Jump to content

Atatürk'ün olmadığını düşünün


Recommended Posts

Baktın ne gördün yazda bizde bilgilenelim.

duyduğuma göre.. kürtler herşeyi devletten beklerlermiş.

oysa sen türksün..

onun için herşeyi devletten bekleme .. sana ip uçlarını verdik.. gerisini kendin araştır..

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 73
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Atatürk, olmasa idi milli mücadele bilinci olmayacaktı.Misak-ı milli hedeflemesi olmayacaktı.

Sevr yönlendirmeli bir yönetim anlayışıyla batı devletlerince sömürülürdük.1950'lerde diğer sömürgeler gibi bağımsız olurduk ama Ege bölgesinde yunanlılar olurdu.Karadeniz'de pontus devleti olurdu.Fındık fiyatlarını onlar açıklardı.Doğu'da geniş bir ermeni ülkesi güneydoğudada bir kürt devleti olacak şekilde bağımsızlık kazanır sonra Rusya peyki(bulgaristan romanya vs gibi)devlet olurduk.

Türk İslam cumhuriyeti olurduk.Arap alfabesini kullanıyor olurduk.

Günümüz Türkiye'si olmazdı ve günümüz Türkiye'sinin yarısı kadar toprağımız olmazdı.İstanbul, Hongkong gibi zamanla Türklere bırakılacak bir mini devletçik olurdu.Dünya'daki statümüzde buna göre şekillenirdi.

tarihinde euclid tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gavs,

Bu başlığın ana konusu Türkiye'de alevilerin sayısı değil ama yine de bu konu ile ilgili bir şey söylemek istiyorum: Sözü edilen araştırma şirketinin sahibi, sosyal demokrat bir eski politikacı olan Tarhan Erdem. Yapılan araştırmanın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Hatalı da olabilir. Zaten ben bunun doğru olduğunu iddia etmedim. Benim itirazım, karşı çıkılırken kullanılan yönteme. Eğer elinizde benzer bir araştırma yoksa, karşı çıkışınız anlamsız olur. Çünkü 5 milyon, 10 milyorn, 15 milyon gibi rakamlar, göz mizanı ile takdir edilemeyecek rakamlardır. Birisi size bir kalabalık gösterip burada 300 kişi var deyince, hayır en az 1500 kişi var diyebilirsiniz.. Ama "5 milyon xxx vardır" dendiğinde hayır yanlış en az "8 milyon olmalı" diyebilmeniz için bir şekilde saymış olmanız gerekir..

Küçük sayılarla, kapalı çevrelerle istatistik yapılmaz. Senin çok alevi tanıdığının olması, alevilerin toplam sayısından bağımsızdır. Benim hiç Çinli tanıdığım yok ama bu dünyadaki yaklaşık her beş kişiden birinin Çinli olduğu önermesine karşılık bir argüman olamaz.

türkiyede sadece 2-3 bölgesinde yaşayan şafilerin sayısının , türkiyenin her bölgesinde,, 80 ilinin 65 ten fazlasında köyü olan alevilerin iki katı çıkması bir yana..

Sen bu ifadeyi nerede okudun? Milliyet'in haberinde böyle bir şey göremedim.

ve bu çalışmaya göre.. güneydoğuda yaşayan alevilerin sayısı orta anadolu ve batı anoduluda yaşayan alevilerin 5 katı olarak verilmiş.

oysa güneydoğu alevilerin en az yaşadığı bölgelerin başında geliyor... oysa iç ve batı anadolu.. alevilerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri..(. çorum, kırşehir, nevşehir, amasya, kırıkkale .yozgat..).

Bu saydığın illerin toplam nüfusu ancak bir Gaziantep veya bir Diyarbakır ediyor.. Dolayısıyla bu illerde alevi nüfusun yoğun olması, bir bütün olarak iç anadolu bölgesi ile güney doğu anadolu bölgesindeki alevi nüfusun aşağı yukarı eşit olması sonucu ile çelişmiyor.

işin ilginci.. çalışmaya göre doğu anodulu ve güneydoğuda yaşayan alevilerin sayısıyla.... akdeniz, ege, karadeniz, iç anoduluda yaşayan alevi nüfüsü hemen hemen eşit

ama etnik olarak alevileri ayırmaya gelince..

alevilerin %62 sini türk %7 sini arap %22 sininse kürt ve zaza olduğunu idda etmiş.

bence bu iki oran bir kere birbiriyle çelişiyor... eğer güneydoğu ve doğu anoduluda yaşayan alevilerin sayısı diğer klan bölgelerde yaşayan toplam alevi sayısı birbirine bu kadar yakınsa... türk aleviler kürt alevilerin nasıl 3 katı çıkıyor anlayabilmiş değilim..

