Jump to content

Kafa karıştırıcı bir grafik


Recommended Posts

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?t...p;Categoryid=30

Bugunku gazeteden...

Finlandiya dünyanın en yaşanılası ülkesi seçilmesine rağmen depresyon nedeniyle yılda 700 milyon dolar ekonomik kayıp yaşıyormuş...

Sölermisin hangi ülke kayıp yaşamıyor???

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?t...p;Categoryid=30

Bugunku gazeteden...

Finlandiya dünyanın en yaşanılası ülkesi seçilmesine rağmen depresyon nedeniyle yılda 700 milyon dolar ekonomik kayıp yaşıyormuş...

Aslına bakarsan depresyonda olma farkındalığı bile bir gelişmişlik kriteridir.

modern psikolojinin verilerini baz alarak yapılacak bir muhayene sonucunda gerikalmış islam ülkerinin halkının ne kadarı sağlıklı çıkar acaba. Kaldıki finlandiya halkını bu depresyondan kuranın allahı mı kurtaracak?

Bu gün açtığım bir başlıkta aşşağıdaki erdemli müslümanların cirit attığı şu alıntıyı koydum, sence bu adamlar huzur içerisinde mi? Manevi tatminin ve zihinsel sağlığın doruklarında mı geziyorlar:

" Tutun onu Tutunda Ellerını Boynuna Bağlayın! . Sonra Onu Alevli Ateşe atın. Bundan Sonrada Onu 70 arşın içinde Bir Zincir İçine Sokun!.

Sarkıtın Cehenneme!.." Hakka Suresı Konusuyor 32.Ayette.Fatma Bacı, ahmet Kardeş tahammülün Varmı Bu ateşe? Tahammül Ediyorsan Günahda İşle bakalım.

diyorkı, Cehennem Halkalarından. Hanı Su halkalar var ya Zincir! . O halkalardan Bir Halka Dunyaya Getirelicek olsaydı, Onun sıcaklığı Dunyayı Baştan Başa Kül yapar Yok ederdi!.. Halka Bunu Yapıyor Ufak Bir zıncır Halkası Ya Cehennemı Dusunun ...

Cehennemın Meleklerınde, Zerre Kadar Merhamet Ve şefkat yoktur. Asık Suratlıdırlar. Yaratıldıkları Gunden berı Yeri görmüş değillerdir. Yüzleri Hiç Gülmez. Allah onları Anlatırken, İri Gövdeli, sert tabiaatlı allahın kendilerine Emrettiği Şeylere asla İsyan etmez, Ne Emredilirse Onu yaparlar.

Ellerınde Demir TOKMAKLAR VAR!! cehenemlıler, Cehenneme atıldıktan Sonra Adeta cehennemde Cıkacakmıs gibi, onları yukarı kaldırır DEMİR TOKMAK ile vurur ki Cehennemlıler Soluğu Cehennemın Dıbınde Bulurlar. Diyeceksın ki Hocam Cok zor Bu ifadeler! , Çok ağır İfadeler. Hoca Söylemiyor, Kuran Söylüyor Senın kitabın! . HİÇ OKUMADIĞIN KİTABIN!, BU AYETLERİNİ GÖRMEDİĞİN KİTAPLARIn KİTAPLARI SÖYLÜYOR!..AÇSANA KURANI BAK KURAN ANLATIYOR SANA CEHENNEMI!!. hoca söylemese Ne olur kı, Ben gizlesem bu ayetlerı nolur kı, ellerımı koysam bu ayetlerın üzerine, hiç anlatmasam size O ayetler olmayacakmı yanı. Anlatıyorum kı Vazgeçesin Gunahlarından, Anlatıyorum kı Namaza Başlayasın!..

Sen Gevşek Müslüman! bayramdan bayrama Alnı secdeye değen Müslüman!!! İçinde tekbirin soluğu yoksa Ne hayır Kaldı Senden Sölermisin!!! . Alnında eğer secdenın İzi yoksa, Alnın eğer kırışmamışsa Secdeden, CİHAN SULTANI NASIL TANIYACAK SENI!!!!! .

Kuran Söylüyor; Başlarının Üzerine Kaynar Su Dökülecek Onların, Bununla karınlarının İçinde Ne varsa Ve derileri eriyecektir! . Dikkat et Derileri Eriyecek!..Karınlarında Ne varsa hepsi Dökülecek! .

onlar İçin Demirden Kamçılar Var! zayıf Cılıs Kamçılar DEĞİL! . Demirden kamçılar Var diyor Kuran. Hac Suresının 19. Ayetinde! .

