Jump to content

Arabistanda sokakta yada ıssız bir yerde gördüğünüz tek kadının üzerine örtüyü atınca o kadın sizin oluyormuş(!)


Recommended Posts

evet kesinlikle bir kadın özgür bırakılmamalıdır, daha önceki konuya yazdıklarımı burada tekrar edeyim önce

arabistanda durum:

* Kadın hayvandan az biraz üsttedir, yani erkek ve hayvan alemi arasında bir yerdedir.

* büyük bir kesim tarafından kadının ruhunun hayvan ruh aleminden biraz üstün olduğunu savunur.

* bu sebeple büyük bir kesim, kadının suç işlediği taktirde çok büyük günahı olmadığına inanır ( hayvandan az biraz üstün ya )

* her kadının bir erkeği MUTLAKA olmak zorundadır

* sokakta veya ıssız bir yerde tek kadın gördünüz, üstüne örtüyü attınız , o kadın sizindir

* bu sebepler dahilinde, bakkalda sokakta dışarda gözleri fel fecir gezen kadınlar varmış ( genelleme yapmadım bak , akıllı ol !)

İsmini vermeyeceğim bir arkadaşımızın bir iddiası var,üstelik bundan o kadar emin ki kendisini uyarmamıza rağmen gerekli gereksiz bunu asarak forumu dışarıdan izleyenlerin ''işte,ateistler İslamı bu kadar tanıyor'' demesine sebep oluyor.

Üstelik bu sadece bu konuyla ilgili de değil,benzer davranışlara sıkça raslıyoruz.

Oysa forumdaki ateist arkadaşların birçoğu İslami geçmişe sahip ve İslamı çoğu Müslümandan daha iyi biliyor.

Herhangi bir kötü niyetleri olduğunu sanmıyorum,en azından umuyorum.

Arabistan gibi İslam kültürünün hakim olduğu ülkelerde kadınların ne halde olduğu malum,''erkekleri''olmadan sokağa bile çıkamıyorlar,araba kullanamıyorlar,veraset,şahitlik gibi konularda Kuranın onlara -sözümona-tanıdiği hak(sızlık)lara boyun eğmek zorunda kalıyorlar.

Ama sokakta tek gördüğün kadının üzerine örtüyü ört,artık o kadın senin,üstelik iddia edildiği gibi kadında buna razı..

Hiçbirimiz böyle olmadığını biliyoruz.

Üstelik böyle gerçekdışı iletilerden sonra İslamcı arkadaşlardan -haklı olarak-şöyle iletiler alıyoruz;

benim duyduğuma görede eğer doğan çocukların ilk ikiside kız olursa ikincisini pişrip yiyorlarmış.. kulaklarımlan duydum..

Yaşça küçük olduğunu ''umduğum'' bu arkadaşımızın ve Müslümanların biz Ateistforum üyelerinin bu konudaki görüşlerini öğrenmesi ve için bu başlığı açtım

ve sözü ateist arkadaşlara bırakıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu şekilde sokakta üzerlerine örtü örtülerek olmasa bile, Arabistan da kaçırılan kadınlardan bir daha haber alınamadığı bir gerçek. Kadınları koruyan yasaların yetersiz olmasının yanısıra birazda onların kültürünün bir parçası bu durum. Kaçırılan bir kadını bulmak için kimse uğraşmak istemiyor, o yüzden kadınların mümkün mertebe yanlız başına evden çıkmaması gerekiyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yazıyı yazan bendim ve şunu da belirttim, bunu yazmaman ilginç

inatlaşmayın, daha fazla detaya ve ayrıntıya girdirtmeyin beni.

kadın da bunun farkında, bana günah yok diyor.

ben burda dinini kötülemiyorum farkındaysan, gerçeği yazıyorum. örtüyü attın üstüne, o kadın senin, ama ikiside yakalanmıcak , kural bu

Olayı sosyolojik açıdan inceleme yetiniz olmadığı için, şeriat ile ve kutsallık adı altındaki tüm şeylere ( insan, hayvan, canlı, cansız, ülke ) laf kondurmuyorsunuz. Bu sizin olaylara at gözlüğü ile baktığınıza delalettir.

