Jump to content

Nuh Tufanı ve Kaçtıkları Sorular..


Recommended Posts

  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sevgili Eflatun;

Şu pagan evrim inancını ve ilgili hurafelerini terk edebilsen, bu zırvalıklara sen de güleceksin.

İlkel insan, evrimleşen insan, tüm bunlar ilkel paganizmin size yutturduğu yalanlar.

Dogmanızdan kurtulmadıkça akla ve bilime yönelemezsiniz.

Selam.

bunu bana sen mi söylüyorsun? işte buna gülerim.

benim ağzımdan paganizm lafı falan çıkmadı. ben sana sadece 2 örnek ile insanlığın doğa ile etkileşimi ve inanç yapısı arasındaki bağı gösterdim. ben eski insanların tek tanrıya tapıyorlar yada tapmıyorlardı gibi bir cümle kurmadım. sadece ilk insan ateşi bulduğunda ve ateşten başka tapacak birşeyleri olmadığına göre bu da bir nevi tek tanrı inancı olduğunu söyledim sana. sen sanırım ateşi bulan insanın "ey yumurtaya can veren allahım. bana ateşi bahşettin sana şükürler olsun" deyip secdeye kapandığını sanıyorsun. e tabi müslümanlık ilk insandan beri var değil mi? yada kayık yapıp denize açılan birinin fırtınadan korunmak için deniz tanrısı icat edip ona tapmamış da ellerini göğe açıp "allahım sen fırtına çıkarma" şeklinde dua etmiş. Bereket tanrısı diye birşey de yok tabi. A pardon bunlar var değil mi? e ozaman başka yol bulalım. insanlar yanlışlık yapmış dinden çıkmışlar sapmışlar. kalpleri mühürlü insanlar. nasıl bu oldu mu?

peki senin yazdıklarını ne desteklemekte? kuran mı? önce aşağıdaki linkte arkadaşımızın bahsettiği islamın kısır döngüsünden bir kurtul sonra gel eski çağlardaki dini inançları ve kültürel gelişmelerin bu inançlara etkilerini tartışalım.

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=28124

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Eflatun;

Dediğim gibi bu dogmalarınla kendini avutmayı bırakmadıkça bilime yol alamazsın.

Önce dini inancından sıyrıl, ondan sonra gerçeğe doğru yol al. Öyle hem uydurma inancını koruyacaksın, hem de bilime yanaşmaya çalışacaksın, cık olmaz.

Biraz cesaret, ve biraz körü körüne iman ettiğin inançlarını sorgula...

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Eflatun;

Dediğim gibi bu dogmalarınla kendini avutmayı bırakmadıkça bilime yol alamazsın.

Önce dini inancından sıyrıl, ondan sonra gerçeğe doğru yol al. Öyle hem uydurma inancını koruyacaksın, hem de bilime yanaşmaya çalışacaksın, cık olmaz.

Biraz cesaret, ve biraz körü körüne iman ettiğin inançlarını sorgula...

Selam.

içki mi içtin sen? kafan mı güzel sabah sabah?

neyse ben çıkıyorum. nasılsa sen takıldın bozuk plak gibi. yazcak şey kalmadı sabaha kadar aynı şeyleri yazarsın. masal masal matitas hesabı. hadi kolay gelsin sana :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sevgili Eflatun;

Dediğim gibi bu dogmalarınla kendini avutmayı bırakmadıkça bilime yol alamazsın.

Önce dini inancından sıyrıl, ondan sonra gerçeğe doğru yol al. Öyle hem uydurma inancını koruyacaksın, hem de bilime yanaşmaya çalışacaksın, cık olmaz.

Biraz cesaret, ve biraz körü körüne iman ettiğin inançlarını sorgula...

Selam.

Emre şifreni birisimi elegeçirdi senin?

Yoksa artık Ateistmi oldun?