Ve Kuran Konusmaya Devam Buyuruyor, Secde Suresının 20.ayeti; Fasık Olanların Barınacağı yer İse ATEŞTİR! . ( fasık Günah işleyen müslüman ) ne zaman oradan cıkmak Isterlerse, İçerisine Döndürürler ve onlara denecek ki ;

" Yalanladığınız O ateşin AZABINI tadın bakalım! " Diyeceksınız ki Hocam Müslüman Hiç Ateşi Yalanlar mı kı. Eğer Burdakı İnkarı Fasıkı Müslüman olarak alır iseniz, Azabın gelmıyeceğini zannetmek Diye ele alabilriz. Ama Fasıktan maksat İnkarcı İse şayet ahiret Azabını İnkar Mayetinde Alabilriz.

Kuran Söylüyor yine; Ne zaman Oradan, Çektiği Acıdan Istırapdan Dolayı Cıkmak Isterlerse, Yine İçerisine İhade Alınacaklar ve kendılerıne söyle denılecek ;

" Tadın bu yangın Azabı, tadın bu yangın Azabı! " denecek .

işte Cehennemliklerin hali. Cehennem Ürkütüyor ise senı, Kaçın ordan Namazla kacın, örtünle kacın, Hizmet ederek allaha sığınarak kacın! . Dostuna Komsuna Arkadaşına Zulm etmeyerek, Haram yemeyerek, İnsanlara İyilik ederek, Allahı Cok Bilerek, Rüşvetten faizden Kaçarak Oraya Sığın! .

Bilki Cennet ve ya Cehennemden Biri Senın yerın Olacak.

Kuran Cehennemlik Olanların Elbiselerini Anlatıyor, Neler Giydirileceklerını, Onlara Neler Giydirileceklerını Söylüyor. " Elbiselerinin Cehennemde Kızdırılmıs Bakır Oldugunu söylüyor Kuran! . İşte O Sövenler Yokmu, Allahı Inkar Edenler yokmu! onlar için Ateşten Elbiseler biçilmiştir!!! . devam buyuruyor, gömlekleri katrandır! . Yüzlerinide Ateş Bürüyecektır! .

Ve Yemeklerınden Bahsedıyor Kuran, Cehennem Halkına yemek Yedirelecektır, OnlarıN yemeği Zakkum! . Ve darı Dıkenı denıleN Bır Dıken Turudur!! . Duhan Suresının 43.ayeti anlatıyor, Şüphesiz O zakkum ağacı, o acı ağaç Günaha Düşmüş Olanın yemeğidir! Günaha Düşkün Olanın yemeğidir! . O sıcak Suyun Kaynatıldığı gibi, Kaynadığı gibi! karınlar İçinde Kaynayacak erimiş madenler Gibidir!!! . Hiç Madenin Hiç bakırın Eridiğini Gördünüz mü ? Çelik'in eritildğini Gördünüzmü ? demirin eritildğini Gördünüzmü ? ertilmiş olan O bakırın İçine İnsan Düşerse Nolur! ? Kuran Dıyorkı Onların Karınlarda erimiş madenler Meydana Gelecek MADENLER GİBİ OLACAK! .. yedıklerı o zakkum Ağacı! Onların midelerinde Bakır Eriği Halıne Gelecek!

" Bir Yandan her Yandan Ölüm Gelecek! Fakat Ölmeyecekte!... "

Fatma bacım, Ahmet Kardeş Gücün yetiyormu Bu cehenneme? sabrın var mı bu cehenneme Taakatın Var mı Takaatın Varsa Senındır! .

Sultanlar Sultanı Söylüyordu, tirmizi rivayet Ediyor Hz.abbastan, Zakkumdan Bir Damla Dünyaya Damlasa, Dünyanın Butun Yemeklerını Bozardı! . Bir Damla Dünyaya Damlayacak Olursa Butun yemeklerın Tadı Bozulur Zehırlenır! , bir damlası Böyle Olan şey İnsanların yiyeceği Olsa Nolur ! ? .

yemeklerı zakkum Olan İnsanların Halını Bı dusunun! ........

" Gel Ey Baştacı

Sana Muhtacım

Sensın İlacım

ya Resul Allah!"

Link to post
Sitelerde Paylaş
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?t...p;Categoryid=30

Bugunku gazeteden...

