Jump to content

Araplara sövme özgürlüğü


Recommended Posts

En ucuz başlıklar bile tavanarasına alınıp bir süre bekletiliyorken benim açtığım başlık neden hiç bekletilmeden aniden silindi, Rochader nickli süper zeki arkadaşımız bir açıklasın bakalım.Başlığı aynen aktarıyorum buraya. Ve biraz hak adalet duygunuz var ise bu konuyu üslubumu düzeltip konuşabileceğim adminler gelip görmeden kaldırmamanızı rica ediyorum (en azından hacı ve deicide'nin dikkatini konuya çekmek istiyorum)

STENGER;

Merhabalar;

(Herhangi bir milleti, halkı, ırkı aşağılama durumuna ben "ırkçılık" diyeceğim bu başlıkta.)

Forumda daha önce de dikkatimi çeken, modlardan birinin dangalaklığı ile başlık açmaya karar verdiğim bir konu var. Forumdaki en anti-ırkçı adam bile araplara sövdüğünde, sövüldüğüne şahit olduğunda sanki herhangi bir anormallik yokmuş gibi davranıyor. Umrunda olmadığı gibi asıl acısı ırkçılık yapıldığının farkında bile olmuyor. Gayet normal bir durum haline gelmiş bu forumda araplara sövmek. Ben bu durum artık düzeltilsin dangalak üyeler (hemen hemen forumun tamamı modlar ve yönetim de dahil, araplara sövmeyenler üzerine alınmasın) artık bi silkelenip kendine gelsin, berke de duygu'dan ayrılsın istiyorum

Bu işe mohammede yaptığı ırkçılıktan dolayı ceza vererek başlayabiliriz. Forum üyeleri olarak onu belli bir süre dışlayalım, yazdığı şeyleri sallamayalım, selam verdiğinde almayalım. Dangalaklığının farkına varıp bir daha yapmasın. Yönetim olarak da mohammed'e diğer ırkçılara verilen cezanın iki katı ceza verilerek düzeltme çalışmalarına başlanabilir.

Dangalaklığının belgesini de sunayım sonra yok efendim ben öyle bişey demedim, yok efendim biz öyle bişey görmedik denmesin.

Resmi aldığım başlıkla arapların hiç alakası yok, mohammed aniden başlığa atlayıp araplara sövüyor. Ve iletisi ordan silinmiyor. Raporlamadım başlık açmak için, ama eminim en az bikaç mod tarafından okundu ve görüldü o ileti, hiç oralı olmadılar, bu da forumda araplara sövmenin ne kadar normal bişey haline geldiğini gösteriyor. Bundan sonra durduk yere araplara sövüldüğünde ve sövene aynen mohammede olduğu gibi yaptırım uygulanmadığında ben de girip araplara sövene söverek forumdaki adaleti az da olsa sağlamaya çalışacağım. (Evet kendimi buna adayabilirim, boş biri olarak)

http://img197.imageshack.us/img197/5673/mohammed.png

Bu ileti stenger tarafından Bugün, 20:42 yeniden düzenlenmiştir.

Bu da mezkür başlığın ve ahlaksızlığın linki;

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...40&start=40

(bokumda boncuk bulmuş değilim, bu şekilde yüzlerce başlık ve yüzlerce dangalaklık örneği var bu forumda)

Bu ileti stenger tarafından Bugün, 20:46 yeniden düzenlenmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

QUOTE(oguz @ Sep 3 2009, 20:53)

O yazıyı yazan mod hatalı, kabul... Peki o yazının altına yazdıklarınla sen daha mı düzgünsün? Raporlardın, ifade düzeltilir veya ileti silinirdi, neden adama hakaret ediyorsun? Bir de gelmiş ahlaksızlığını linklerle gösteriyorsun... O iletinden sonra bu başlığın bir kıymeti kaldı mı?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhaba Oğuz;

Ben bu başlığı bu şekilde açtığımda, ya da başlığa konu ettiğim başlıkta mohammede o şekilde cevap verdiğimde bikaç sivri zekalının çıkıp "" eee senin üslubun çok mu düzgün sen de suçlusun" edebiyatı yapacağını bilerek o şekilde davrandım. Sen beni bilmezsin kaçın kurasıyım ben

Başlıkta da herkesi davet ettiğim gibi ben araplara sövmenin normal bir durum oluşunu düzeltmek için söven kişiye kötü davranıp dışlanmasının hatta ona sövülmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Bu bence işe yarayacak bir yöntem. Yani bunu mohammedin ve forumun iyiliği için yaptım.

