Jump to content

"TÜRKLERİN YÜZDE 74'Ü ŞERİAT İSTİYOR"


Recommended Posts

Kemalislerin iktidardan düşürülmeleri çok uzun zaman olmuştur. Size hangi Kemalislerden bahsediyorsunuz dedim, ama soruma yanıt yok!

Çeşitli entrikalarla alaşağı edilen Ecevitten (80 öncesinden bahsediyorum DSP-MHP koalisyonu Kemalist değildir!) bu yana Kemalist diyebileceğimiz herhangi bir parti iktidar olmamıştır bile. Bu uızun süre içinde ise Atatürkçü aydınlar katledilmiş ve büyük bir baskı kapanı altında her türlü örgürtlenmelerine sekte vurulmuştur. Hal böyleyken kalkıp Kemalistlerin ateitleri yok ettiiğini falan iddia etmek ancak gülünç olabilir.

tarihinde MrGuitar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 73
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ne coşkusu anlamadım.

Benim sözlerim o kadar anlaşılmaz mı?

Kemalistler akıl yoksunu ve bu yüzden İslam ilerliyorsa, yaptıkları her şey bir silah olarak karşılarına dikiliyorsa, yaptıkları her şey sonunda müslümanlar biribirine daha çok kenetleniyorsa bu ne demek?

Burada size bunları anlatmak zaten başlıbaşına bir hata.

Siz devam edin buyrun, ben başka bir söz yazacak değilim.

Ne zaman size karşı bir argüman ileri sürülse ''yok ben öyle demedim de, yok şöyle de, yok böyle de... ''

Yahu siz ne kadar derin düşünen bir insansınız böyle, herkes sizi nedense yanlış anlıyor !

Türkiye gittikçe dincileşiyor diye eteklerinizin resmen zil çaldığını anlamak için ille de müneccim mi olmak gerekiyor ?

Biz ne diyoruz buna karşılık; geçmişte de vardı böyle şımarıklar ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yav iki saattir ne yazıyoruz şurda?

Diyoruz ki, saç sakal, kıyafet sünnet değil..O zaman ki arapların hepsi böyle giyiniyordu. Müşriklerde..

Nefsime ağır geliyor demiyorsun da gelmiş peygamberimizin sünnetini eleştirmeye kalkıyorsun

Rasûlullah (s.a.s) ümmetini, kılık kıyafet ve dış görünüşleri bakımından müşriklere benzemekten alıkoymuş; "Kim bir kavme benzerse, onlardandır" (Ebu Davud, Libas, 4) hadisiyle de müslümanları uyarmıştır. Özellikle sakal bırakmaları hususunda mü'minlere tavsiyelerde bulunmuş, çeşitli hadisleriyle de sakalın müslüman için taşıdığı önemi belirtmiştir.

Hz. Aişe (r.anha)'den rivayet edilen bir hadislerinde "On şey fıtrattandır: Bıyıkları kesmek; sakalı salıvermek; misvak ile ağzı, dişleri temizlemek; su ile burnu temizlemek; tırnakları kesmek; kirlerin barınabileceği yerleri yıkamak; koltuk altındaki kılları gidermek, kasıkları tıraş etmek; necaset yolunu su ile pak eylemektir" (Müslim, Tahare, 56; Ebu Davud Tahare, 29; Nesâî, Zine, I) buyurmuşlardır. Diğer hadislerinde ise, "Bıyıkları Çok kısaltın, sakalları ise bırakın"; "Müşriklere muhalefet edin; bıyıkları kısaltın, sakalları çoğaltın"; "Bıyıkları kesin, sakalları bırakın. Böylece Mecusîlere benzemeyin " (Buharî, Libas, 64; Müslim, Tahare, 54) buyurmuşlar ve mü'minleri sakal bırakmaya teşvik etmişlerdir.

Sakal ve sarık farz değil gene tekrarlıyorum nefsime ağır geliyor yapamıyor demen yerine Ebu Cehil de bu şekilde bir kıyafet giyerdi o yüzden bu sünnet değildir demek abesle iştigaldir. Peki sormak istiyorum Peygamberimiz Hadis-i Şeriflerinde neden sakal bırakılmasını öğütlemiş?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Cidden bir insanın anlayışı ve hissiyatı ancak bu kadar kıt olabilir.

Yazdığım mesajlara yazık.

Hanımefendi

Önce bana öm atıp rahatsız ettiniz, ses etmedim .

Sanırım hızınızı alamadınız, şimdi de hakarete başlamışsınız .