Finlandiya dünyanın en yaşanılası ülkesi seçilmesine rağmen depresyon nedeniyle yılda 700 milyon dolar ekonomik kayıp yaşıyormuş...

finlandiyalıların depresyonda olması, islama erişememelerinden kaynaklanmıyor. yaşadıkları yerde güneşli gün sayısı az, yaz dışında güneş alma süresi az. güneşin insana mutluluk sağladığını biliyoruz. belki finlandiya akdeniz de bir ülke olsaydı, gerçekten ideal bir ülke diyebilirdik.

tarihinde amazonta tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
bunlar dın taraftarı o yuzden gerıler bunlar dınsız o yuzden aşmıslar dıe genellemek yanlıs BENCE..

bunlar dın taraftarı o yuzden gerıler bunlar dınsız o yuzden aşmıslar dıe genellemek doğrudur..hemde tek kelimeyle..çünkü ufuklarında sınır yoktur..dine inanan kişinin ufku olmaz..dar görüşlü olur..kafaları çalışmaz..sapı samanı birbirine karıştırır..küçük beyinlerinle bilimi dinin içine çekmek için çırpınırlar..sınırı çizmiştir onlar..CENNET..HURİLER..KADEHLER..ALTLARINDA AKAN IRMAKLAR.. :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş
bunlar dın taraftarı o yuzden gerıler bunlar dınsız o yuzden aşmıslar dıe genellemek doğrudur..hemde tek kelimeyle..çünkü ufuklarında sınır yoktur..dine inanan kişinin ufku olmaz..dar görüşlü olur..kafaları çalışmaz..sapı samanı birbirine karıştırır..küçük beyinlerinle bilimi dinin içine çekmek için çırpınırlar..sınırı çizmiştir onlar..CENNET..HURİLER..KADEHLER..ALTLARINDA AKAN IRMAKLAR.. :blink:

sen bu genellemeyi yapmadan once keske şoyle bir dusunseydin;Allaha,peygamberlere,meleklere,kitaplara,ahirete inanmayanı ben sadece gozumle gordugume inanırım diyen insanları ufku sınırsız kisiler olarak goruyorsun...bu saydıklarıma ve gozden otesini kavramaya calısan onlara inanan insanları ise dar kafalı insanlar olarak degerlendiriyorsun.biraz celiskili degil mi bu soylediklerin?

ayrıca o 'din taraftarı geriler' 'sapı samanı ayıramayan' diye nitelendirdigin insanların yuzyıllar once yaptıgı eserler bugun hala zamana inat ilk gunku gibi ihtisamlı bir sekilde ayakta duran yapıların sahipleridir!(kucuk bir ornek suleymaniye caminin mimarı MİMAR SİNAN)

hee orada kastettigin muslumanlar onlar degilde biz isek merak etme 'sapla samanı' ayırabiliyoruz...dert olmasın;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
örg ve adetler korunsun mu? mesela töre cinayetleri. geleneklerimizin önemli bir parçası. kaç tane gencecik çocuk katil oldu? kaç kadın yaşamını yitirdi? çok sevdiğiniz örf ve adetler kadını köle olmaktan öteye taşımamıştır. savunduğunuz şey bu mu? suç neden arttı? mesela köyden kente göç nedeniyle olmasın? ekonomik sıkıntılar nedeniyle olmasın? bütün bunları dinle, gelenekle ne alakası var? yok tabii ki. ben niye suç işlemiyorum? ben niye yozlaşmamışım. 3. sayfa haberlerindeki insanlar niye hep aynı kesimden? eğitimle çok alakası var çünkü. topluma verilecek bir medya okur yazarlığı dersi, bu insanları televizyonu, gazeteyi etkin ve yararlı bir biçimde kullanmalarını sağlar. şimdi ders konma çalışmaları var ancak öğretmenlerin iletişimle alakası yok. yine doğru yolda değiliz yani. gördüğünüz gibi yozlaşmanın ne örf adetle ne de dinin uygulanmasıyla alakası yoktur. sorun ekonomik ve eğitimle ilgilidir. kapkaç sorunu din daha az uyguluyor diye değil, insanlar aç kaldığı için ortaya çıkmıştır. eğer sizin din ve örf adetler teziniz doğru olsaydı, ben ve çevremdeki herkes suçlu ve yozlaşmış olmalıydık. yaşadığımda çevrede örf ve adetler uygulanıyor olsaydı, ben bir kadın olarak istediğim gibi gezemez, sürekli mutfakta anneme yardım eder, kendimi geliştiremez, ev kızı olup çıkardım, üniversiteye gitsem de bittği gibi evlendirirlerdir. savunduğunuz değerlerin benim açımdan sonucu bu. o yüzden elalemin, özellikle de bir erkeğin yazısını aynen yapıştıracağınıza kendiniz fikir üretin. kadınlara da yarasın biraz.

senin bahsettiklerinin orf adet oldugunu mu dusunuyorsun?yazık valla!onlara bozulmus orf adet anane diyecegim ama oyle bile degiller!onlar birkac kisinin hırslarının insalıktan cıkmalarının sonucu ve belli kesimde onların kabul gormesinin sonucları!

ayrıca elalem ya da erkek ayrımı yapmaksızın dogru yazanların tabiki destekcisiyim!bu ayrımı yapan bir insan...kelime bulamıyorum...oldu erkek diye yazısını yazmayalım aman bu ezikligin gostergesi...boyle bir zihniyet olur mu?

