Jump to content

Bitkilerin bazı hastalıklar üzerinde faydası olduğu doğru mudur?


Recommended Posts

Bu konuda bilgim yok ve merak ediyorum.Şifalı bitkiler vesaire bunlar tamamen hurafe midir yoksa gerçeklik payları var mıdır?

Örneğin yıllardır böbreklerim taş ve kum yapıyor yine geçen hafta bir ağrıyla doktora gittim iki böbreğimde de taş çıktı.

Altın otu ve gilaburu bitkilerinin böbrek taşlarına çok iyi geldiği hatta erittiği söyleniyor.Bunların doğruluk payı nedir acaba bu konuda bilgisi olanların fikirlerini istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

taopaipai,

şifalı bitkiler dediğimiz bilimsel olarak doğruluğu ispatlanmamış maddelerin bulunduğu bitkiler olabilir. zaten ilaçlar da bitkiler ve diğer hayvanlardan elde ediliyor. Yani gerçeklik payı var ama gerçek olmayanlar da var. Grip hastalığını ilaçla 1 haftada, ilaçsız 7 gün'de tedavi edebildiğimiz gibi : )

Ama şunu unutma her ilacın toksik bir yanı vardır !

Link to post
Sitelerde Paylaş

ilaçlar bitkilerden olmuyor mu daha doğru bi ifade ile ilaçların kaynaklarından birisi de bitkiler değil mi? bundan dolayı doğru gerçeklik payı var

ama bazıları abartıyor olabilir. mısır çarşısından ölümden başka herşeye ceva bir bitki gördüm kudret narı!!!!

her derde devamı o bitki nette araştıracağım korkuyorum papağan gibi aynı cümleler vardır sanırım yok şu derde iyi geliyor yok buna

Link to post
Sitelerde Paylaş

Modern ilaçların birçoğunun hammaddesi bitkiler ya da hayvanlardan sağlanıyor diye biliyorum. Ancak bunlar hangi oranda kimyasal tepkimelere maruz kalıyor onu bilemiyorum, bu sebeple en kısa zamanda cevap verilmesini talep ediyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların bir çoğu bitki alkaloidlerinin hayvan vücudu üzerindeki etkilerinden esinlenirekek bulunmuşlardr.

Bundan bitkiler ve hayvanlar arasındaki diyalektik sorumludur.

Bitkiler tümden savunmasız değillerdir. Hayvanların kendilerini yemelerini önlemek için bazı zehirli alkaloidler sentez ederler. Bu yüzden bazı bitkiler hayvanlar için zehirlidirler. Ayrıca evrimsel olarak aynı atadan kaynak aldıklarından, bitki alkaloidleri hayvanlarda da bazı fizyolojik etkilere sahiptirler.

Hatta bazlarını hem bitkiler hem de hayvanlar sentez ederler. Morfin ve endorfin gibi. Morfin bitki kökenli, endorfin ise hayvan kökenlidir.

Hücrelerin çoğalmasını önleyen bazı alkaloidler hayvan kanserlerinin tedavisinde kullanılabilir.

Antibiyotiklerin de varlık nedeni bu diyalektiktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bitkilerdeki bir takım kimyasal maddelerin hastlaıkları tedavi edici özelliği olduğu doğrudur.

Ama buradaki sorun, en başta dozaj problemidir. Hastanın hangi etken maddeyi hangi dozda aldığını bitki olayında çözebilmek mümkün olmaz. Bu bir gramaj mevzusu değildir sadece. Etken maddenin emlimini vs. bitkideki diğer bileşikler çok etkiler. Bu yüzden bitkilerin ciddi hastalıklarda güvenilir olmaması sorunu vardır.

Bu nedenle, bitkideki ilgili etken madde ayrılabilir, sentetik yoldan üretilebilir. Uygun bir emilim mekanizması sağlayacak şekilde ilaca dönüştürülebilir.

bundan bitkiler devadır gibi bir sonuç çıkarmayın. Bitkilerdeki etken maddeler genelde basit semptomik vakalara etkilidir. Örneğin bir diabet için gereken insülin bitkilerden çıkmaz. Ama söğüt yaprakları bolca salisilik asit içerir ki, bu bildiğiniz aspirindir. Başınız ağrıyorsa, biraz söğüt yaprağı yemek, kaynatıp suyun içmek veya bir aspirin yutmayı tercih edebilirsiniz. Söğüt yaprağının acılığını ve içmeniz/yemeniz gereken hacmi görünce aspirinin daha akıl karı olduğunu anlarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...