Jump to content

Vejeteryanlık

Recommended Posts

Vejeteryanlık et dışındaki yiyecekler ile beslenmek demektir.Fakat bitkilerle beslenmekte vejeteryanlığa aykırıdır.

Çünki bitkilerde bir yaşam organizmasıdır ve yenmesi halinde o yaşam organizması son bulmuş olur.Dolayısıyla

bitkilerin ürünlerini yemek doğrudur.Meyve ve sebze gibi..

Vejeteryanlıkta süt,yumurta yenilebilir.Bu insanlara Ovo vejeteryan denilir...vb...

İneklerin,koyunların,kuzuların,danaların kan akıtılarak öldürüldükten sonra yenilmesi doğru bir davranış mıdır ?

insan ırkı diğer canlıları yerken neden bu kadar duyarsızdır ?

vejeteryanlık insanlığa uygun bir davranışmıdır ?

İnsanoğlu beynini kullanarak vahşete mi eriyor ?

Halbuki beynini kullanarak iyiyi,doğruyu seçmeli midir ?

tarihinde Dia tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Vejeteryanlık et dışındaki yiyecekler ile beslenmek demektir.Fakat bitkilerle beslenmekte vejeteryanlığa aykırıdır.

Çünki bitkilerde bir yaşam organizmasıdır ve yenmesi halinde o yaşam organizması son bulmuş olur...

Of of, dostum bunlarla gelmeyin lütfen ya :)

Birincisi, vejeteryanlık illa bir etik gerekçeye dayandırılmak zorunda değil: İnsan, sağlıklı olduğuna inandığı için de vejeteryan olabilir. İkinci olarak, 'bitkilerle beslenmek vejeteryanlığa aykırı' değildir, etik olarak vejeteryanlığı benimseyenler de,'aman canlıların yaşamı son bulmasın' diye vejeteryan olmuyorlar; 'hayvanlar öldürülürken acı çekiyor, bitkiler acı çekmiyor' diye vejeteryan oluyorlar. Yani burada 'pain-effect' kriter alınıyor.

Sitelerde Paylaş

Vejeteryanlık bence mantıksız bir şey.

Çünkü insanın et ihtiyacı vardır ve bunu gidermek zorundadır.

Koyun ve sığır gibi hayvanları yemeyipte napacağız?

Ne diye besleyeceğiz. Süs için mi?

Bu hayvanları biz kesip yemez isek, ecelleriylemi ölecekler. Bu mantıklı mı?

Düşünsenize bu hayvanlar ölecekler ve götürüp gömülecek ya da cesetleri her yeri kaplayacak vs vs...

tarihinde Tatar Ramazan tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Ne diye besleyeceğiz. Süs için mi?

Bu hayvanları biz kesip yemez isek, ecelleriylemi ölecekler. Bu mantıklı mı?

Düşünsenize bu hayvanlar ölecekler ve götürüp gömülecek ya da cesetleri her yeri kaplayacak vs vs...

Oy oy oy, gözünüzü sevem yapmayın ya :)

Kimse seni 'süs için' kaplumbağa ya da iguana beslemediğin için suçluyor mu bugün yav?

Zaten inek nüfusunun bu kadar hacimli olmasının sebebi, et ve süt endüstrisinin uluslararası ölçekte hacimli yatırımlarıdır: İnek besleniyor, hızla çoğaltılıyor, onlara doğada bulamayacakları bir hayatta kalma imkanı tanınıyor vs.

Dolayısıyla bugün inek nüfusu, 1000 yıl önceye göre katlarca fazladır. -Ve yine- dolayısıyla et tüketmeyi bırakırsak, zaten inek nüfusu bir problem olmayacak.

Sitelerde Paylaş

Ya iyide....

Bu hayvanları doğaya salsak, bu sefer de yırtıcı hayvanlar yiyicek. Eh yani arslanlar et yiyicekte biz bakıcakmıyız aval aval.

Bizim arslanlardan ne eksiğimiz var? :)

Sitelerde Paylaş
Ya iyide....

Bu hayvanları doğaya salsak, bu sefer de yırtıcı hayvanlar yiyicek. Eh yani arslanlar et yiyicekte biz bakıcakmıyız aval aval.

Bizim arslanlardan ne eksiğimiz var? :)

Arslanların etik bir sorumluluğu yok, senin var. Misal arslan bir geyiğe tecavüz etse, kimse etik bağlamda zoofiliyi tartışmaz, ama bir insan geyiğe tecavüz etse, bu konu tartışılır.

Sitelerde Paylaş
Arslanların etik bir sorumluluğu yok, senin var. Misal arslan bir geyiğe tecavüz etse, kimse etik bağlamda zoofiliyi tartışmaz, ama bir insan geyiğe tecavüz etse, bu konu tartışılır.

Tamam bunada eyvallah..

Peki söyle bakalım..

Et ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız?

Sitelerde Paylaş

Vejetaryenliği çökertiyorum arkadaşlar!

bigpot6.jpg

Vejetaryenlerin tüm çabalarını boşa götürecek bu kampanya ile vejetaryenliğin sonu geldi.