Allah'a sukur hala orf ve adetlerini yerine getirmeye calısan bir ailem cevrem arkadaslarım var ve Allah a sukur ne egitimimden ne dinimden geri kalıyorum...ne siddet ne baskı var...

tore cinayetleri aslında cehalet cinayetleridir!baskaların tabir yerindeyse gaza getirmelerinin sonucudur...evet ne dinle ne gelenekle ilgisi yoktur!

insanların ne yasadıgın tek bir haberler kavrayamazsın...iceriklerini bilemeyiz...gazetelerinde bu yonde cok guvenli oldugunu savunamayız...ona bakarsan saklanan bir cok haberde var ve carpıtılan!hee diyelim ki dogru bunların ne gelenekle ne de dinle alakası yoktur...bunlar dini ve gelenegi diline dolayıp kotuye kullananlardır!ee her meselede yok mudur bu kotuye kullanma olayı?

kapkaca gelince hee haklısın kapkac insanlar ac kalıyor diye oluyor..peki aclık neden var...zenginlerin uc zengin fakirlerin uc fakir olmasından...

din ahlakıyla devlette uygulamalar olsaydı zenginden fakire zekat olsaydı adaletli uygulamalar olsaydı aclık olur muydu?ya da insanlarda Allah korkusu olaydı kapkac yapıp kul hakkına girerler miydi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
sen bu genellemeyi yapmadan once keske şoyle bir dusunseydin;Allaha,peygamberlere,meleklere,kitaplara,ahirete inanmayanı ben sadece gozumle gordugume inanırım diyen insanları ufku sınırsız kisiler olarak goruyorsun...bu saydıklarıma ve gozden otesini kavramaya calısan onlara inanan insanları ise dar kafalı insanlar olarak degerlendiriyorsun.biraz celiskili degil mi bu soylediklerin?

ayrıca o 'din taraftarı geriler' 'sapı samanı ayıramayan' diye nitelendirdigin insanların yuzyıllar once yaptıgı eserler bugun hala zamana inat ilk gunku gibi ihtisamlı bir sekilde ayakta duran yapıların sahipleridir!(kucuk bir ornek suleymaniye caminin mimarı MİMAR SİNAN)

hee orada kastettigin muslumanlar onlar degilde biz isek merak etme 'sapla samanı' ayırabiliyoruz...dert olmasın;)

ufuklarının geniş olması yaratıcılık ve eğitimle ilgilidir. Başkalarının yayan ve hayallerini çalarak din yapan sapık ve cani bir arabın yalanlarını savunup körü körüne inanmak ne yaratıcılıktır nede böylr insanların ufukları vardır. sadece yalanların yaşı kadar yüklü bir cehalrt taşır.

Mimar sinan ibni sina farabi gibi bilimadamlarının çalışmalarının kaynağı islam değil. Cahiliye döneminde bile kendilerini riske atarak gavur ve ecnebi çalışmalarını incelemeleri ve tecrübeleriyle sentezlemeleridir. Kuranda bırakın mühendisliği, kadın kısmı nasıl muhammed sapığına caiz kılınacağı haricinde bilimsel ve felsefik bilgi yoktur.

tarihinde Sorrow tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
sen bu genellemeyi yapmadan once keske şoyle bir dusunseydin;Allaha,peygamberlere,meleklere,kitaplara,ahirete inanmayanı ben sadece gozumle gordugume inanırım diyen insanları ufku sınırsız kisiler olarak goruyorsun...bu saydıklarıma ve gozden otesini kavramaya calısan onlara inanan insanları ise dar kafalı insanlar olarak degerlendiriyorsun.biraz celiskili degil mi bu soylediklerin?

Sende konuşmadan önce, çok değil iki dakika düşünmeyi deneseydin... (Hadi bu böyle devam etsin)

Bugüne kadar havadaki oksijeni görmedim, ama inanıyorum? Atomu, atom haliyle görmedim inanıyorum? Bu nasıl bir "görmediğime inanmama"?

