Jump to content

Ara geçiş fosilleri var mıdır?


Recommended Posts

  • İleti 169
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yazım arada kaynamış. Okuyun öğrenin!!

İnsanın evrimine ait bir araform mu arıyorsunuz?

Australopithecus Afarensis bundan daha güzel bir aday olamazdı sanırım. A.afarensis'i araform yapan bir maymun kafatasına sahip olmasına rağmen el ve ayaklarının bir insanki ile hemen hemen aynı olmasıdır. Dahası ise bu maymunun bizler gibi hatta belki de daha iyi dik yürüyebilmesidir.

HY, bu fosili işlerini bozduğu için insanın atası kabul etmek istememektedir. Dik yürümesi, HY için bir problem oluşturmuş ve bu maymunu şempanze türleri arasıda görmek istemiştir. HY ye göre bu maymunun dik yürümesi tamamen bir safsatadır. Ancak fosiller bu maymunun tamamen dik yürüdüğünü söylüyor.

A.africanus'e ait pelvis ve ayak kemikleri bulunmaktadır. Ayak kemiklerine iyi bakın. Bizimkilerin nerede ise aynısı. Bir el den ziyade yürümek için birer ayaktırlar. Pelvis ve femur kemikleri, özellikle femurdaki içe doğru eğim bu canlının yürüdüğünü göstermektedir. Yürümek için insan ağırlık merkezini merkezde tutar. Bunun için femurlar içe doğru eğimlidir. Ancak şempanzede böyle bir ağırlık merkezini merkezde tutmayı sağlayan gerekli bir yapı olmadığı için yürüyemezler. A.afarensis veya A.Africanus un femurları, ağırlık merkezlerini ortada toplayacak şekle sahiptir. Kısacası bu canlıların iki ayak üzerinde yürümekten başka şansları yoktur.

pelvis.jpg

Son olarak söyleyeceğim bu canlıların ayak izleri bulunmuştur. Bu izler onlara aittir ve iki ayak üzerinde nasıl yürüdüklerini en güzel şekilde kanıtlar:

Laetoli-footprint-3.6mybp.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
[birde darwine hakaret edince sakın üstüne alınma.sonuçta o ruh hastası sahtekarın tekiydi.en azından sen akıllı ol bali ismin gibi kendin de ona benzeme

yaa, demek öyle.

bütün dünya daha geçen bu akıl hastasının

200. doğum yıldönümünü kutladı.

bir nisan şakası mı yaptılar sence?

Soru: İçinde bilinç unsuru olmayan maddi süreçlerden nasıl bilinç meydana gelir?

Cevap niteliğindeki kontra-soru(m): İçinde 'çocuk' unsuru bulunmayan bir cinsel ilişkiden nasıl çocuk çıkar?

Anlayana :)

:)

ben burada darwinin propagandasını yapacak değilim kalkıp canlılar aynı türden geliyor yada memelilerin,kuşların , sürüngenlerin , balıkların atası su solucanları demiyorum

yada tüm hayatın yaşamın bekteri ve mikroorganizmalardan türedi demiyorum

yada darwinin galapagos adalarına gidip saçma bir teoriyle (sizin tabirirnizle doğal seçilimi ) inkar ediyorum diye bana niye kızıyorsunuzki.

illa sizin inandığınız, savunduğunuz evrime ve teorisine inanmak mecburiyetim mi var.ben yıllarca ders kitaplarında okuduğum halde gene inanmadım

atomun , hayatın oluşumunu soruyorum belli değil bir cevabı bilem yok.açın okuyun.

bilime göre dayandırılıyor oda kesin değil sözde hayat basit kimyasal reaksiyonlar sonucu başlamışmış.oluşmuşmuş.

isterse türdeş seçilim değin isterse genetik sürükleme yada herhengi başka bir adla adlandırın evrim sahte ve yapaydır.

ben bu darwinin kitabına girmek istemiyorum çünkü benim bilgim sizden fazla

o kitapları yeterince okudum.şu an o kitapları açıp benim okumam bana en büyük kötülüktür.yalan dolanla, deli saçma ruh hastası bir adamın yazdığı bir kaç saçma deneyden ve fikirden başka bir şey değildir. isterse galapagos adalarında olsun , ister güney amerikada , isterse kendi evinde avrupada olsun sonuçta bu adamın yaptığı sırf dine kızarak hele hele gene bir papazın oğlu olarak ailesini darma dağan etmiştir. çevresi tarafından dışlanmış, kiliseye bilem alınmayan bu adamı niye savunuyorsunuz. ölürken çıldırarak öğlen bu adamı.