Bana bakın, bayansınız diye şurada terbiyemi bozmak istemiyorum, lütfen daha fazla zorlamayın insanı .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gallup araştıma şirketine göre Türklerin yüzde 74'ü şeriat kanunlarını istiyor!

Vatan Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan haberde, araştırmayı yapan Gallup: ""Türkiye'de bile birçok insan şeriatın hukuk içerisinde yer almasını savunuyor...." yorumunu yapmış...

Vatan'ın haberinde, Türklerin yüzde 74'ü şeriat kanunlarına sıcak baktığı, şeriatın ulusal hukukun içinde yer alması gerektiğini düşünenlerin içinde yüzde 69'luk kesimin şeriatı, kadınlar için iyi bir adalet sistemi olarak gördüğü belirtiliyor.

Anketin Türkiye'de kaç kişi ile ve hangi bölgelerde yapıldığına ilişkin bilgilerin yer almadığı haberde, Gallup'un 2007 yılında yaptığı son araştırmada Türkler'in yüzde 7'sinin tam şeriat istediği, yüzde 26'sının ise bazı şeriat hükümlerinin hukuka bir şekilde entegre edilmesini desteklediği bilgilerine yer verildi.

Vatan'ın kotası hakkında hiçbir bilgi vermedeği anketi çarpıcı sonuçları şöyle:

> Mısırlıların yüzde 91'i, İranlıların da yüzde 90'ı şeriat ile ilgili "pozitif" görüşlere sahip olurken bu oran Türkiye'de de yüzde 74 oldu.

> Şeriat hakkında olumlu görüşe sahip olan Türkler'in gerekçeleri... (Birden fazla seçenek işaretleyebildikleri için toplamları 100'ün üzerinde)

%70: Yolsuzluğu azaltır

Halkı sömürmenin en iyi yolu din.

%69: Kadınlar için adalet sağlar

Kadınlar için ne adaleti sağlıcak ?

%68: Suç oranlarını düşürür

Kısaca işkence.

%63: Adil bir hukuk sistemi oluşturur

Yalanın biri bin para.

%62: İnsan haklarını korur

İnsan hakları ve islam mı ? Gülmekten öldüm.

%55: Ekonomik adaleti sağlar

Miras dagıtımından ekonomiden ne kadar anladıgı maglum allahın.

%53: Halkın yönetime katılımını sağlar

Kadınların olmadıgı bir halk ölüdür zaten.

%52: Bilimsel gelişimi sağlar

Dünya düzdür!

%51: Azınlıkları korur

Başka dinden olanları öldürün! Azınlık hakkı budur!

%33: Zalimce cezalar getirir

Dogru

%32: Kişisel hakları kısıtlar

Dogru

%26: Bilimsel gelişime taş koyar

Hemde nasıl!

%23: İktidardakilerin güçlerinin azaltılmasını sağlar

Dahada güçlenir.

%22: Kadınlar için baskı olur

Dogru söze ne denir ?

%21: Azınlıklar için baskı olur

Baskı degil direk ölüm!

%21: Hükümete sonsuz güç verir

Sonsuz güç! allahın sonsuz gücü!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yav adamlar kafalarındaki şeriatı getirip, bizim gibi modern düşünen müslümanlarada, cübbeyi sarığı, sakalı dayatacaklar.

Sevmiyorum kardeşim sakalı, sarığı cübbeyi. Zorla mı?

Hz Muhammed şuan olsa idi, bizim gibi giyinirdi. Sakal da koymazdı.

Sakal neden sünnettir, cübbeli açıklarmısın? Ebu cehildemi sünneti işleyenlerden di?

Hz Muhammed, Arap toplumundan çıkmış biri ve, o yıllarda arapların giyinişi o tarzdaydı. Şuan arapların hepsi böylemi giyiniyor?

Nedir bu. Bunun dinle uzakan yakından alakasını söyleyin. Bu tarzın, ebu cehilden farkını söyleyin?

Böyle giyinilirmi bu devirde ya. Ulan gençliğimi mi çürüteceksiniz, daha yaşım 26 :angry:

cubbeliahmethocaahmetma.jpg

resim4783022.jpg

Bu adamların koruyucuları, üşüdüklerinde koşa koşa gidip sarıldıkları, kulaktan dolma Dede Korkut tarzı masallardır. O masallar onların bilinçlerini uyuşturur ve onlara tatlı bir korku yaşatır. Bu tatlı korku gerçekte aslında olması gereken Psikolojik bir tedavidir. Bir ağacın dışa sızan reçinesi gibidir ağacı korur. Psikolojik olarak gereklidir. Fakat aynı sınırlayıcı korkuyu Kuran ayetleri de tek başına pek ala yapabilir. Eğer bunların bu Dede Korkut masalları edebi tarzındaki hikayecikleri, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bir zarar getirecekse, yeni kuşağın kafasını karşıtıracaksa, ortadan kalkacak olan bu Hurafe masalları olacaktır, Kuran eyetleri değil.

tarihinde inevitablen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...

