Jump to content

Mevlana mı Muhammet mi?


Recommended Posts

Mevlana Muhammet'i aşmış bir kamil İnsandır. O Tanrı, İnsan ve Evren birlikteliğini kavramıştır... Muhammet i dışlamamıştır çünküMuhammetin aşılması gereken bir basamak olduğunu biliyordu, basamağı kaldırırsan ikinci merdiven epeyi yüksekte kalabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

müslümanlara tekrar soruyorum basa basa altını çize çize soruyorum.

muhammedin "kafirleri uykularında yakalamak caizdir" sözüyle atatürkün anzaklar için sölediği "ey uzak diyarlardan evlatlarını savaşa göndermiş analar. gözyaşlarınızı dindirin. çünkü burada canlarını vererek onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" şeklindeki sözünü bi karşılaştırıverin insaniye namına.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hala Mevlanaya moğol ajanı, sapık gibi yorumlar yapana ve bunu ateistlerin yapmasına şaşırıyorum.Mevlana hoşgörüsünden,sevgisinden ve taşımış olduğu derin humanizmden dolayı sunni müslümanlar tarafından hep iftiraya maruz kalmıştır.Mevlananın Şems Tebrizi ile olan yakınlığından dolayı ona neler denmedi ki, Mevlana gibi derin bir Batıni alimi sahiplenceğimize onu karalıyoruz.Sanırım Mevlevilik bile bize lüks biz direk nakşiliği,nurculuğu hakediyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte böyleee,

Arkadaş,sen gök tengri adını deyil EL-İLAH adını alsan sencün çoh daha yahşı olur.

Bukadar körlükle sen b u adı taşımamalısın.

Sana yahışanı Muaviye veya AHABUDABU gibi :-))))

Tolonbeg

ne körlüğünden bahsediyosun,kör olan sensin, Mevlanaya iftira atan sunniler kadar kör değiliz çok şükür, ama sen sunni yobalardan bile körleşmişsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

El_İlahın uşağı ,şu alttaki yazıyı oku bakalım ,begenecenmi :-))))).

Sen Celalı tanımıyor,diyer allameler gibi onu ilahlaştırıyorsun.

Bu öğütçü babanın zihinlerde uyandırabileceği tasavvurlar sınırlandırılamaz. Okuyucularımdan özür dileyerek söylüyorum; eşek ve kadının sapık ilişkisi,2 hamamda düzülen adamın hikayesi,3 kadınlar vaazına çarşaf giyerek giden adamın sarkıntılıkları4 gibi bir çok pisliği ayrıntılı olarak Mesnevi’de görebiliriz. Bütün bu iğrençliklerin nasihat amaçlı olduğunu savunanlara ise kötünün, ahlaksızlığın emsal olamayacağını söylemekle yetinebiliriz. Ceviz Kabuğu adlı programda bunlar ayrıntılı olarak okundu. Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan utancından dolayı bu cümleleri okumaktan kaçındı. Ancak DSP milletvekili Gaffar Yakın kötünün emsal olacağını ispat edercesine eşekle kadının bir araya gelerek yaptığı kabak yemeklerini (!) kendince tefsir etti.

Bahsettiklerimizden daha kötüsü de içinden bin bir çeşit pis koku yükselen bu kitabı, Mevlana’nın Allah katından inmiş gibi tanımlamasıdır. Mesnevisi’nin birinci cildinde yer alan önsözde 'Bu Allah katındandır. Ona temiz olanlardan başkası dokunamaz' sözleri aslında Kur’an’ı tanımlayan ayetler olmakla beraber Mevlana bu ayetleri kendi kitabını kutsamakta kullanmaktadır. Şüphesiz işlediği bu zulmün hesabını Allah’a verecektir. O kadar pornografik hikayeyi din hesabına takdim edip üstelik bunların Allah katından olduğunu söylemek şirk değil midir? Kendi zamanında Mesnevi’nin mahiyeti ile ilgili tartışmaya ne cevap verdiğine Menakıb’ul Arifi’nde yer alan ifadeleri ile bakalım:

Bir gün Sultan Veled buyurdu ki: dostlardan biri babama şikayette bulundu ve alimler Mesnevi’ye neden Kur’an diyorlar diye benimle bahse girişti. Ben de Kur’an’ın tefsiridir dedim, deyince; babam bir lahza susup sonra a sersem dedi, niçin olmasın? A eşek niçin olmasın? A orospu kardeşi niçin olmasın? Peygamberlerle velilerin harfi zarflarında tanrı sırlarının nurlarından başka bir şey yoktur.5

