Jump to content

Bir Boşluk İçerisindeyim ...


Recommended Posts

hayır...

iyi insanlar müslümandır diyorum...

kendilerine ateist kafir budist hristiyan yahudi demeleri önemli değil...

yaptıkları işler önemli...

iyi işler yaparak yaşıyorlarsa müslümandırlar...

insanları cennete ben müslümanım demekle almazlar...

yaptıklarına bakarlar...

iyi işler yaptıysa alırlar...

kötü işler yaptıysa başka kapıya...

aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...

bir de bu saatte bu kadar oluyo...

Kirec bu sana son mesajım

>>yi insanlar müslümandır diyorum...

>>kendilerine ateist kafir budist hristiyan yahudi demeleri önemli değil...

Bu söz forumu kapatmaya aday bi söz :crazy:

Kendin çalıp kendin oynuyon gibi geliyor bana.

iyi geceler..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 160
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kirec bu sana son mesajım

>>yi insanlar müslümandır diyorum...

>>kendilerine ateist kafir budist hristiyan yahudi demeleri önemli değil...

Bu söz forumu kapatmaya aday bi söz :crazy:

Kendin çalıp kendin oynuyon gibi geliyor bana.

iyi geceler..

iyi geceler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle gerek buradan gerekse özel mesaj olarak cevap yazan, yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

kerem said hoşgeldin açıkgönüllülüğünü tebrik ediyorum ama ateistlerden müslümanlık öğrenemezsin. msn adresimi veriyorum. .....................

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

Ben bu siteye müslümanlığı öğrenmek için değil, kafamda varolan bazı sorunlara bir de müslümanlık dışında olan insanların bakış açısı ile bakmak istedim. Yazımda da belirttiğim gibi hayatı islam ve islam yaşayışı ile geçen biriyim. Buraya yazdığım soruları çevreme, çok iyi islamı yaşayanlara ( veya yaşadığını sananlara ) sordum. Ancak aldığım yanıtlar beni tatmin etmedi. Ben metafizik olgular ile değil gerçekler ile kafamdaki düşünceleri sabitleştirmek istiyorum.

Düşünceniz için yine de teşekkür ederim.

Dindeki saçmalıkları,mantıksızlıkları görmüşsün,eğitimini de almışsın.

Seni engelleyen tek şey,"kafir olurum,yanarım cehennemde korkusu"

Aslına bakarsanız böyle bir korkunun olmadığını söyleyemeyeceğim. Doğru bir varsayımda bulunmuşsunuz.

İslami sitelerde size ne gibi cevaplar verileceğini zaten bildiğinizden dolayı, bence oralara gitmeniz size ekstra bir şeyler katmayacaktır... Durumunuz çok garip veya sıradışı bir durum değil... Hepimiz aynı sizin gibi kafa çalıştırarak ve sorgulayarak ve sizin geçtiğinize benzer yollardan geçerek ateist olduk zaten... Merak ettiğiniz birçok konuda çok güzel başlıklar var bu sitede... Sizin için güzel ve keyifli bir araştırma yolculuğu olacağını umarım... Merak ettiğiniz her konuda elimizden geldiğince size yardımcı olmak için buradayız...

İslami sitelerden veya reel hayatta sorduğum müslüman kişilerin vereceği cevapları bildiğim için burada olduğum doğru. İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba KareemSaid

içindeki boşluk muhtemelen daha fazla büyüyecek. onu bir şekilde başka bir şeylerle doldurmak isteyeceksin. belki bazı insanlarla kavga bile yapmak isteyeceksin. zor bir rota.

belki nerden geldik nereye gidiyoruz sorusuna bilimsel bir cevap aramaya ve kararlılık gösterdikten sonra bu boşluğu doldurmaya başladığını göreceksin.son zamanlarda arizona state üniversitesinde Origins adıyla bir sempozyum yapıldı. the science network'de yayınlandı.belki işine yarar:

http://origins.asu.edu/

http://thesciencenetwork.org/programs/origins-symposium

İçimdeki boşluk son zamanlarda büyük boyutlara ulaştığı ve beni ruhen huzursuz yaptığı için burada bu konudan bahsettim.

Kavga konusunda belki bazı insanlar ile kavga yapmak isteyeceksiniz demişsiniz ancak inanın kimse ile bu konu hakkında tartışmak istemiyorum. Amacım görüş alış verişinde bulunmak ki öyle yapmaya çalışıyorum. Bu forumu bir süredir takip ediyorum. Yapılan tartışmaların bazen hakaret boyutuna ulaştığını gördüğümde başlığı sonuna kadar okumak içimden pek gelmiyor.

Bu arada verdiğiniz site linkleri için teşekkür ederim ancak maalesef ingilizcem sitedeki bilgileri anlayabilmek için yeterli değil. Google Translate de bu konu da bana hiç yardımcı olmadı, aksine ihtişamlı devrik cümleler ile güldürdü :)

Yine de ilginiz için teşekkür ederim.

Birkere şunu bil burası tek bir komüte değil. Burada herkes kendi düşüncesini söyler. Ve bu düşünceler ancak kendilerini bağlar. Hele ki DİN konusunda, ifade edilenler sadece fikirdir. Diye düşünüyorum. Buna dikkat edilmesi gerekir. Uyarı: Gerçekleri öğreneceğim diye kendi içinde bir takım açmazlara girer de kendini yormaya başlarsan, buradakiler sana bir yardım yapamaz. Anlatmaya çalıştığım şey, her kes tek başına ve herkes kendi düşüncesini anlatıyor burada bu önemli. Ona göre açıl UÇSUZ BUCAKSIZ DENİZLERE.

