Jump to content

400 kilometre menzilli toplar ( Bilim teknik )


Recommended Posts

Yazının amaç ve kapsamı : Savaş ve uzay sektörlerinde kullanılan ve geliştirilmesi amaçlanan toplar.

Birisi de mesaj atmış bana. "Yav şu karı kız ayağını bırak da biraz da bilimsel yazı yaz" demiş.

Buna istinaden bizde biraz yazalım

Yararlanılan kaynak : Bilim ve Teknik dergisi. Cilt 23 Sayı 275 Ekim 1990 Sayfa 10. 11. 12

Aşağıdaki yazım tamamen el yazmamdır. Bey efendi şöyle demişti.

>>> Müslümanların okumakla yazmakla bilimle işi ne? Müslümanlar sabahtan akşama kadar oturup huri hayalleri kurarlar , ve cam kenarında tesbih çekerler<<<

Bu sözü içerlediğim için bilimsel ağırlığı olan bir yazı yazmaya kara verdim.

Yukarıda adres ve sayısını verdiğim dergi dün elime geçti. Zaten bahsedeceğim konuyu bir belgesel kanalında da izlemiştim. Dergi ve belgesel kanalı bire bir örtüşüyorlar.

Kısacası bu başlıkta yukarıda adını ve numarasını verdiğim dergiden bazı bölüm va başlıkları inceleyeceğiz.

Yazıyı yazmaya başlıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aşağıdaki yazım tamamen el yazmamdır. Bey efendi şöyle demişti.

>>> Müslümanların okumakla yazmakla bilimle işi ne? Müslümanlar sabahtan akşama kadar oturup huri hayalleri kurarlar , ve cam kenarında tesbih çekerler<<<

Bu sözü içerlediğim için bilimsel ağırlığı olan bir yazı yazmaya kara verdim.

Bunda içerleyecek bir durum yok...

Yazıyı kim yazdıysa eline sağlık çok güzel yazmış...

Müslümanlar başka ne işe yarar ki?...

El de tesbih ayakta takunya sabah akşam çek babam çek...

Allah yardımcınız olsun...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geliştirilen bu süper topların 2 ayrı ateşleme düzeni var. Biri son ayalarda gizli servisleri epeyce uğraştıran ve mermileriyle tüm ortadoğu ülkeleirini vuracağından korkulan barutla ateşlenen uzun menzilli kıyamet topu :

Diğeri ise ABD de geliştirilen öldürücü niteliklerinin yanı sıra , uzaya ve uzaydaki uydulara malzeme ve yükler atabilecek toplar.

Ama daha günümüzde bile uzaya ve uzay daki uydulara malzeme atabilecek toplar yok.. Ama bu konuda çalışma var. Mesela : ABD Sandia National labaratuarları teknisyenleri uzaya ve daha da ileri giderek yakın bir gelecekte Ay 'a atış yapabilecek toplar yapmanın peşindeler.

"Coilgin" denilen bu ilginç projenin uzay yolculuğunda yeni bir çığır açması bekleniyor.

İlk denemeler....

Link to post
Sitelerde Paylaş

1989 yılı Aralık ayında söz konusu bu topla ilk yatay deneme atışında 160 gram ağırlığındaki metal mermiye 3600/ km . saat hız verilebildi.

Bu atış yatay değil de dikey olarak yapılsaydı 40 - 50 km arası bir yüksekliğe erişilecekti.

Daha ağır mermiler ile yapılan atışlarda başarı sağlanmış bulunmaktadır. 5 kg ağırlığındaki bir mermi saatte 1000 km yol alabildi. Geleneksel toplarla bir benzerliği bulunmayan bu topların ateşleme düzeneği şöyle :

Mermi barut ile değil sadece elektromanyetik güç sayesinde atılmaktadır. Bu iş için namlu hattı boyunca bobin sargılar döşenmektedir. Bu sargılara kısa süreli yüksek gerilim verilmektedir. Atış bu şekilde gerçekleşmektedir. Uygulanan gerilim bobinlere ne kadar ani verilirse , atışın menzili o kadar uzamaktadır. Söz konu "Coilgın" sisteminde mermi manyetik yastıklı hat üzerindeki bir araç gibi dışarı çıkmaktadır.

Bobinler, mermiye hem hızlandırıcı özellik sağlarken , hem de sürtünmesiz olarak kayganlık sağlayan bir kafes oluşturmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Böyle yazıları eğlenmek için cafede yayınlayın lütfen..