Sen de dahil, gözden ötesine inananlar(ın çoğu), gözden ötesini düşündüklerinden değil, ana-babalarından öyle duydukları için inanıyorlar. Ufku bu yüzden dar, onlara bir istikamet gösterilmiş, onun dışında hiç bir şeyi görmüyorlar.

ayrıca o 'din taraftarı geriler' 'sapı samanı ayıramayan' diye nitelendirdigin insanların yuzyıllar once yaptıgı eserler bugun hala zamana inat ilk gunku gibi ihtisamlı bir sekilde ayakta duran yapıların sahipleridir!(kucuk bir ornek suleymaniye caminin mimarı MİMAR SİNAN)

hee orada kastettigin muslumanlar onlar degilde biz isek merak etme 'sapla samanı' ayırabiliyoruz...dert olmasın;)

"Kafir"lerin yaptığı yapıtlar: Mısır ve maya piramitleri, çin seddi, Ayasofya vb.

Bu arada müslümanların(Osmanlılarda dahil) sülaymaniye dışında, dünyaya bıraktıkları yapıt yok denecek azdır. Sadece yıkmışlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
senin bahsettiklerinin orf adet oldugunu mu dusunuyorsun?yazık valla!onlara bozulmus orf adet anane diyecegim ama oyle bile degiller!onlar birkac kisinin hırslarının insalıktan cıkmalarının sonucu ve belli kesimde onların kabul gormesinin sonucları!

ayrıca elalem ya da erkek ayrımı yapmaksızın dogru yazanların tabiki destekcisiyim!bu ayrımı yapan bir insan...kelime bulamıyorum...oldu erkek diye yazısını yazmayalım aman bu ezikligin gostergesi...boyle bir zihniyet olur mu?

Allah'a sukur hala orf ve adetlerini yerine getirmeye calısan bir ailem cevrem arkadaslarım var ve Allah a sukur ne egitimimden ne dinimden geri kalıyorum...ne siddet ne baskı var...

tore cinayetleri aslında cehalet cinayetleridir!baskaların tabir yerindeyse gaza getirmelerinin sonucudur...evet ne dinle ne gelenekle ilgisi yoktur!

insanların ne yasadıgın tek bir haberler kavrayamazsın...iceriklerini bilemeyiz...gazetelerinde bu yonde cok guvenli oldugunu savunamayız...ona bakarsan saklanan bir cok haberde var ve carpıtılan!hee diyelim ki dogru bunların ne gelenekle ne de dinle alakası yoktur...bunlar dini ve gelenegi diline dolayıp kotuye kullananlardır!ee her meselede yok mudur bu kotuye kullanma olayı?

kapkaca gelince hee haklısın kapkac insanlar ac kalıyor diye oluyor..peki aclık neden var...zenginlerin uc zengin fakirlerin uc fakir olmasından...

din ahlakıyla devlette uygulamalar olsaydı zenginden fakire zekat olsaydı adaletli uygulamalar olsaydı aclık olur muydu?ya da insanlarda Allah korkusu olaydı kapkac yapıp kul hakkına girerler miydi?

gelenek ve göreneklerimize göre, aynı zamanda islama göre de kadın erkeğin namusudur. töre cinayetleri bu zihniyetin uzantısıdır. sen kendi kafanda doğru bir gelenek görenek kavramı yaratmışsın da, yazılı olmayan kurallar bunlar, doğrusu yanlışı herkese göre değişir. ama uygulamaların temelinde namus yatar. sen geri kalmıyorsun eğitiminden ya da şiddet görmüyorsun ama bu geleneklere uyan binlerce insan yaşıyor bunları. töre cinayeti işleyenler de bir avuç insan değil. ülkemizin bir gerçeği bu. sana göre herkes dinini ve geleneğini yanlış yaşıyor. ama hiç düşündün mü onlara göre de sen yanlış yaşıyorsun. gelenek ve görenek konu oldu mu senin kurduğun ütopyaya değil çoğunluğun davranışına bakılır canım. hepsinin de dinle, gelenekle alakası vardır. islam kadını döverbilirsiniz der, erkek üstündür der, iyi kadınlar itaatkardır der. ayetlerimi getirelim önüne. başka başlıklarda tartıştık bunları.

erkek yazısını yazma derken adam taraflı yazmış onu demek istedim, bir de aynen kopyalacağına kendin fikir üret yaz demek istedim.

açlık zenginlerin uç zengin olmasından falan kaynaklanmıyor. çok çocukça bir sistem kurmuşsun kafanda. böyle basit bir düşünce şekli görmedim. din ahlakı uygulansaydı diyorsun, insanlara yasa zoruyla mı zekat verdirecen??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu grafikte ilk 50 ateist oranının olduğu ülkeler arasında Türkiye yok.. İlginç.. Bizdeki ateist oranı, dandirik bundirik ülkelerden bile daha mı az.