Veya kafana büyükçe bir saksı düştü.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yine bir Ayet tahrifi, yine bir başka müslüman sahteciliği;

(Diyanet)

Hud-48 Ona denildi ki: "Ey Nûh! Sana ve seninle birlikte bulunanlardan birçok ümmete bizden esenlik ve bereketlerle (gemiden) in. Daha bir takım ümmetler de olacak ki, biz onları (dünyada) yararlandıracağız. Sonra da bizden kendilerine elem dolu bir azap dokunacak."

(Elmalılı)

Hu-48 Denildi ki: "Ey Nuh, sana ve beraberindeki kimselerden birçok ümmetlere tarafımızdan bir selam ve birçok bereketlerle in! Daha birçok ümmetleri de ileride faydalandıracağız. Sonra Bizden onlara acı bir azap dokunacaktır.

Görüldüğü üzere ifade gelecek zaman ifadesidir, Tufandan sonraki ümmetlerden söz edilmektedir. Bu Ayet'lerde Epifun'un (nereden bulup getirdiyse?) verdiği Ayet'teki anlam var mı? Yok tabi... Çünkü bunlar İslami revizyonist, İslam'ı düzeltmeye çalışan diğer sahteci bir kesim. Bunlar İslamın mantıksızlıklarını, çirkinliklerini tahriflerle örterek güzel göstermeye çalışanlar... Ama olmuyor işte, nereni yırtarsan yırt, bu yamuk din düzelmiyor. Bakalım;

hangi ummetlere esenlik ve bereketlik göturuyor.. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sümerlerde çok Tanrılı bir Paganizm vardır.Mayalarda çok Tanrılı bir Paganizm,Hititlerde öyle, Antik Mısırda öyle, Antik Yunanda öyle, Antik Romada da öyle zaten Mayalar hariç Asya ve Avrupa üzerindeki tüm uygarlıkların kökeninde Sümerler vardır.Mısır,Yunan,Roma ve birçoğu..

Bu uygarlıkların hiçbirinde Tek tanrılı din diye birşey görmedim ben ( Antik Mısır hariç ), Nakaal tabletleri gibi Bilimsel bir kanıtı olmayan şeylere mi inancaz.Hadi diyelim Nakaal tabletleri diye bahsedilen tabletler var, onların öğretisi düpedüz Ezoterik öğretidir, klasik islam anlayışı ile alakası yoktur.Ve yine günümüzden 10 binlerce yıl önce öyle tabletler yazılmış diyelim.Bundan şunu çıkarmamız gerekir o tabletlerde yazanlar demekki o çağda yaşayan insanların dünya,evren ve Tanrı hakkında görüşleri o tabletlere aktarmış.

Nuh Tufanı ile ilgili görüşüm ise, İnsanlığın böyle bir felaketi yaşamış olduğu düşüncesindeyim.Ama küçük çapta bir şehirde meydana gelen bir olaydır kanımca, buda insanları çok etkilemiş belliki bu tufana anlam yüklemişler.Örnek verirsek sümerlerde Gılgameş destanı, o hikayeden değişerek Nuh Tufanı haline gelmiş.Orta Asyadada buzulların erimesi ile Tufan olduğu görüşü vardır.İnsanlık zaten böyle Doğa olaylarını hep Tanrının ve Tanrıların cezası olarak düşünmüş o yüzden bu olaylar efsaneler karışarak günümüze kadar gelmiş, olay bundan ibaret.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'ın kısmi alıntı yaptığı Tevrat'ta Nuh Tufanı şu şekilde geçmektedir:

Yar.6: 12 Tanrı yeryüzüne baktı ve her şeyin ne denli bozulduğunu gördü. Çünkü insanlar yoldan çıkmıştı.

Yar.6: 13 Tanrı Nuh'a, "İnsanlığa son vereceğim" dedi, "Çünkü onlar yüzünden yeryüzü zorbalıkla doldu. Onlarla birlikte yeryüzünü de yok edeceğim.

Yar.6: 14 Kendine gofer ağacından bir gemi yap. İçini dışını ziftle, içeriye kamaralar yap.

Yar.6: 15 Gemiyi şöyle yapacaksın: Uzunluğu üçyüz arşın, genişliği elli arşın, yüksekliği otuz arşın olacak.

