Jump to content

Ayın ikiye ayrılması


Recommended Posts

  • İleti 167
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sana biraz ateizmi öğretmem lazım...

Freand: Evrimsel olarak yaşamın tek amacı üremedir. Yaşam muhtemelen kendini kopyalan bir nükleotid zinciriyle başladı.

Yaşamın tek asıl amacı üremedir. İnsan da dahil olmak üzere tüm canlılar genlerini kopyalamak için çabalayan robotlarıdır.

Sithari: Çocuk yapmayı seçmeyen bireylerde yaşamlarının amacı olan üreme isteğini duymaya devam ediyorlar fakat cinsel birleşmeyi sadece haz amaçlı kullanıyorlar ve çeşitli doğum kontrol yöntemleri ile çocuk sahibi olmayı engelliyorlar. Fakat her halükarda genlerinin (dürtülerinin) onlara emrettiği eylemleri gerçekleştiriyorlar.

Charles darwin: İnsan hayatı üreme üzerine kurulmuştur. Tüm canlıların var olma amacı üremektir. Ancak bu amaca hizmet sadece bireyin kendi doğurganlığı ile de olmayabilir. Önemli olan bir sonraki nesili oluşturmak ve geleceğini garantileyebilmektir. Kısır bireyleri ise, işçi karıncalara benzetmişimdir.

http://www.ateistfor...ic=51684&st=160

Ileti : 165 Ifeelgood: Bu dünyaya gelmemizin tek nedeni canlılığın çoğalmaktan başka bir amacı olmaması. Bunu içgüdüsel olarak yapar, nedenini sorgulamaz; yani sizin söylediğimizi düşündüğünüz gibi hayata geliş amacının bu olduğunu düşünerek ve üremeye katkıda bulunmak istediğini deklare ederek üremez insanlar. Çocuk sevgisi der, anne-baba olmak istiyorum artık der, aile kurmak istiyorum der vs vs vs...

Geri kalan kişiye göre değişen, yaşamı sürdürmek için sarıldığı gerekçelerdir.

sen tam bir malsın...o kadar malsınki....sana neyi nasıl anlatmalı bilemiyorum....ulan geri zekalı hödük 10 tane senin gibi

bir boka yaramaz hıyar gibi insanlar yapacağımıza 1 tane 2 tane iyi eğitimli düzgün insanlar yetişmeyi tercih ediyoruz...

aynı zamanda evlilik cinsellikmidir diye absurd bir soru sormuşsun...geri zekalı 9 yaşındaki kızını verdiğin adam sence onu niye alıyor..sen o yaştaki kızını o moruğa verirken adamın kızına ne yapacağını bilmiyormusun...embesil herif...işte sizin coçuk tan anladığınız bu doğurup dogurup ziyan edin...

herşeyiniz iğrenç be herşeyiniz....

iyiki tüm müslümanların mallık derecesi seninki kadar yüksek değil.....

Link to post
Sitelerde Paylaş

sen tam bir malsın...

iyiki tüm müslümanların mallık derecesi seninki kadar yüksek değil.....

Freand dedi ki :

İnsan zaten maymundur. Hamster'lar nasıl hala fareyse, köpekler nasıl hala kurtsa insanlar da hala maymundur. Homo Sapiens de tıpkı şempanze, goril, babun, orangutan ve makak gibi bir maymun türüdür.

İnsanın biyolojideki resmi sınıflandırması:

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Primates

Family: Hominidae

Tribe: Hominini

Genus: Homo

Species: H. sapiens

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=51524&st=0

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zula kusura bakma ama bu forumda senin yazdıklarını kimse kale almaz. Haci, anibal, charlesdarwin, drekinci gibi bilgili ateistler varken kalkıp da onların ak dediğine kara demen biraz ayıp oluyor.

İyi de kız onları sana yazıyor ve doğru diyor. Yazıları kendi başlıklarından alıp dışarıya, bambaşka bir amaçla taşırsan elbette kavram kargaşası çıkar ortaya.

O da bunu söylüyor.

Yaşama gelmemizin tek nedeni canlılığın üreme/çoğalması diye herkes oturup on çocuk yapacak değil. Bazıları hiç yapmaz mesela, hiç istemez.

Biz çoğumuz bir ya da iki çocuk yaparız, yeter deriz. Benim tek çocuğum var, en başından beri tek çocukta kalacağımız belliydi ve kaldık. Ben annelik içgüdümü gayet güzel tatmin ettim ve yetti işte. Şimdi alıntıladığın yarım yazıları kullanma şekline bakarsak yetmez, savanada yaşayan atalarımız gibi habire çocuk doğurmalıyım. Bari içlerinden bir ikisi hayatta kalsın.. Tövbe tövbe..