Sitelerde Paylaş

İyi de vejeteryanlık bir dünya görüşünün sonucu olmak zorunda değil ki.İnsan etten tiksindiği için de vejeteryan olabilir ki benim düşüncem çoğu insanın vejeteryan olma sebebi budur.Örneğin ben kendimi bildim bileli domates yemem.Kokusundan tiksinirim,görüntüsünden tiksinirim.Kesilmiş domatese dokunamam bile.Aynı şekilde vejeteryanlar da etten tiksiniyor olabilir.Ayrıca vejeteryan değil ''vejetaryen'' olarak biliyorum yanlış da olabilir.

tarihinde taopaipai tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Vejeteryanlar şunun cevabını verebilmeliler..

Tamam iyi güzel. Hayvanları kesmeyelim. Fakat ?

Et ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız?

Ayrıca vejeteryan değil ''vejetaryen'' olarak biliyorum yanlış da olabilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Etyemezlik

Sitelerde Paylaş

insanlar diğer canlılar arasında beyin gelişmişliği nedeniyle yükselmiş ve herbişeyi kavrayacak düzeye gelmiştir.

Dolayısıyla iyi yerine kötü davranışları belirlemek helede bir canlıyı öldürüp onun cesedini yemek insan

aklına aykırıdır diye düşünüyorum.Çünki insan normal bir hayvan değildir.Aslanın ineği yemesi doğaldır.

Fakat insanın ineği yerken düşünmesi gerekir.Peki çok seviyorsak ne yapacaz ? o da ayrı bir sorun.

iyi insan olmak istiyorsak yememeliyiz.Kötüysek yiyebiliriz.

Sitelerde Paylaş
insanlar diğer canlılar arasında beyin gelişmişliği nedeniyle yükselmiş ve herbişeyi kavrayacak düzeye gelmiştir.

Dolayısıyla iyi yerine kötü davranışları belirlemek helede bir canlıyı öldürüp onun cesedini yemek insan

aklına aykırıdır diye düşünüyorum.Çünki insan normal bir hayvan değildir.Aslanın ineği yemesi doğaldır.

Fakat insanın ineği yerken düşünmesi gerekir.Peki çok seviyorsak ne yapacaz ? o da ayrı bir sorun.

iyi insan olmak istiyorsak yememeliyiz.Kötüysek yiyebiliriz.

Olaya çok duygusal bakıyorsun Dia.

Çünkü kainatta var olan bir ecosystem var.

İnsan`da, doğada bulunan bi canlı olarak, ecosystem`e katkıda bulunmaktadır.

Bu konularda tam bilgim yok ama, bilgili arkadaşlar daha açık belirtebilirler.

Sitelerde Paylaş

Ben kendim Vejeteryan olarak bir sene yapabildim. Bu bir sene icinde mide, bagirsak ile ilgili bir cok rahatsizligimda kaybolma veya azalma gördüm. Bence beyaz et ve balik eti yenebilir ama kirmizi etin cok yenmemesini hatta hic yenmemesini tafsiye ederim. Cünkü et yedigimiz zaman, yedigimiz lokma et icin uygun vücut sicakliginda uzun süren bir yolculuk basliyor ve bundan ötürü bakterilerin yasama ve bizlere hastalik yapma sansi artiyor. Öldürerek yedigimiz hayvan bir sekilde varsa eger hastaligini vücudumuza sokarak (kendi elimizle tabi) bizden intikam aliyor. Burda önemli olan neden vejeteryan siniz buna örnek olarak sunlar sayilabilir;

1- Acimaktan dolayi

2- Sagliktan dolayi

3- Tiksinmekten dolayi

4-...

3. icin yapacak cok sey zaten yok. 1. ise bendede vardi sonra yavas yavas kayboldu. Baska insanlarin yaptigi seylerden ben sorumlu degildim. 2. ise sonralari sigindigim liman oldu. Ben su an kirmizi eti cok az tüketiyorum. Genelde balik ve beyaz et tercih ederim. Vejeteryanlik bence güzel bir sey. Ete alternatif olarak mantarlari söyleyebilirim. Iyi bir mantar ise etten daha pahaliya gelebilir. Vejeteryan olan herkese burdan saygilarimi sunuyorum ve destekliyorum.

SAYGILAR

Sitelerde Paylaş

Ya zaten kırmızı eti az tüketiyoruz. Genel de tavuk yada balık..

Ama benim anlamadığım şu var Rochader..

Vejeteryanlar neden sadece kırmızı et`e sahip hayvanlara acırlar.

Mesela neden tavuğa acımayıp tavuk yerler, ya da balık..

Ben bunu bir türlü çözemedim <_<

Sitelerde Paylaş

Tatar Ramazan dediki;

Ya zaten kırmızı eti az tüketiyoruz. Genel de tavuk yada balık..

Tatar acimadan dolayi vejeteryan olanlarda böyle bir kargasalik yoktur. Bazi hayvanlar vardir dikkat ceker. Vejeteryan olup cok sert düsünenler vardirki onlar bir hayvan derisinden yapilmis ayakabiyi yada kemeri bile tasimazlar. Dogustan etten tiksinen yeni nesilde artarak cogaliyor. Bu bir yapi meselesi. Bence saygi duymak karismamak yeterli.

SAYGILAR

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...