Elbette iletiyi raporlayıp sildirtebilirdim. Ama bu bişey değiştirmezdi, öyle arapların aşağılandığı yüzlerce ileti var. Buna bir hak ve adalet ehli olarak dur demem gerekiyodu. Dedim.

Sizi de aynı yöntemi kullanmaya davet ediyorum forumumuzdaki bu çirkinliği düzeltmek için. Bu durum forumda artık meşrulaşmış bir durum olduğu için farklı yöntem kullandım.

Yok kullanmayız derseniz de siz bilirsiniz, varsa daha iyi yöntemi olanlar yazsın bana da mantıklı gelirse ben de öyle yaparım. Ama bana raporlayın silelimle gelmeyin. Bu raporlanıp silinerek düzeltilecek birşey değil

Link to post
Sitelerde Paylaş

OĞUZ;

Raporlayıp sildirmezsen bunu ne şekilde düzelteceğiz? Görmediğimiz şeye nasıl müdahale edeceğiz?

Bu forumda her gün 1000'den fazla ileti yazılıyor, bunları tek tek irdelemek mümkün mü? Katılımcıların desteği olmadan bunları göremeyiz. Forumun iyiliğini isteyen, yanlışları ve yanlış kişileri göstermelidir. O kişilere hakaret etmekle ve böylesi başlıklarla sorun çözülmez.

--------------------------------------------------------------------

ROCHADER;

Ülkemizde Araplari rencide eden ne kadar söz var biliyormusunuz. Mesela "Arap saci", köpegin ismini "Arap" koyanlar var. Böyle bir ülkede yetisen insan haliyle ister istemez Araplara karsi bu sekilde hatalar yapabilir. Bencede yanlis, bir toplum bu sekilde karalanmamali ve hakaret edilmemeli. Mohammed irkci falan degil ama sinirlendirilmis olmali. Burda oguza katiliyorum burda yapilacak en dogru is raporlamak. Degisen bir sey olmazdi demek yada böyle düsünmek dogru degil.

SAYGILAR

---------------------------------------------------------------------------

STENGER;

Oğuz ve Rochader;

Beni anlayabilmeniz için öne duygusallığı bırakmanız gerekiyor. Şimdi mohammed takım arkadaşınız olduğu için yöntemimi kabullenemiyorsunuz.

Rochader, zaten acı olan araplara söven kişinin "ırkçı" olmaması. Yani artık o kadar normal bir durum haline gelmişki islamın kötülüğünü anlatmak için araplara sövmeyi alışkanlık haline getirmişiz. Bu sadece mohammed için geçerli değil, hepimiz aynıyız, Oğuz abinin de çok sayıda arapları aşağılayan iletisi var, bunu ırkçı duygular ile yapmadığını biliyorum. Sırf islama olaran sinirle araplara farkında olmadan sövüyor.

Şimdi raporlayın silelimle olmaz bu iş. Benim herhangi bi başlıkta herhangi birine ettiğim küfür silinip ve küçük bir ceza ile düzeltilebilir. Ama bu durum farklı diğer sövme eylemlerinden. İstemdışı, farkında olmadan yapılan bir suç var mohammedin ve biçoğumuzun araplara yönelik tutumlarında.

Bizim bunu düzeltmemiz için gerekirse istemdışı yapıp daha sonradan farkettiğimiz yerlerde kendi kendimize küfür edip, kendimizi cezalandırmamız gerekiyor. Ahmetin mehmete sövmesi herhangi bi üye tarafından farkedilip raporlanarak sildirtilebilir, ama birinin araplara sövmesi bir mod tarafından bile farkedilmiyor, sanki çok normal birşey söylenmiş gibi geçiştiriliyor hatta yanlış yaptığının farkında bile olunmuyor.

Bu forum ve bizim adımıza çok kötü bi durum.Dışardan okuyanlar bizim araplara sövmemizin ırkçı duygularla olmadığını anlamaz. Az bu durumu diğer forumdaki suçlardan ayrı tutarak düşünseniz anlayacaksınız beni.