Şöyle diyebilirsin aslında,

böyle bir olay oluyorsa dahi, o kişiler islam dininden çıkmıştır, bizle alakası yoktur.

Ahmedi nejat aklıma geldi bak :)

gazeteciler iranda ki gay lerin durumu hakkında soru sorunca

iranda gay yoktur olamaz dedi.

anlatabildim umarım

Link to post
Sitelerde Paylaş
inatlaşmayın, daha fazla detaya ve ayrıntıya girdirtmeyin beni.

kadın da bunun farkında, bana günah yok diyor.

ben burda dinini kötülemiyorum farkındaysan, gerçeği yazıyorum. örtüyü attın üstüne, o kadın senin, ama ikiside yakalanmıcak , kural bu

Evet, haklısın bilerek yazmadım.Çünkü yazsam daha fazla rencide olacaktın.Özrün kabahatinden büyük.

Üstelik konu sadece sen değilsin.

Aynı şeyi başkaları da yapıyor.

Sen olmasan da buna benzer bir başlık açacaktım zaten.

Seninle bir problemim yok.Tartışacak birşey de yok.

Başlığı seninle tartışmak için açmadım.

Sadece diğer ateist arkadaşların görüşlerini görmek-görmemiz için açtım.

Jadı zaten bu konudaki görüşünü daha önce belirtmişti.

Ben asıl forumdaki diğer arkadaşların olaya nasıl baktıklarını merak ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

alıntıdır

Suudi Arabistan ve hizmetçi sözcüklerini bir arama motoruna yazıp aramayı başlattığınızda karşınıza Endonezyalı, Filipinli ve Sri Lankalı ev işçilerinin dramı çıkacaktır. Kendisine tecavüz etmeye çalışan patronuna karşı kendisini koruduğu için işkencelerden geçirilen 19 yaşındaki bir kadının hikayesini görecek, tecavüz sonucu hamile kaldığı için ağır hapis cezasına çarptırılan başka bir ev işçisininkini okuyacaksınız.

10 yıl boyunca petrol zengini Suudiler’in yanında ev hizmetçisi olarak alıkonulan ve akla gelebilecek her türlü işkenceden geçirilen Sri Lankalı kadının kurtulma çabalarına da rastlayacaksınız.

Suudi Arabistan’da kadınların tamamı şeriat hükümlerinin altında eziliyor. Ezilmeleri için hiç de Endonezyalı, Sri Lankalı olmaları gerekmiyor. Suudi kadınlar da diğer hem cinsleri gibi hayvanlardan bile daha az değer görüyorlar. Araba kullanmaları yasak olan bu kadınlar, çarşafları şeriat polislerinin gözüne dar görünürse cezalandırılıyorlar. Ancak diğer ülkelerden gelen ve ev köleliği dışında hiçbir çalışma olanağına sahip olmayan kadınlar sömürü ve baskının çifte ezilmişliği altında kalıyorlar.

Suudi Arabistan’da gerçekleşen en son olay göçmen kadınların bu ülkede karşı karşıya kaldıklarının çarpıcı bir örneği. Suudi Arabistan’da oldukça zengin bir ailenin yanında hizmetçi olarak çalışan 32 yaşındaki Siti Tarwiyah Slamet ve 28 yaşındaki Susmiyati Abdul Fulan yanlarında çalıştıkları aile tarafından kamçılanarak ve dövülerek öldürüldü. Hizmetçilerin ölümü üzerine başlayan soruşturma yalnızca birkaç dakika sürdü. Zira aile, hizmetçilerin küçük çocuklarına kara büyü öğrettiklerini iddia etti. Suudi Arabistan’da kara büyü öğretmek bir suç olarak kabul edildiği ve cezası ölüm olduğu için aile serbest bırakıldı. Suudi Arabistan’da bir kadının cadı veya kara büyü öğreticisi olduğunu iddia etmek, o kadına savunma hakkı verilmeksizin öldürülmesi için yeterli bir sebep.

