Jump to content

Barnabas İncili'ne Göre İsa, Mesih Değilmiş.


Recommended Posts

Tarihin gördüğü en büyük dezenformasyonlardan birisi olan Barnabas İncili'nden alıntı (Bölüm 96-97):

'Dua bitince kâhin yüksek bir sesle dedi: «Dur İsa, çünkü, milletimizi sakinleştirmek için senin kim olduğunu bilmemiz gerekiyor.»

İsa karşılık verdi: «Ben, Davud soyundan Meryem oğlu İsa, ölümlü ve Allah'tan korkan bir insanım ve şan, şeref ve azametin Allah'a verilmesine çalışıyorum.»

Kâhin cevap verdi: «Musa'nın kitabında, Allah'ın ne dilediğini bize ilân edecek ve dünyaya Allah'ın rahmetini getirecek olan. Mesih'i Allah'ın bize herhalde göndereceği yazılıdır. Bu bakımdan, senden rica ediyorum, bize gerçeği söyle, sen beklediğimiz Allah'ın Mesihi misin?»

İsa cevap verdi: «Allah'ın böyle va'd ettiği doğrudur. Fakat ben kuşkusuz o değilim, çünkü o benden önce yaratılmıştır ve benden sonra gelecektir.»

Kâhin karşılık verdi: «Sözlerinden ve alâmetlerinden, biz ne olursa olsun inanıyoruz ki, sen Allah'ın bir peygamberi ve bir mukaddesisin. Bu nedenle, tüm Yahudiye ve İsrail adına senden rica ediyorum ki, Allah aşkına bize Mesih'in ne şekilde geleceğini anlatasın.»

İsa cevap verdi: «Ruhumun huzurunda durduğu Allah sağ ve diridir ki, Allah, babamız İbrahim'e, «Senin soyundan yeryüzünün tüm kabilelerini kutsayacağım» diye va'd etmişse de, ben yeryüzünün tüm kabilelerinin beklediği Mesih değilim. Fakat, Allah beni dünyadan çekip alınca, Şeytan dinsizleri benim Allah ve Allah'ın oğlu olduğuma inandırarak, bu lânetli fitneyi yeniden çıkaracak, bu şekilde sözlerim ve akidem öylesine tahrif edilecek ki, ortada otuz mü'min ya kalacak, ya kalmayacak. Bunun üzerine Allah dünyaya acıyacak ve herşeyi kendisi için yaratmış olduğu Elçisi'ni gönderecek; O güneyden kuvvetle gelecek ve putatapıcılarla birlikte putları yok edecek; Şeytan'dan insanlar üzerindeki egemenliği(ni) alacak. Yanında, kendisine inanacak olanların kurtuluşu için Allah'ın merhametini getirecektir. Onun sözlerine inanacak olanlara (ne) mutlu.»

«O'nun ayakkabı bağlarını çözecek değerde değilsem de, Allah'tan O'nu görme rahmet ve bereketini aldım.»

O zaman, vali ve kralla birlikte kâhin cevap verip, dedi: «Üzme kendini ey İsa, Allah'ın mukaddesi, çünkü, bizim zamanımızda bu fitne bir daha olmaz, şundan ki, kutlu Roma senatosuna o şekilde yazacağız ki, İmparatorluk iradesiyle kimse sana bundan böyle Allah veya Allah'ın oğlu demeyecektir.»

O zaman, İsa dedi: «Sözlerinizden teselli bulmuyorum, çünkü sizin ışık umduğunuz yere karanlık gelecektir; fakat benim tesellim, hakkımdaki her batıl düşünceyi yok edecek ve dini tüm dünyaya yayılıp, (tüm dünyayı) kontrolüne alacak olan Elçi'nin gelmesindedir, çünkü böyle va'd etmiştir Allah, babamız İbrahim'e. Ve, bana teselli veren, onun dininin sona ermeyecek ve Allah tarafından el değmeden korunacak olmasıdır.»

Kahin karşılık verdi: «Allah'ın Elçisi geldikten sonra, (daha) başka peygamberler gelecek mi?»

İsa cevap verdi: «Ondan sonra Allah tarafından gönderilen gerçek peygamberler gelmeyecek ama, pek çok yalancı peygamber gelecek; ki ben buna üzülüyorum. Çünkü, Şeytan Allah'ın adaletli hükmüyle onları yerlerinden kaldıracak da, kendilerini, benim kitabımı bahane edinip gizleyecekler.»

Hirodes karşılık verdi: «Bu tür dinsizlerin huzuruna geleceği Allah'ın adaletli hükmü nasıl bir şeydir?»

İsa cevap verdi: «Ne adalettir ki, kurtuluşa götüren gerçeğe inanmayan, lanete götüren bir yalana inanır. Bu nedenle size diyorum ki, Mika ve Yeremya zamanında da görülebileceği üzere, dünya hep gerçek peygamberleri horlamış ve yalancıları sevmiştir. Çünkü, her benzer kendi benzerini sever.»

O zaman, kâhin dedi: «Mesih'e ne ad verilecek ve hangi işaret(ler) onun gelişini ortaya koyacaktır?»

