Jump to content

Kafa karıştırıcı bir grafik


Recommended Posts

Merhaba

Şu linkten ülkelere göre ateistlerin nüfüs içerisindeki oranlarını görebilirsiniz;

http://www.rationalrevolution.net/images/atheismrate.gif

Şimdi bu veriler ışığında kafama tekılan bir kaç sorunun altını çizmek istiyorum;

- Eğer ahlak=din ise dinsiz bir toplum ahlaki açıdan çökmeye mahkum ise nasıl oluyor da ateist nufusun en yüksek olduğu isveç,norveç,danimarka,finlandiya,japonya gibi ülkeler suç oranı en düşük ülkeler sıralamasında da en üst sıraları paylaşıyorlar?

- Müslümanların sık sık dile getirdikleri gibi ateistler'in gözü kapalı ise, bir resmin bile bir ressam elinden çıktığını görürken, kainatın bir yaratıcısı olduğunu yadsıyacak kadar cahiller ise nasıl oluyor da, eğitim ortalaması, insan hakları, kişi başına düşen milli geliri en yüksek olan isveç,norveç,danimarka,finlandiya,japonya gibi ülkelerin vatandaşları bu cehaletten kurtulamayıp, gerçekleri görmekten bu denli uzak kalabiliyor?

_ Allahın varlığını muhammetin onun kulu ve elçisi olduğunu bile anlayamayacak kadar zekadan yoksun bu insanlar nasıl oluyor da bilim ve teknolojide hep ilk sırayı alabiliyor. Halkının %99 u bu gerçeği görüp, tüm kalbiyle inanacak kadar zeki, erdemli olan sudi arabistan, umman, cezayir gibi ülkeler, bu gelişmeler 1400 sene evvel kuranda yazılmış olmasına rağmen bilimi bu derece geriden takip ediyorlar?

- İslami internet sitelerinin söylediği gibi bilim dünyası evrimi bırakıp allaha döndüyse, bu halklar neden kendi bilim adamlarını dahi dinlemeyip cehalette bu denli ısrarcılar?

Sizce bu grafikten çıkarılacak en doğru sonuçlar nelerdir?

-

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bende ismini vbe sonuclarini veremeyecegim bir istatistik sirketinin verileri var. Sonuclar bendekiyle cok yakin fakat bende finlandiya ve cek cumhuriyeti 1 ve 2. siralarda. Kuzey ve guney korenin yerleri de ortalama tam ters pozisyonda. Gerisi neredeyse ayni denilebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adnan Oktar bunu şöyle açıklayabilir..

Bu istatistikler Müslüman'ları şaşırtmak ve yanıltmak için yapılmışlardır..

Ateist oranının yüksek olduğu toplumlar her bakımdan çöküntü içindedirler..

Her an yok olabilirler..

Dünya İslam'a dönüyor..

Ateizm çöküyor..

Keeeeeeeeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adnan Oktar bunu şöyle açıklayabilir..

Bu istatistikler Müslüman'ları şaşırtmak ve yanıltmak için yapılmışlardır..

Ateist oranının yüksek olduğu toplumlar her bakımdan çöküntü içindedirler..

Her an yok olabilirler..

Dünya İslam'a dönüyor..

Ateizm çöküyor..

Keeeeeeeeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

allah razı olsun :P gülmekten karnım ağrıdı hacı ya muhauahaa :D

isveçin -bildiğim kadarıyla- %85 iateist.... ve her koşul da çok iyiler :)

en yüksek müslüman nüfusa sahip ülkelerden iran arabistan vs vs halini görüyoruz...... ahlaksızlık sadece bacak arasında değildir...

tarihinde AlchollicA tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

işin bir garip veçhesi daha var;

Avrupa toplumları içerisinde de dine tarihi boyunca daha az bulaşmış ve nüfüsunun büyük bölümü ateist norweç,isveç,finlandiya gibi ülkeler, inanan kesimin daha fazla olduğu ispanya,portekiz gibi ülkelere nazaran (ki bu ülkeler sömürgelerden bir servet elde etmişlerdir) toplumsal gelişmişlik kriterleri göz önüne alındığında daha ileri durumdalar.