Yar.6: 16 Pencere de yap, boyu yukarıya doğru bir arşını bulsun. Kapıyı geminin yan tarafına koy. Alt, orta ve üst güverteler yap.

Yar.6: 17 Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek.

Yar.7: 13 Nuh, oğulları Sam, Ham, Yafet, Nuh'un karısıyla üç gelini tam o gün gemiye bindiler.

Yar.7: 14 Onlarla birlikte her tür hayvan -evcil hayvanların, sürüngenlerin, kuşların, uçan yaratıkların her türü- gemiye bindi.

Yar.7: 15 Soluk alan her tür canlı çifter çifter Nuh'un yanına gelip gemiye bindi.

Yar.7: 17 Tufan kırk gün sürdü. Çoğalan sular gemiyi yerden yukarı kaldırdı.

Yar.7: 18 Sular yükseldi, çoğaldıkça çoğaldı; gemi suyun üzerinde yüzmeye başladı.

Yar.7: 19 Sular öyle yükseldi ki, yeryüzündeki bütün yüksek dağlar su altında kaldı.

Yar.7: 20 Yükselen sular dağları on beş arşın aştı.

Yar.7: 21 Yeryüzünde yaşayan bütün canlılar yok oldu;

Yar.7: 22 Kuşlar, evcil ve yabanıl hayvanlar, sürüngenler, insanlar, soluk alan bütün canlılar öldü.

Yar.7: 24 Sular yüz elli gün boyunca yeryüzünü kapladı.

6.14 te geçen gofer: Selvi ağacı olduğu tahmin ediliyor.

bir arşın=45 cm;

tevrata göre nuhun yaptığı geminin boyutları

uzunluk=135m

genişliği=22.5m

yüksekliği=13.5m

Anlatılmak istenene göre (7.20’de) sular en yüksek dağı 6,75 metre aşmış. Yani olay bölgesel değil, açık bir şekilde küresel bir olay.

Şu masallarla insanları kandırabiliyorlar ya, inanılır şey değil aslında..

Link to post
Sitelerde Paylaş

nuh tufani olayinda bir sey acikda kaliyor. ispanyollar amerikayi isgal ettiklerinde ordaki aztek ve maya kültürü ile karsilasti. mayalarin ve azteklerinde mitlerinde nuh tufani benzer bir hikaye mevcut. onlarin mezepotamya kültüründen bi haber olmasi gerekiyor.nasil oluyorda ayni hikayeyi biliyor olmalari düsündürücü.

birde nuhun kavmi azmis allah onlara nuhu göndermis. o cagda nuhun dunyanin her yerine haber verme olasiligi olmayacagina göre öteki halklari kim uyardi? uyarilmadiysa tufanda yok edilmeleri haksizlik degilmi?

bu hikayenin iler tutar yani olmamakla birlikde dunyanin her dininde bir tufan hikayesi olmasi ilginc geliyor bana.

tarihinde DaLGaLaR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hud-42 Gemi, dağlar gibi dalgalar arasında onları götürüyordu. Nûh, ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna, “Yavrucuğum, bizimle beraber sen de bin, inkârcılarla birlikte olma” diye seslendi.

Hud-43 O, “Ben, kendimi sudan koruyacak bir dağa sığınacağım” dedi. Nûh, “Bugün Allah’ın rahmet ettikleri hariç, onun azabından korunacak hiç kimse yoktur” dedi. Derken aralarına dalga giriverdi de oğlu boğulanlardan oldu.

Arka arkaya iki ayet ve komediye bakın.

Dağlar gibi dalgalar gemiyi kaldırmış götürüyor (en az 1000 m.lik dalgalar olması gerekir) ama Nuh'un oğlu sözde bir yere sığınmış ve muhabbet ediyorlar. Nuh dalgaların tepesinden sesleniyor ve aşağıdaki oğlu onu duyup cevap veriyor. Bir tarafta dağlar gibi yüksek dalgaların tepesindeki gemide bulunan bir adam, diğer tarafta o sırada yerde bir yerlere (nasıl oluyorsa) sığınmış başka bir adam ve muhabbet ediyorlar. O tufan hengamedesinde yanındaki adamla bile konuşamazsın, bırakın en az 1000 m. aşağıdaki adamla konuşmayı.