Araştırmaya göre alevi kitlesinin %34'ünü barındırean koskoca İstanbul'u görmemezlikten gelirsen, böyle bir çelişki algılayabilirsin tabi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk, Türkiye'nin referansı..İnancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bunu kabullenmek gerekir.Ancak kemalistlerin yptığı gibi Atatürk'ü tartışılmaz bir tabu yapmak bu referansa büyük zarar verir.Bu insanlar,Atatürk'e saygı göstermenin, onun her yaptığının ve söylediğinin mutlak doğru olduğuna da inanmayı gerektirdiğini varsayıyor.

Ama Türkiye artık eski Türkiye değil. Toplum hızla açılıyor, çoğulculaşıyor, renkleniyor.Türk insanı dünü ve bugünü artık çok çeşitli kaynaklardan okuyor, araştırıyor.İnsanlara 'öyle ince eleyip sık dokumayın, ne diyorsak inanın işte' di-yemezsiniz. Dolayısıyla Cumhuriyet'in referans'ını, onu tabu olarak korumak suretiyle ayakta tutamazsınız

Link to post
Sitelerde Paylaş
Araştırmaya göre alevi kitlesinin %34'ünü barındırean koskoca İstanbul'u görmemezlikten gelirsen, böyle bir çelişki algılayabilirsin tabi..

deicide yerli istanbullu mu var... istanbulda yaşayan halk zaten diğer bölgelerden buraya taşınmış insanlar.. istanbulda yaşayan alevilerin büyük çoğunluğuda .. istanbula en çok göç alan doğu illerinden olsa gerek... bu açıdan istanbulu hesaba katmadım..

diğer dediklerine gelince..... bu ülkede kaç alevi olduğu neden sayılıyor??? sayıya göre mi?? bazı haklar verilecek?? ha 5 milyon ha 10 milyon ha 20 milyon alevi olsun??? bu sayı neyi değiştirecek???

bu şirket kimin yönlendirmeisyle bu işe kalkışmış bilmiyorum.. ama böyle bir işe kalkışması bile... işin içinde bir art niyet olduğunun göstergesi benim açımdan..

alevi derneklerin bu ülkede yaklaşık olarak kaç milyon alevi yaşadığına dair bir fikirleri var.... zaten bu ülkenin hangi ilinin, hangi ilçe ve köylerinde alevilerin yaşadığı biliniyor... bu açıdan alevi nüfüsünün kaç milyon olabileceğini tahmin etmek zor değil..

alevi dernekleri zaten bu çalışmanın bilimsel olmadığını, gerçeği yansıtmadığına belli gerekçeler ortaya koyarak itiraz etmişler..

.bu ülkede kimsenin itiraz edemeyeceği kadar yoğunlukta bir alevi kitlesi olduğu zaten açık..bu yüzden alevi dernekleri taleplerinin sayıyla alakası olmadığını bildikleri için.. böyle yok... 48 bin lik bir kitle araştırması yaparak... alevi nüfüsün tahminen kaç olacağı gibi... yanlış sonuç verme ihtimali muhtemel olan bir işe kalkışıp..

haklı taleplerini yanlış bir çizgiye kaydıracak tuzağa düşme niyetinde değiller..

eğer bu tür bir anketin türkiye genelinde yapılmış olması ve sayısının 48 bin olmasına bakılarak doğru sonucu vereceği sanılıyorsa.. alevi dernekleri eşek değil ya... nerde. hangi mahallede,hangi ilçede daha çok alevi yaşadığını biliyorlar.. isterlerse..türkiye genelinde 100 binlik bir anket yapıp... alevi sayısını çok rahat %80 bile çıkartabilirler..

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

deicide birde aklıma şu geldi..

1995 civarı.. Prof. Dr. Salim Cöhce ve Prof. Dr. Şaban Kuzgun adlı iki prof .. Türkiye'nin dini coğrafyasını çıkarmak için öğrencileriyle birlikte bir çalışma başlatmışlardı... bu çalışma sırasında bazı çevreler tarafındna bu iki hoca ve ekibine bir çok baskı yapılmış...ve tutuklamalar olmuştu... daha sonra MGK ONAYIYLA Bu çalışmanın yapılabilmesine izin çıkmıştı..

ama çalışmanın %80 civarı tamamlanmışken.. çalışmayı yürüten proflardan Şaban Kuzgun un .. şaibeli bir trafik kazasında ölmesi sonucu çalışma tamamlanamadan bırakılmıştı.. o çalışmanın tamamlanan kısmında alevilerin sayııs 8 milyonun üstündeydi..

