Jump to content

Nerden: Kurtuluş savaşı bir DESTAN değil MASALDIR.


Recommended Posts

  • İleti 615
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

ilginç bi tipsin ünlemli falan yazıyosun hep,ya sakin ol yada adam ol

Klavye benim elimde sana sorıcak değilim noktalama işaretlerini nasıl kullanacagı :aggressive:

konularla ilgili fikirlerini ortaya at bence böyle ufak tefek saldırganlıklar yapma

tarihinde masefov tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

90081_2.jpg

Gerçekten Mustafa Kemal ve onun "inkılâplarıyla ilgili olarak yaratılan efsane, yediyüz yıllık Hilâfet ve Saltanat devrinde yaratılmamıştır. İlginç olan bir şey de, bu efsane üreticilerinin, sözde efsaneleri yıkmak, hurafeleri yok etmek amacıyla yola çıkmış olmalarıdır!

Topluma rasyonel düşünceyi egemen kılmak amacıyla yola çıkanlar, hiçbir dönemde görülmemiş düzeyde hurafe üretmişlerdir. Putları yıkmak için yola çıkanlar, hiçbir dönemde görülmemiş düzeyde put ürettiler. Cumhuriyet aydını, put üreticiliği ve bekçiliğine koşulmuştu!..

tarihinde bayhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"Kutsal devlette" cami ve okul -Fikret Başkaya

Tevâtür farklı olsa da, Cumhuriyet bir hükümet darbesiyle kuruldu. Bunun anlamı gerçek anlamda bir ‘cumhuriyetin’ [res publica] hiçbir zaman kurulmamış olmasıdır. Bilindiği gibi hükümet darbeleri devleti dönüştürmez, sadece sürekliliğini sağlamayı amaçlar. Değişiklik devleti angaje etmez, adı üstünde hükümet darbesi [coup d’état]. 1923’deki yegâne yenilik bir hükümet darbesiyle padişah’ın tasfiye edilmesiydi. Anayasal bir monarşi olan rejim de 1923’den sonra bir otokrasiye dönüşecekti... Dolayısıyla devletin niteliği ve devlet-toplum ilişkisinde kayda değer bir değişiklik söz konusu değildi. Bazılarının kullanmayı pek sevdiği ‘kopuş’ gerçekleşmedi. Yönetenler ve yönetilenler oldukları yerde kaldılar. Velhasıl tevâtür edilenle gerçek durum arasında bâriz bir uyumsuzluk söz konusuydu. İşte bu ‘uyumsuzluğu’ gizlemenin yolu da, bağnaz bir resmi ideoloji oluşturmaktan geçiyordu ve oluşturdular. Rejim, kendini farklı ve yepyeni birşeymiş gibi sunuyordu ama söz konusu söylemin gerçek hayatta bir karşılığı yoktu. Başka türlü ifade edersek, ‘modernleşen’ toplum değil devletti, “yenilikler” toplumdan çok devleti angaje ediyordu, üstelik pek de ‘yeni’ sayılmazlardı. Böylesi bir ortamda toplumun ezici çoğunluğunu oluşturan köylü kitlesi için “Eski” ile “Yeni” arasındaki ayrım farkedilir değildi.

(...)