Aynı şekilde şu soruyu da sorabiliriz kendimize; yüzyılın başında çok ağır bir savaştan çıkmış, petrol gibi bir mirasa sahip olmayan türkiye nasıl olurda şu anda en gelişmiş islam ülkesi olarak kabul edilmektedir?

Türkiye atatürk sayesinde din denen zehirin etkilerini bir nebze olsun bünyesinden atmıştır, bu kısmi fark bile kısa sürede etkisini göstermiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı müslümanlar bu durumdan her zaman olduğu gibi doğru olmayan bir sonuca varıp, islamiyetin kötü-hristiyanlığın iyi olduğunu düşündüğümü sanarak avrupanın zamanında kıçını yıkamaktan aciz olduğu, islam ülkelerinin kötü durumunun islamiyetin kötü uygulanmasından kaynaklandığı gibi ancak kendilerini kandırabildikleri klişe cümleler savurmaya başlıyorlar.

Bu kendi kendini eleştirmektir, kendi tarafında olanı yermektir farkında olmadan. Ben toptan dinleri muhattap alarak konuşuyorum, bir toplumda belli bir dönemde dini inancın yükselmesinin bilimsel ve kültürel gelişimi olumsuz etkilediğini söylüyorum.

Avrupa zamanında kıçını yıkamaktan acizdi diyen müslüman istemeden şunu söylemektedir (bunun farkında değildir):

"Avrupa din batağına düşerek, muazzam bir seviyeye gelmiş grek uygarlığını yerle bir etmiş, 1300 sene bu bataktan çıkamamış, bu hastalığın, bu virüsün bu rezaletin acılarını en derin bir biçimde yaşamıştır. ne vakit ki rönesansla beraber bu illetten kurtulmuş, dini kiliseye hapsetmiştir, işte o zaman gelişim kaldığı yerin çok gerisinden tekrar başlamıştır. islam ülkeleri ise böyle bir reform-rönesans süreci yaşamadıkları bu hastalığı dizginleyemedikleri için daha uzun yıllar geri kalmaya mahkumdurlar"

İllaki tek cümle ile şu iyidir bu kötüdür demek gerekirse de şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim

Din kötüdür ve dinsizlik iyidir

Link to post
Sitelerde Paylaş
1: Toplumdan dislanma korkusu yok. Mahalle baskisi, aile baskisi yok.

2: Oldurulme korkusu yok.

Daha cok nedenleri var , ama yukaridakiler en onemli unsurlardir.

hayır, neden derken şu cümleni kastetim "demekki ben onun icin kendimi huzur icinde hissediyorum"

Söylediklerinden orada yaşadığın anlamı çıkıyor da.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adnan Oktar bunu şöyle açıklayabilir..

Bu istatistikler Müslüman'ları şaşırtmak ve yanıltmak için yapılmışlardır..

Ateist oranının yüksek olduğu toplumlar her bakımdan çöküntü içindedirler..

Her an yok olabilirler..

Dünya İslam'a dönüyor..

Ateizm çöküyor..

Keeeeeeeeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

Ve malesef insanlar da buna inanır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupa da 1960’lı yıllardan sonra aile yapısının bozulması ve kişisel hak ve özgürlüklerin kontrolsüz olarak uygulanması, çocukların manevi boşluk içinde ve sevgisiz yetiştirilmesi bugün meyvelerini fazlası ile vermeye başlamıştır. Avrupa'da çocuk suçlu oranı hızla artmaktadır. İngiltere, Galler ve Belçika'da 10 yaşından küçük çocukların işledikleri suç oranları korkutucu boyutlara ulaşmıştır. Sadece İngiltere'de geçtiğimiz yıl çocukların karıştığı 2 bin 848 suç tespit edilmiştir. BBC'nin verilerine göre, İngiltere ve Galler'de kayıtlı 1300 kamu ve özel mülke zarar olayı ile 66 cinsel taciz vakasını 10 yaşına gelmemiş çocukların gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. İngiltere'deki Bilgi Alma Özgürlüğü Kurumu, çocukların karıştığı taciz, yaralama, hırsızlık, haneye tecavüz suçlarının her geçen yıl artış gösterdiğini, polis güçlerinin son birkaç yılda 5.5 milyon olayı rapor ettiğini bildirilmiştir.