Ve bilim forumunda dinden ve tanrıdan, çok gerekli değilse, bahsetmeyin.

Peki Hacı abi. Teşekkür ederiz..

------------------

Sandia amerkezi araştırmacılarının amacı, içinde 1000 kg ağırlığında uzay yükü olan konteynerları bu toplardan faydalanılarak uzaya fırlatabilmek amacı ile çalışma yürütüyorlar.

Demiştik ya bu top mermileri 180 km yukarı atılabliyor. Bir sonraki adım da konteynerler, bu yükseklikten sonra kendi iticilerini devreye sokup uzaydaki istasyona varmaları düşünülüp tasarlanıyor.

600 - 700 metre namlu uzunluğuna sahip olarak bir dağ yamacına inşa olunması gereken ve namlusu etrafına yüzlerce bobin sargısı döşenecek olan bu karmaşık yapı için tahmin olunan masraf bir kaç milyar dolar olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca tesis ve atış yerinin çok iyi hesaplanması lazımdır.

Irak , İsrail , ve bu silahlar....

Link to post
Sitelerde Paylaş
Birinci türe giren ve şimdilerde Irak 'ın elinde olduğu söylenen kıyamet topu, Batı dünyasını orta doğu ülkelerini özellikle de İsrail 'i derin derin düşündürmektedir. Söz konusu Kıyamet topu ile ilgili parçaların Irak için üretilmesi ve sevki ile ilgili olarak , 22 mart 1990 tarihinde Brüksel ' deki evinde , muhtemelen İsrail ajanları tatafından öldürülen Kanadalı mücit Dr. Gerald Vincent Bull, bu toplar üzerinde 25 yıldan fazla bir süreden beri çalışmaktaydı. Öldürülme olayının araştırılması sırasında Bull ' un Uzay Araştırma Şirketi adında bir firmayı yönettiği ve bu firma üzerinden Irak ' a gönderilmek üzere İngiltere ' ye 52 boru siparişi verdiği ortaya çıkıyordu. Bu boruların sözde sipariş amacı Irak petrol - kimya tesisleri içinid. En iyi kalite çelikten mamül ve çok hassas ölçümlere uyularak yapılan söz konusu boruların çapı yaklaşık 1 metre et kalınlı 30 cm kadardı. Bull , boru siparişlerinin yanı sıra dev ölçüde hidrolik darbe emiciler de yaptırıyordu. Yukarıda analatılan topun özellikleri, Bull ' un 1960' lı yıllarda prototip olarak yaptıklarına uymaktaydı. Bull , o zamanlar ABD ve Kanada yetkililerini Dünya rekorunu kıracak bir süper topun inşası hususunda ikna etmiş ve atış denemeleri bir Kraib adası olan Barbados ve Aizona ' nın Yuma yöresinde gerçekleştirilmişti.. tarihinde hasipkaplan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şöhret ve para hırsı içinde bulunan Bull ' un o zamanki hedefi , bu dev toplarla ölçüm uydularının daha az masrafla uzaya yollanabilmesi , topların askeri amaçlı kullanabilmesi, uydu fırlatma masraflarının bu yolla aza indirgenmesi ve ciddi durumlarda düşman uydularının yok edilmesi gayelerine yönelik idi..

Yivsiz ve iç çapı 40 cm kadar olan Bull topları için tasarımlanan mermi kalınlığı, bu çapın yarısı kadardı. Bu mermi bir oku andırıyordu.

Büyük ölçüde imla barutu konan kalın bir namlu içine daha ince ve ok biçimli bir merminin konması büyük ölçüde hızı artırmaya yönelikdi

Yaklaşık 250 kg lik infilak maddesi 3000 atmosferlik dev bir basınç oluşturuyor ve mermiyi yüksek bir hızla fırlatıyordu. Bu surette mermi hedefine akıl almaz bir hız ile ilerliyordu.

Yukarıda analatılan sistem içinde, Kasım 1966 tarihinde ataşlenen 36,4m 'lik Bull topu hala kırılamayan rekor bir atış menziline erişti.

Yuma ' daki denem alanında 84 kg ağırlığındaki mermi dik şekilde 180 km 'ye erişmiş böylece uzayın alt sınırına ulaşmış oluyordu.

Şayet bu mermi 45 derecelik bir açı ile atılmış olsaydı 400 km lik bir mesafeye erişecekti.

