Jump to content

Tanrı zaten var mıydı?...


Recommended Posts

SORU : "Bu denli kusursuz, muhteşem, güçlü; "BU KUSURSUZ DÜZEN" dediğiniz düzeni var edebilecek; hatta yoktan var eden bir varlık nasıl ZATEN var olabiliyor da kusursuz bir düzeni var dediğiniz bu evren ZATEN var olamıyor? "

Soruya bu şekli ile bakıldığında Sorudan ziyade Yaratıcının varlığına karşı sunulan bir alternatif düşünce yada Allah'ın varlığının zaruriyetine karşı dayanak noktası gibi..

Soru içindeki çelişkiyi yada ifade eksikliğini dikkate almadan; Sorulmak istenilen şeye odaklanırsak !

"Bu kainatın illa bir ustası olmak zorunda mı ?... Kainat her hangi bir iradeye yada yaradıcıya muhtaç olmadan bu şekilde olmuş olamaz mı..?" ifade edilmek istenilen mana ve soru bu oluyor..!

O zamanda

a- Kainatın başlangıcı olmayan bir şekilde ezeli olarak mevcut olması lazım yada

b- Başlangıcına sebeb aramadan bir başlangıç içindeki mevcudiyetini kabul etmek lazım...

ikinci şıkkı iddia edenler ile tartışma kapısı kapalıdır.. Aklen ve Mantıken muhal olan bu noktayı kabul eden ve bu fikirde direten bir insana sunulacak hiç birşey yoktur.. Çünki fikrine dayank olacak bir nokta yok.. Aslında bu dayanaksızlık, soruya verilecek cevap içerisinde mevcut.. Ama bir insan illa ben seben aramıyorum, fikrime alternatif aramıyorum yada inancımın yanlış yada doğru olabilme olasılığını düşünmeden ben böyle inanmayı tercih ediyorum diyorsa; Ona cevap verilmez, zamana bırakmak lazım..

İzaha geçmeden önce birkaçşeyi netleştirmek lazım...

1- Allah'a İman, Gayba inanmaktır.. İman, inaçtır, Varlığını kabul etmektir; Mahiyetini bilmek değildir.. Çok şeyler varki, Vardır ama mahiyeti belli değildir.. Bir şeyin mahiyetini bilmemek yada göremememiz O şeyin yokluğuna delil değildir..

2- Allah iman için Kalb, Akıldan öncedir.. İman bir İntisaptır.. Allah kendini bildirmezse; insan onu bilemez ve anlayamaz.. Onu bulabilmek için Eneniyet, Gurur, Kibir ve inadımızı terk ile aramak lazım.. Bir evreka anı gibi o iman nuru gelir ve bizi bulur..

3- İmanın seviyeleri ve her seviyeninde kendi içinde pek çok mertebeleri vardır.. Mesela Perde-i Gayb açılsa İmanım artmıyacak diyen Hz. Ali ile; sıradan bir müslümanın imanı ve itikadı bir değildir... Bizim içinde boğulduğumuz bazı meseleler İman daki üstün mertebelere ulaşmaları sayesinde bazı alimler için Güneşin varlığı kadar kesin ve zahiri olmuş.. O Yüzden bazı Bediüzzaman gibi bazı alimler dmişler ki; "Allah o kadar şiddetli tecelli ediyor ki; Bu şidetli tecelliden dolayı gözükmüyor.."

4- Mutlak ve Muhit olan şeylerin bir hududu olmadığı için onlara bir hat konulamaz ve resmedilemez.. Var olduklarını ancak tezahürlerinden anlarız.. Mesela Elektirik gibi, Hava gibi... Allah da Mutlak ve Muhit olmadığından Onun varlığı İsim ve Sıfatlarının tecellisinden anlaşılabilir..

5- İnsanın hayal gücü Kainat ile sınırlıdır; Kabiliyetleri ise Hayal gücü ile sınırlı.. Biz bu dünya hayatında Zıddı olmayan Manevi şeyleri düşünemediğimiz gibi; Bazı şeyleride bizzat tecrübe etmeden anlıyamayız.. Mesela Hayatında hiç MUZ yememiş bir insana Muzun tadını nasıl anlatırsınız.. Ya bildiği birşeyler ile kıyaslama yöntemine gidersiniz, yada bir muz verir ve yedirirsiniz.. Kıyaslama yöntemi ile muzun tadı tam olarak anlaşılamaz ve trarif edilemez; Ancak bir fikir edinilmesi sağlanılabilir..