Hem oğlu gelmeyi kabul etse sanki gemiye çıkabilecek. Dağlar gibi dalgaların sürüklediği gemiye tırmanabilecek. Tufan başlamış, oğlan hala fikrinden taviz vermiyor bu arada. Hala bir dağın tepesine kaçıp kurtulmayı düşünüyor. Sonra aralarına dalga girivermiş de oğlu boğulanlardan olmuş. Vay canına be...

Bu saçmalıklara gerçekten inanan var mı acaba?..

Link to post
Sitelerde Paylaş
nuh tufani olayinda bir sey acikda kaliyor. ispanyollar amerikayi isgal ettiklerinde ordaki aztek ve maya kültürü ile karsilasti. mayalarin ve azteklerinde mitlerinde nuh tufani benzer bir hikaye mevcut. onlarin mezepotamya kültüründen bi haber olmasi gerekiyor.nasil oluyorda ayni hikayeyi biliyor olmalari düsündürücü.

Tarih boyunca bir sürü tsunami yaşanmıştır ve deniz kenarında yaşayan toplumların hepsi bunun şiddetli yıkımlarına maruz kalmışlardır. 10 yıl önce Endonezya ve çevresinde yaşanan tsunami de buna örnektir. Bu tsunami aynı şiddetiyle örneğin 4.000 yıl önce yaşansaydı, yöre halkları için güzel bir tufan destanı olacaktı. Deniz kenarlarında yaşayan tüm topluluklarda tufan benzeri destanları görebilirsin. Ancak bunlar lokal felaketlerdir ve sadece sahil şeridini etkilerler.

Şayet Nuh tufanı gibi bir küresel felaket gerçek olsaydı, o saydığın medeniyetlerin hiç birinden eser kalmaz, tufanı anlatacak tek bir adam kurtulamazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

:crazy:

Evet ama burada Nuh'un duası var.

Nuh'un duasının kabul olduğuna dair bir ayet yapıştırman gerek. Bir garantisi yok ki tamamiyle onun istediği gibi gerçekleşeceğine olayların...

El -insaf... :fool: Sanırım O'nun istediği gibi değil ama sizin istediğiniz gibi gerçekleşmiş... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

sanırım bu olay muhtemelen deniz kenarında yaşayan bir kavmin sel,tsunami vb olaylarla yok olduğunu veya yer değiştirdiğini gören bi dindar kişinin "yaratıcı işte bunları günahlarından dolayı yok etti demesidir" buna sonradan erkek erkeğe ilişki yaşadılar, diğer taraf tan bir gemi olması gibi eklemelerle bugüne kadar gelmiş olduğunu düşündüğüm bi hikayedir.

sene 2000-2010 arası da böyle şeyler yaşanmıyor mu? daha hala günah işledikleri için allahın onları cezalandırdığını düşünen ve 7,4 yetmedi mi diyenler veya erkek çocuklarının para ile alınıp satıldığınının cezası olarak o bölgenin allah tarafından tsunami ile yok edildiğini söyleyenler yok mu?

2010 da bu zihniyetler varken ondan binlerde onbinlerce yıl önce böyle şeylerin çıkması tamamen normal birşey ve normal karşılanılmalı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olayın bölgesel ve tek bir topluma yönelik olduğuna kanıtları sunmaya devam edelim:

İSRA

15. Kim doğru yola gelirse kendisi için yola gelmiş bulunur. Kim saparsa kendi aleyhine sapar. Hiçkimse başkasının yükünü çekmez. Biz bir elçi göndermeden hiç kimseyi cezalandırmayız

16. Biz bir toplumu yok etmek istediğimiz zaman onun ileri gelen varlıklılarının orada kötülük yapmasına izin veririz. Böylece o topluma verilmiş söz gerçekleşir ve onu yerle bir ederiz.

