Jump to content

Kafa karıştırıcı bir grafik


Recommended Posts

harun25,

Birincisi, beni de "sizler" diye kategorize etmeni istemiyorum, kalkıp birisi absürt bir şeyler diyecekse, benim de onu iddia ettiğimi düşünmen hem senin açından hatalı bir düşünce, hem de benim açımdan sorun olacaktır ki, bunun tersi de geçerlidir; birisi aklı başında yazıyorsa, "biz" yazmıyoruzdur, o yazıyordur. İkincisi, ben Hz.Muhammed hakkında bir soru sormadım. Üçüncüsü, sorumu tekrar ediyorum: İslam'da (ya da İslam Medeni Hukuku, artık ne diyorsanız) edinilebilecek cariye konusunda sayısal üst limit var mıdır?

pardon sorunu anlamadım birader.cariyeyi mariyeyi bilmem ben.limit 4 tür buda bazı durumlar ve şartlar oluşursa tavsiye edilmiştir.emir niteliği taşımaz.adaleti sağlama hususunda 1 eşin daha hayırlı olduğuda ayet ve hadislerle sabittir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bu ayeti kadını metalaştıran "cariye sistemi" nedeniyle koydum. anlayan anladı zaten. anlamayanın da işine gelmemekte.

evet nihayet geldin.bana kin kustuğunu hatta elinden gelse kıtır kıtır keseceğini biliyorum.bak şimdi cariye sistemi islamda şudur.

nur:

32.İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, Kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.

33. Nikah (imkanı) bulamayanlar, Allah onları Kendi fazlından zenginleştirinceye kadar iffetli davransınlar. Sağ ellerinizin malik olduğu (köle ve cariyelerden) mükatebe isteyenlere -eğer onlarda bir hayır görüyorsanız- mükatebe yapın. Ve Allah'ın size verdiği malından onlara verin. Dünya hayatının geçici metaını elde etmek için -ırzlarını korumak istiyorlarsa- cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları (fuhşa) zorlarsa, şüphesiz, onların (fuhşa) zorlanmalarından sonra Allah (onları) bağışlayandır, esirgeyendir

bak 32 . ayeti iyi oku.köle ve cariyelerinizden salih olanları birbirleriyle evlendirin.burda cariye ve köle sistemi aynıdır.cariye hizmetçi anlamındadır.bak diyoki köle<erkek> ve cariyelerinizi<kadın> birbirleriyle evlendirin diyo.ayrıca islam geldikten sonra cahiliye devrinden kalma bu kölelik sistemini bir anda olmasa bile yavaş yavaş kaldırmıştır.bir anda kaldıramazdı çünkü şartlar el vermiyordu.bazı sistemlerin oturması için zaman lazımdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...