hele osmanlılar bizler türk milleti, için yazdıkları söyledikleri,evrimin en alt türüyüz.sizlerden bahsediyor. adam türklere barbar , vahşi yok edilmesi ve evrimini tamamlamaması gereken türler olarak görüyor. kendilerini ise üstün tür. siz bunları mı savunuyorsunuz bana.zamanla üstün türün alt türe baskın gelip yok edeceğini adamın kendi eliyle yazdığını bilmiyormusunuz.hani hepimiz eşittik

ama adam işi genetik sürüklemeye vurunca her şey meydana çıkıyor.

benim bildiklerim bende kalsın boşu başuna beni de günaha sokmayın.

ben ancak kuranımı ve bana gereki olan kitapları okurum.böyle saçma sapan teorilerle dolu olan bir kitabı değil.

belli evrimin ne olduğunu anlayamamışsın yalnız daha.

hem cahil cesaretiyle saldırıyor hem de yalan söylüyorsun.

harun yahyanın zırvalarını bile anlayacak kadar okumamışsın daha.

ölürken çıldırmışmış...

hayatınız yalan,

falan kız fare oldu,

lenin köpek gibi öldü,

kaptan custo müslüman oldu...

daha sayayım mı?

türklere barbar falan dediği yok bre kendine ait fikri olmayan adam!

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=21276&hl=

bir kere de size kakalananlar gerçek mi diye bir araştırın be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yazım arada kaynamış. Okuyun öğrenin!!

bunları sen mi çizdin yoksa darwinmi.unutma sizlerden bazıları çok kurnaz. adam bana diyorki evrim var insan hayvandan (aynı türden)oluşmuş arkasındanda evrim de yaratıcı tarafından yaratıldı diyor. ben sizlerden korkmuyorum . ben böyle müslüman görünüp aslında müslümanları içten içe zehirleyenlerden korkuyorum.

sen bu resimlere doğru diyorsun ama kalkıp kurana yalan diyorsun.hem de bilgileriyle beraber koca bir kitap.sonra peygamberimizin ayak izi var ona inanıyormusun.. sakalı var , hırka şerifi var.kılıcı var. ama kendisine gelince peygamberliğini inkar ediyorsunuz.

bende sana bu resmi tersten çizim önüne bir teori olarak koyabilirim.inanırmısın.evrimin insandan hayvana doğru başladığını ortaya bir hipotez olarak atsam.bir de bu konuda bir kitap yazsam ve iki tane makale yazsam.bu savı bu tezi desteklemeye yetermi.yoksa illaki bir kaç tane kendini bilmez akıllı geçinen budala bilim adamı bulup karşısına kendi el yapımı insana benzeyen iskelet mi götürmem gerekli.

veya senin çizimin gibi bir çizim hazırlayıp bir profesöre imzalatıp herkesin bilgisine mi sunayım

geç bunları kendin bilem inanmıyorsun ama mecbursun.çünkü ailenden eterafından , çevrenden aynı darwinin gördüğü gibi dini bir baskı görmüşün herhalde.seni bu yüzden bir boşluğa bir mantıksızlığa itilmişsin.

hangi bilim adamı neye dayanarak ve hangi kanıtla bunları çizebildi.gerçeklik oranı yüzde kaç.olma olasılığı nedir.yaratıcıya inanmamanızla aynı orandadır.

sen bana çizim değil gerçeğini göster.sahte kurukafatası ve yarı maymun yarı insan iskeletiyle milleti uyutmayın.veya neydi belirsiz hayvan iskeletleriyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Materyal

Sana tartış demedim. Türlerin kökeniyle ilgili Bir satır bilgi sordum. Bilmiyorsan bari yüzsüzlük etmeyi kes be adam. Bilmiyorsan bilmiyorum, okumadım, tek okuduğum dinci sitelerdeki zırvalıklardı de, bitir. Sen rezilsin, bari dinini rezil etme.

Sinir oluyorum bi cahillere.