Allah da Kainat cinsinden olmadığı ve Zıddı olmadığı için ancak temsiller yada kıyas yolu ile tarif edilebilir ama yapılan hiç bir tarif onun gerçek mahiyeti değildir... Onu insan ancak kendi iç aleminde anlayabilir.. Bunun içinde araması gerekir..

Bu noktalar ışığı altında Kainat Mahluk mudur; Ezelden beri Mevcutmudur meselesini ele alalım...

(Ezel : Başlangıcı olmıyan Mutlak SONSUZ luktur..)

Öncelikle Mevcudat var ve inkar edilemez.. Kainatın varlığını ispat etmeye sanırım gerek yok.. Burda sorun Kainat Mahlukmudur, Değilmidir..? Çünki Kainatın Mahluk olduğu kesinleşirse :

- Kainatın ALLAH İle birlikte ezelden beri Kaim olduğu iddia edilemez..

- Kainatın tesadüfi olduğu iddia edilemez..

- İsim ve Sıfatları ve Marziyatı anlaşılmaya açık olmakla birlikte bir yaradıcısı olması gerektiğide anlaşılmış olur...

1- Kainat Ezelden beri varmdır.. ?

- Kainat ezelden beri var olamaz.. İlmi delilleri için BKNZ : Kainat Modelleri... ve Yaradılış teorileri.. En son Big-Bang teorisi bilimin bu konuda en çok kabul gören teorilerindendir.. Ezelden beri var olduğunu söyleyen bilim adamlarıda olmakla birlikte bunlar azınlıktadır ve iddialarını destekleyecek kanıtları yoktur..

- Kainata bir yaş izafe edilmektedir.. Yaşı ölülebileceğine göre bir başlangıcıda vardır.. Bu noktada ezeli olduğunu iddia eden bilim adamları kendileri ile çelişmektedirler..

Akli ve Mantıki dellilleri :

- İlmin kesin tespiti ile Kainat durağan bir model değildir.. Hareket ve genişleme halindedir.. Her hareketin bir başlangıcı ve hareket ettirici sebebi vardır.. Başlangıcı olan ise ezeli değildir..

- Kainat büyümeye devam ettiği için; Sonsuz değildir..Sonu olmamak ile, mutlak sonsuz olmak farklı şeylerdir.. Eğer büyümediği iddia edilse; sonuna ulaşmış demektir ki; Sonu olan şeylerde sonsuz değildir..

- Kainatta olaylar ve hareket vardır.. Varlığı, olayların varlığından önce olmıyan herşey sonradan meydana gelmiştir.

- Dünyanın güneş etrafında dönmeye başladığı andan itibaren bir zaman ve belli bir dönüş sayısı geçmiştir.. Bu sayı ya tektir, ya çifttir. Hem tek, hem çift olduğu düşünülemez.. Tek yada çift bir sayısı var ise; Sonsuz olamaz..

- Eğer dünyanın dönüşünün sonsuz olduğu iddia edilse; Dünya dönmeye devam ettiğine göre, artan bir sayı içermektedir.. Artan ve büyümeye devam eden birşey ise sonsuz olamaz.

- Ay Dünya etrafında yılda yaklaşık 12 kez döner. Dünya ise bu süre içinde Güneş etrafında 1 kere döner.. Bu durum Ayın varlığından beri güneş etrafında Dünyadan daha fazla döndüğünü zorunlu kılar. Bu ise ayın daha fazla döndüğü halde dünyanın dönüşünün de sonsuz olduğu fikrini çürütür.. İki sonsuz birbiri içinde olamaz yada birbirinden büyük olamaz..

Bu ve bunun gibi akli ve mantıki kıyaslar ile ve ilmi deliller ile Kainat ezeli değildir.. Çünki kainatta olaylar vardır, varlığı olayların varlığından önce olamıyacağına göre varlığının bir başlangıcı vardır.. Başlangıcı olduğuna göre Ezeli değildir....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 139
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

BUNA CEVAP VER O ZAMAN UNUTMA ARKADAŞIM BİZİ O TEK YARATAN YARATTI BUNU O GÜZEL BEYNİNE İYİ YERLEŞTİR ÇÜNKÜ SEN BANA DİYORSUNKİ İKİ GRAM AKLIN YOK O ZAMAN SENDE VARMI

valla bi yazdıklarına bak.. aklını tart :)

sende bana müslüm babanın ayy adem baabanın tanrı tarafından yaratıldığını kanıtla...!?

1400 önce by bedevi türünde bir kitap olmasın....