Bu da atış hızının 7000/km / saat olması demekti. Bull'un bu merhaleden sonra uzaya erişme yöntemi, mermilere roket ateşleme sistemi getirerek daha ileri hız sağlama şeklinde idi

Bull 'un hayal kırıklığı yaşaması.......

tarihinde hasipkaplan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne çare ki, roket tekniğinde meydana gelen dev gelişmeler Bull toplarına olan ilgiyi azalttı. Bu durum, Bull için yıkım demekti.

Hırsının doruk noktasında olan Bull 'u artık yeni topların imal olduğu her yerde görmemk mümkündü. Önce zenci çoğunluğa karşı zulum ile iktidarını korumaya çalışan beyaz azınlık Güney Afrika ' sına gitti. Halbuki BM bu ülkeye karşı silah ambargosu kararı almıştı.

Kendi türünün en iyilerinden sayılan 155 mm 'lik toplar, Güney Afrika 'da Bull 'un sayesinde imal olundu.

Bull bir kaç sene sonra kızıl Çin 'de top imal etme görevinin başındaydı.

Kızıl Çin toplarının moderleştirilme işlemi tamamlandığında sıraya yeni müşteriler girdi.

Bull ' un Filistin çocuklarına armağanı İsrail ' e sattığı top lisansı idi.

tarihinde hasipkaplan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Irak 'ı süper topu gündem geldiğinde de , top uzmanları ve gizli servis elemanları bu işte bir Bull paramağı olduğunu anlamakta geçikmediler.

Irak 'ın komşu ülkeleri ve bu arada İsrail, süper topun kendi şehirlerine de yönelebileceğini de düşünerek bir takım hesaplara giriştiler.

Zira bu silah zehirli gazlar ve hatta atom bombası da atabilirdi.

Bull ' un öldürülmesi ve Irak için ısmarlanan 52 parça özel yapım çelik borudan ancak 8 'ine el konması ile şimdilik bir nebze de olsa rahat nefes alabildiler.

Gerçek şu ki , dünyamızda imal olunan her silah insanları kaygılandırmaya devam edecek..

Huzur ve güven içinde yaşamanın güvencesi her geçen gün azalacaktır

BİTTİ...

BU YAZI ELİM İLE YAZILDI.. YARARLANILAN KAYNAK EN ÜSTTE EN İNCE AYRINTISINA KADAR BELİRTİLDİ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen bana Fatih Ürek link ' i vermişsin.

Be odun , sana yararlandığım derginin tarihini de verdim. Bu tarih en üstte birinci iletide.

Gökçek benim desteklediğim partidendir. Kendisini de ayrıca severim. Kral adamdır. Sen onu neden avatar yapıyorsun. Sen Gökçek 'i hak etmiyor , bu başlığı da sabote ediyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bi de gaus topu denen bir top var. Yeri gelmişken bilgimi konuşturayım :)

Bu top manyetik güç kullanarak mermiyi olağanüstü hızlara çıkarıyor. Ve patlama olmadan bunu yapıyor. Yani bir silahın mermisi gibi değil. Silah mermisi patlar ve hızlanır. Ancak bu geri tepme dediğimiz olaya yol açar. Çünkü durağanlıktan çok hızla harekete geçen silah mermisi, momentumu 0 yapmak için geri tepme uygulamak zorundadır.

Gaus toplarında ise patlama olmuyor. tamamen manyetik güç ile, mıknatıslar ile mermi olağanüstü hızlara çıkarılıyor. Patlama olmadığı için de geri tepme denen olay olmuyor.

Amerikan emperyalizmi bu silahları üretmiş. Kullanıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte o nedenle hiç kimse bu top ve bu topun yüksek maliyeti ile ilgilenmediğinden proje olarak kaldı.

Ben bu lafı bir yerden hatırlar gibiyim...

Zaten maliyet açısından Türkiye yapmaya kalksa M.S.B. bütçesi kaldıramaz. Bu zamanda zaten balistik, nukleer , kimyasal silah yapmak lazım. Bu silahların kullanılacağından değil caydırıcı olduğundan. Yine tarihten bir örnek verelim.

II. Dünya savaşında Almanya Fransa 'yı 4- 6 hafta arasında bir müddet ' de ele geçirid. Fransanın 100 tümenlik gücü Almanya 'ya bu kadar direnebildi. Ama ya şimdi girse ya Almanya Fransa 'ya. Çünkü her ikisi de Nükleer güç. Her ikisi de caydırıcı silah bakımından eşit düzeyde.

Kısacası top ,tüfek, tabanca bunlar bitti. Devir caydırıcı silah devri. Bu da nükleer silah demek.

Bu lafı siz , biz müslümanlara etmiştiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...