Teşekkür ederim, tavsiyenize uyacağım.

Senin yaşadıklarını burada ki herkesin üç aşağı beş yukarı yaşadığından emin olabilirsin.Ben bu konuda sana diyeceğim tek şey,Baştan yanlış bir yola girmişsin,yanlış yolda olduğunu yeni farkediyorsun.Ve doğru yola girmek içinde ilk adımı atmışsın.Keşke her müslüman senin gibi sorgulasada hep müslüman kalsalar....Kendi doğrularını bulman dileğiyle......

Yanlış yolda olup olmadığımı anlamak için bir arayış içerisindeyim, doğru. Zaten bunları sorguladığım için çevremden aldığım tepkiler, sorgulamadaki hırsımı arttırdı.

allah varolmak için bir varedene ihtiyacı olmayandır...

yani öyle olsa allah olmazdı...

varlığın var olması için bir varedeni olmayan varlığa yani allaha ihtiyacı var...

allah tanımı gereği yaratanı olmayan varlığı kendinden olan demektir...

küre yuvarlaktır...

yuvarlak olması onun tanımı gereğdir...

küre yuvarlak olmak zorundadır...

allahta var edeni olmamak zorundadır...

küre yuvarlak olmazsa küre olmaz...

allah eğer var edeni varsa allah olmaz...

varlığı zorunlu ve kendinden olandır...

bu yönüyle yaratıklara benzemez...

İlk cümlenizi tam anlayamadım doğrusu. Örnekleriniz biraz kapalı geldi. Açarsanız sevinirim, teşekkürler.

said...

burada modluk bile yaptıktan sonra ateislikten vazgeçenler oldu...

müslüman girip ateist çıkanlarda...

burası senin için fikir sürecinde benzerlikler yaşayanları çokça bulacağın bir ortam olabilir...

fakat ciddi sorgulama aynı zamanda fedakarlıkta ister...

sorgulamalrının büyük çoğunlğu daha önceden yapılmış ve bir çok cevablar verilmiştir...

birazda daha ciddi kaynaklara bakılabilirse bunlar görülmeye başlar...

Fedakarlıktan kastınız nelerdir ? Mesela neler yapabilirim ? Birde ciddi kaynaklar nelerdir ? Okuyabileceğim güzel bir kitap var mı mesela ?

Teşekkür ederim mesajınız için.

alpcakir arkadasimin her kelimesine katiliyorum. neye inanirsan inan yada inanma. eline gecen her bilgiyi sorgulamalisin. ya varsa dersen oldugun yerde sayarsin.

burdaki ateistlerin hemen hemen hepsinin tipki sizin ki gibi hikayesi vardir. yani istisnalar haric kimse ateist dogmadi.

veb kücükken kuran kursuna gidiyordum yaz tatilinde. hoca bir gun dediki; cenabet adamin bastigi yerden ot bitmez. hayatimda ilk defa bir seyi deneme fikri dogdu icimde.

ama gel görki cesaret edemiyordum. geceleri karabasanlarla ugrasiyordum. denersem ya allah beni cezalandirirsa diye uc bucuk atiyordum. sonunda merakim galip geldi,denedim. bizim bahcede bir metre karelik bir alana biraz sogan, biraz tere, biraz maydonoz tohumu attim. her gün düzenli suladim. 1 hafta sonra yesil yesil filiz filiz uclari görünmeye basladi.

hemen hocamin yanina geldim. hocam hani sen demistinya cenabet adamin bastigi yerden ot cikmaz diye. ben topragi cignedim sonrada eseleyip tohum attim valla soganlari bir görmelisin hele tereler mis gibi kokuyor.

bir tokatla hoca deneyimimi kutladi.

ben hemen ateist olmadim. 35 yasima kadar bazen tarikatlerin etkisinde kaldim, bazen kendi kendime isyan ettim. kafamdaki sorulara cevap ariyordum ama korkuyordumda. ya varsa? oteki tarafda anami aglatmazmi diye.

cok sükür korkularimizdan siyrildik. :D

Ben sizin kadar cesaretli olup kuran kursumda hocama böyle birşey söyleyemedim açıkçası :)

Korkulardan sıyrılma gayretindeyim. Elime geçen bilgileri muhakkak okuyorum, gözlerim ağrıyana kadar merak etmeyin.

Teşekkür ederim.

MERHABA SORULARIN GENELDE ATEİST KESİMİN sorduğu sorular

bunun gibi veya daha zor sorulara RİSALE-İ NURDA tam cevap var

HATTA denilebilirki Risale-i Nur bu sorulara cevap bulmak amacıyla yazılmış eserlerdir

aynı sorulara aynı cevapları yazıp durmamak için bunları bi yerde topladım

imzamdaki linkden sorduğunuz soruların cevaplarına ulaşa bilirsiniz

daha önce muhabbet etiğimiz "darwin" isimli elemanın sorduğu 5 soru içinde bir çok sorularınız

aynı cevapları sizi tatmin etmezse tekrar uğramaya çalışırım

ama imzamdaki linkteki konuları bir inceleyin

http://www.bizimwebsite.com/forum/forumdisplay.php?fid=33

iyi günler

ayrıca bakınız Günümüz Meselelrine Risale-i Nurdan Cevaplar :

http://www.bizimwebsite.com/forum/forumdisplay.php?fid=19

Sorduğum soruların ateist kesimin sorduğu sorular olması bunlara bir cevap verilemeyeceği anlamına gelmemeli değil mi sevgili AhmetBaha ?

