Jump to content

Bazi ornekler


Recommended Posts

Sizin gordugunuz benzer ornekler varmidir bilmiyorum. Ama bizim bir arkadasimiz var, adam kendini musluman olarak tanimlardi.

Birgun bu arkadas, ben ve benim gibi deist bir arkadasim evrim hakkinda konusuyorduk. Bu arkadas evrime inanmadigini, "maymundan gelinemeyecegini" buyuk bir kararlilikla soyluyordu.

Aradan zaman gecti bu arkadas bir anda boyle bir durumden ateizme gecti. Bizi bile solladi yani :) Bu sefer tartismaya girdigimiz zaman ayni kararlilikla Tanrinin olmadigini surekli soyluyor.

Bazi insanlar gercekten birakin dini, tanriyida bir anda silip tamamen ateist oluyorlar.

Baslik "bazi ornekler" ama tek ornek vermis oldum, sizlerin sahit oldugunuz boyle durumlar var mi?

tarihinde C3PO tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Nasıldan ziyade; Niçin geçildiği daha önemlidir... Sebeb vasıtadan öncedir..

''Nasıl'' ''niçin'' ide kapsar zaten.

neyse

NAsıl (yada neden) geçildiği asıl meseledir.

Birisi eğer dengesizliğinden dolayı kafa karışıklığından dolayı geçti ve bırakmakta olduğu şeyin ikisininde tam olarak ne olduğunu bilemden geçiş yapıyorsa yarın tekrar başka bişeye geçmemesi için sebep yoktur zaten.Ateizm den dine geçen kişi en başından beri zaten hiç ateist olmamış demektir.Dinde yaptığı gibi kendini kandırmış demektir.Ama ateiszm öyle basit şey değildir.Zayıfı dışarı iter.

Din ise pembedir.Güzel hayaller gördürür pascal ın saçma sözü sayesinde oldukça güven verir.Dini bilemden de anlamadan da dine inanabilirsin.Zaten eliştirmek ve düşümek yoktur yasakatır.

VE dinler arasında geçiş yapmak...

Mesela hristiyanlıktan islama geçenleri örnek vermek.Ahmak sığnağıdır.İnanç inançtır.İnananların birnden (o na çok benzeyen) başka birine geçiş yapmaları gayet doğaldır.İnsanlar inandıkları şeyin saçmalığını gördükçe yeni arayışlara giriyolar.DAvulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı tam olarak bilediği diğer inaç ona cazip geliyor.Çünkü eğer diğer dine geçmezse ateist olacak ki buna dayanmasının mümkün oladığını anlyınca kendini kandıracak yeni masallar arıyor.

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhalefet olsun diye söylememiştim... Bence Niçinler, Nasıllardan önemlidir.. Nasılları birilerinden öğrenirsiniz.. Mesela Nasıl Namaz Kılacağımdan ziyade; Niçin Namaz kılmalıyım daha önemli.. Niçin kılacağınıza ikna olduktan sonra nasılını Nasolsa öğrenirsiniz..!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Muhalefet olsun diye söylememiştim...

Bende cevap verdiğini görünce daha okumadan aynı şeyi yazmayı düşündüm.Muhalefet olmak için demedim bende.

Sadece ''nası'' ın içine ''niçin'' inde girdiğini söyledim.(en azından benim ''nasıl'' ım öyleydi.)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende tam tersi bir örnek verebilirim..

30 lu yaşlarına kadar Hem Ateist, Hem kominist.. Sadece lafta da değil; Militarist birisi.. Kendisi Eczacı, Oldukça zeki ve kültürlü birisi.. Ateizmi ve Kominizmi oldukça iyi öğrenip kendisini yetiştirmiş..

30 lu yaşlarına kadar bu davalar uğruna pek çok eyleme katılmış v.s. Hatta kendisi anlatıyor;

"En büyük zevkim müslüman tipli insanlarla sohbet edip, sorularımla onları mağlup etmek olurdu.. Ya tövbe estağfurullah deyip kaçarlardı, ya söverlerdi yada kafalarında binlerce şüpheye düşerlerdi.. Asla doğru düzgün cevap veremezlerdi" diyor...

hatta uğraşacak kimse bulamadığında, bazı sabahlar erken saatlerde camı açıp Allah'a meydan olurcasına bağırırmış.. "Hani nerdesin, yoksun işte, her işimi kendim yapıyorum v.s. v.s.. gibi..."

Ama son 7-8 senede hayatı tam zıt yönde değişti.. Şimdi kendini öyle yetiştirmiş ki; Haftanın 5 gecesi farklı yerlerde sohbet yapıyor.. Kaybettiği günlerin açığını kapatmak için öylesine gayretli ki; çevresindekilere de şevk veriyor..

Bende bu tarz pek çok örnek biliyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman oldu tabi, neden olmasın.. Hemde lafta değil; büyük biy gayretle yaşamaya çalışıyor.. Kendisi geçtikten sonra, eski arkadaşlarının da bir kısmı dönmüşler.. Bunun kadar olmasada en azından artık inanıyorlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anahtar kelime şu ''YOZLAŞMA''

Hangi bakış açısım olursa olsun yozlaşma kaçınılmazdır.Ateizm de de dinlerde de.

Ama gene en mantıklısı ateizm olduğu için onu doğru düzgün anlayabilmek bunu engeller tabi.

İnsanlar neyi doğru ve tam olarak öğrenmeye başlarsa ondan uzaklaşmaya ve yeni doğrular aramaya çalışıyo.

herkes hakikatin peşinde olduğunu sanıyor.Ama bulduktan sonra o hakikat çürümeye başlıyor.

Bağnazlık dışında tabiki.

Gerçek şu: Ne kadar göz varsa o kadar hakikat vardır.Yani hakikat diye bişey yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gerçek şu: Ne kadar göz varsa o kadar hakikat vardır.Yani hakikat diye bişey yoktur.

Güzel cümle ama sonu yanlış olmauş.. Doğrusu şöyle olmalı..

Demek ki hakikat, gözün gördüğünün dışında olmalı..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

izmirde öğrenciyken unıversitede arkadaşarına özenerek namaz kılıp oruçtutmaya başlayan arkadaşım, fettüllahın grubuna sevgiyle kucaklanarak alınıyor ikinci ay izmirdeki grup başının evi taşınması sırasında kitaplar eline geçiyor ve grubun piç yüzünnü öğreniyor bildirileri amaçları hedefleri nasıl yaklaşmaları konusundaki dökümanları gören zat birdaha allah iman din adını ağzına almıyor. şahit olduğum örneklerden biri..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...