Suudi Arabistan’da göçmen kadınların yaşadıklarına bakıp tek başına şeriatı suçlamak ise kesinlikle yetersiz kalıyor. Zira bu kadınlar emperyalist-kapitalist düzenin ağır yasalarından dolayı ülkelerinden ekmek bulabilmek için başka ve zengin ülkelere kaçıyorlar! Çifte sömürünün belki de en çarpıcı örneğini yaşayan Suudi Arabistan’da yaşayan göçmen kadınların katili bu yüzden yalnızca vahşi şeriat hükümleri değil! İnsan öğütücüsü olan emperyalist-kapitalist düzendir, burada azmettirici olan.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan'da Asya kökenli binlerce kadına "köle gibi davranıldığını" açıkladı.

Örgüt, iki yıl boyunca yaptığı incelemelerin ardından yayımladığı "Sanki İnsan Değilim" adlı raporunda, Suudi Arabistan'da hizmetçi olarak çalışan 1.5 milyon Endonezyalı, Filipin, Sri Lankalı ve Nepalli kadının bulunduğunu ve bu kadınların yasal korumadan yararlanamadığını belirtti.

Rapora imza atanlardan Nisha Varia, Suudi Arabistan'a göç eden kadınların bazılarının işverenlerinin iyi olduğunu ve iyi koşullarda çalıştığını, bazılarına ise neredeyse köle gibi davranıldığını, çoğununsa her iki durum arasında kaldığını söyledi.

Ücret alamadı tecavüze uğradı

Raporda, ülkesine dönüşüne 6 yıl 8 ay izin verilmeyen ve hiçbir ücret almayan Endonezyalı bir kadının, birçok kez tecavüze uğradığını belirten Filipinli bir kadının, maaşını istediği her seferde dövüldüğünü, bıçakla yaralandığını, yakıldığını ifade eden Sri Lankalı bir kadının anlattıklarına da yer verildi.

Bu ülkedeki çok sayıda hizmetçinin haftanın 7 günü, günde 18 saat çalıştığına dikkat çekilen raporda, Suudi Arabistan'a bu kadınlara yasal koruma sağlanması için radikal tedbirler alma çağrısında bulunuldu

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet, haklısın bilerek yazmadım.Çünkü yazsam daha fazla rencide olacaktın.Özrün kabahatinden büyük.

bak dostum, bu yazıdan rencide olduğum, ve özür dilediğim falan yok. konuyu çarpıtma, yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım. beni sizin dininiz vs ilgilendirmiyor

ben yaşanan gerçeklerle ilgileniyorum, ve bu gerçekler şeriat ile yönetilen ülkelerin durumudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bak dostum, bu yazıdan rencide olduğum, ve özür dilediğim falan yok. konuyu çarpıtma, yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım. beni sizin dininiz vs ilgilendirmiyor

ben yaşanan gerçeklerle ilgileniyorum, ve bu gerçekler şeriat ile yönetilen ülkelerin durumudur.

Herşeyden önce ben ateistim.Başlığı seninle tartışmak yada seni aşağılamak için açmadım.Tekrar belirtiyorum,konu sadece sen değilsin.Seni tanımam etmem.Benzer davranışlar daha önce de sergilendi.

Bu başlıkta konu olmanın sebebi böyle bir hata yapman değil,uyarılmana rağmen inatla aynı iletiyi insanları tahrik edercesine asmaya devam etmen.

Foruma her gün yüzlerce insan giriyor,üstelik hepsi aynı önyargılarla buraya geliyor.

Hepsi aynı masalı anlatıyor;

-Kuranı bir kez okusanız var ya tüm düşünceleriniz değişecek!

Hepsi İslamı bilmediğimizi,kulaktan dolma bilgilerle ateist olduğumuzu sanıyor.

Oysa ben sana -abartmıyorum-buradan en az 100 isim sayarım İslamı forumdaki Müslümanlardan daha iyi bilen.