Yukarıdaki mesajımda neden islami forumlardan bunların cevabını aramadığımı söylemiştim. Size de söyleyeyim isterseniz yeniden.

Sorduğum sorulara verilen cevapları müslüman olan arkadaşlarım ve çevrem sizin gibi ; yani muhakkak bu sorulara cevap X kaynağında var diyorlar. Kendileri bu soruya cevap veremiyor. Şurada bunun cevabı var diyor. Siz de aynısını yapmışsınız. Risale-i Nur okuyun diyorsunuz.

Verdiğiniz adrese girdim ancak ağır bir osmanlıca olduğu için anlayamadım. Risale-i Nur, Sözler, Mektubatlar.. bunları okudum. Okumadım mı sanıyorsunuz ? Eğer böyle düşünüyorsanız başlıktaki yazımı okumamışsınız demektir. Ben çok sert müslüman bir aileden geldiğimi belirttim. Arkadaşlarım dışında çevrem hep bu şekildeydi, halen de kısmen öyle.

Düğün, toplantı, bayramlaşmalar v.s. herşey islami kurallar çerçevesinde yürüdü. Çocukluğum haftalık bile değil günlük sohbetler ile geçti. Daha çocuğum 6 yaşındayım, resim çiziyorum ancak kulağımda din sohbetleri var. Temelim o şekilde zaten.

Lütfen bu nedenle beni başka kaynaklara yönlendirmeden ziyade ; kendi bilgileriniz ile cevap yazın. Kesinlikle okuyacağımdan ve sizi anlamaya çalışacağımdan da şüpheniz olmasın.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

allah

neden aklınızı kullanmıyorsunuz...

neden sorgulamıyorsunuz...

babadan böyle gördük deyip ne gördüyseniz doğru yanlış ayırd etmeden yapmaya kalkıyorsunuz..

Evet, doğru. Ama madem Allah sorgulayın, aklınızı kullanın diyorsa, müslümanlar benim yaptığım sorgulamalar ve sorduğum sorulara " Çok düşünme, dinden çıkarsın " diyor.

Bakın bu söylediğiniz şu noktada çelişiyor.

Hadismiydi ayetmiydi tam olarak emin değilim ancak siz de bilirsiniz ki şöyle bir ifade var. ; " Sizden önceki kavimler ( veya kavim ifadesi de olabilir tam hatırlayamıyorum ) çok soru sordukları için helak oldular "

Ama aynı zamanda Allah neden aklınızı kullanmıyorsunuz, sorgulamıyorsunuz dedi diyorsunuz.

Bu bir çelişki değil mi ? Açıklarsanız memnun olacağım.

Mesajınız ve ilginiz için teşekkürler.

Sevgili kareemsaid,

İçinde olduğun bu süreci pek çok ex müslüman yaşadı, kimi daha ağır kimi ise daha hafif, senin durumunu çok iyi anlıyorum ben bu süreci çok ağır yaşayanlardanım...

"Koyu" müslüman olup bu tip sorularla uğraşmak ve gerçekten de çok istendiği halde kendi mantığının kabul edebileceği bir yanıt alamamanın verdiği büyük hayal kırıklığını çok yaşadım, biraz tuhaf olacak ama ben kendim yaşadığım bu süreci aşk acısına benzetiyorum, yani dinim benim can damarımdı, hayat anlamım yaşam suyumdu, sevgilim gibi beni asla terketmezdi ancak zamanla çeşitli eleştirilerden de etkilenerek benim de kafamda sorular oluşmaya başladı, rüyalarıma girdi zamanla, bunlar beni o kadar rahatsız etmeye başladı ki mantığımın onaylayacağı bir yanıt alabilmek benim için hayat memat meselesi haline geldi, öyle ki dini can damarı olarak benimsemiş yüreğim duygularım ve iç dünyamın tamamı mantığımla savaşıyor ve istemesem de yavaş yavaş dinimi benden uzaklaşıyordu, aynı aşık olduğunuz insanın istemediğniiz halde sizden uzaklaşmaya kopmaya başlaması gibi, ve gerçekten ağır depresyon geçirdim o dönem, öyle ki dışarı cafeye gideriz aklımda bu sorular, parka gideriz kafamdaki konu sadece bunlar ne yediğim yemekten ne soluduğum havadan tat alabilecek derecede depresyona da girdim kafamdaki bu sorulara yanıt alabilmek için her yolu denedim, kimi zaman "yanıt bu işte ya" deyip kendi kendimi kandırmaya çalıştım kitabevlerine gittiğimde islam karşıtı kitapları KORKUDAN elime alamazdım cidden terler fenalıklar gelirdi, hem aşırı bir merakım vardı hem de içimden bir şeyler kopardı bakamazdım bu kitaplara...