İsa cevap verdi: «Mesih'in adı hayranlık uyandırır, çünkü Allah ruhunu yaratıp da, göksel bir nur içine koyduğu zaman ona (bu) adı kendisi vermiştir. Allah dedi: «Bekle Muhammed; çünkü senin uğruna Cennet'i, dünyayı ve yığınlarca yaratığı yaratacağım, içlerinden seni bir elçi yapacağım, öyle ki, kim seni kutsarsa kutsanacak, kim seni lanetlerse lânetlenecektir. Seni, dünyaya göndereceğim zaman, kurtuluşa elçim olarak göndereceğim ve senin sözün gerçek olacak. O kadar ki, gök ve yer düşecek. Fakat senin dinin düşmeyecek. MUHAMMED O'nun kutlu adıdır

O zaman, kalabalık seslerini yükseltip, dediler: «Ey Allah, bize elçini gönder! Ey Muhammed, dünyanın kurtuluşu için çabuk gel!»

...................................................................

(Kaynak: http://www.barnabas-incili.com/)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Barnabas incilini okumadısanız mutlaka okuyun( http://www.barnabas-incili.com/ ), hayatımda bu kadar komik bişey okumadım. Müslümanlar tarafından uydurulduğu o kadar belliki. Zavallı müslümanlar uyduruk dinlerini yaşatmak için bu yalanlara daha ne kadar zaman umut bağlayacaklar acaba.

Barnabas incili şu sözlerle bitiyor :

"İsa ayrıldıktan sonra, şakirtler İsrail'in ve dünyanın değişik bölgelerine dağıldılar ve şeytan'ın nefret ettiği Hak, her zaman olduğu gibi, Batılın işkencelerine uğradı. Çünkü, şakirtmiş gibi görünen birtakım şerli insanlar İsa'nın öldüğünü ve tekrar dirilmediğini yazdılar. Diğer bazıları, onun gerçekten öldüğünü, ama tekrar dirildiğini yazdılar. Bir diğerleri ise İsa'nın Allah'ın oğlu olduğunu yazdılar ve yazıyorlar; aralarında aldatılmış olan Pavlus da vardır. Ama biz, yazabildiğimiz kadarını Allah'tan korkanlara anlatıyoruz ki, Allah'ın son Hüküm Günü'nde kurtulabilsinler."

Burdan anlıyoruz ki Barnabas İncili, hristiyanlık Avrupa'da yayıldıktan sonra yazılmış bir kitap. Yani İsa'yı tanıyan biri tarafından yazılmış olması imkansız, yukarıda bahsi geçen mevzuların çoğu İznik Konsilinden sonra hristiyanlığa sokulmuş şeylerdir, ama müslümanlar palavra sallarken bu kadar ince hesaplar yapmıyorlar, o yüzden islam dininin dünyada imajı (sadeceta gibi) rezil kepaze bir durumdadır

tarihinde jadı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

barnabas i dogru sayalim bir anlik, ve sonra kurana bakalim.. acaba isa öldumu, yoksa göge melekler aracigiliyla yukseltildimi.. : ))

muslumana musluman yalan söyler, muslumana musluman dusmandir..

hadisleri insanlara yutturan muslumanlar, barnabas i hayli hayli yutturur..

Link to post
Sitelerde Paylaş
barnabas i dogru sayalim bir anlik, ve sonra kurana bakalim.. acaba isa öldumu, yoksa göge melekler aracigiliyla yukseltildimi.. : ))

muslumana musluman yalan söyler, muslumana musluman dusmandir..

hadisleri insanlara yutturan muslumanlar, barnabas i hayli hayli yutturur..

Müslümanlar herkezi kandırmak için söylüyor bu yalanları ama yine müslümanlardan başka bu masalları yiyen yok işte, o yüzden sana öyle gelmiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Müslümanlar herkezi kandırmak için söylüyor bu yalanları ama yine müslümanlardan başka bu masalları yiyen yok işte, o yüzden sana öyle gelmiş.

Yani müslüman=sazan mı demak istiyorsun :D:D

Sonuçta Barnabas sonradan müslüman olmuş bir rahip olduğuna göre müslümanlıkta bir şeyler vardır muhakkak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Barnabas İncil'i denen düzmece yazıt 14.yy'da İspanya'da Hristiyanlıktan İslam'a dönmüş bir kara ayak'ın salladığı yazılar bütünüdür. Coğrafi ve Tarihi onlarca çelişki ve saçmalık içerir.

En basit örneği;

(Barnabas İncilinden Alıntı)

''İsa, Galile denizinden gemiye binerek Nasıra'ya doğru yola çıktı''

Şu cümleyi okumak bile, bu kitabın ne kadar düzmece olduğunu anlamaya yetmektedir. Zira yazar kahramanımız Galile'de deniz olduğunu sanıyor, aynı şekilde Nasıra'da da...

