesi geldimi insan yapayanlız bir şekilde,öbür dünyaya göç eder.işte o zamn bu dünyada yapılanların sorgusu başlar.

sizler öldükten sonra hayatın bitiiği sadece bir atom yığını ve toz yığını haline geleceğinizi söylemekle kandinizi avutuyorsunuz.sizler kestirme yolu tercih edenlersiniz.bu dünyada her şeyin bir nedeni var. en küçük bakterisinden en büyük dağına kadar.

herkes ameliyle sorguya çekilecek.herkes yaptıklarınla , konuştuklarınla sorguya çekilecek.işte o gün geldiğinde sizler birer korkak gibi allaha yalvaracaksınız.işte o zaman size ne evriminiz ne atomunuz nede darwiniz kurtaracak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bir de şu yandan düşün hem müslüman bir babanın evladı olarak müslüman bir devlette , toplulukta doğup, kuranla içiçe olan , caminin ayağının dibinde olup, ibadeti yapmayanlar ne olacak.islami bir eğitimle , islami bir düzenle, islami örf ve adetlerle yetişen biri nasıl olurda sizngibi hayvana dönüşebilirler.

.

sen insan olmakla , müslüman olmayı birbirine karıştırıyorsun..

zannediyorsun ki; müslüman olmak demek= insan olmak demek...

sanıyorsun ki; bir ay ramazan orucu tutularak,, günde 5 vakit namaz kılarak, yönünü mekkeye dönerek... bilmem domuz eti yemeyerek insan olunur..

hayatında hiç ateist yakın arkadaşın oldumu bilmem ama benim çok oldu..

ve şunu söyleyim ki; çoğu zaman ateist olarak tanıdığım kişiler.. kendisine müslümanım diyen kişiden

daha çok dürüst, ahlaklı, erdemli davranışlara sahip, sözünün eri,, haksıklıklara karşı.. daha çok aklını kullanan. paylaşım , iyilik, güzellik ve barıştan yana olduğuna şait oldum... bunuda bilesin..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Cenabı Hak yırtıcı hayvanları diğer hayvanları yesin diye yaratmadı

ölmüş hayvanları yemeleri için yarattı

ancak bu hayvanlarda bir irade vardır ve iradelerini canlı hayvanları yemekte kullanıyorlar

hem dünyada hem ahirette cezaya müstehak olurlar

dünyada ki cezaları avcı insanlarca çokça avlanıp nesilleri yokolacak kadar azalmaları

ahiretteki cezaları ise "ahirette kısa boynuzlu hayvan uzun boynuzlu hayvandan hakkını alacak" hadisi çerçevesind dir

leşle beslenen sırtlan çakal akbaba rahattır düşmanı yoktur

Herzamanki gibi hikmetsizlik yok abesiyet yok herşey mükemmel kıvamda yaratılmıştı

Ahiret vardır ve gelecektir

OHAAA

sana ne diyim bilmiyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...