Link to post
Sitelerde Paylaş

teori meori anlamıycak zeka seviyen olmadığı belli... adam bizi ateist yaparak banka hesabına para falan yatırmıycak kisme bi çıkarı olmıycak.. ya muhammed kendi çıkarları için yazdıysa kuranı.. en azından o teoriler bilimse olarak kabul gören(şuan için) teoriler.. teori ise kafadan sallama olayı değildir... muhammedin yazmadıını nerden biliosun..

içimdeki sese kulak verdim aynen şöyle diyor;

allah yoktur..

la allah

no god..

god is dead...

Link to post
Sitelerde Paylaş

SEVGİLİ KARDEŞLERİM ALLAH'I İNKAR EDEREK ASLA RABBİMİZE ZARAR VEREMEZSİNİZ ZARARINIZ KENDİNİZEDİR SADECE.....İNSANLARIN YAZDIĞI EL YAZMASI KİTAPLARI İNCELEYECEĞİNİZE BİRAZDA ALLAH'IN SÖZLERİ OLAN KUR'ANI İNCELEYİN.RABBİMİZ BİZLERİ ÇOKKKK AMA ÇOK SEVİYOR HEPİMİZİN MUTLU OLMASINI İSTİYOR.....BUNUN İÇİNDE YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY.ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMEK.....MUTLULUK SADECE ALLAH'A BİRLİKTELİKTEDİR..İNKAR EDEREK HİÇBİRHEDEFE VARAMAZSINIZ.........GELİN DÜNYA HAYATINI YAŞARKEN SİZDE EMANET OLAN RUHUNUZU ALLAH'A ULAŞTIRMAYI DİLEYİN........HEM DÜNYA HEMDE AHİRET MUTLULUĞUNU YAKALYIN........RABBİMİZ SİZİ ÇOK SEVİYOR............BİZLERDE SİZLERİ ÇOKKK SEVİYORUZ .ALLAHA EMANET OLUN

Link to post
Sitelerde Paylaş
SEVGİLİ KARDEŞLERİM ALLAH'I İNKAR EDEREK ASLA RABBİMİZE ZARAR VEREMEZSİNİZ ZARARINIZ KENDİNİZEDİR SADECE.....İNSANLARIN YAZDIĞI EL YAZMASI KİTAPLARI İNCELEYECEĞİNİZE BİRAZDA ALLAH'IN SÖZLERİ OLAN KUR'ANI İNCELEYİN.RABBİMİZ BİZLERİ ÇOKKKK AMA ÇOK SEVİYOR HEPİMİZİN MUTLU OLMASINI İSTİYOR.....BUNUN İÇİNDE YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY.ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMEK.....MUTLULUK SADECE ALLAH'A BİRLİKTELİKTEDİR..İNKAR EDEREK HİÇBİRHEDEFE VARAMAZSINIZ.........GELİN DÜNYA HAYATINI YAŞARKEN SİZDE EMANET OLAN RUHUNUZU ALLAH'A ULAŞTIRMAYI DİLEYİN........HEM DÜNYA HEMDE AHİRET MUTLULUĞUNU YAKALYIN........RABBİMİZ SİZİ ÇOK SEVİYOR............BİZLERDE SİZLERİ ÇOKKK SEVİYORUZ .ALLAHA EMANET OLUN

evet olmayan bir şeye zarar veremeyiz... kendimize zararımız yok böyle daha çok şey öğreniyoruz mantğımızı kullanıyoruz.. o allahın kitabı dediğin de bitr bedevinin halisnasyonları ve uydurdklarıdır... o el kitabı dediklerinde mantıklıdır.. en azından kurandan... (bu arada bir çok ateist kuranı senden fazla incelemiştir) ruhumuz kimseye emanet değil ruh diye bir şey yok zaten.. ölüm tek isteiğimdir ve yakın bir zamanda olacaktır... korktuğum falan yok.. tanrı varsa cehennemden kart atarım sana... mutluluk ta y oktur.... ahiret zaten yoktur... rabbin bizi sevemez... çnkü rabbin senn kafandaki hayal ve korkuların o yüzden sevmesi imkansız... sevdiğin için sağol ... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mutluluk eğer Allaha inanıyorsan fikir kopyalamanın hırsızlık olduğunu bilmen gerekli.. Merak etme biz Kuranı inceledik.. Zamanında ona inandık. Neler mi öğrendik..

Allahı inkar edeni öldürün..

Amca kızı, hala kızı, day kızı ne var ne yok bafileyin..

Baskın yapın. Erkekleri öldürün ele geçirdiğiniz kadınları köle(cariye) yapın.. İstediğiniz gibi o kadınları düdükleyin...

Evlatlığınızın karısı olsa bile onu affetmeyin, fırsatını bulunca düdükleyin...