Ama şimdi bütün bu hallerime sadece gülüyorum kendimle dalga geçiyorum, dinin gönlümdeki bu egemenliği tam anlamıyla kırıldığında üzerimden devasa bir yük kalktı bu konuda ve kendimi kuşlar kadar özgür hissettim gerçekten müthiş bir duyguydu!

Psikolojik açıdan rahatlamanız 2 şeye bağlı birincisi zamana ikincisi soru sormaya devam ederek önyargıları kırmaya...Eminim ki zamanla siz de güleceksiniz bu günlere.

YAzınızdan anladığım kadarıyla sizde de, aynı bende olduğu gibi, değişik RUHSAL bir yan var, küçüklükten beri yaşamın varoluşun tüm gizemini her nefesimde hisseden ve bundan zevk alan bir yapım oldu, göklere bakıp sadece uzayın evrenin ne kadar engin bir olgu olduğu üzerinde düşünceye dalarak bile içim o bilinmezlik ve gizem duygusuyla zevkle dolardı, inanılamz zevk alırdım bu tip şeylerden, yeri geldi terasımızda betona uzanıp saatlerce yıldızlara bakarak yaşamın anlamıyla ilgili düşüncelere daldım, yeri geldi dışarı deniz kıyısının en tenha yerine gidip gündoğuşunu izlemek için saat kurup kalktım defalarca, ve SEZGİ yoluyla kendim, kendi içimde ve en azından KENDİME bir seviye bile olsa anlamlandırabildim yaşam denilen sonsuz gizemi, zaten gerek Tanrı ile ilgili olsun gerekse yaşam ile ilgili olsun, her şey KELİMELERLE anlatılamaz kendiniz hissetmelisiniz biraz olsun hissettiğinizde siz de bana hak vereceksiniz kelimelerle anlatmanın cidden imkansız olduğunu bir şekilde dolaylı yollardan sezgiyle deneyimlemek gerektiğini...

Size tavsiyem şimdilik sadece araştırın soru sormaya devam edin, sadece islamı değil her dini araştırın musevilik, hristiyanlık, Budizm, Hinduizm, Taoizm....Sadece dinleri değil görüşleri de araştırın: Ateizm materyalizm agnostisizm... Bunları araştırırken kendi gönlünüze dalın girin oraya ve orada araştırma yapın, gönlünüzden çıkanlar hangi dine ya da hangi görüşe daha çok uyumlu ya da en azından yakın?

Sevgilerimle,

Yazınız çok hoşuma gitti, teşekkür ediyorum içtenliğiniz için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

aynı şeyleri bizde yaşadık,

bende dindar bir çevreden dindar bir aileden geliorum.Küçüklüğümden beri dinle iç içe yaşadım yeri geldi 5 vakit namaz kıldım yeri geldi kuran okudum camide müezinlik bile yaptım...Dinin öğrenmeye çalıştıkça sorgulamaya başladım ama benimki de hiç kolay olmadı Allah korkusu öyle bir işlemiş ki beynimize yeter artık düşünme diye yıllarca kendimi frenledim.Sonunda aklım galip geldi.Çünkü bir noktadan sonra aklın bunu kabul etmiyor.Neyse ki artık çok rahatım , mutluyum , huzurluyum.

Derler ya sürekli ya varsa......varsa onunla din hakkında tartışırdım.Tartışmayı kazanacağıma eminim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
küre yuvarlaktır...

yuvarlak olması onun tanımı gereğdir...

küre yuvarlak olmak zorundadır...

allahta var edeni olmamak zorundadır...

küre yuvarlak olmazsa küre olmaz...

allah eğer var edeni varsa allah olmaz...

kureyi kure yapan insandir, allahida allah yapan insandir. her iki kavramda insan uydurmasidir.

1 kisi top seklinde bir cismi gosterip, "bugunden itibaren boyle bir sekle 'kure' diyelim" demistir. ve bu kavram kabul edilmistir.

yine allah dedigin seyde ayni sekilde; 1 kisi tarafindan uydurulmus ve menfaatler dogrultusunda bazilari tarafindan kabul edilmis bir kavramdir.

allaha yeni bir sifat ekledin seni tebrik ederim, tam gaz uydurmaya devam..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ARKADAŞIM mesajım silinmiş neden silindiğini bilmiyorum

tahminim burası dinsiz forumdur burada senin dini suallerine cevap, Dini karalamak ve

dinsizliğin propagandası şeklinde olcaktır hal böyle olunca da mesajımın silinmesi normaldir

mesajıma hakaret etmiş bazı kıt beyinli terbiyesizler(başka birşey elerinden gelmez) modlar temizlemiş bunların pisliğini

e bu da normal tavsiye ettiğimiz Risale-i Nur gerçekten bu tür sualler cevap vermekte konunun uzmanıdır

biraz baktığını söylemişsin dili ağır anlayamadım demişsin öte taraftan sözler mektubatı okudum demişsin

bu da senin beyanındaki bir çelişki

seni bu konuda samimi bulmadım hatta senin gerçekten beyan ettiğin bir niyetle buraya geldiğini de sanmıyorum

hatta ve hatta buraya geldiğini de sanmıyorum hep buradaydın belki de

bunun için yeterli delilim olmasa da böyle hissettim

herkes herşeyi kabul edecek ve hatta herkes müslüman olcak diye de birşey yok

sende bilirsin ki cennet te cehennem de kendine gelecek kulları bekliyor ve istiyor

biz üstümüze düşeni yapıp gerisini Allaha tevekkül ediyoruz ama sen

derdine dinsiz forumda çare arıyarak böyle yapmıyorsun sonucuna da katlanacaksın

esenkal

tarihinde AhmetBaha tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
sende bilirsin ki cennet te cehennem de kendine gelecek kulları bekliyor ve istiyor

biz üstümüze düşeni yapıp gerisini Allaha tevekkül ediyoruz ama sen

derdine dinsiz forumda çare arıyarak böyle yapmıyorsun sonucuna da katlanacaksın

Hep böylesiniz,işiniz gücünüz tehdit savurmak,korkutmak,baskı altına almak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
cennneti kötülüklerden uzak yaşayanlar hakediyor...

cehenemi de zalimlik edenler hakediyor...