Bu amaçla caminin de devletin ideolojik aygıtlarından biri haline getirilmesi gerekiyordu. İmam, öğretmenin camideki benzeridir, maaşını devlet öder o da bir devlet okulu olan İmam Hatip Okulu’ndan mezundur. İl müftüsü de il milli eğitim müdürünün karşılığıdır. İmamın okuduğu hutbe, verdiği vaaz merkezden yollanır, misyonu resmi ideolojiyle harmanlanmış “devlet dininin” bekçiliğini yapmaktır. Buna ““Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı din”“ demek de mümkündür... Aslında rejim Genel Kurmay - Diyânet ikilisine dayanıyor ama başta hukukçular taifesi olmak üzere, rejimin “demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti“ olduğunu “sananlar” hayli çok... Cami de aynı okullar gibi Ulu Önderin, vatanın, devletin, militarizmin ve savaşseverliğin kutsandığı bir kurum. Şimdilerde bu duruma bir tuhaflık daha eklenmek üzere... Caminin kapsama alanını daha da genişletilmek üzere Aleviler sahnede... Alevileri de“ Cem Evi “söylemiyle sürece dahil etmek için son dönemde yoğun bir çaba gözleniyor. Bu amaçla adı cem evi olan yeni camiler ve yeni İmamların devreye sokulması planlanıyor. Alevilerin bir bölümü bütçeden pay almak, maaşa bağlanmak için çoktan seferber olmuş durumdalar. Aslında zahmet edip sözlüğe bakılırsa, cem’in cami’nin çoğulu olduğu görülecektir. Dolasıyıla, cemevi demekle cami demek arasında bir fark yok. İkisi aynı şey. O zaman ikiyüzlülüğe gerek olmamalıdır. Hâni Alevilik ilericilikti, özgürlükçülüktü, hoş görüydü... Alevilik de son tahlilde diğerleri gibi pre-kapitalist, pre-modern bir ideolojidir. Daha fazlası değil... Boşuna gelin - güveyi olup, kendini aldatmanın bir âlemi var mı? O halde devletin diyanetinde, camisinde yer edinme aymazlığını bırakıp, dinin her türlüsünün devlet aygıtının dışına çıkarılması için mücadele etmek daha anlamlı değil mi? Sorunların çözümü devletten maaş alan ‘alevi imamlardan’ mı geçiyor? Aleviler de cami kapsamına alınmak istenirken, ağızlarını her açtıklarında ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ diyenlerin kulakları çınlıyor mudur dersiniz...

http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=14289

tarihinde murteddd tarafından düzenlendi
Link yeterli, merak eden bakar.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şivanyan arkadaşa 1 ve 2 inönüde Yunan ordularına katılan ve Türk resmi otoritelerince kardeşlik ve barış adına saklanan olay nedir sorarmısın.

İnönü savaşlarındaki yunan ordusu mevcudundaki artışın sebebi nedir. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
fuzuli kurtlerin emperyalistlerce kullanilmaya calisildigini, ayaklandirdigini söylemen fazlasiyla yersiz, ve resmi ideolojinin sahte bir senaryosudur..! nitekim seyh sait isyanini bastirmak adina suriye demir yolunu kullanmak icin fransizlarin yardimini alan turklerdi.!!

Joosefe ciğerim

Şeyh Sait isyanı hem geç bir isyandır (1925) hem de Şeyh Sait Fransız değil İngiliz kontrolündedir.

Joosef ve Marcos ciğerim,

Kürtlerin kurtuluş savaşında ika ettiği cürüm isyan/başkaldırıdan ziyade milli birliği tesis etmeye yönelik çalışmaları baltalamaktır. Kürt Teali Cemiyeti ve aralarında Kürt islam alimlerinin de bulunduğu Cemiyet-i Müderrisin bu faaliyetlerin baş aktörleridir. Bunlar Sivas Kongresi'nin toplanmasına mani olmaya çalışmıştır. "Ali Galip" nam bilinen olaya bakınız.

İsyanlar arasında ise Koçgiri İsyanı sayılabilir. Zira Cumhuriyet öncesidir ve Milli mücadele dönemine denk gelir. Koçgiri isyanı aslen Bitlisli şafi Kürt bir aileden gelen Alişan Bey'in zenginliğiyle bölgedeki diğer aileleri kontrol etmesiyle zuhur etmiştir. Koçgiri bölgesi aslen türkmen bölgesidir. O dönem benim ailem de bu bölgede mukimdir. Dedemin dedeleri 4 kardeş imişler. Bunlardan 4'ü de önce birinci cihan harbi sonra milli mücadeleye katılmıştır. Yalnızca bir tanesi köyüne geri dönebilmiştir. O da döndükten kısa süre sonra Koçgiri İsyanı'na katılmaya zorlanmış, katılmayınca da öldürülmüştür. Bizim aile ile Alişan Bey'in ailesi hiç geçinemezmiş. Bir defasında savaş öncesi Alişan Bey'in babası bizim köye gelip bir terbiyesizlik yapınca canını zor kurtarmış, orada bulunanan Dedeler ve Pirler onları köyden kovarak bizimkilerin baltalarını ve kılıçlarını kınlarına sokturmuşlar.

Ayrıca Dersim Aşiret resilerinin ise Sevr'i uygulamak için büyük çabaları söz konusudur.