Allah ı incitmeyin.. (ne biçim Allah bu inciniyormuş)

Kadınları erkeklerin yarısı sayın...

Daha bir sürü şey..

Oysa sen insan ol.. Kopyacılık yapıp cennete gidecem diye düşünme.. Yaptığın zeytine, dağa yemin olsun hırsızlıktır...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mutluluk eğer Allaha inanıyorsan fikir kopyalamanın hırsızlık olduğunu bilmen gerekli.. Merak etme biz Kuranı inceledik.. Zamanında ona inandık. Neler mi öğrendik..

Allahı inkar edeni öldürün..

Amca kızı, hala kızı, day kızı ne var ne yok bafileyin..

Baskın yapın. Erkekleri öldürün ele geçirdiğiniz kadınları köle(cariye) yapın.. İstediğiniz gibi o kadınları düdükleyin...

Evlatlığınızın karısı olsa bile onu affetmeyin, fırsatını bulunca düdükleyin...

Allah ı incitmeyin.. (ne biçim Allah bu inciniyormuş)

Kadınları erkeklerin yarısı sayın...

Daha bir sürü şey..

Oysa sen insan ol.. Kopyacılık yapıp cennete gidecem diye düşünme.. Yaptığın zeytine, dağa yemin olsun hırsızlıktır...

2 gün önce bir kafirlik daha yaptım halamın kızı geldi.. oturup seviyeli bir sohbet etik... hatta rahat etsin diye bu gece istersen arkadaşta kalayım ben dedim...oturduk öyle sohbet ettik ssonra yatağını açtım uyudu uyandı kahvaltısını etti ve gitti..

tövbe ediyorum halamın kızına namusummuş gibi baktım.. tövbe ediyorum halamın kızına sulanmadım.. tövbe ediyorum halamın kızını kardeşim olarak görüyorum!

Link to post
Sitelerde Paylaş

BİZLERE DÜŞEN SADECE TEBLİĞDİR......ŞAHİTSİN RABBİMMMMMMMMM.SİZLERİ GERÇEKTENDE ÇOK SEVİYORUZ SEVGİLİ KARDEŞLERİM.......İNŞALLAH ÇOK GEÇ OLMADAN .........GERÇEKLERİ İDRAK EDERSİNİZ.......ALLAH'A ULAŞMAYI DİLERSİNİZ........ALLAH'A EMANET OLUN İNŞALLAH

Link to post
Sitelerde Paylaş
BİZLERE DÜŞEN SADECE TEBLİĞDİR......ŞAHİTSİN RABBİMMMMMMMMM.SİZLERİ GERÇEKTENDE ÇOK SEVİYORUZ SEVGİLİ KARDEŞLERİM.......İNŞALLAH ÇOK GEÇ OLMADAN .........GERÇEKLERİ İDRAK EDERSİNİZ.......ALLAH'A ULAŞMAYI DİLERSİNİZ........ALLAH'A EMANET OLUN İNŞALLAH

bak kardeşim... umarım sen görürsün bi gün gerçekleri... senden ricam git 1-2 kitap oku adam gibi ön yargısız...

kafirliklerim sürüyor...

hristyan bi arkadaş geldi boynunu kesmedim sıkıca bağlayıp esir almadım kola ısmarladım hatta... kadınları da malesef erkeklerle eşit görüyorum.. cehennemliğiz :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlangıcı olan Her Mevcut hakkında da iki ihtimal olabilir.. Kainat Mevcut ve Ezeli olmadığına göre;

- Ya Kendi Kendine oluşmuştur. Başlangıcının sebebi yoktur.

- Yada Mahluktur, varlığı başka bir sebebe bağlıdır.

Mevcut bir şey'in KENDİ KENDİNE oluşması zaten Aklen ve Mantıken mümkün değildir.. Çünki Kendi varlığının sebebi Kendisine dayandırılmaktadır.. Oysa Ezeli olmayan şeyler Cisim ve Arazlar dan ibarettir.. Yani ya Mekanda bir yer işgal ederler yada etmezler.. Mekanda yer işgal eden Bir varlık bileşik ise ona cisim denir, bileşik değilse ona cevher-i ferd denilir.. Yer işgal etmiyenler ise; varlığı kendisi ile kaim olacak bir cisme muhtaç ise ona A'raz denilir.. Eğer Cisme Muhtaç Değilse Zat-ı Vacib-ül Vucuddur.. Mesela Elma bir cisimdir, Onun kokusu, rengi, tadı v.s ise A'raz dır.. Yani varlıkları Elmanın varlığı ile mevcut olabilir..