Tamamen yanlış... İslamda en büyük ceza fikir suçlarına verilir... Allah ile aynı felsefi görüşü paylaşmazsan ebedi cehennem vaadedilir... Daha en baştan düşünememesi için beyine prangalar atılır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskiden müslümandım.

Onlu yaşların sonundaydım, sorunum adaletsizlikti. İtalyada katolik bir ailede doğan ve ona göre dini eğitim alan bir çocuğun doğru(!) yolu bulabilme olasılığı nedir? Hemen hemen hiç...

Bu haksızlığa ve adaletsizliğie dayanamıyordum. Bu insanlar iyi bile olsalar cehennemde cayır cayır yanacaklardı.

Daha sonra "kader-irade", "herşeyi bilen Allah-herşeye kadir Allah" ikilemleri yüzünden bana küçük yaşta dayatılan bu din denilen şeyin doğru olmadığına karar verdim. Her şeyi ezelden ebede kadar bilen Allah bir olayı nasıl değiştirebilir ki? Yani kadir değil. Eğer kadir ise olmuş ve olacak olan her şeyi bilmesi mümkün değil.

İnsan bu "iman" denilen kafa engelinden kurtulduktan sonra kuranı ve Muhammed'in hayatını okuyup tarafsız olarak düşününce ne büyük tutarsızlıklar, adaletsizlikler, saçmalıklar, zulümler olduğunu görüyor.

Şimdi agnostikim. Rahatım, huzurluyum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed ve arkadaşları bir yahudi kabilesine (Benî Müstalık) baskın yapar. Kabilenin erkekleri öldürülür. Mallar yağma edilir ve aralarında paylaşılır. Kadın ve çocuklar kullanmak veya satmak için köle yapılır. Kocası öldürülmüş genç kadınlardan birini Muhammed beğenir, aynı gün kendisine alır ve ona Cüveyriye (cariyecik) ismini takar.

Bu olayı iman etmiş birine okutun, "bir şekilde" Muhammed ve arkadaşlarının doğruyu yaptığını, insanları doğru yola sevketmeye çalıştıklarını, Allah'ın emirlerine uyduklarını, yaptıkları için öteki tarafta mükafatlandırılacaklarını söyler.

Tarafsız gözle bakan biri açısından bu olaya haramilik, bu olayı yapana da harami denir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
deregezen Gönderildi Bugün, 12:00

Muhammed ve arkadaşları bir yahudi kabilesine (Benî Müstalık) baskın yapar. Kabilenin erkekleri öldürülür. Mallar yağma edilir ve aralarında paylaşılır. Kadın ve çocuklar kullanmak veya satmak için köle yapılır. Kocası öldürülmüş genç kadınlardan birini Muhammed beğenir, aynı gün kendisine alır ve ona Cüveyriye (cariyecik) ismini takar.

"EĞER SİZE BİR FASIK YADA KAFİR HABER GETİRİSE ONA İNANMAYIN ÇÜNKÜ ONLAR YALANCIDIR"(H.ŞERİF)

"...Elçi olarak gönderilen hazret-i Ömer, Peygamber efendimizin; "La ilahe illallah, deyiniz de canlarınızı ve mallarınızı koruyunuz." emrini bildirdi. Müslüman olmaları teklif edildi. Fakat kabul etmediler ve ok atarak savaşı başlattılar.

Bir müddet harbedildikten sonra, sevgili Peygamberimiz; "Hep birlikte aniden hücuma geçiniz." emrini verdiler. Bu emri yerine getiren Eshab-ı kiram, Mustalıkoğullarından on kişiyi öldürdü. Kabile reisi kaçarak canını kurtarmış, fakat, kızı Berre ve kabilesinden 600 kişi esir düşmüştü. Ganimetler paylaştırıldı. Berre, Peygamber efendimizin huzuruna çıkıp, "Hissesine düştüğüm sahibimle, dokuz altın karşılığında hürriyete kavuşmam için anlaştım. Serbest bırakılmam için bana yardım ediniz!" dedi. Peygamber efendimiz, merhamet buyurarak, onun bu arzusunu yerine getirip satın aldı. Sonra azad edip, hürriyetine kavuşturdu. Serbest bırakıldıktan sonra sevgili Peygamberimizin, İslamı tebliği ile Müslüman oldu. Onun Müslüman olmasına son derece sevinen Alemlerin Efendisi, mükafat olarak onu nikahı altına alıp onunla evlendi. Peygamber efendimiz buyurdu ki:

"Bütün zevcelerimle evliliklerim ve kızlarımı evlendirmem, hep Cebrailin (aleyhisselam) Allahü tealadan getirdiği izinle olmuştur."