Demek ki biz ne erdemli toplummuşuz:) Bundan sonra sağda solda ve bilhassa toplu taşıma araçlarında gördüğüm paket kafalı, namuslu ve de erdemli kadınlara; aynı şekilde bunların erkeklerine çok büyük saygıyla bakıcam.. Meğer neymiş bunlar:)

Ebu lehebin elleri kurusun, zaten kurudu.. Haydi; hep beraber!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu grafikte ilk 50 ateist oranının olduğu ülkeler arasında Türkiye yok.. İlginç.. Bizdeki ateist oranı, dandirik bundirik ülkelerden bile daha mı az.

Demek ki biz ne erdemli toplummuşuz:) Bundan sonra sağda solda ve bilhassa toplu taşıma araçlarında gördüğüm paket kafalı, namuslu ve de erdemli kadınlara; aynı şekilde bunların erkeklerine çok büyük saygıyla bakıcam.. Meğer neymiş bunlar:)

Ebu lehebin elleri kurusun, zaten kurudu.. Haydi; hep beraber!

Türkiye' de hepimizin nufüs cüzdanına doğar doğmaz islam yazılıyor. Onların gözünde türkiyenin %99 u müslüman. Kaldıki insanlar her nedense sevgi ve hoş görü dini mensuplarından çekinerek din hakkındaki gerçek görüşlerini dile getiremiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlıkta verilen bilgilerin doğru olduğunu faz edersek; Siz bu istatistiki bilgileri ne ile kıyaslıyorsunuz..?

Suç oranını düşüklüğü ile mi..?

Arap emirlikleri (Dubai), Kuveyt, Suudi Arabistan.... İslam ülkeleridir ve 24 saat güvenli şehir olarak geçmektedirler.. Suç oranı sıfıra yakındır..

Ahlak ile mi..?

Burda Ahlakın ne olduğunu sorgulamak lazım..? Gayri Meşru ilişkiler, Eroin-Esrar gibi uyuşturucu kullanmak, Eşcinsellik, Hayvanlarla ilişki, Lezbiyen ilişki, Enset ve Çocuk tacizi v.s. gibi şeyleri Ahlak sınırları içine alıyorsanız o zaman bahsi geçen ülkelerde yüksek bir Ahlak anlayışı olduğu doğrudur.. Ama bunları Ahlaksızlık olarak nitelendiriyorsanız; En Ahlaksız ülkeler bunlardır.. Devamında Japonya, Brazilya, Amerika v.s. gelir.. İslam ülkeleri bu sıralamada çok geri kalır..

Kişi Başı Milli Gelir ile mi..?

Yine İslam ülkelerinin çoğunun milli geliri; En ileri toplumlardan fazladır.. Mesela Kuveyt, Dubai gibi.. Dış borç azlığında bu ülkelerin yanında İran sıfır dış borcu olan ülkelerdendir..

Butip şeylerde, Neyi Ne ile kıyasladığınız önemlidir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
gelenek ve göreneklerimize göre, aynı zamanda islama göre de kadın erkeğin namusudur. töre cinayetleri bu zihniyetin uzantısıdır. sen kendi kafanda doğru bir gelenek görenek kavramı yaratmışsın da, yazılı olmayan kurallar bunlar, doğrusu yanlışı herkese göre değişir. ama uygulamaların temelinde namus yatar. sen geri kalmıyorsun eğitiminden ya da şiddet görmüyorsun ama bu geleneklere uyan binlerce insan yaşıyor bunları. töre cinayeti işleyenler de bir avuç insan değil. ülkemizin bir gerçeği bu. sana göre herkes dinini ve geleneğini yanlış yaşıyor. ama hiç düşündün mü onlara göre de sen yanlış yaşıyorsun. gelenek ve görenek konu oldu mu senin kurduğun ütopyaya değil çoğunluğun davranışına bakılır canım. hepsinin de dinle, gelenekle alakası vardır. islam kadını döverbilirsiniz der, erkek üstündür der, iyi kadınlar itaatkardır der. ayetlerimi getirelim önüne. başka başlıklarda tartıştık bunları.

erkek yazısını yazma derken adam taraflı yazmış onu demek istedim, bir de aynen kopyalacağına kendin fikir üret yaz demek istedim.