Kainat cisimlerden ve A'razlardan oluşmuştur. Cisim ve A'razlardan oluşan herşey ya Hareket halindedir ya durgun halde.. Her iki seçenek içinde bir sebeb lazımdır.. Sebebsiz yere sonuç oluşmadığına göre kainat da Kendi Kendine oluşamıyacağına göre, varlığına etken başka bir sebeb lazımdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kainatın oluşumuna etken olan sebebin Kainat cinsinden olmaması gerekir.. Kainat cinsinden olsa zaten kainatın bir parçası olur, bu ise Kendi Kendine oluşamıyacağı görüşüne zıttır..

Kainat başka bir kainatın eseri olabilir mi gibi soruların sonu yoktur.. Sebebsiz Sonuç oluşmıyacağına ve Varlıklar Kendi Kendilerine oluşmıyacağına göre illaki onları var eden ve o mevcudun cinsinden olmıyan başka bir etkene ihtiyaç vardır.. Bu zorunlu sebeb-Sonuç ilişkisinden hareket ile Kainat; Kainat cinsinden olmıyan bir etkenin sonucunda var olmuştur...!

Link to post
Sitelerde Paylaş

NEYİN TEBLİĞİ BUNLARIN MI?

Allahı inkar edeni öldürün..

Amca kızı, hala kızı, day kızı ne var ne yok bafileyin..

Baskın yapın. Erkekleri öldürün ele geçirdiğiniz kadınları köle(cariye) yapın.. İstediğiniz gibi o kadınları düdükleyin...

Evlatlığınızın karısı olsa bile onu affetmeyin, fırsatını bulunca düdükleyin...

Allah ı incitmeyin.. (ne biçim Allah bu inciniyormuş)

Kadınları erkeklerin yarısı sayın...

Daha bir sürü şey..

Tebliğ Derken bunlarında içinde olduğunu biliyorsundur sanırım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

SİZ HER ŞEYE HER SÖYLENENE ZATEN BİR SORU YÖNELTİYORSUNUZ VE KABUL ETMEK İSTEMEDİĞİNİZDEN BAHANE OLUYOR.BİR NUSUBET BİN NASİHATTAN İYİDİR DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER.

EVET HERŞEY APAÇIK ORTADA OLSAYDI ZATEN HERKES HERŞEYİ GÖRDÜĞÜ İÇİN İNANIRDI O ZAMN DA DÜNYANIN VE EVRENİN ANLAMI KALMAZDI

HERKES CENNETE GİDERDİ DÜNDE DEDİĞİM GİBİ BELKİ SİZİN ATEİST OLMANIZ DA DA VAR BİR HAYIR. SİZ VAR OLDUKÇA BİZ MÜSLÜMANLAR (DİNCİ DEĞİLİM HIRİSTİYANLARINDA DİNCİ OLANLARI VAR BEN MÜSLÜMANIM VE ŞÜKREDİYORUM RABBİME ) SİZİN SAYENİZ DE RABBİMİZE DAHA DA BAĞLANIYORUZ.BİZİM ONA OLAN SADAKATIMIZI VE SEVGİMİZİ ARTTIRIYORSUNUZ! BU KADAR ARKADAŞIM ANLAYAN ANLAR ELBET ANLAMAK İSTEMEYENE LAFIM YOK.

BELKİ DE O BEBEKLER SİZİN GİBİ OLMASIN DİYE YANINA ALDI RABBİM.ÇÜNKÜ SEVDİĞİ İNSANLARI GÜNAHKAR OLMASIN DİYE ERKEN ALIYOR DİYOR BÜYÜKLERİMİZ.TABİ SİZİN İÇİN AHİRET İNANCI YOK O YÜZDEN YOKOLMUŞLAR GİBİ GELEBİLİRLER ONLAR YOK OLMADI Kİ ENGÜZEL YERDELER ŞİMDİ O BEBEKLER.

HA BU DOĞAL AFETLER MECBUR OLMAK ZORUNDA DOĞANIN KANUNU ZATEN HİÇ Mİ COĞRAFYA OKUMADINIZ? SANKİ İLK ETAPTA BÖYLEMİYDİ ŞU YAŞADIĞIZIZ TOPRAKLAR BİR ZAMANLAR SU ALTINDAYDI VE YER ALTININ SIKIŞMASIYLA YER YÜKSELDİ VE TÜRKİYE ORTAYA ÇIKTI YAVAŞ YAVAŞ DA DÜNYANIN SONU GELİYOR.

VE SADECE YAZDIKLARIMDA BİR KISMINI ELEŞTİRİYORSUNUZ YOKSA DİĞERLERİNE İNANDINIZ MI?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...