Bunu gören Eshab-ı kiramın (radıyallahü anhüm) hepsi de:

"Biz,Resulullahın ailesi olan annemizin, akrabasını hizmetçi olarak kullanmaktan haya ederiz." dediler ve esirlerini azad ettiler. Bu nikah, yüzlerce esirin azad olmasına sebeb oldu. Sevgili Peygamberimiz, onun Berre olan ismini, Cüveyriyye (radıyallahü anha) olarak değiştirdi.

Hazret-i Cüveyriyye validemizin babası Haris bin Ebi Dırar ve iki oğlu ayrıca kabilesinden pekçok kimse, Peygamber efendimizin huzuruna gelerek Müslüman oldular.

Hazret-i Cüveyriyye validemiz için, hazret-i Aişe validemiz; "Ben, Cüveyriyyeden daha hayırlı, daha bereketli bir kadın görmedim." derdi.

İslam ordusu zaferle Medineye ulaştı. Artık etraftaki müşrik kabilelerin gözleri korkmuş, Müslümanlara saldırmaya cesaret etmenin ne kadar tehlikeli olduğunu anlamışlardı. Bu zaferden sonra İslamiyet süratle yayıldı."

kaynaklar:

http://ansiklopedi.bibilgi.com/BEN%C4%B0-MUSTALIK-GAZASI

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage....le&aid=5527

NEYMİŞ DEREBAYIR GEZEN Sallarken bundan sonra usturuplu salla

iftira atma yalancılık yapma

Link to post
Sitelerde Paylaş
cennneti kötülüklerden uzak yaşayanlar hakediyor...

cehenemi de zalimlik edenler hakediyor

Bu mantık Kur'an'a tamamen ters, ayetler ise birazdan...

"Kur’an’a göre “cennete gidebilmek” için en önemli şart islamı kabul ederek müslüman olmaktır, dünyamızda bu kadar çeşitli insan, çeşitli kültür ve yaşam şartları olduğunu bile bile Arap kurallarını bütün dünya insanlarına dayatmak elbette mantıksızlıktır

Kur'an'a göre tek din islamdır ve başka din kattiyen kabul edilmeyecektir...İslamdan haberi olup da (yani kendisine tebliğ gelip de) Muhammed'in gerçek peygamber Kur'an'ın ise Tanrı sözü olduğunu kabul etmeyen yani kısaca müslüman olmayanlar sonsuza kadar cehennemde çatır çatır yanacak...

Yani Muhammed'i ve Kur'an'ı inkar eden milyarlarca ateistin, hristiyanın, Hindu’nun, paganın, Buddhist’in, Yahudi’nin ve bu dinlerin ermişlerinin azizlerinin ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar, cehennemde toplu halde "derileri eritilecek"...Çünkü bu insanlar islamdan haberdar oldukları halde Kur'an'ın Tanrı sözü olduğuna inanmıyor (dolayısıyla inkar ediyor),Muhammed'i sahte peygamber olarak görüyor, İsa'nın Tanrı olduğuna inanıyor ona Tanrı oğlu diyor,diğerleri başka Tanrılara inanıyor ve Kur'an'da "en büyük küfür" kabul edilen ve kişiler direkt cehenneme gönderecek herşeye inanıyorlar...

İŞTE KANITLAR İŞTE AYETLER:

"KEHF 103 - De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?

KEHF 104 - Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir.OYSA GÜZEL İŞLER YAPTIKLARINI SANIYORLARDI

KEHF 105 - İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de BU YÜZDEN İYİLİK ALTINDA YAPTIKLARI BÜTÜN AMELLERİ BOŞA GİTMİŞTİR. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız.

KEHF 106 - İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır.

Bakara 217:

" Sana haram ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaş büyük bir günahtır. Allah’ın yolundan alıkoymak, onu inkar etmek, Mescid-i Haram’ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak Allah katında daha büyük günahtır. Zulüm ve baskı ise adam öldürmekten daha büyüktür. Onlar, güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kafir olarak ölürse öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır. "

Tevbe 17:" Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah'ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır"

Ali İmran 20: "Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: “Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah’a teslim ettim.” Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: “Siz de İslâm’ı kabul ettiniz mi?” Eğer İslâm’a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir."

21:Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele. 22. Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur. "

ARAF 147 - Âyetlerimizi ve ahiretteki karşılaşmayı inkâr edenlerin amelleri hepten boşa gitmiştir. Çekecekleri ceza kendi yaptıklarından başkası mı olacaktır? "

Yani kişi ne kadar iyilik yaparsa yapsın, ne kadar iyi bir insan olursa olsun eğer "doğru" imana(islam) gelmezse Kur'an'ın deyişiyle "İYİLİK ADI ALTINDA YAPTIKLARI AMELLERİ BOŞA GİDER SONSUZA KADAR CEHENNEME ATILIR" .İnsanların kalbi, gönlünün güzelliği, yaptıkları, düşünüp hissetikleri, yaşamı, kültürü...Hiçbiri değil ama tek önemli olan Muhammed’in MS 600’lü yıllarda Arabistan’da kurduğu dine inanmak.

Sağ duyu ve mantık ile düşündüğümüzde, böyle bir mantık ve dar bir yaklaşımın, evrenin yüce ve kutsal yaratıcısına ait olamayacağını anlamak zor değildir."