açlık zenginlerin uç zengin olmasından falan kaynaklanmıyor. çok çocukça bir sistem kurmuşsun kafanda. böyle basit bir düşünce şekli görmedim. din ahlakı uygulansaydı diyorsun, insanlara yasa zoruyla mı zekat verdirecen??

islamiyet haklıyla yasanmıs olsaydı eger emin ol namus problemi ortadan kalkardı...cunku insanlarda Allah korkusu olsa degil baskalarının karısının kızının namusuna goz dikmeyi yan gozle bile bakılmazdı!bir kere erkegin esini ya da kızını sahplenmesi namusunu koruması kotu bir sey mi?tabi namusu kurtarmak adına islenen cinayetlerden bahsetmiyorum!gelenek gorenekler toplumun kendine ait ozellikleridir.sen bu tur vahsetleri gelenek olarak goruyorsan bu senin ve oyle dusunenlerin sorunu!ilk once ise bu zihniyeti yıkmakla baslamalıyız bence!bu tur davranısların gelenegimiz olup olmadıgını tartısmaktansa bunların cozumu icin kafa patlatsak daha faydalı olur!

nedense benim aklıma gelenek deyince namus degilde buyuklere saygı,komsu iliskileri,birlik-beraberlik gibi kavramlar ve birbirlerine her zaman sahip cıkan insanlar geliyor!!

ayrıca farklı dinlerde esini doven erkekler icin hasta manyak dersin ama bunu yapan nufus cuzdanında islam yazan biriyse bunu dine mal ediyorsun!bir erkek kadını corbaya tuz koymadı diye dovmusse bunun islamla alakası ne pek cozemedim!

lutfen ayetleri getir harbiden merak ettim!cunku ben islamın kadına cok deger verdigini dusunuyorum ve YASIYORUM...ve islamdan onceki cahiliye doneminde kadınlara yapılan iskenceleri kız cocuklarnın oldurulmesini dusunur ve arastırırsan o gunden bugunu kadına verilen degerin ne kadar arttıgını cok acık goruceksin!acaba dogudaki kız cocuklarını asagılama istememe cahiliye doneminden kalmıs olmasın!

dinde zorlama yoktur...ben sadece kendi dusuncemi soyledim...istemeden verdikten sonra o paranın zekat hukmunde olmadıgı islamda apacık bellidir!

Link to post
Sitelerde Paylaş
ufuklarının geniş olması yaratıcılık ve eğitimle ilgilidir. Başkalarının yayan ve hayallerini çalarak din yapan sapık ve cani bir arabın yalanlarını savunup körü körüne inanmak ne yaratıcılıktır nede böylr insanların ufukları vardır. sadece yalanların yaşı kadar yüklü bir cehalrt taşır.

Mimar sinan ibni sina farabi gibi bilimadamlarının çalışmalarının kaynağı islam değil. Cahiliye döneminde bile kendilerini riske atarak gavur ve ecnebi çalışmalarını incelemeleri ve tecrübeleriyle sentezlemeleridir. Kuranda bırakın mühendisliği, kadın kısmı nasıl muhammed sapığına caiz kılınacağı haricinde bilimsel ve felsefik bilgi yoktur.

ufukların genis olmasının cehaletle ilgili oldugunu savunan yok zaten!yaratıcılık diyorsun biz zaten yaratandan Allahtan bahsediyoruz...biz bir baskasının yalanlarını ya da hayallerini caldıgını dusundugumuz bir araba degil Allahtan gelen vahiyleri insanlara ulastıran bir nebiden bahsediyoruz!

ya yapma lutfen!bu insanların calısmalarının nasıl baskalarının fikirlerini calarak olusturuldugunu soylersin!bu yaptıgın o insanların emeklerine gercekten buyuk bir saygısızlık.hadi gormedigini inkar ediyorsun da olanı nasıl inkar ediyorsun onu anlamıs degilim!evet bilim birikimli ilerler. tum bilim adamları kendinden onceki calısmaları inceler...ayrıca biz yabancı insanların farklı dinlerdeki insanların yaptıklarına dil uzatmıyoruz...uzatamayız da...anlatmaya calıstıgımız islamın da en az onlar kadar bilime onem verdigi ve bu dine mensup insaların da yaptıklarının bilinmesi ve inkar edilmemesi!