Yani peygamber göndermedikçe ve günaha yönelmedikçe bir toplum yok edilmiyor.

Ayrıca şuraya çok dikkat:

2. Aynı şekilde, Musa'ya kitabı vermiştik. İsrail oğullarını şu gerçeğe iletmek için: "Benden başka bir sahip edinmeyin."

3. Onlar, Nuh ile birlikte taşıttığımız kimselerin soyudur; o şükreden bir kuldu

Bakın Musa ve kavmi Nuh kavminin devamı imiş. Yani Nuh tufanından kurtulanlar tüm insanlığın atası değil, sadece onların atası.

Eğer tufan evrensel olup sadece gemiye binenlerden yani kurtulanlardan çoğalsaydı insanlık, herkes için Nuh'un soyu denirdi.

Ama hayır, sadece bir kavim onların soyundan.

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Olayın bölgesel ve tek bir topluma yönelik olduğuna kanıtları sunmaya devam edelim:

İSRA

15. Kim doğru yola gelirse kendisi için yola gelmiş bulunur. Kim saparsa kendi aleyhine sapar. Hiçkimse başkasının yükünü çekmez. Biz bir elçi göndermeden hiç kimseyi cezalandırmayız

16. Biz bir toplumu yok etmek istediğimiz zaman onun ileri gelen varlıklılarının orada kötülük yapmasına izin veririz. Böylece o topluma verilmiş söz gerçekleşir ve onu yerle bir ederiz.

Yani peygamber göndermedikçe ve günaha yönelmedikçe bir toplum yok edilmiyor.

Ayrıca şuraya çok dikkat:

2. Aynı şekilde, Musa'ya kitabı vermiştik. İsrail oğullarını şu gerçeğe iletmek için: "Benden başka bir sahip edinmeyin."

3. Onlar, Nuh ile birlikte taşıttığımız kimselerin soyudur; o şükreden bir kuldu

Bakın Musa ve kavmi Nuh kavminin devamı imiş. Yani Nuh tufanından kurtulanlar tüm insanlığın atası değil, sadece onların atası.

Eğer tufan evrensel olup sadece gemiye binenlerden yani kurtulanlardan çoğalsaydı insanlık, herkes için Nuh'un soyu denirdi.

Ama hayır, sadece bir kavim onların soyundan.

Selam ve sevgiler.

elinizde kendi içinde çok tutarlı bir kitap var ya

bir kısım ayetlerdeki terslikleri diğer ayetlerle çürütmeye çalışıyorsunuz.

konuya dair ayetleri yok sayıp

muhammedin duruma göre uydurduğu ayetlerle

inanmak istediğinizi desteklemeye çalışıyorsunuz.

evet, her daim yaptığınızı yapıyorsunuz.

peki emre, allah peygamber göndermediği kavmi neden yoketmiyor?

çünkü onlara vahiy ulaşmamıştır, değil mi?

yani bu yüzden sorumlu olmadıkların, seçme şansları oluşmadığı için.

allah adil olduğundan onları bu tarz şeylerle yok etmiyor.

peki, peygamber gelen o kavimlerdeki kafirlerin çoluğunun çoçuğunun ne suçu var?

onların da seçim yapacak kadar iradeleri, akılları dahi yok.

onlar neden toplu helaklara kurban gidiyorlar?

demek ki allahın işlerinde mantık aramak pek de sağlıklı değil.

bildiğin keloğlan masallarından eksiği yok fazlası var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1- Kuran'da hiçbir çelişki yoktur. Yeter ki kitabı bütünlük içinde ve doğru bir tercüme içinde okuyun.

Çelişki sizin hastalıklı öğretinizde ve kafanızda sadece.

2- Herkes hakettiğine kavuşuyor. Şu 2 günlük temsili-minyatür imtihan hayatı sadece bir yüzleştirme.

Tüm insanlar nasıl olsa birgün göçecekler bu dünyadan. Eğer o toplumda sorumluluk yaşına gelmeden Nuh tufanında ahirete geçenler varsa onlar açısından birşey değişmiyor. Yine cennete gidiyorlar demektir.

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...