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu mantık Kur'an'a tamamen ters, ayetler ise birazdan...

"Kur’an’a göre “cennete gidebilmek” için en önemli şart islamı kabul ederek müslüman olmaktır, dünyamızda bu kadar çeşitli insan, çeşitli kültür ve yaşam şartları olduğunu bile bile Arap kurallarını bütün dünya insanlarına dayatmak elbette mantıksızlıktır

Kur'an'a göre tek din islamdır ve başka din kattiyen kabul edilmeyecektir...İslamdan haberi olup da (yani kendisine tebliğ gelip de) Muhammed'in gerçek peygamber Kur'an'ın ise Tanrı sözü olduğunu kabul etmeyen yani kısaca müslüman olmayanlar sonsuza kadar cehennemde çatır çatır yanacak...

Yani Muhammed'i ve Kur'an'ı inkar eden milyarlarca ateistin, hristiyanın, Hindu’nun, paganın, Buddhist’in, Yahudi’nin ve bu dinlerin ermişlerinin azizlerinin ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar, cehennemde toplu halde "derileri eritilecek"...Çünkü bu insanlar islamdan haberdar oldukları halde Kur'an'ın Tanrı sözü olduğuna inanmıyor (dolayısıyla inkar ediyor),Muhammed'i sahte peygamber olarak görüyor, İsa'nın Tanrı olduğuna inanıyor ona Tanrı oğlu diyor,diğerleri başka Tanrılara inanıyor ve Kur'an'da "en büyük küfür" kabul edilen ve kişiler direkt cehenneme gönderecek herşeye inanıyorlar...

İŞTE KANITLAR İŞTE AYETLER:

"KEHF 103 - De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?

KEHF 104 - Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir.OYSA GÜZEL İŞLER YAPTIKLARINI SANIYORLARDI

KEHF 105 - İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de BU YÜZDEN İYİLİK ALTINDA YAPTIKLARI BÜTÜN AMELLERİ BOŞA GİTMİŞTİR. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız.

KEHF 106 - İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır.

Bakara 217:

" Sana haram ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaş büyük bir günahtır. Allah’ın yolundan alıkoymak, onu inkar etmek, Mescid-i Haram’ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak Allah katında daha büyük günahtır. Zulüm ve baskı ise adam öldürmekten daha büyüktür. Onlar, güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kafir olarak ölürse öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır. "

Tevbe 17:" Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah'ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır"

Ali İmran 20: "Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: “Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah’a teslim ettim.” Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: “Siz de İslâm’ı kabul ettiniz mi?” Eğer İslâm’a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir."

21:Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele. 22. Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur. "

ARAF 147 - Âyetlerimizi ve ahiretteki karşılaşmayı inkâr edenlerin amelleri hepten boşa gitmiştir. Çekecekleri ceza kendi yaptıklarından başkası mı olacaktır? "

Yani kişi ne kadar iyilik yaparsa yapsın, ne kadar iyi bir insan olursa olsun eğer "doğru" imana(islam) gelmezse Kur'an'ın deyişiyle "İYİLİK ADI ALTINDA YAPTIKLARI AMELLERİ BOŞA GİDER SONSUZA KADAR CEHENNEME ATILIR" .İnsanların kalbi, gönlünün güzelliği, yaptıkları, düşünüp hissetikleri, yaşamı, kültürü...Hiçbiri değil ama tek önemli olan Muhammed’in MS 600’lü yıllarda Arabistan’da kurduğu dine inanmak.

Sağ duyu ve mantık ile düşündüğümüzde, böyle bir mantık ve dar bir yaklaşımın, evrenin yüce ve kutsal yaratıcısına ait olamayacağını anlamak zor değildir."

evet bu ayetleri sizin dediğiniz gibi anlarsak dediğiniz doğrudur...

fakat ayetleri yorumlamada bence yanlışlık yapılıyor...

kafirler zalimler yani kötülüğü hayat tarzı haline getirmiş olan kişiler...

bunların yaptıkları işler aslen kötüdür...

ama onlar bu işleri iyilik olarak görüyorlar...

işte onların iyi zannettikleri ama aslında kötü olan bu işlerin onlara faydası olmayacak...

kötülük işleyenler yaptıkları işleri doğru iyi faydalı görüp gösterebilirler...

ama bu yanılgıları hapse düştüklerinde yada cezaya çarptırıldıklarında ortaya çıkar...

kim zerre miktarı iyilik yaparsa onu görür...

kimde zerre miktarı kötülük yaparsa onu görür...

amaelleri boşa çıkanlar kötülük yaptıkları halde iyilik yaptıklarını zannedenlerdir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
bir kaç soruya kendi bulabildiğim cevablarımı vereyim...

bizim nasıl insanlar olarak hayatımızı sonlandıracğımız baştan bilinmiyor...

zaten bunu öğrenmek için bu hayat ve ölüm var...

yani allah da bizimle bereber sonumuzun nasıl olacağını merak ediyor...

cennneti kötülüklerden uzak yaşayanlar hakediyor...

cehenemi de zalimlik edenler hakediyor...

sen müslüman değilsin bir kere.craftcracx,la aynı dilden konuşuyorsunuz 3 aşağı 5 yukarı.ara geçiş sendeleme,saçmalama döneminde falansınız galiba :crazy:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tamamen yanlış... İslamda en büyük ceza fikir suçlarına verilir... Allah ile aynı felsefi görüşü paylaşmazsan ebedi cehennem vaadedilir... Daha en baştan düşünememesi için beyine prangalar atılır...