Biz, herkes bakıp iyi yetiştirebileceği kadar çocuk yapsın, mümkünse az yapsın deriz hep. Çok üreyenler sizlersiniz. Ondan sonra da olanlar oluyor işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklın neredeyse, yaşama amacın o dur. Üreme güdüsünden tatminde yoksun da olsan yaşarsın, ama açlık veya susuzluk öyle değildir...

Üreme güdüsünden yoksun olduğunda yaşayamazsın. Çabucak ölür gidersin. Zira seni yaşatacak olan her şey, o üreme güdülerinin bir parçası.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Freand dedi ki :

İnsan zaten maymundur. Hamster'lar nasıl hala fareyse, köpekler nasıl hala kurtsa insanlar da hala maymundur. Homo Sapiens de tıpkı şempanze, goril, babun, orangutan ve makak gibi bir maymun türüdür.

İnsanın biyolojideki resmi sınıflandırması:

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Primates

Family: Hominidae

Tribe: Hominini

Genus: Homo

Species: H. sapiens

http://www.ateistfor...opic=51524&st=0

Feand yanılmış..

Bazıları

Animalia Phylum: Chordata Class: Mammalia Order: Perissodactyla Family: Equidae

Neslinden oluyor. Müsloş denen bu mahluklar, maymunlar değil, eşekler, atlar ve zebralarla filan aynı familyada yer alıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üreme güdüsünden yoksun olduğunda yaşayamazsın. Çabucak ölür gidersin. Zira seni yaşatacak olan her şey, o üreme güdülerinin bir parçası.

Cinselliğin ölsede, merak etme hayatta kalırsın. Ateizm'e göre insan makina nasıl olsa. O duygu dediğini pek kabul etmezler. Hormonal durum der geçerler. Boşveer... tarihinde bakifani tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cinselliğin ölsede, merak etme hayatta kalırsın. Ateizm'e göre insan makina nasıl olsa. O duygu dediğini pek kabul etmezler. Hormonal durum der geçerler. Boşveer...

Cinselliğinin ölmesi üreme güdünü yok etmez.

Onu yok etmen için hipofiz ve hipotalamus bezlerini çıkarman (yada yoketmen) lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili kardeşim.

Mucizeler iradeyi elden alacak tarzda verilmezler.

Ay evet ikiye ayrıldı iman ediyoruz ama nasıl ayrıldı?

Ay hilal bir biçimde ayrılmıştır.hem öle uzun süre değil..

DÜnyada gören olmuştur elbet fakat çok kısa sürdüğünden belki gözüne inanamamıştır..

Evet Ay hilal şeklinde yarılmış. Sonra Etrafı kızıllaşmış Türk Bayragına dönüşmüş. Buda türklerin Müslüman olmaları gerektiğinin habercisiymis. Böylece Ülkücüler hareketlenmiş :S

Adam sanki gitmiş görmüş :D Bide ay hilal biçiminde ayrılmıştır diyor .d Komedi yahu . Plütonda 15000 parçaya ayrılmış parçaları Yüce cuvcuvun resmini oluşturmuş ve tekrar birleşmiştir .d

Link to post
Sitelerde Paylaş

Caferilerin, kim, nasıl ,ne zaman bulmuş vs. bir şey diyemeyen lafı mı kaynak?

Siz öyle geri zekalısınız ki, denecek bir şey kalmıyor size. Ay yarılsa, millet ayın içini görmez miydi? Görüpte bize, amanda ayın içi şöyle görünüyor diye, ay aslında küre gibi bir şeymiş layyn diye anlatmazlar mıydı?

Zira ayın içiyle, dışı acayip şekilde çok farklı görünür, haberiniz var mı?

