Jump to content

"Katili affetme yetkisi maktulün várislerine aittir"


Recommended Posts

RTE Uşak'ta "Katili affetme yetkisi maktulün várislerine aittir" diyerek şeriatçı yüzünü bir kez daha göstermiştir. İlk önce şeriatta geçen bu ilkenin neden uygulanamaz olduğunu irdeliyelim.

Bu bireyleri ve bireylerin baglı olduğu grupları karşı karşıya getiren bir mantıktır. Yani güçlü gruba mensup biri diyelim ki sıradan bir kişiyi öldürdü. Güçlü grup ölen kişilerin yakınlarını tehdit ile ederek katili affettiklerini söyletebilirler. Oysa modern hukuk vatandaşlarının haklarını çok daha etkili bir şekilde korumaktadır. Modern hukukta suç, yürürlükteki yasaların ihlali olarak tanımlanır ve bu ihlalin cezalandırılması kamunun görevidir.

Burada, RTE'nin cehaleti açıkça görülmektedir. Üstünde fazla durmayacağım. Böylesine birine oy veren ve başbakan olarak selamlayan bir toplumun da hali ortadadır. Bütçe her yıl 40 milyar dolar açık versin, bu açığı

1. dünyadaki en yüksek faiz

2. Halkın birikimleriyle var edilen sanayi kuruluşlarının yabancı sermayeye peşkeş çekilmesi

3. Yetmeyince yabacıların mülk edinmesinin önünü açarak açığı kapat.

Son sözümü söylemeden önce, cahil cühelalara küçük bir bilgi vereyim. Kısas, yani göze göz dişe diş mantığı, taa sümerlilerden beri uygulanan ve "hammurabi" yasalarıyla yazıya geçirilmiş tarihin sayfalarında yerini almış bir uygulamadır. Yani, islami jargon ile ifade edersek "putperestlerin hukuğudur". İslam sadece ritüellerini değil hukuğunu da "putperestlerden" almıştır. RTE bu uygulamanın ilahi olduğunu sanacak kadar cahildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kana kan, dişe diş, hüre hür, köleye köle gibi kısas hükümleri feodal hukuk ürünleridir.

Bir dine maledilmekten ziyade ilkel toplumların, köleci toplumların hak-hukuk anlayışlarının dini hüküm haline getirilmiş olmasıdır.

"Katili affetme yetkisi maktulün várislerine aittir."

sözü modern hukuk karşısında feodal hukuku savunmak, şeriat düzenine yönlendirme aşamasında toplumu şeri hükümlere ısındırmaktır.

Bu sözün açılımı ve asıl denmek istenen:

"Katilin cezasını maktülün varisleri vermelidir."

Sözün söylendiği yer de önemlidir. Destek bulabileceği, törelerin etkin olduğu yerde söylenmiştir.

Feodal zihniyet katili adalete teslim etmek değil, kendi eliyle cezalandırmak, linç etmek, işkenceyle öldürmek ister.

21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti başbakanının feodal zihniyeti savunması içinde bulunduğumuz gidişatın ibretlik göstergesidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...