MGK onaylı araştırma: 10 milyon Alevi var

Türkiye'de etnik ve dini grupların sayısı ve nüfusunu bilmek toplum, devlet ve istihbarat örgütlerinin bir numaralı ilgi kaynağı. Prof. Dr. Salim Cöhce ve Prof. Dr. Şaban Kuzgun Türkiye'nin dini coğrafyasını çıkarmak için yaptıkları çalışmada kendilerini ajanlar ağının içinde buldu. Bir ara kamuoyuna MGK'nın yaptırdığı araştırma olarak orta çıkan ve "10 milyon Alevi var" diyen araştırmanın hikâyesi polisiye romanı gibi. Salim Cöhce, çalışmanın hikâyesini şöyle anlatıyor: "MGK bir ara bu çalışmaya karşı olduğunu belirtti birtakım yetkililerle. Önce üzerimizde baskı bile kuruldu. Bizim öğrencilerimizi Erzincan'da şurada burada tutukladılar. Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu devreye girdi ve bizi destekledi. Sonra Prof. Dr. Şaban Kuzgun, Ankara'da MGK yetkilileriyle görüştü. Onları ikna etti. Nihayetinde üzerimizden bu baskı kalktı. Çalışmalarımız Şaban Kuzgun'un bir trafik kazasında şaibeli bir şekilde ölmesine kadar devam ettik." Araştırma, Cöhce, Kuzgun ve öğrencileri tarafından finanse edilerek 1994-2000 yılları arasında yapıldı. Türkiye'de yaşayan farklı dinlere, mezheplere mensup insanların il, ilçe, köy veya mahalle bazında sayılarını tespit eden araştırmanın yüzde 88'i tamamlanabildi. Araştırma verilerine göre, Alevi nüfus 8 milyon 750 bin civarında. Projenin tamamlanmamış kısmı da hesaba katılırsa yaklaşık 10 milyon Alevi var.

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gavs, yukarıdaki her iki mesajında da komplo teorisi tavan yapmış durumda. Güneş balçıkla sıvanır mı? Aleviler yerlerinde durup duruyor. Araştırmayı yapan adam öldürülünce ne oluyor? Alevi sayısı mı değişiyor? Başka birisi yapar aynı araştırmayı, çıkarır ortaya gerçeği. Böyle fesatlıklar yerine daha yararlı şeylere harcasak zihnimizi daha iyi olmaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz benim rakamlarıma güvenin.

Tahminimce bugün alevi nüfusu 10 milyon civarında.

Yavuz sonrası, büyük bölümü alevi olan Türkmen ve Yörükler sünnileştirilmiştir.

Benim sayısal tahminimi yaklaşık olarak şöyle te'yit etmek mümkün:

1950 öncesi il nüfus sayım verilerine bakılır, Tunceli-Erzincan-Sivas-Malatya-Maraş-Tokat-Elazığ-Çorum-Erzurum-Amasya-Hatay-Adana-Antep-Kırşehir-Tekirdağ-Edirne gibi illerin nüfuslarına bakılır, her biri için alevi nüfusunun oranı belirlenir. Mesela Tunceli nüfusunun %95'i alevi kabul edilebilir, Sivas'ın %50'si, Erzincan'ın %60'ı, Malatya'nın %40'ı vs...1950 öncesi toplam alevi nüfusu ortaya çıkar, bu rakam da ülkenin nüfus artış hızına uyarlanır ve ortaya bugünkü alevi nüfusu yaklaşık olarak çıkar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Siz benim rakamlarıma güvenin.

Tahminimce bugün alevi nüfusu 10 milyon civarında.

Yavuz sonrası, büyük bölümü alevi olan Türkmen ve Yörükler sünnileştirilmiştir.

Benim sayısal tahminimi yaklaşık olarak şöyle te'yit etmek mümkün:

1950 öncesi il nüfus sayım verilerine bakılır, Tunceli-Erzincan-Sivas-Malatya-Maraş-Tokat-Elazığ-Çorum-Erzurum-Amasya-Hatay-Adana-Antep-Kırşehir-Tekirdağ-Edirne gibi illerin nüfuslarına bakılır, her biri için alevi nüfusunun oranı belirlenir. Mesela Tunceli nüfusunun %95'i alevi kabul edilebilir, Sivas'ın %50'si, Erzincan'ın %60'ı, Malatya'nın %40'ı vs...1950 öncesi toplam alevi nüfusu ortaya çıkar, bu rakam da ülkenin nüfus artış hızına uyarlanır ve ortaya bugünkü alevi nüfusu yaklaşık olarak çıkar.

erzincanin 20 percenti ancak alevi dir

Link to post
Sitelerde Paylaş
erzincanin 20 percenti ancak alevi dir

Oradaki rakamları takma.

Bunlar bugün saptanabilir.