Kardeşim nasıl bir cevap bu ben akıl erdiremedim boşuna dememiş alim "cahillerle tartışmaya girmeyin ben şu ana kadar galip gelemedim" birincisi hakaret ediyorsun bide moderator olacaksın demekki kaliten bu kadar neyse önemli değil..İkinci olarak kardeşim sen şakamı yapıorsun bu mucize 1400 sene önce gerçekleşmiş ve en fazla dakikalar içinde bitmiştir nasıl bir cevaptır seninki... sana hala aynı şekilde ayrık duruyor demedikki bide heralde senin süperman gibi X ışınlı gözlerin var ki 350.000 kilometre uzaktaki ayın içini yarıldığı anda görebilecek amanda bakın içinde bu varmış diyecektin.Baştan da dedğim gibi biz sabaha kadar kanıt yığsak nafile şimdi önce facebook ta kanıtmı dediniz sonra yabancı kaynak içinde caferi sitesi dediniz .Ben size ne getirirsem getirim mutlaka yalanlıcaksınız .Örnek verelim en meşhur bilinen mucizeleren biri firavunun 2000 senedir iyi saklanmış nerdeyse hiç bozulmamaış cesedi buyrun bakalım

Firavun Cesedinin Linki

Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla

Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz). Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus Suresi / 92)

Dikkat ederseniz secdeye kapanmış yüzünü azgın sulardan korumaya calışıyor Tabi bu da Hz.Muhammedin size oynadığı oyunlardan biri değilmi?Bakın nasıl da iyi hazırlanmış 2000 senedir bozulmadan kalmıs artık ne kullandı bilemem materyalist ateist arkadaşlarım bilir.Siz ateist dostlarımdan biri (bakın dostlarım diyorum hakaret etmiyorum) çöldeki yüksek orandaki tuz gibi bişey demişti bozulmama nedeni olarak tam hatırlayamadım Bakalım siz ne ortaya atacaksınız gerçekten okumak isterim

İsterseniz size Kur’anın bilimsel mucizelerinden birkaç örnek vereyim

İlk olarak “Demir

Bilimsel araştırmalara göre demirin oluşması için 100 lerce milyon derecelik bir sıcaklığa ihtiyacı var, bırakın Dünyayı Güneşin sıcaklığı bile yetmiyor, Güneş çekirdeğinin sıcaklığı yaklaşık 20.000.000 derece.

Aşşağıdaki linklerde de Demirin Dünyada oluşamayacağı Dünyaya sonradan geldiği açıklanıyor.

Kaynak 1;

http://tr.scribd.com...rom-Outer-Space

Kaynak2;

Bunlarda yerli kaynak;

http://www.kuranmuci...cizeler_30.html

http://www.risalehab...ndi-130652h.htm

İnsanlık bunu yeni keşfetti ama bu olay Kur’anda 1400 yıl önce haber veriliyordu.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

. Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik... (Hadid Suresi, 25)

Hadid Suresi'nin 25. ayetinde, demir için kullanılan "enzelna" yani "indirme" kelimesi, mecazi olarak insanların hizmetine verilme anlamında düşünülebilir. Fakat kelimenin, yağmur ve güneş ışınları için kullanılan "gökten fiziksel olarak indirme" şeklindeki gerçek anlamı dikkate alındığında, ayetin yukarıda ifade ettiğimiz bu önemli bilimsel gerçeğe işaret ettiği görülmektedir.

Şimdi bu bilgiyi 1400 yıl önce hz. Muhammed(s.a.v) mi çölde araştırıp ta mı yazdı ?

(Haşa!)

Sırf milleti kandırmak için işini gücünü bırakıp gizli gizli araştırma yaparak bu bilgileri bir kitaba aktarıp bunun tanrıdan indirildiğini mi idda ediyor ? Ve bundan karıda ne olabilir ki zenginlik ve hazineleri zaten kabul etmemiş ?

Teknolojinin “t” si bile yokken çölde yaşamış bir insanın sırf insanları kandırmak amacıyla bir tanrı uydurup böylesine Bilimsel ve matematiksel mucizeleri olan bir kitap yazabilmesi ve yüzyıllarca boyunca milyarlarca insanın bunun peşinden gitmesi akıl almaz bir şey değildir.

Ayrıca Kur’anı kerimin bilimsel mucizelerinden bahsetmişken birkaç örnek daha vereyim

“Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.„

(Zariyat Suresi, 47)

Evrenin Genişlediği yakın bir zamana kadar bilinmiyordur, Bu gerçek, 1929 yılında gözlemsel olarak da ispatlandı.

Yeryüzünde, onları sarsmasın diye, sabit dağlar yarattık... (Enbiya Suresi, 31)

Dikkat edilirse ayette, dağların yeryüzündeki sarsıntıları önleyici özelliğinin olduğu haber verilmektedir. Kuran'ın indirildiği dönemde hiçbir insan tarafından bilinmeyen bu gerçek, günümüzde modern jeolojinin bulguları sonucunda ortaya çıkarılmıştır.