Bunlar cahil insanlardır ve Osmanlı döneminde yaşadıkları eziklik, yoksulluk ve dışlanmayı İngilizlerin vaat ettikleri "yeni bir ülke" ile ortadan kaldırabileceklerini düşünmüşlerdir. Ve aslında kürtçü falan da değillerdir ya bu başka bir tartışmanın konusudur.

Neyse konumuza dönersek Kürtler veya Kürtçülük Cumhuriyet'in kuruluşundan önce düşman kampa epeyi destek atmışlardır.

tarihinde Fuzûlî tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
atatürk bu yolculuğunda ülkedeki diğer dernek ve örgütlerle başta kürt dernekleri ve aşiretleri ile görüşmüş... bir çok şeyh ve dervişle görüşerek.. istanbul hükümetine, padişaha karşı destek istemiş... yeni kurulacak hükümeti ve devleti ortak kurma sözü vermiştir....

bu oluşumun her geçen gün güçlendiğini gören padişah tarafı,, hemen itilaf devletleri ile görüşmeye geçmiş.. ingilizlerle anlaşma yoluna giderek bu konuda destek bulma arayışına girmiştir....

ingilizlerde bu yardıma karşılık olarak yani bu ülkenin resmi hükümeti ve devleti olarak osmanlı padişahı kabul etmek karşılığı ,, osmanlı devletine sevri imzalatmış..

osmanlıda bu topraklarda yaşayan halkın çıkarlarına ters olan anlaşmayı sırf kendi menfeatlerini ve iktidarını düşünerek imzalamaya çalışmış..

ama bu adımı attaürk ve arkadaşlarının eline büyük bir koz vermiş... osmanlının bu ülkeyi sattığını vurgulayarak.. halkı osmanlının karşısında yer alıp kendilerine destek vermelerini sağlamışlardır..

ve yapılan seçimde... atatürk ve arkadaşlarının örgütlediği heyet tek başına iktidar çıkmış..

osmanlı padişahı ve saltanatı bu yenilgiden sonra ülkeyi terk etmiştir..

böylece bu ülkede de padişahlık yıkılmış... yerine uluslacı ve miliyetçi değer yargıların etrafında şekillenmiş... türkiye cumhuriyeti kurulmuştur..

tüm hikayede bundan ibarettir...

:))) Cehalet marifetle kazanılır derlerdi de inanmazdım.

Saçmala saçmalayabildiğin kadar yiğidim, salla sallayabildiğine...Tutturursun belki bir gün!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Joosef ve Marcos ciğerim,

Kürtlerin kurtuluş savaşında ika ettiği cürüm isyan/başkaldırıdan ziyade milli birliği tesis etmeye yönelik çalışmaları baltalamaktır. Kürt Teali Cemiyeti ve aralarında Kürt islam alimlerinin de bulunduğu Cemiyet-i Müderrisin bu faaliyetlerin baş aktörleridir. Bunlar Sivas Kongresi'nin toplanmasına mani olmaya çalışmıştır. "Ali Galip" nam bilinen olaya bakınız.

İsyanlar arasında ise Koçgiri İsyanı sayılabilir.

İngiliz Muhipleri Derneği'ni hangi Kürt önderler kurmuştur.

Yozgat , Bolu, düzce ve Konya'daki ayaklanmalara hangi kürt aşiretler öncülük yapmıştır...

Buralardaki Kürt rolünü anlatında insanları cehaletten kurtarın

Saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş
İngiliz Muhipleri Derneği'ni hangi Kürt önderler kurmuştur.

Yozgat , Bolu, düzce ve Konya'daki ayaklanmalara hangi kürt aşiretler öncülük yapmıştır...

Buralardaki Kürt rolünü anlatında insanları cehaletten kurtarın

Saygılarımla

:)

Elbette içimizdeki İrlandalıların bazıları da Türk idi ve avdeti!

Bunu eklemeyi unutmuşuz işbirlikçi "Ermeni-Rum-Kürt-Alevi-Sünni"lere. NE o ırkçılık yaptığımı veya yapacağımı mı sanıyorsunuz saftorik kardeşim!

Milli Mücadele döneminde kurtuluş hareketine son derece sadık Ermeniler olduğu gibi vatana ihanet etmek için türlü taklalar atan Ali Kemal gibiler de vardır. Bundan doğal ne olabilir!

Gavs,

yukarıda bir yerde Osmanlı'nın bu savaşı kazanması halinde yazılacak tarihin nasıl farklı olacağından bahsetmiş ve belki de böyle bir durumda Osmanlı'nın diğer ülkeleri işgal edeceğini söylemişsin. Doğrudur. Aynen öyledir.