Belçika'da 27 binden fazla öğretmen, küçük yaştaki öğrencilerin saldırılarına karşı kendilerini sigortalatmaya başlamıştır. Amerikan Adalet Bakanlığı, dünyada en yüksek suç oranının ABD’de olduğunu ve yılda 6 milyon civarında şiddet suçu işlendiğini itiraf etmiştir. Diğer ülkelerde ise;

İngiltere ve Galler'de işlenen her üç suçtan ikisinin faili 18 yaşın altındaki genç ve çocuklar tarafından gerçekleştirilmiştir.

İskoçya’da suçların yüzde 20'si reşit olmayan kişilerce işlenmektedir.

Fransa’da, 5 suçtan birini 18 yaşın altındaki gençler işlemektedir.

Almanya’da, gençlerdeki suç oranı gecen yıl yüzde 10 artmıştır.

İtalya’da, son 12 yıldaki çocuk suçluların sayısı iki katına çıkmıştır.

Rusya’da, reşit olmayanların suç oranı gecen yıl yüzde 20 artmıştır.

İsveç’te, suç isleyenlerin yaşı 20'den 10'a düşmüştür.

The Sunday Times gazetesi, İngiliz hükümetinin desteğindeki Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi'nin hazırladığı raporun, okuyanları dehşete düşürdüğünü yazıyor. Rapora göre 5 genç erkekten biri 25 yaşına gelmeden en az bir kez suç işliyor. Kızlarda ise her 20 kişiden biri 25'inden önce suça bulaşıyor. 10 ila 17 yaş arasındaki kız çocuklarının suç işleme oranı 1981 yılından bu yana ikiye katlanmıştır. Yetkilileri dehşete düşüren ise suç işleyen kızların % 8'nin 10-13 yaş arasında olmasıdır.

Araştırma sonuçlarına göre İngiltere, Hollanda, Danimarka, İrlanda ve Estonya Avrupa’nın en yüksek suç oranlarına sahip beş ülkesi olmuştur. Yapılan araştırma sonucunda 2004 yılında Avrupa’da insanların ortalama olarak %15’inin bir suçun mağduru olduğunu ortaya koymaktadır.

17 ülkede 34.000 kişi ile telefon yolu ile yapılan Uluslararası Suç Mağdurları Araştırması’na göre ise İngiltere ve Galler’de suç mağdurları oranı %26’dır. Bu sayı Hollanda, İsveç’te %25, Kanada’da %24, ABD’de ise %21’dir. İngiltere’de hırsızlık suçlarının %53’ün ev sahiplerinin evlerinde olduğu bir anda gerçekleşmesi bireysel güvenlik açısından ne kadar vahim bir durumda olduğunu göstermektedir.

TÜRKİYE’DE ise

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin 1 Ocak 2007'den 15 Haziran'a kadar, 18 yaş altında olup suç itilen çocuklara ilişkin hazırladığı veriler şöyle:

Ø İlk altı buçuk ayda çocuklarca işlenmiş 6 bin 196 suç var. Bu olaylarla ilgili 7 bin 127 çocuk hakkında işlem yapıldı.

Ø Bu çocuklardan 5 bin 801'i ailelerine teslim edildi, 779'u tutuklandı, 547'si çocuk kurumlarına teslim edildi.

Ø Bu çocuklardan 278'i 0-12, 6 bin 850'si ise 13-18 yaş grubunda.

Ø Geçen yıl 11 bin 790 olay yaşanmış, 13 bin 740 çocuk için işlem yapılmıştı.