tam tersi...

islam sürekli düşünmeye sorgulamaya akletmeye teşvik eder...

insanlar düşünceleri ile değil yaptıkları ile değerlendirilir...

sürekli iyilik düşünen ama hep kötülük yapan birini düşüncelerinden dolayı ödüllendiri misiniz...

yoksa yaptıklarından dolayı cezalandırırmısınıuz...

kötülük yapanların ben çok iyi düşünceliyim demesi nasıl önemsiz ise...

tanrı hangimizin daha güzel davranışlarda bulunacağımızı görmek ve göstermek için bu hayatı ve ölümü yaratmıştır...

hangimin dah güzel düşündüğünü yada inandığını görmek için değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Peygamberimiz, onun Berre olan ismini, Cüveyriyye (radıyallahü anha) olarak değiştirdi.

Hazret-i Cüveyriyye validemizin babası Haris bin Ebi Dırar ve iki oğlu ayrıca kabilesinden pekçok kimse, Peygamber efendimizin huzuruna gelerek Müslüman oldular.

ulan tam rezillik.

kadıncağızın ismini değiştir. aşağılayıcı bir isim ver. babası da müslüman olmuşmuş.nah olur. adam yahudi bir kere.

"Ben, Cüveyriyyeden daha hayırlı, daha bereketli bir kadın görmedim."

kıskançlığından ne söyleyeceğini bilememiş.

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
İlk cümlenizi tam anlayamadım doğrusu. Örnekleriniz biraz kapalı geldi. Açarsanız sevinirim, teşekkürler.

tanrının yaratıcısı kimdir...

bu soru kürenin köşesi neresidir sorusuna benzer...

kürenin köşesi olur mu cık...

tanrınında yaratıcısı olmaz...

yada üçgenin dördüncü köşesiinin açısı kaçtır gibi bir sorudur...

yani soru yanlıştır...

Fedakarlıktan kastınız nelerdir ? Mesela neler yapabilirim ? Birde ciddi kaynaklar nelerdir ? Okuyabileceğim güzel bir kitap var mı mesela ?

Teşekkür ederim mesajınız için.

ilahiyat konularında akademik çalışmalar yapan bir çok değerli insanın eserleri var mesela...

bunlar içinde araştırma yapmak ve ince ince düşünüp hakikati aramak ciddi fedakarlık ister...

sizde bunu yapabilecek bir sürecin içine girebilirsiniz...

zaten bunları sormaya başladıysanız bu aratırmaya bir ucundan başlamanız gerekiyor...

aynı sürecte olduğumuzu söyleyebilirim...

Evet, doğru. Ama madem Allah sorgulayın, aklınızı kullanın diyorsa, müslümanlar benim yaptığım sorgulamalar ve sorduğum sorulara " Çok düşünme, dinden çıkarsın " diyor.

Bakın bu söylediğiniz şu noktada çelişiyor.

Hadismiydi ayetmiydi tam olarak emin değilim ancak siz de bilirsiniz ki şöyle bir ifade var. ; " Sizden önceki kavimler ( veya kavim ifadesi de olabilir tam hatırlayamıyorum ) çok soru sordukları için helak oldular "

Ama aynı zamanda Allah neden aklınızı kullanmıyorsunuz, sorgulamıyorsunuz dedi diyorsunuz.

Bu bir çelişki değil mi ? Açıklarsanız memnun olacağım.

bu bir ayet...

ve bu ayetin iniş sebebi için şöyle bir şey anlatılır...

peygamberin etrafındaki kişilerden bazıları benim gerçek babam kim gibi sorular sormaya başlamışlar ve bunu üzerine böyle açıklandığında sizi rahatsız edecek sorular sormayın anlamında bir ifade söylenmiştir...

yani hayatın ve kainatın anlamı gidişatı nerden gelip nereye gidiyoruz nelerden sorumluyuz gibi konularda özellikle sorgulamayı ve düşünmeyi tavsiye edilmiştir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
islam sürekli düşünmeye sorgulamaya akletmeye teşvik eder...

Cevapları zaten belliyse nasıl düşünmeye teşvik edecek?

Örneğin meleklere iman etmek zorundasın başka seçeneğin var mı? Düşünmek sorgulamak bunun neresinde?

Melekler fizik kanunlarıdır gibi komik yorumlarla gelirsin şimdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Slm Karemsaid

okumam ve arastirmam gereken bilgiler var aralarinda onlara yanit baska bir zaman vermeye deniyeceyim .

-----------------

Allah Kuranda iki üc yerde "bileyim" , iki üc yerdede "göreyim" yazar

yani Müslümanlara yuturulan kader anlayisi %100 dogru deyil .

belki Allah bilmek istemiyor geleceyi kendine süpriz yapmak istiyor niye olmasin ??

Mutezile meshepi derki Insanlar kendileri iyilik ve kötülük yaparlar , Allah zülüm yapmaz adaleti ile hükmedecek mahserde .

ölen cocuk veya sakat dogan cocuk Allah ile alakasi yok , insannin hatali davranisi veye genin bozulmasi ile alakali

Islamdan ayrilma insA.

sevgi ve saygilar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...