Mustafa KEmal'in sırf ulusal ve resmi ölçekte düşmanlık başgöstermesin diye Ermeni-Türk öldürüşmesinin üzerini kapamaya çalışması, Rumların yaptığı katliamların ders kitaplarından çıkarılmasını da hesaba katarak konuşalım, Mustafa KEmal iyi bir asker olduğu kadar savaş karşıtıdır da. Savaş bir mecburiyet halini alırsa o başka...

Yurtta Sulh Cihanda Sulh demesi veya Çanakkale'de savaşan Anzakları selamlaması yetmez mi!

tarihinde Fuzûlî tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Joosefe ciğerim

Şeyh Sait isyanı hem geç bir isyandır (1925) hem de Şeyh Sait Fransız değil İngiliz kontrolündedir.

Joosef ve Marcos ciğerim,

Kürtlerin kurtuluş savaşında ika ettiği cürüm isyan/başkaldırıdan ziyade milli birliği tesis etmeye yönelik çalışmaları baltalamaktır. Kürt Teali Cemiyeti ve aralarında Kürt islam alimlerinin de bulunduğu Cemiyet-i Müderrisin bu faaliyetlerin baş aktörleridir. Bunlar Sivas Kongresi'nin toplanmasına mani olmaya çalışmıştır. "Ali Galip" nam bilinen olaya bakınız.

İsyanlar arasında ise Koçgiri İsyanı sayılabilir. Zira Cumhuriyet öncesidir ve Milli mücadele dönemine denk gelir. Koçgiri isyanı aslen Bitlisli şafi Kürt bir aileden gelen Alişan Bey'in zenginliğiyle bölgedeki diğer aileleri kontrol etmesiyle zuhur etmiştir. Koçgiri bölgesi aslen türkmen bölgesidir. O dönem benim ailem de bu bölgede mukimdir. Dedemin dedeleri 4 kardeş imişler. Bunlardan 4'ü de önce birinci cihan harbi sonra milli mücadeleye katılmıştır. Yalnızca bir tanesi köyüne geri dönebilmiştir. O da döndükten kısa süre sonra Koçgiri İsyanı'na katılmaya zorlanmış, katılmayınca da öldürülmüştür. Bizim aile ile Alişan Bey'in ailesi hiç geçinemezmiş. Bir defasında savaş öncesi Alişan Bey'in babası bizim köye gelip bir terbiyesizlik yapınca canını zor kurtarmış, orada bulunanan Dedeler ve Pirler onları köyden kovarak bizimkilerin baltalarını ve kılıçlarını kınlarına sokturmuşlar.

Ayrıca Dersim Aşiret resilerinin ise Sevr'i uygulamak için büyük çabaları söz konusudur.

Bunlar cahil insanlardır ve Osmanlı döneminde yaşadıkları eziklik, yoksulluk ve dışlanmayı İngilizlerin vaat ettikleri "yeni bir ülke" ile ortadan kaldırabileceklerini düşünmüşlerdir. Ve aslında kürtçü falan da değillerdir ya bu başka bir tartışmanın konusudur.

Neyse konumuza dönersek Kürtler veya Kürtçülük Cumhuriyet'in kuruluşundan önce düşman kampa epeyi destek atmışlardır.

Olayları ya çok iyi manüple edebilme yeteneğine sahipsin yada bazı şeylere körü körüne inanmışsın.

Hadi diğelim Şeyh Sait isyanı ingiliz kontrolündeydi.O zaman Şeyh Sait kuvvetlerinin elindeki silahlar İngiliz malı olması gerekmezmi.Bu İngilizler nasıl yaratıklar ki Şeyh Sait'i ayaklandırıyor Türkiye'ye de Şeyh Sait kuvvetlerini bombalasın diye uçak temin ediyor.Bir bak bakalım başkomutanlık savaşında kaç uçağımız vardı Şeyh Sait isyanını bastırmak için kaç uçak kullanıldı.Ya da şöyle az zamanda çok iş yapıp üç senede uçak filosumu kurduk.

