Jump to content

Kürt Irkçılığı


Recommended Posts

Yaw sende Barisrock iletinin başında kime olduğu belirtilmiş.

Pardon üstad gece işi böcek işi benimki de görmemişim :]

Görüşmeyeli epey oldu yoktum uzun zamandır forumda sen de yoktun sanırım uzun zaman.

Neyse çoğu başlıklarda karşılaşırız yeniden.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 349
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu ülkenin üniter yapısını savunma,anayasadaki Türklük vurgusunu söylemek,bölücü zihniyetteki kürtlere haddini bildirmek ne zamandan beri ırkçılık oldu?

Irkçılık da artık göreceli bir kavram halini aldı. Her neyse ben vikipedi tanımını ekleyim buraya;''bir ırkın (çoğunlukla kendi ırkının) diğerlerinden üstün olduğuna ve diğerlerine hükmetmeye hakkı olduğuna duyulan inanç veya bu değerleri kabul eden doktrindir''

Sanırım uzun zamandan beri ırkçılıkmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kaç kişi kışkırdı peki Ruslan ve Rasta?

İşte yukarıda ki cevapla anlatmak istediğime geliyorsunuz..

Başlığı iyi okuyunuz herhangi bir ırk hakkında hakaret YOK..

Sadece kendini ezilen halklar söylemine kaptırıp sempatizanlık yapacağım derken işi ırkçılığa, faşizme vardırmaları ve bunun farkında olmamaları.

Eleştirilen taraf kendilerini solcu, komünist addedip bu meseleye sanki zorunluymuş gibi girerek ve tek taraflı düşünenler.. Bu adamlar ezilen halk türküleri söylerken ırkçılık yaptıklrını bilmezler bile.

İşte bakın siz bile ana konuyu anlamadan içsel önyargınzla neler düşünüyosunuz. Hmm içinde kürt kelimesi geçtiğine göre kötü bir şey yazmıştır.

Kışkırmaz tabi,forumun en ırkçıları Neferkamin gibi adamlar bile adabıyla yazar,insanlarda uygun cevaplar yazarsa diyalog kurulur.Ama senin slogan atmak ve hakaret dışında birşey yaptığın yok.

Başlığı açmaktaki amacına ulaşamamana çok sevindim doğrusu.

Neden bu başlıkta devamlı ''Hani,ben nerede Kürtlere küfrettim''diye soruyorsun?Yoksa bir yaran mı var?

..emperyalist yalakalardansın..

..kendini ezilen halklar söylemine kaptırıp sempatizanlık..

.. kendilerini solcu, komünist addedip..

...Bu adamlar ezilen halk türküleri söylerken..

Şaka gibisin Mohammed,slogan atmaktan başka birşey bilmiyorsun.Biraz olgunlaş,insanları bu şekilde sınıflandırmakdan vazgeç.Üstelik kategorizasyonun evlere şenlik,hem komünist,hem emperyalist yaptın bizi :lol:

Senin gibi aşırı uçlarda yüzenlere laf anlatmak zordur,boşuna uğraşıyorum biliyorum.Çok şükür sizin gibiler günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmıyor.

MHP'nin oldukça güçlü olduğu bir mahallede yaşıyorum.Daha önce de belirtmiştim ülkücü bir çevrede yetiştiğimi.Emin ol o faşistler bile senin gibileri odunla kovalar,ırkcı diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eveet şimdi öze gelelim.. Bu başlık sizlere bir şey göstermek için açılmıştır.. 18. sayfaya ulaşmış ama hiç kimse ana başlığın asıl konusu ile ilgili neredeyse tek bir cümle bile yazmış değil.. Birde içinde Kürt kelimesi geçiyor diye sazan gibi atlayıp hemen savunmaya geçip karşı tarafı kışkırtıcı, bilmem ne olarak yaftalayanlar var..

Peki ama asıl konu ile ilgili neden yazılmıyor? Konunun ana teması hakkı neden es geçilmiş.. Başlığı açarken bunların olacağını tahmin etmiştim.. İşte bu başlık gösteriyor ki tartışmaya katılanların çoğu art niyetli.. Onlar başlığın ana konusunu oluşturan kişiler.. Ama maalesef bundan haberleri bile yok.. Onlar gibi olanlarada bu başlık kapak olsun.. İşte böyle oltaya takılırlar..