Daha önce de seninkilere benzer iletiler gördük,sesimizi çıkartmadık.

Ama sen mal bulmuş Mağribi gibi aynı iletiyi asmaya devam ediyorsun.

Adamlara aradığını veriyorsun yani.

Kişisel herhangi bir derdim olmadığını anlaman için bu başlığa başka birşey yazmayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ayrıca gözlemlediğim kadarı ile arabistan da kadınlar güçsüz olarak görülüyor. savaşlarda sanırım yoklar ve sadece ganimet olabiliyorlar. uhut savasında kadınlar eteklerini açtıkları için müslüman erkekler direk ganimete koşmuşlardı diye birşey duymuştum

yazıma devam edersem kadına siyah elbise giydirilmesi beyaz kumlarda daha iyi görmek için ve bu siyah elbisenin çarşaf olması da kum fırtınalarından dolayıdır. isterseniz gidin çölleri bi gezin ve saçınızdaki kumları şöyle silkeleyin ki farkına varasınız

kabileler arası savaşlar ise istenmeyen birşey olduğu için kaçırılan kadın için o kadar erkeğin ölmesi anlamsız geliyor onlara ki anlayışları bu

ama geleleim türklere. türklerde kadınlarda savasıyor ve bi kabileden kadın çalmak o kabileye savaş açmaktır direk. türklerde kadına hatun denilir yani sen benim hatunumsun yönetenimsin anlamında. kurultay da bile kadınların bulunduğu görülür.

ama gel gör ki şanlı tarihimize bakmayıp elin arabının kadınlara yaptığınıövüp onları yüceltmeye çalışanları görmek gerçekten üzüntü verici birşeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İŞte böyleee,

Hacca giden bir Türk kadını kalabalıkta kocasının yanından kaçırılır.

Aramamaklar netice vermez , kadında bulunmaz.

Aradan YEDDİ yıl geçer,Kadın anasına bir mektup yazar.

Ana yeddi yılda tam yeddi çocuh doğurdum.

Daha yeddi çocuh istiyor adamım.

Rahatım yerinde,işim yalnız yatah güreşi.

Adam guş sütüyle besliyor beni.

Çoh acayıp itiberim var.

Manisadan adamim boyüna Padışah macunu getirttiriyor.

Mecun gibi birbirimize yapışıyor günün her saatı HAGANI yapıyoz..

Damat ben ve çocuhlar ellerinizden öperiz.

Çocuhların adları

Cebruş

Debel

Deberruş

Mehemmed

Abudulillah

Mesehet

Mubaşşir

Adamın adı Kelbissahur,i Ceberruş,i miskal.

Oranın güneşi zatan bir kutu vıyagraya bedel.

Yemen gezisine gittikte ordan biliyorum.

Her akşam sabbah yıkanıyorduh,söylemesi çoh ayıp olmasında.

Toprağa önerim,her iki günde bir kellim Arabistana gitsin.

Sahın haaaaa,hanımını götürmesin.

Bozuşurlar sonra

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu yazıyı yazan bendim ve şunu da belirttim, bunu yazmaman ilginç

Olayı sosyolojik açıdan inceleme yetiniz olmadığı için, şeriat ile ve kutsallık adı altındaki tüm şeylere ( insan, hayvan, canlı, cansız, ülke ) laf kondurmuyorsunuz. Bu sizin olaylara at gözlüğü ile baktığınıza delalettir.

Şöyle diyebilirsin aslında,

böyle bir olay oluyorsa dahi, o kişiler islam dininden çıkmıştır, bizle alakası yoktur.

Ahmedi nejat aklıma geldi bak :)

gazeteciler iranda ki gay lerin durumu hakkında soru sorunca

iranda gay yoktur olamaz dedi.

anlatabildim umarım

Pontiac olmayan firebird'ten Allah'a sığınırım..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Herşeyden önce ben ateistim.Başlığı seninle tartışmak yada seni aşağılamak için açmadım.Tekrar belirtiyorum,konu sadece sen değilsin.Seni tanımam etmem.Benzer davranışlar daha önce de sergilendi.