Ali Galip'ten bahsetmişsin Harput valisi Ali Galip peşine kaç Kürdü takabilmiştir onuda söyleyelim bir zahmet Ali Galip ve yanında 20-25 çakalın yaptığı bozgunculuğu kim engelledi onuda söyleyelim Malatya'ya Ali Galip tarafından çekilen Kürdistan sancağını kim indirdi bunlarıda söyleyelim.12. Süvari Alayının kimler olduğunu da söyleyelim.

Şunuda sorayım sana Kocgiri isyanında bahsettiğin Alişan bey kim ?Eğer Ali Şér'den bahsediyorsan çok büyük yanılgı içindesin derim.

Bu arada Şeyh Sait Kürt/sünni ve Kürt milliyetçisidir.Ali Şér Alevi/Kürt ve Kürt milliyetçisidir.Nasıl ki Mustafa Kemal'in Türk/sünni ve Türk milliyetçisi olduğu gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kürtler hangi kahramanları yaratmış? :)

Vurun ulan,

Vurun,

Ben kolay ölmem.

Ocakta küllenmis közüm,

Karnimda sözüm var

Haldan bilene.

Babam gözlerini verdi Urfa önünde

Üç de kardasini

Üç nazli selvi,

Ömrüne doymamis üç dag parçasi.

Burçlardan, tepelerden, minarelerden

Kirve, hisim, daglarin çocuklari

Fransiz Kusatmasina karsi koyanda

Biyiklari yeni terlemis daha

Benim küçük dayim Nazif

Yakisikli,

Hafif,

Iyi süvari

Vurun kardas demis

Namus günüdür

Ve saha kaldirmis atini.

Kirvem hallarimi ayni böyle yaz

Rivayet sanilir belki

Gül memeler degil

Domdom kursunu

Paramparça agzimdaki

Ahmed Arif

Yaşasın Kahramanlar yaratan Kürt milleti

Link to post
Sitelerde Paylaş
Olayları ya çok iyi manüple edebilme yeteneğine sahipsin yada bazı şeylere körü körüne inanmışsın.

Hadi diğelim Şeyh Sait isyanı ingiliz kontrolündeydi.O zaman Şeyh Sait kuvvetlerinin elindeki silahlar İngiliz malı olması gerekmezmi.Bu İngilizler nasıl yaratıklar ki Şeyh Sait'i ayaklandırıyor Türkiye'ye de Şeyh Sait kuvvetlerini bombalasın diye uçak temin ediyor.Bir bak bakalım başkomutanlık savaşında kaç uçağımız vardı Şeyh Sait isyanını bastırmak için kaç uçak kullanıldı.Ya da şöyle az zamanda çok iş yapıp üç senede uçak filosumu kurduk.

Markos bunu ciddimi soruyorsun, yoksa kafa yapmak içinmi. Bu silahların numaralarına kadar kayıtlıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İsim ver Marcos. Büyük bir devrim yapan, halkına önderlik eden bir Kürt kahraman var mı? Kawa'dan bahsetme. Başka?

Kurtuluş savaşına katılan Kürtlerden kahraman olarak bahsediyorum.Dörtyolda Fransızın hakaretlerine yaşına bakmadan diklendiği için şehit edilen Mehmet Ağa ve Yusuf Ağa'dan söz ediyorum.Yunan hiç direnişle karşılaşmadan ilerlerken Fransızla çarpışan Mehmet Çavuş ve çetesinden bahsediyorum.Kürt Molla Memed bey'den bahsediyorum.Ve daha nice sayısız kahramandan bahsediyorum.

Kürt illeri direnirken Ankara Hükümetinin tek yapabildiği Allah size sabır versin diyebilmekti.Bunlar gerçekler.Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunu Kürt milletine borçludur.Bunu kabül etmek çokmu zor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Markos bunu ciddimi soruyorsun, yoksa kafa yapmak içinmi. Bu silahların numaralarına kadar kayıtlıdır.

Sakarya savaşındaki top sayısı ile başkomutanlık savaşındaki top sayısını verirmisin.Ve bu fazlalık ağır topların menşeiyini.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Vurun ulan,

Vurun,

(...)

Kirvem hallarimi ayni böyle yaz

Rivayet sanilir belki

Gül memeler degil

Domdom kursunu

Paramparça agzimdaki

Ahmed Arif

Yaşasın Kahramanlar yaratan Kürt milleti

onlar kürt değildir,

her urfada yaşayan kürt mü marcos?

türktür onlar,

zira bütün kürtler yunan ordusuna katılmışlardır.

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...