Başlıkta Kürtler faşisttir ya da ırkçıdır denmemiş.. Kürtler şudur, budur da denmemiş..Sadece söylenen bazı insanların Kürt ırkçılığı ve faşistliği aptıklarıdır.. Bunu yapanlada sadece Kürt kökenliler değildir.. Türklerdende bunu yapanlar mevcuttur..

Şimdi konu şuydu : Karşı taraf yapınca ırkçılık, faşistlik olarak isimlendiriliyor, diğer taraf aynısını yapınca Türk faşistliğine olan bir tepkiymiş gibi algılayan beyinlere, şu sözleri tekrarlamak isterim. 20. yy' ın başında abdurrahman zapsu (cüneyt zapsu' nun dedesidir bu zat ve bölgenin en güçlü adamlarından biridir o zamanlar) "kürdistan' da kürtlerden başka halk yoktur" demiştir. Bakın başka örnek. Özgür gündem denen kendisini sözüm ona devrimci zanneden bir yazarın başlığı.. Allah Türklere peygamber ve kitap göndermemiştir.. bunlar ne biçim adamlar? yahu bir de devrimci, ilerici demokrat takılıyorsunuz. Ama tutup ırkçılığın en bayağısını en iğrencini yapıyorsunuz. Lumpen kitleniz de gaza geliyor. ilerici devrimci düşünen hangi insan "Allah bunlara peygamber gönderdi, bunlara göndermedi" diye çetele tutar? Gönderse ne göndermese ne? Ama akıllarınca yerlerde sürünen egolarını şişirmek için done bulacaklar ya gördükleri herşeye abuk subuk olduğuna bakmadan mal bulmuş mağribi gibi atlıyorlar.

Demek ki neymiş, biraz okumak, önüne her sunulana atlamamak gerekirmiş.

Elbette her ırktan çıkabilir böyle kafasız sözler eden insanlar, bütün bir ırkı suçlamamak gerekir, değil mi internet aydını, güzide yaşasın ezilen halkların kardeşliği sözüyle faşizm yapan güzide forum yazarları...

Türk milletinin altına italyan mayını döşeyen, aynı millete fransız yapımı lav silahı atan, ingiliz yapımı gece görüş dürbünleriyle donanmış silahlarla kanımızı içmeye çalışanlar elbette ki bulunmaktadırlar ve bunlar sadece bir etnik kökenden geliyorlar diye, adı geçen kökenden gelen fertlerin tamamını terörist saymak da Türk faşizminin temel öğelerindendir. Türk faşizmine onca laflar edip kürt faşizmine (ki buradaki faşist kelimeleri hatalıdır) kulak tıkamak ancak ortaçağda sabana koşulan canlıların yapacakları türden bir işlemdir.

İşte benimde asıl ilk yazımda söylemek istediğim budur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed,

Biz kendimizi eleştireye açamayan toplumlardan biriyiz.Yeterki birileri türkler şöyle böyle desin.Otomatik savunma mekanizması çalışmaya başlar.Hemde sorgulamadan.Birde islamiyetle birleştimi,dokunanı yakarım savunma mekanizması olur.Ramazan dolayısı ile yüzyüze tartışmalarım oldu.Türkler yada islam ülkeleri dediğim anda, susss ...saldırıyorsun....gibi ani tepkiler geliyor.Toplum olarak aşmak gerekiyor,bunu,zaman ve eğitim içerisinde aşacağımızı düşünüyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Irkçılık da artık göreceli bir kavram halini aldı. Her neyse ben vikipedi tanımını ekleyim buraya;''bir ırkın (çoğunlukla kendi ırkının) diğerlerinden üstün olduğuna ve diğerlerine hükmetmeye hakkı olduğuna duyulan inanç veya bu değerleri kabul eden doktrindir''

Sanırım uzun zamandan beri ırkçılıkmış.

Üniter modeller ırkçıdır o zaman size göre?O zaman Türkiye ırkçıdır :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...