Bu ağzı küfürle dolu sahte peygamber asırlardır insanlığa sembol olarak tanıtılmıştır. Hem de bir takım güçlerce evrensel insan statüsü kazandırılmış, Unesco’ya reklamı yaptırılmıştır. Peygamberimiz hiçbir zaman emperyalizmin kullanma klavuzu olan bu insan kadar gündeme getirilmemiştir. Biz yine Mesnevi’nin Allah katından olduğu iddiasına Kur’an’ın verdiği cevabı bildirelim:

'Allah’a karşı yalan uydurandan ya da kendisine bir şey vahye dilmemişken 'bana vahyolundu' diyenden ve 'ben de Allah’ın indirdiği gibi indireceğim! ' diyenden daha zalim kim olabilir. O zalimler ölüm dalgaları içinde, melekler ellerini uzatmış: 'haydi canlarınızı çıkarın, Allah’a gerçek olmayanı söylemenizden ve O’nun ayetlerine karşı büyüklük taslamanızdan ötürü bugün alçaklık azabıyla cezalandırılacaksınız.! ' Onların halini bir görsen! 6

Mevlana ile alakalı bir başka olayı da açıkladıktan sonra onun ajanlığı ile ilgili konuya geçeceğim. Selçuklu devrindeki bir işret ve eğlence aleminde bulunan Mevlana ile ilgili bir hadiseyi okuyucuların yorumuna bırakıyorum:

Vezir Ziyaeddin’in hanında tavus adında harp çalan bir hanım vardı. Sesi de çok tatlı ve gönül okşayıcıydı. Gönül kapıcı ve benzeri az bulunur bir kadındı. Saz çalmasındaki maharetinden ötürü bütün aşıklar onun esiri olmuşlardı. Tesadüfen bir gün Mevlana hazretleri o hana girip tavus hanımın odasının karşısına oturdu. O sırada tavus-ı çengi cilve yaparak Mevlana’nın huzuruna gelip baş koydu, sazını Mevlana’nın eteğine vurup onu kendi hücresine davet etti. Mevlana Hazretleri icabet buyurup sabahın erken saatlerinden ta akşam namazına kadar onun odasında namaz ve niyazla meşgul oldu. Mübarek sarığından bir gez miktarı kesip tavus hanıma verdi. Cariyelerine de kırmızı dinarlar bağışlayarak oradan hareket etti.

Görülüyor ki Mevlana ne yaparsa yapsın hikmet olarak kabul edilmekte, insanları eğlendirmekle meşhur olan bir kadının odasında geçirdiği saatler te’vil edilerek fuhuştan keramet çıkarılmaktadırım beyenecenmi?

Biz hiç kimseye, iftira edecek kadar veya hakketmediyi övgüleri yapacak kadar aLÇALMADIK.

Celalın zatan kendi kitapları onun nemal olduğunu göstermektedir.

Gerçekleri yazanlara ağız dolusu küfür KALİTESİZLİK , BİLGİSİZLİK , KÜLTÜRDEN yoksunluğu gösterir.

Celalettini Dünya göye kaldırsa ,yazdıklarıyla , yaptıklarıyla, bence 5 para kadar deyer taşımaz.

Ne yazıkki,Türkiyede yaşayan insanlar üsteki yazıyı yazanında dediyi gibi,bilgisi çoğunun kulaktan dolmadır.

Hiç okumadıklarından,DOSTUNU düşman , DÜŞMANINIDA dost görmektedirler ne yazıkki.

Bunu AKP nin Filistin DOSTLUĞU

Yahudi DÜŞMANLIĞINDADA bir defa daha gördük.

PKK ya ilk eyiten,eline silah verip Türkiyeye gönderen Filistin Kurtuluş örgütüdür.

İkinci olarakda Suriyedir.

Ama nedense Araplar ağızımıza SICSALAR bile,Türkiyede bir kısım insanlar onları hep kutsal görmektedirler.

Noldu,Türkiye onlar için Yahudilerle bozuştu,

Tırlar dolusu yardım yaptı,arkadan hamas hükümet başkanı Güney Kıbrısa gitti ve PİS ağızını açıp şöyle dedi.

Kibrısta Türkler haksız sız Rumlar haklısınız deyip çıktı9 işin içinden.

Biz diyoruzki,Arapdan Türke dost olmaz ve de hiçbir zamanda olmamıştır.

Açın tarihi okuyun.

Ama yalan söyleyen Tarıhı deyil (resmi tarihi).

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...