Bu ileti stenger tarafından Bugün, 21:25 yeniden düzenlenmiştir.

tarihinde stenger tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Araplar insanlık için ne yaptılar şimdiye kadar diye bir başlık açsak nasıl olur acaba..

Ancak çıkıpta bir milleti aşağılamayı gerektirmez bu,kendi halinde yaşayan bir arap,veya bir arap çocuğunun suçu ne ? arap olarak dünyaya gelmesi onun suçu mu ? niye onu kökeniyle aşağılayalım ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Araplar insanlık için ne yaptılar şimdiye kadar diye bir başlık açsak nasıl olur acaba..

Git aç, önce insanlık için sen ne yaptın onu anlat sonra da ahaliye arapların insanlık için ne yaptığını sor. Uğraştırma beni. Her konuya atlama yarım aklınla, sinirlendiriyorsun insanı iyi bi laf etmiş havaları ile başlığın içine ederken. Sana verdiğim son cevap. Bak iletilerini bile taşımadım başlığa rezil olma ucuz laflarınla diye hala gelip aynı şeyi tekrarlıyosun. Ayıp. sgtdtaer adsdafd!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim mürted dostum. Başlığı öneri ve şikayetler bölümünden de silecek kadar hazımsızlık sorunu çeken arkadaşın cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yaptığı çok onursuzca idi. Üslubum ağır olabilir, ama kendimce neden ağır olduğunu ve olması gerektiğini açıkladım. Başka öneriler varsa yazın öyle yapalım ama bu iş raporlama-silme ile olmaz dedim.

Ben raporlamayıp başlık açtığım halde mohammed cezalandırılmadı, nasıl düzeltilecek bu durum raporlama ile?

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Yoksa sen de mi arapsın?"

"Arap mısın sen? Gücüne mi gitti?"

"Aramızdaki araplar ortaya çıkıyor!"

"İti an çomağı hazırla."

Gibi yaklaşımlar nedense ırkçılığın üzerine şerbet niyetine yazılıyor sanırım. Diyelim ki adam Arap. Ne var bunda? Siz doğacağınız milleti katalogdan beğenip de mi seçtiniz?

Çok kısa zaman aralıklarıyla ırkçılığın bu kadar sık gündeme geliyor olması bence başta Oğuz bey kardeşim olmak üzere tüm yöneticileri düşündürmeli. Biraz özeleştiri yapın. Bizim yanımızda yapmaya utanırsanız kendi kendinize yapın. Ortada ırkçılıkla ilgili bir sorun var besbelli. Sürekli hedef saptırıp, karşı saldırıya geçerek ortadan kaldırabileceğiniz bir şey değil bu. Benden size ağabey tavsiyesi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Maalesef ben de Arapların ırkçılık konusunda farklı kategoride değerlendirildiğini düşünenlerdenim. Bunda dinin etkisinin önemli olduğu ortada; bu sebeple İslam dinine karşı olumsuz kanaate sahip ateistlerin doğrudan Arap ırkını hedef alan iletiler asmalarını anormal bulmuyorum, zira bence bunu yaparken ne yaptıklarının farkında değiller:-)

Gerçekten de ateistlerin Araplara karşı nefret duyduğunu düşünmüyorum, 'Arabın dini İslam'dır' gibi bir algı var ortada ki, din-ırk ilişkisinin bu kadar iç içe geçmesi karışıklığa neden oluyor. Bu içgüdüsel tepkilerin sonuçlarını sık sık görüyoruz. Din-ırk ayrımının üyelerce nasıl yapılacağının pratiği için bir şey öneremesem de, sebebi ne olursa olsun ırkçılık kesin olarak yasaklanmışsa bu içgüdüsel çıkışlara karşı yönetimce önlem alınmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

melissa, ne diyon bacım afedersin?

rapdiyeraprap ve sonus teşekkürler iletileriniz için. ateistlerdeki arap düşmanlığı ile ilgili de yazacağım daha sonra başka bir başlık altında.

bu başlıkta anlatmaya çalıştığım ;

akhenaton'un gelip "pislik kürtler" demesi ile mohammeddin "şerefsiz araplar" demesinin farklı olduğu ve mohammed'in durumunun kötü niyetli olmamasına rağmen daha zararlı ve çirkin olduğu idi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Lisede dinci hocam demiştiki;Hristiyanlar,ateistler günahkar.Biri allahı inkar edıyor diğeride şirk kosuyor demişti.Bende ona çocukların sucu yok demiştim.Oda bana o cocuklar günahkar cocuklar demişti.Buyunce ebeveynlerı gıbı olcaklar demişti...