Bu yıl suça itilen çocuklardan yüzde 8'i okuma-yazma bilmiyor, yüzde 65'i ilköğretim, yüzde 27'si de lise düzeyinde eğitime sahip. Çocuklardan yüzde 56'sı hiçbir madde kullanmazken, yüzde 32'si alkol ve sigara, yüzde 7'si uyuşturucu, yüzde 1'i çözücü ve yüzde 1'i de yapıştırıcı madde kullanıyor.

Türkiye genelinde ise, Emniyet bölgesinde suç sayıları 2006 yılında bir önceki yıla göre %60 artarak 785 bin 510 oldu. Jandarma bölgesindeki suç sayısı ise geçen yıl 292 bin 623 olarak gerçekleşmiştir. Jandarma bölgesindeki artış ise %13 civarında gerçekleşmiştir. 2006 yılında toplam olarak Türkiye’de işlenen suç sayısı 1.0781.133.dür.

Türkiye’deki internet kullanıcı sayısı yaklaşık 17 milyona ulaşmış ve bunun 16,8 milyonu MSN Messenger kullanıcısıdır. Dünyadaki MSN Messenger sıralamasında 3′üncüyüz”. İnternet kullanıcılarının büyük bölümünün genç nüfustan oluşmaktadır. Dolayısıyla kontrolsüz bir kullanım da söz konusudur. Türkiye’de 5 yıl öncesine göre internetle ilgili suç oranı yüzde 100′lerin üzerinde artış göstermiştir. Microsoft, Türkiye’nin geçen yıl ayda 5-7 şikayet alırken, şimdi bu rakamın 100′e kadar çıktığını söylemektedir.

Peki Çocuk Ve Gençlerdeki Bu Suç Oranının Artışı Nedeni Nedir?

Türkiye’de suç oranlarındaki artışın en büyük nedenlerinden bir tanesi son yıllarda Türk toplum yapısında meydana gelen değişimlerdir. Atom çekirdeğinin parçalandığı gibi, geleneksel Türk aile yapısı da parçalanmakta ve parçalanmaya da devam etmektedir. Yapılan araştırma ve elde edilen istatistiklere göre parçalanmış aile bireylerinin daha fazla suça karıştığı tespit edilmiştir. Varoş kültürü, mafya kültürü, magazin kültürü tümüyle bireyleri suça iten nedenler arasında en ön sıralardadır. Aile yapısındaki dönüşüm, sosyal kontrol eksikliği 1990’dan bu yana Türkiye’nin gerçeği olarak suça iten nedenler arasında yerini almıştır.

Gelişmişlik faktörü olarak görülen medya, televizyon, internet vb. iletişim araçları, ne amaç için kullanırsanız o amaç için size hizmet eder. Özellikle görsel iletişim aracı olan televizyon ve internetin insan üzerine etkisi %80 lere ulaşmaktadır. 1980’li yıllardan itibaren hızlı bir ivme ile bizleri etkisi altına alan ve hatta hükümetleri kurup, hükümetleri yıkan medya, televizyon, internet gibi iletişim araçlarının, Türk örf ve adetlerine, ananelerine, ahlakına ve dini inançlarına uygun olmayan yayın ve yazıları ile ne yazık ki Türk toplumunu ve gençliğini olumsuz yönde etkilenmiştir. Televizyon dizilerinde Türk aile yapısı gibi gösterilen ve özendirilen bölünmüş Avrupai aile yapısı ve gençliği, şiddet ve mafya içerikli filmler, gençliğimizi ve çocuklarımızı maneviyattan uzak ve sonu olmayan karanlığa götürmektedir. (Belki de onlar görevlerini yapmaktadırlar!)