Eskiden dağların sadece yeryüzünün yüzeyinde kalan yükseltiler olduğu düşünülmekteydi. Ancak bilim adamları dağların sadece yüzey yükseltileri olmadıklarını, dağ kökü adı verilen kısımları ile kimi zaman kendi boylarının 10-15 katı kadar yerin altına doğru uzandıklarını fark ettiler. Bu özellikleriyle dağlar, tıpkı bir çivinin ya da kazığın çadırı sıkıca yere bağlamasına benzer bir role sahiptir.

birbirine-karismayan-denizler-cebelitarik.jpg

“Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir berzah/engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler.” (Rahman Suresi, 19-20)

Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koyan O'dur. (FURKÂN – 53)

Captain Cousteau isimli araştırmacının yakın bir zamanda bunu keşfettiğini biliyorsunuz

O ki, birbiri ile âhenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahmân olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? (MULK – 3)

“Ve her göğe görevini vahyetti” (Fusillet 12)

Göğün 7 tabaka olduğunuda biliyorsunuz ve her tabakanında ayrı bir görevi vardır.

Şimdi bütün bunlar uydurmamı ? Yoksa Hz.Muhammed(s.a.v) gizli gizli astronomiylemi ilgileniyodu ?

Yoksa eline bir kalem alıp boş bir kitaba fırlattıda rüzgarın etkisiyle tesadüfen Kur’anı kerimmi oluştu , Veya boş bir kitap vardıda kalemle beraber evrim geçiripte Kur’an’amı dönüştüler ?

.Burda sizin iman etmemenizin bana zerre kadar zararı olmaz ama sizi yaratan benden sizi davet etmemi istiyor Sizin için ugraşmamı istiyor çünkü sizin de rabbiniz Ve bakın hala inkarda ısrar edenler için Allah son olarak şöle diyor.

Yoldan çıkanlar ise, onların varacakları yer ateştir. Oradan her çıkmak istediklerinde geri çevrilirler ve kendilerine: Yalandır deyip durduğunuz cehennem azabını tadın! denir. (Secde suresi 20. Ayet)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım, birbirine karışmayan tatlı ve tuzlu su neredeymiş? Kaptan Cousteau bu suyu nerede bulmuş?

Bir de biliyorsunuz demişsin.. Yoo, biz hiç böyle bir şey bilmiyoruz.

Gök de 7 kat falan değil. Katmanları olan atmosferdir, o da zaten 5 ana katmandan oluşur.

Ne gökmüş bu yahu.. Ne genişletmediğiniz kaldı ne katlara ayırmadığınız.. İşinize gelince gök birden evren demek olur, bir diğer yerde de atmosfer..

Uzak durun yahu bilimden. Ayıptır. Durduk yerde gelip böyle bulaşıyor ve bulaştırıyorsunuz, ondan sonra da abuk sabuk sızlanıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demir:

Dünyanin cekirdegi demirdir. Dünyanin olusumunda her diger madde gibi demirde "gökten gelmistir"!

Kuranin demire "gökten geliyor" demesini,

eski Misirlilarin, Sümerlilerin demire "gökmetali", "gökten inen metall" demeleri ve antik zamanda insanlarin göktaslarindaki demiri islemeleri

acikliyor!!!

Hatta Kuranin dünyanin ortasindaki demirden haberi yok, demiri sadece göktaslarinda bulunan demirden ibaret saniyor ;)

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Fotodan anlaşıldığına göre allah varmış :lol: aralarına set koymakla kalmamış, rengini ve maruz kaldığı rüzgarlarıda farklı farklı yaratmış maşallah bide photoshop'a bukadar benzeyip fake gibi görünmeseymiş daha maşallah olurmuş ama allahın hikmetinden sual olunmaz ben yere kapaklanıyorum atayızlar allahuekber :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

RAHMÂN - 19-20 (Ac ı ve tatlı) iki denizi salıverdi birbirine kavuşuyorlar. aralarında bir engel vardır, birbirlerine karışmazlar;

FURKÂN - 53 Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir serhat koyan O'dur.

Tabi bunlarda yanlistir!!

Türbülanslarda dolayi tatli-, ve tuzlu su birbirine karismaktadir. "Bir akarsuyla deniz arasinda belli bir "sinir"(duvar/engel vs,) yoktur" diye yazar Cousteau.(Sayfa 83, XIX. Band) http://hmf.enseeiht..../9/estuaire.htm

Tuz orani ayri olan iki denizlerin birlesiminde, tuz orani cok olan su tuz miktarini birden kaybetmese de agir agir tuz oranini düsürerek karismaktadir

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...