Bu başlıkta konu olmanın sebebi böyle bir hata yapman değil,uyarılmana rağmen inatla aynı iletiyi insanları tahrik edercesine asmaya devam etmen.

Foruma her gün yüzlerce insan giriyor,üstelik hepsi aynı önyargılarla buraya geliyor.

Hepsi aynı masalı anlatıyor;

-Kuranı bir kez okusanız var ya tüm düşünceleriniz değişecek!

Hepsi İslamı bilmediğimizi,kulaktan dolma bilgilerle ateist olduğumuzu sanıyor.

Oysa ben sana -abartmıyorum-buradan en az 100 isim sayarım İslamı forumdaki Müslümanlardan daha iyi bilen.

Daha önce de seninkilere benzer iletiler gördük,sesimizi çıkartmadık.

Ama sen mal bulmuş Mağribi gibi aynı iletiyi asmaya devam ediyorsun.

Adamlara aradığını veriyorsun yani.

Kişisel herhangi bir derdim olmadığını anlaman için bu başlığa başka birşey yazmayacağım.

Bir bardak suda fırtına koparmak buna denir işte.

Ümit sanlı senin ateist olduğuna inanmıyorum.Tipik bir teist'sin

Bu başlığı açarak ,ateistlerin ne kadar basit düşünceli olduklarını savlıyorsun.

Adminlerden bu başlığın kapatılmasını istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İŞte böyleee,

Hacca giden bir Türk kadını kalabalıkta kocasının yanından kaçırılır.

Aramamaklar netice vermez , kadında bulunmaz.

.....

Adli kaçırılma olayları başka,bunun ''kaptım benim oldu'' şeklinde sistematize edilmesi başka.Aynı mantıkla öz kızını kapayıp ondan birçok çocuk yapan adamı örnekleyip o ülkenin kabul görmüş bir geleneğiymiş gibi sunabilir miyiz?

Arap toplumunun ve İslamın kadını nasıl aşağıladığını gösteren onlarca örneğin yanına bu saçmalıklar asıldığında tüm inandırıcılığınızı kaybedersiniz.

Toprağa önerim,her iki günde bir kellim Arabistana gitsin.

Sahın haaaaa,hanımını götürmesin.

Bozuşurlar sonra

Tolonbeg

Hiç yakıştıramadım Tolonbey,sözü hemen eşime getirerek ima ettiğiniz terbiyesizliğe cevap vermeyeceğim.Ama yaşınıza duyduğum saygıdan değil,aynı seviyesizliğe ortak olmamak için.

Bir bardak suda fırtına koparmak buna denir işte.

Ümit sanlı senin ateist olduğuna inanmıyorum.Tipik bir teist'sin

Bu başlığı açarak ,ateistlerin ne kadar basit düşünceli olduklarını savlıyorsun.

Adminlerden bu başlığın kapatılmasını istiyorum.

Başlığın gereksiz olduğunu düşünüyorsan aynı şikayetini hiçbir içeriği olmayan ve sayfalarca süren anlamsız başlıklara da yapmanı tavsiye ederim.

Hemen teist olduğumu anlamışsın(!),açtığım başlıklara bakarsan anlarsın.

Ateist olmam için nasıl davranmam gerekiyor,salya sümük küfretmem mi?

Forumu bir yıldır takip ediyorum,ateist olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Bunun sebebi Müslümanlara İslam'ın çarpıklıklarını anlatamamız değil.Adamların gözlerine sokarcasına tüm çarpıklıklar defalarca dile getirildi.

Bunun birkaç nedeni var,en önemlisi tartışma ortamında insanların daha fazla radikalleşmesi,objektif olamaması tabi.

Ama tek sebep bu değil.Aykırı bulduğun her iletiye kurulmuş saat gibi küfreder,insanları yaftalar,doğruların arasına kulaktan dolma herşeyi katarsan kazanabileceğin insanları kendi ellerinle karşıya yollarsın.

Yok benim tek derdim masturbasyon diyorsan o ayrı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...