Gençler arasındaki şiddetin, 10 yaşındaki çocuklara kadar inmesinin nedenini araştıran sosyologlar, en önemli nedenin, sinema ve televizyonlarda gösterilen şiddet içerikli filmler olduğunu söylemektedirler. Hollywood filmlerinde sıkça örnekleri görülen gençlik çeteleri, şiddet ve cinayetler, çocuklarımız üzerinde özendirici etki yaratmaktadır. Suç isleyen çocukların büyük çoğunluğu, sinema veya televizyonda izleyip etkilendikleri şiddet ve vahşet dolu filmlerin adlarını vermektedirler.

Edinburg Üniversitesi’nden Profesör David Smith ve Middlesex Üniversitesi’nden Profesör Jock Young ise şiddetin nedenlerini 1960'larda geleneksel aile değerlerinin çökmesiyle başladığını vurgulamaktadırlar.

Suçlardaki artışın bir diğer nedeni ise, AB uyum sürecinde Türk Ceza Kanunundaki değişikler ile uygulamada suçlara verilen cezaların etkisiz kalması ve Türk toplumunun güvenliğini sağlayan polisin bazı noktalarda yetkilerinin sınırlandırılmasıdır.

Artık bizim okullarımızda da, hatta ilköğretim okullarımızda bile öğretmenlerimizin dövüldüğü, özellikle büyük şehirlerde (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana vb.) her köşe başında uyuşturucu bağımlığı gençlerin görüldüğü, insanların akşam 9-10 dan sonra dışarı çıkmaya çekindiği, kapkaç, zorbalık ve şiddetin arttığı kent merkezlerini düşündüğümüz zaman sanırım TÜRK GENÇLİĞİ AB’YE GİRDİ. Ne dersiniz.

Acaba 10 gençten kaç tanesi İslamın 5 şartını sayabilir!

Acaba 10 gençten kaç tanesi Peygamber efendimizin (sav) anne ve babasının ismini söyleyebilir!

Acaba 10 gençten kaç tanesi 250 bin şehidin verildiği Çanakkale savaşının tarihini söyleyebilir!

Sanırım gençlerimizin çoğunluğu

Avrupa listelerindeki ilk 10’a giren pop şarkıcısının ismini sayabilir!

…….mankenin kiminle arkadaş olduğunu, kiminle evlenip boşandığını söyleyebilir!

Hangi cep telefonunun daha iyi ve ne gibi özelliklere sahip olduğunu söyleyebilir!

Dr. Ahmet UYAN

Ziraat Yüksek Mühendisi

Kaynaklar;

http://www.ozgurluk.org/kitaplik/webarsiv/...arsiv/haberler/

vatan/vatan19/insan_haklari.html

http://www.eno7.org/haberler/turkiyede-san...de-100-artti.pl

http://www.usakgundem.com/yazarlar.php?id=626&type=2

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/10/18/72876.asp

http://www.nethaber.com / NewsDetails.aspx?id=12946

bahsettıgın ıslam ulkelerının gerı kalması bunların tamamen ıslamı dogru yasamamalarında kaynaklanmaktadır.nufus cuzdanında dınının ıslam yazmasıyla gelısmıslık arasnda bır dogru orantı yok o dını hakkıyla yasamakla bı ılgısı war;)

allh ın sahıp oldugu en buyuk ozellıklerden bır tanesıde adaletlı olmasıdır.allah bu dunyada tabıkı calısana arastırana bılıp ogrenene karsılıgını werecektır.yahudılerın su anda dunyada bu kadar soz sahıbı olmaları bundan kaynaklanır.

o bahsssettıgn ulkedekı ınıtahr we suc oranlarına bakarsan sadece bılımın we gelısmıslıgn ınsanları tatmın etmeye doyurmaya yetmedıgını anlarsın

Link to post
Sitelerde Paylaş

japonyadaki, finlandiyadaki dinsizliği,

ekvadordaki, kolombiya'daki katolikliğe,

arabistandaki irandaki hatta malezyadaki müslümanlığa

bin kat tercih ederim.

ideal din var mı? yok henüz.... yaklaşanlar oldu, bozdular.. Yok deyin siz. tamam yok haklısınız..... hee tamam...

ama başka bir sorum var... henüz cevabını almadığım, aşağıdaki link:

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...entry6466

Link to post
Sitelerde Paylaş
bahsettıgın ıslam ulkelerının gerı kalması bunların tamamen ıslamı dogru yasamamalarında kaynaklanmaktadır.nufus cuzdanında dınının ıslam yazmasıyla gelısmıslık arasnda bır dogru orantı yok o dını hakkıyla yasamakla bı ılgısı war;)

allh ın sahıp oldugu en buyuk ozellıklerden bır tanesıde adaletlı olmasıdır.allah bu dunyada tabıkı calısana arastırana bılıp ogrenene karsılıgını werecektır.yahudılerın su anda dunyada bu kadar soz sahıbı olmaları bundan kaynaklanır.

o bahsssettıgn ulkedekı ınıtahr we suc oranlarına bakarsan sadece bılımın we gelısmıslıgn ınsanları tatmın etmeye doyurmaya yetmedıgını anlarsın

Bu söylediklerini senin iletinden önce yazdım.

merak etme hem avrupayı çok iyi biliyorum hemde yaklaşık 6 aydır bir arap ülkesinde yaşıyorum, seni kandırıyorlar.

petrol ve doğal gaz ihracatında ilk sıralardalar ama halk her bakımdan sürünüyor. Sürünmekten kastım sadece gelir durumu değil, cehalet, kültürsüzlük, pislik bir çok bakımdan tahammül edilmez durumda.

Okumuşu okumamışı herkesin tek amacı bir avrupa ülkesine kapak atmak. Ciddiyim, işim dolayısıyla bir sürü insan tanıyorum başka amacı olmayan, isveçte kaç kişi vardır sence tek amacı irana veya arabistana kapak atmak olan.

Bu arada tekrar söylüyorum mevzu müsluman ülkeler-hristiyan ülkeler tartışması değil. Bana göre hepsi aynı bokun soyu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aysdugu,

Burası senin sağda solda bulup beğendiğin yazıları gelip yapıştıracağın bir çöplük değil.. Öylelerini arıyorsan İnternet'te yüzlerce "paylaşım forumu" var..

Ayrıca burada ciddiye alınmak istiyorsan, doğru dürüst yaz. Chat ağzı buralarda pek sevilmez..

war... werecektır... we... we

Bu arada gerçekten anlamıyorum.. V yerine w kullanmak Türkçe'de bu harfin olmamasından kaynaklanan bir aşağılık duygusunun sonucu mu, yoksa ben yabancı dil biliyorum anlamında bir böbürlenme mi?! Kendi dilinde üç sözcüğü öznesi yüklemi doğru bir biçimde bir araya getiremeyen birisi nasıl yabancı dil bilir, o da ayrı tabi..

Link to post
Sitelerde Paylaş
japonyadaki, finlandiyadaki dinsizliği,

ekvadordaki, kolombiya'daki katolikliğe,

arabistandaki irandaki hatta malezyadaki müslümanlığa

bin kat tercih ederim.

ideal din var mı? yok henüz.... yaklaşanlar oldu, bozdular.. Yok deyin siz. tamam yok haklısınız..... hee tamam...

ama başka bir sorum var... henüz cevabını almadığım, aşağıdaki link:

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...entry6466

kımsenın tercıhı ne olmalı dıe tartısılmıo zaten ama warolan gerckler bunlar..bunları bıle bıle bu tur bı tercıh yapıosan bu senı baglar sadece..her turlu dusunceye saygı;)

he bde ayrıca arabıstandakı we ırandakı muslumanlıgın ıdeal oldugunu kım soledı?bnde colde yuruyen deweye bınmektense ucarak gıden metroya bınmeyı terch edrm bu ayrı bsy ama bunlar dın taraftarı o yuzden gerıler bunlar dınsız o yuzden aşmıslar dıe genellemek yanlıs BENCE..dırekt dınle bagdasmıo yanı teknolojı nın gelısmıslıgı o mılletın azım we calısmasına baglıdr...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...