Biraz kapsamlı bir araştırmayla ortaya çıkarılabilir. Erzinca'ın falanca ilçesinin hangi köylerinin alevi olduğu bugün alevi forumlarda bile yazıyor. Yani köy köy bilinmekte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
cook ii olurdu biri cıkar basımızdan yunanı def ederdi bizde muslumanlıgımıza devam ederdik heh ata olmasaymıs manda olurmusuz o senin kuruntun bu halk düsmanın cogunu onsuz kovdu zaten denebilir

Vay arkadaş ne içinizde kalmış be.İnsan cahil olur da,cahiliye devrini bu kadar özlemez ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gavs, yukarıdaki her iki mesajında da komplo teorisi tavan yapmış durumda. Güneş balçıkla sıvanır mı? Aleviler yerlerinde durup duruyor. Araştırmayı yapan adam öldürülünce ne oluyor? Alevi sayısı mı değişiyor? Başka birisi yapar aynı araştırmayı, çıkarır ortaya gerçeği. Böyle fesatlıklar yerine daha yararlı şeylere harcasak zihnimizi daha iyi olmaz mı?

deicide galiba sana anlatmaya çalıştığım temel şeyi iyi vurgulamayı beceremedim.. yazımda farklı detaylar daha çok gözüne çarpmış..

şimdi bir arkadaş, kondanın türkiye genelinde 48 bin kişiyle yüz yüze yaptığı bir anket sonucu.. türkiyede 4,5 milyon alevi olduğunu idda etmişti... bende buna itiraz ettim.. sende bu şekilde itiraz edemeyeceğimi sonuçta ortada yapılmış bir çalışma olduğunu, ancak benzer bir çalışmayla buna itiraz etmenin doğru olacağını söyledin..

bende sana temelde şunu anltamaya çalıştım... türkiyede gerçekte kaç milyon alevi yaşadığını öğrenmenin gerçek bilimsel yolu.. böyle 48 bin kişiyle bilemedin 100 bin kişiyle yüz yüze anket yapılarak anlaşılacak bir şey değil..

70 milyondan fazla insanın yaşadığı, özellikle nüfüsün yoğun olduğu şehirlerde bu konuda homojen bir dağılım olmadığı bir ülkede, böyle 48 bin kişiyle anket yaparak , o ülkede kaç milyon alevi olduğunun doğru saptanabilmesine imkan yok..

sen 48 bin kişiyle anket yaparsın, o 48 bin kişiden 4000 bini alevi çıkabilir ama bu demek değil ki.. bu 48 bin kişiden başka diğer anket yapacağın 48 bin kişinin içindede 4000 alevi çıkacak.. belki bu diğer 48 bin kişinin içinde 1000 tane alevi çıkacak belki 20 bin tane çıkacak.. bunu kestiremezsin.. üstelik 70 milyonun içinde 1500 den fazla 48 bin lik nüfüs var..

belki başka bir konu için.. böyle türkiye genelinde 48 bin kişi bilemedin 150 bin kişiyle anket yaparak... türkiye nüfüsün tamamı hakkında bir fikir yürütülebilir... ama bu ülkede toplamda gerçek anlamıyla, hangi mezhepten kaç milyon insan yaşadığınıın bu tür bir yöntemle bilinebilmesine imkan yok..

eğer türkiyede gerçekte hangi mezhepten kaç milyon insanın yaşadığı öğrenilmek isteniyorsa, bunun tek bir çözüm yolu var... o da, genel nüfüs sayımını yapmak.... tabi insanların bu sayımın bir fişleme işi olmadığına emin olmaları gerekiyor... aksi halde insanlar bu sayımda mezheplerini gizleyebilir...

yukarda verdiğim ikinci yazıdaki örneğe gelince...,onu şu açıdan eklemiştim;

bu kondar kimin yönelndirmesiyle bu işe kalkıştığını bilmiyorum ama zamanında iki prof, kendi bölümün öğrencileriyle, türkiyenin dini coğrafyasını çıkarmak için.. yani türkiyenin hangi ilin, hangi ilçelerinin, hangi köylerin hangi mezhep ve dinden olduğunu araştırmaya kalkmışlardı..

yani bu kondarın çalışmasından daha ciddiye alınır... ve daha bilimsel bir çalışmaydı.. kondarın çalışması 1 aylık bir çalışmayken... o çalışma tam 6 yıl devam etmişti... ve devam ederken.. çalışmayı yürüten proflardan birinin trafik kazasında ölmesi sonucu tamamlanamadan yarıda kalmıştı...... ve o çalışmanın tamamanlanan kısmında 8 milyon 780 bin civarı alevi saptanmıştı... çalışmanın eksik kalan kısmı tamamlansaydı.. bu rakam.. kaç milyona kadar çıkardı bilemem..

ama dediğim gibi temelde o çalışmanın, bu kondarınkinden daha kapsamlı ve cididi bir çalışma olduğunu, ve o çalışmanın rakamlarına göre zaten bundan 10 yıl önce alevi nüfüsü ,, kondarın verdiği nüfüstan 2 katı fazla gözüktüğünü göstermek için .. eklemiştim....hepsi bu..

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...