Burdakı cocuklar arap dıye zaten kınanmıyor ama ayrıcalıkta gösterılmıyor.Arapları cocukları yüzünden eleştirmemezlik mi yapıcam.

Onların çocuklarından önce, onlar yüzünden acıçeken kendi çocuklarımı düşünmeyı tercih ederim.Yenileri olmasın diye arap ırkının çocuklarını görmezden gelirim.

Öncelik suçsuz olan kendi ırkımın çocuklarımda her zaman.

yani bu mesajın üstüne ne denir ki gözünüzü sevim,birileri otağından adamları topladı getirdi kendisi yok oldu,otağınıza dönsenize siz.

arap çocuklarından önce kendi ırkımın çocuklarına yardım ederim diyor,

ben önüme gelen çocuğa yardım ederim arkadaş,nerelisin diye sormam.

bu kadar terbiyesizlik olmaz ya,bir insanı zorla allaha inandırıyorsunuz ki öldükten sonra sizi kazıklara sokup çıkarsın,keşke olsaydıda size bunları yapsaydı,allah belanızı versin sizin gibi insanların ya.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam dini=arap kültürüdür

İslamiyet gibi bir rezilliği dünyanın başına musallat eden bir halka karşı reaksiyon göstermemiz anlayışla karşılanmadır.

Bunun dışında Arap kültürünü eleştirsekte, bütün bir halkı aşağılayacak genellemeler yapmaktan kaçınmamız gerekir. Bireysel olarak tanıma şansı elde etseniz aslında çoğunun iyi insanlar olduğunu görürsünüz.

Ama dediğim gibi, bizim amacımız Türkiye halkını Arap kültürel emperyalizminden, yani islam dininden kurtarmaktır

Link to post
Sitelerde Paylaş
yani bu mesajın üstüne ne denir ki gözünüzü sevim,birileri otağından adamları topladı getirdi kendisi yok oldu,otağınıza dönsenize siz.

arap çocuklarından önce kendi ırkımın çocuklarına yardım ederim diyor,

ben önüme gelen çocuğa yardım ederim arkadaş,nerelisin diye sormam.

bu kadar terbiyesizlik olmaz ya,bir insanı zorla allaha inandırıyorsunuz ki öldükten sonra sizi kazıklara sokup çıkarsın,keşke olsaydıda size bunları yapsaydı,allah belanızı versin sizin gibi insanların ya.

Benden sanane.Ben böyle düşünüyorum yılarca arap kültürü altında ezilen toplumdan biri olarak.Ayrıca benım ateist oldugumu nereden çıkardın sen.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Benden sanane.Ben böyle düşünüyorum yılarca arap kültürü altında ezilen toplumdan biri olarak.Ayrıca benım ateist oldugumu nereden çıkardın sen.

nasılda düşünemedim,göktengri akıl fikir versin sana.

Link to post
Sitelerde Paylaş
akhenaton'un gelip "pislik kürtler" demesi ile mohammeddin "şerefsiz araplar" demesinin farklı olduğu ve

Bunu ispatlamazsan müfterisin, provakatörsün ve buraya yazamayacağım şeylersin.

Hadi bekliyorum.

tarihinde Neferkamin Anu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bunu ispatlamazsan müfterisin, provakatörsün ve buraya yazamayacağım şeylersin.

Hadi bekliyorum.

Tamam, müfteriyim, provokatörüm ve buraya yazmadığın şeylerim. Eee ne olmuş yani. Çok mu umrumda, hem müfteri olurken sana mı sorcam, olurum olmam sana ne, belki değilimdir nerden biliyosun, olsam ne olucak ki yani, sen de ol, sen de oldun da yok olma mı dedim, iyi ki bi müfteri oldum haa, melissa bize çay demlesin oturup konuşalım bu meseleyi ne dersin heaa?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...