gelismis ulkelerin revacta olmaları onların din gibi bir saplantıları olmamalarına ve onların inancsızlıgına dayandırılıyor da turk ve musluman alimlerin saheserleri neden inanclarına dayandırılmasın?ayrıca basarılarının dinle ilgisi yok diyorsun.en basitinden mimar sinanın yapmıs oldugu insa harikası farkındaysan bir cami(yani ibadethane)...neden bu adam bir gokdelen ya da ne bileyim harika bir otel yapmadı da(emin ol isteseydi cok rahat yapardı)

zekasını inancı dogrultusunda kullanarak hem de 80 yasında iken bir cami yaptı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

aysdugu, gerçekten çok bilgisizsin. özellikle de tarih konusunda. tamamen kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun. gelenek ve görenekleri biraz araştır bir de namu kavramı nerden geliyor araştır. daha bunları bilmeden sen, tartışmamız imkansız. örneğin kızların sünnet edilmesi de bir gelenektir, bazı ülkelerin kültürüne has bir durumdur. töre de türkiyenin geleneğidir, ancak ülkenin her yerinde uygulanmıyor olabilir. sonuçta ülkemizin doğu ve batısı arasında da kültürel farklılılar vardır.

ayetleri aynen koyuyorum, hiç yorum da yapmıyorum, islamı yorumlamam çünkü, herşeyin açıkça yazıldığını düşünüyorum. takdir senin;

Nisâ(*) Sûresinin 34 . Ayetinde

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah?ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da ?gayb?ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Nûr(*) Sûresinin 2 . Ayetinde

Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah?a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah?ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü?minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

Ahzâb(*) Sûresinin 33 . Ayetinde

Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah?a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor

Bakara(*) Sûresinin 228 . Ayetinde

Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah?a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah?ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocaları bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler. Kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir

Bakara(*) Sûresinin 223 . Ayetinde

Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. Allah?a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mü?minler?i müjdele

Nisâ(*) Sûresinin 3 . Ayetinde

Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur

Âl-i İmrân(*) Sûresinin 14 . Ayetinde

Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah?ın katındadır.

Ahzâb(*) Sûresinin 52 . Ayetinde

Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

son birşey. cahiliye dönemini ile ilgili yine kulaktan dolma konuşuyorsun. hiç okumamışın belli. o dönemde kadınların ikinci sınıf bir hayat sürdüğü kabileler olduğu gibi kadınların yönetici konumunda olduğu bir çok hakka sahip olduğu kabileler de vardır. yani kadınların tamamen haktan yoksun olduğu söylenemez. bölgenin çeşitli yerlerinde farklı uygulamalar söz konusuydu. ancak islamiyetle kadınlar son haklarını da kaybetmiştir.

tarihinde amazonta tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ahzâb(*) Sûresinin 52 . Ayetinde

Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

bu ayette nediyor bak.güzellikleri hoşuna gitse bile kafana göre evlenemez eşlerini boşayıp başka kadınları nikah edemezsin.bak iyi oku ayeti.at gözlüğünü çıkarırsan daha iyi göreceksin.ayrıca sen burdaki cevaplarında kadınlık egolarınıda tatmin ediyorsun buda bi gerçek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
harun25,

Peki edinilebilecek cariye sayısı için üst limit var mı? :-)

usta sizin idda ettiğiniz gibi 4000 5000 tane cariye 2000 3000 tane genç kız filan yok.peygamberin eşleri belli.ha diyiceksinki bazı kaynaklar farklı bilmem ne.o kaynaklara ben güvenemem.zamanında muaviye ve taraftarları hadislerle filan çok tahribat yaptılar.hudeybiyede yahudilerin öldürülmesi filan hep bu muaviyenin uydurmaları.

Link to post
Sitelerde Paylaş

harun25,

Birincisi, beni de "sizler" diye kategorize etmeni istemiyorum, kalkıp birisi absürt bir şeyler diyecekse, benim de onu iddia ettiğimi düşünmen hem senin açından hatalı bir düşünce, hem de benim açımdan sorun olacaktır ki, bunun tersi de geçerlidir; birisi aklı başında yazıyorsa, "biz" yazmıyoruzdur, o yazıyordur. İkincisi, ben Hz.Muhammed hakkında bir soru sormadım. Üçüncüsü, sorumu tekrar ediyorum: İslam'da (ya da İslam Medeni Hukuku, artık ne diyorsanız) edinilebilecek cariye konusunda sayısal üst limit var mıdır?

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu ayette nediyor bak.güzellikleri hoşuna gitse bile kafana göre evlenemez eşlerini boşayıp başka kadınları nikah edemezsin.bak iyi oku ayeti.at gözlüğünü çıkarırsan daha iyi göreceksin.ayrıca sen burdaki cevaplarında kadınlık egolarınıda tatmin ediyorsun buda bi gerçek.

bu ayeti kadını metalaştıran "cariye sistemi" nedeniyle koydum. anlayan anladı zaten. anlamayanın da işine gelmemekte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...