Link to post
Sitelerde Paylaş

türlerin kökeni türü kitapları okuyup anlamanı beklemiyorum

hiçbişekilde anlayamıyorsan evrimi

basit bişey yap

dişlerini say

sonra onbinlerce yıl öncesinden kalan kafataslarında kaç tane diş var ona bak (ister internetten bak, yok illa yakından görmek isterim kafatasını diyorsan dünyada yüzlerce şehirde bulunan doğa tarihi müzelerine git)

hala evrim yok, yani ilk insanlarla bizim aramızda hiçbir fark yoktu diyorsan senin için yapacak bişey yok

zekayı yükseltebilen ne bir klinik ne bir okul duydum...

tarihinde ulyses tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
sterse galapagos adalarında olsun , ister güney amerikada , isterse kendi evinde avrupada olsun sonuçta bu adamın yaptığı sırf dine kızarak hele hele gene bir papazın oğlu olarak ailesini darma dağan etmiştir. çevresi tarafından dışlanmış, kiliseye bilem alınmayan bu adamı niye savunuyorsunuz. ölürken çıldırarak öğlen bu adamı.

bunların hepsi külliyen yalan. biri bu adamı durdursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
.sonra peygamberimizin ayak izi var ona inanıyormusun.. sakalı var , hırka şerifi var.kılıcı var. ama kendisine gelince peygamberliğini inkar ediyorsunuz.

kliselerde de isanın anasının el örgüsü var. artık bunları yemezler.yavuz selim o tuhafiyeyi mısır seferinden dönerken getirdi. ordaki araplar bir şeyler uydurmuşlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıvıramadınız galiba. Materyal denilen adam, bilimi toptan inkar etmiş. Bundan sonra yapılacak birşey yok. Bilimsel kanıtların direkt doğruluğunu sorguluyor adam. Herife fosil gösteriyoruz, "gerçek olduğunu nereden bileyim" diyor. Öncelikle sen Kuranın gerçekten Tanrı tarafından indirildiğini ispatla madem. Bu kadar şüpheci iseniz bu şüpheleri bir de kendi dininize doğru çevirin!

Bunların inançları budur. "Aman inancıma birşye olmasın da, diğer herşeye çamur atayım" derler. Üstün batmış çamurdan, aynaya baktığın yok.

Sizler bok çukurlarında bağıra bağıra debelenmeye devam edin; birileri sizin üstünüze basarak karşı kıyıya çıkar hiç merak etmeyin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil materyal kardeş. Paran var mı kardeşim? Bu çizimlerin bahsinin geçtiği fosilleri, kendi gözlerin görsün diye seni sergilendikleri müzelere götüreyim. Daha çok paran varsa seni Etiyopya'ya antropologların arasına götüreyim. Gözlerin bir görsün gerçekle yalanı.

Sonra ne kadar cahilce konuştuğunu anlamış olursun......

Link to post
Sitelerde Paylaş
4hand26n.jpg

aslinda evrimi gormemek icin kor olmak gerek. Tahmin et bu el hangi canmliya ait?

Tanri boyle bir hayvana el yapmanin gereksiz oldugunu bilecek kadar akilli olmalydi.

Resimdeki el bir balinaya ait.

Nerden biliyorsun hayvanın yüzmesinde bu eklemlerinde yardımcı olmadığını.

Ayrıca dikkatli bakıldığında yumuşak dokuda belli oluyor. Ve insan eli bu. Balina değil.

tarihinde antiateist_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Nerden biliyorsun hayvanın yüzmesinde bu eklemlerinde yardımcı olmadığını.

Abes oomuş, o zaman balıkların neden böyle değil? Bu kaynamış eklemler, yüzgecin etkinliğini azaltır, onun kalın olmasına, esnekliğinin azalmasına yol açar..

Yumuşak doku, kasları gösterir, tipik balina eli..

İnsan eli mi? Daha insan eli ile balina elini bile ayıramıyorsun, neyine senin biyoloji, evrim filan:

X-ray_boy_hand.jpg

4hand26n.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
4hand26n.jpg

aslinda evrimi gormemek icin kor olmak gerek. Tahmin et bu el hangi canmliya ait?

Tanri boyle bir hayvana el yapmanin gereksiz oldugunu bilecek kadar akilli olmalydi.

Resimdeki el bir balinaya ait.

Bu bir insan eli. Balina eklemleri bu şekilde olmaz. Zaten antiateistin dediği gibi de yumuşak dokusu da görünüyor. Parmaklar oldukça belirgin.

Birşeyleri savunma adına hata yapmayın. Aksi halde inandırıcı olmak yerine sizin yalancı olduğunuzu iddia ederler.

Gerçek balina ön üye kemikleri aşağıdaki gibidir. Ancak gene de bir elden bozma olduğu kesindir. Yüzgece dönüşmüştür. Beş üye görünmektedir. Evrim budur işte. Elindeki materyalden farklı bir yapı çıkarır. Aşağıdaki resimde bir maymun ile balina ön üyeleri karşılaştırılmış. Kemikler aynı kemikler ancak şekilleri değişerek bir yapıdan başka bir yapıya dönüşmüş.

image177.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...