Son 20 yılın en desteksiz, en boş ve anlamsız sözleri "Kemalizm" hakkında söylendi. Bu kara propagandanın sonunda, yarı cahil kitlelerin gözünde bir Kemalizm öcüsü yaratıldı. Janjanlı ambalajlar içinde sunulan bu "eleştirilerin" sebebini şöyle bir örnekle açıklayalım. Hatırlar mısınız bilmem, ABD, Afganistan'a ayak bastığı ana kadar, Afgan sandığımız Afganistan halkının etnik gruplarının adını öğrendik. Gazetelerdeki haber ve yorumlarda, Afgan halkının ne kadarının Peştun, ne kadarının ne kadarının Tacik olduğu, hangi grubunun nerede ikamet ettiği anlatılıyordu. Bir süre sonra bir Kuzey İttifakı ortaya çıktı. Amerikancı basın kutsal Amerikan ordusuna destek olan bu ittifakın nimetlerini öve öve bitiremiyordu. Neticede Afganistan'da Taliban iktidarında varlığını sürdürmeye çalışan ne kadar modern unsur varsa yok oldu ve Afganistan ortaçağa geri döndü. Afganistan tek örnek değil. Yugoslavya, Irak, Libya da emperyalizmin alakasına mazhar oldu ve ortaçağ cemaatlarına bölündü.

Türkiye de Kemalizm diye bir öcü yaratılıp yarı cahil kitlelerin önüne kum torbası gibi fırlatılması ile Libya'nın kabilelere bölünmesi aynı şeydir. Amaç aynıdır, senaryoyu yazan ve hayata geçiren aynıdır. İslam'ın barbarca bir yorumunun bu kadar yaygınlaştırılmasının varacağı sonuç Türkiye'nin Libyalaşması olacaktır. Türkiye'ye şeriat gelemez. Ama Türkiye'nin bir bölümüne şeriat gelir ve Türkiye bölünür.

Konuyu fazla dağıtmadan Kemalizm öcüsüne geri dönelim. Kemalizm diye birşey yoktur! Kemalizm, Atatürkçülük ya da Laikçilik diye isimlendirilen şey, Türkiye Aydınlanma Hareketi ya da Türkiye Demokratik Devrimi'dir. Bu harekete bir başlangıç verilecek olursa, 1876 bizim için uygundur. 1876 Anayasacılık hareketinin başlama yılıdır. Yetkisini tanrıdan alan kralın yeryüzüne indirilmesi anlamına gelen bu hareket, insan aklının büyük zaferidir. Bu hiç hafife alınacak bir olay değildir. Belki 10.000 yıl belki de daha uzun yıllardır Tanrı-Kral egemenliği altında yaşayan doğu halklarına Egemenlik kayıtsız şartsız senindir, denmiştir. Bugün İslamcı barbarlar yayınlarına, egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır, diye yazıyor. Atatürk, tarihin en önemli devrimlerinden biri olan Türkiye Demokratik Devriminin önderlerinden biridir. Atatürk'ü ne kadar seversek sevelim, Demokratik Devrim Hareketi'ni onunla sınırlamamalıyız. Devrim onun doğumundan önce başlamıştı.

Kemalizm bir din değildir. Sevgilinizin omuzuna elinizi atıp, vapurun kenarında rahatça çayınızı yudumladınız mı, işte Kemalizm budur. Ha, bu da mecburi değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şeriat gelsede şu millet kafese girse, bu kadar kendiyle çelişerek yaşayan akıldan mantıktan yoksun bir toplum olacağına şeriat olsun. dinin yasakladığı her türlü pisliği yapıpta karşıma gelip bana dinden inançtan demvurmalarına katlanamıyorum. şeriat olursa hiç değilse bu kişiliksizler bir tornadan geçer, söylediği sözün ardında yaşar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şeriat gelsede şu millet kafese girse, bu kadar kendiyle çelişerek yaşayan akıldan mantıktan yoksun bir toplum olacağına şeriat olsun. dinin yasakladığı her türlü pisliği yapıpta karşıma gelip bana dinden inançtan demvurmalarına katlanamıyorum. şeriat olursa hiç değilse bu kişiliksizler bir tornadan geçer, söylediği sözün ardında yaşar.

Bu koyundan beter zavallılar daha beterini hakediyor ama olan çocuklara gençlere kadınlara fakire olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...