Oysa ki bu şuna benziyor; ''İsa Ankara'dan gemiyle Konya'ya gitti''

Gerçekte St.Barnabas'ın ne bir İncil yazıtı ne de başka bir yazıtı yoktur. İspanyol keşiş (kara ayak) iyi sallamış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Barnabas ne önceden, ne sonradan müslüman olamaz. Çünkü kendisi İslam'dan yaklaşık 500 yıl önce yaşamıştır. Bilmiyorsanız okumayı tercih edin, diğer bilmeyenleri yanlış bilgilerle yanıltmayın.

'Barnabas İncili(!)! ni yazan St Barnabas değil, 14.yy İspanyol keşişidir. St Barnabas'nın yazıtları St Paul döneminde kaleme alınmıştı ve kabul görmeyiş sebebi sünnet fikrini dayatmasıydı. O kitaplarda muhammed'den ya da herhangi bir islam argümanından bahsedilmez.

Bu 'Barnabas İncili(!)' denen sahte yazıtlar ise çok sonralardan bulunmuş, yani kaleme alınmıştır ve bazı kimyasal testler ile 14 yy'da yazıldığı ortaya çıkmıştır. Yazanın bir İspanyol Keşiş olduğu ağırlıkla savunulmaktadır.

tarihinde ScourgeofdeuS tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Barnabas ne önceden, ne sonradan müslüman olamaz. Çünkü kendisi İslam'dan yaklaşık 500 yıl önce yaşamıştır. Bilmiyorsanız okumayı tercih edin, diğer bilmeyenleri yanlış bilgilerle yanıltmayın.

Bu forumda yıllarca şu sözler zırvalandı: "Barnaba İncîl’i”, İncîl’deki bahsedilen Barnaba tarafından değil, orta çağda Hıristiyanlığı bırakıp Müslüman olan ve Müslümanlığın doğruluğunu kanıtlamaya çalışan biri tarafından yazılmıştır. “Barnaba İncîl’i”nde kullanılan sözcükler ve terimleri incelemiş olan dil uzmanları, bu eserin M.S. 15 yüzyıla ait olduğunu kanıtlamışlardır. İsâ Mesih’ten 15. yüzyıl sonra yazılan “Barnabas İncîl’i”nin tamamen sahte ve tarihsel açıdan değersiz olduğu anlaşılmıştır."

Şimdi de çıkmışsın yalan olduğunu söylüyorsun.. O zaman iman et..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Barnaba daki isayla kanonik incillerdeki vaftizci yahya birbirine karışmış sanırım. Aynı diyaloglar neredeyse

incillerde de var. Mesela isanın muhammed için dediği çarığının bağını çözememeye layık olamaması incillerde yahyanın isa için kullandığı bir ifade.

Luka da ise yahya kendisinin mesih olmadığını isanın mesih olduğunu ve kendisinin onun habercisi olduğunu anlatıyor. Barnaba daysa isa kendisinin mesih olmadığını muhammedin mesih olduğunu kendisinin onun habercisi olduğunu anlatıyor. Luka metnindeki anlatım çarpıtılmış.

Luk 3:12-19

(12) Bazı vergi görevlileri* de vaftiz olmaya gelerek, "Öğretmenimiz, biz ne yapalım?" dediler.

(13) Yahya, "Size buyrulandan çok vergi almayın" dedi.

(14) Bazı askerler de, "Ya biz ne yapalım?" diye sordular. O da, "Kaba kuvvetle ya da yalan suçlamalarla kimseden para koparmayın" dedi, "Ücretinizle yetinin."

(15) Halk umut içinde bekliyordu. Yahya'yla ilgili olarak herkesin aklında, "Acaba Mesih* bu mu?" sorusu vardı.

(16) Yahya ise hepsine şöyle yanıt verdi: "Ben sizi suyla vaftiz ediyorum, ama benden daha güçlü Olan geliyor. Ben O'nun çarıklarının bağını çözmeye bile layık değilim. O sizi Kutsal Ruh'la ve ateşle vaftiz edecek.

(17) Harman yerini temizlemek ve buğdayı toplayıp ambarına yığmak için yabası elinde hazır duruyor. Samanı ise sönmeyen ateşte yakacak."

(18) Yahya başka birçok konuda halka çağrıda bulunuyor, Müjde'yi duyuruyordu.

(19) Ne var ki bölgenin kralı* Hirodes, kardeşinin karısı Hirodiya'yla ilgili olayı ve kendi yapmış olduğu bütün kötülükleri yüzüne vuran Yahya'yı hapse attırarak kötülüklerine bir yenisini ekledi.

tarihinde kitsonga tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Süper haa... Allah kitap gönderiyor,

Sevgili kullarım,

Size şimdilik bu dandik kitabı ve bu sünepe peygamberi gönderiyorum. Birkaç yüzyıl oyalanadurun, bir sonraki uçuşla süper bir peygamber göndercem valla... söz bak... Adını da şimdiden söylüyorum, Muho... Gelince yamuk yapmayın, hemen tabi olun... Yüz verdik diye şımarmayın, cıs yaparım...

Öptüm,

Allah

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Barnaba daki isayla kanonik incillerdeki vaftizci yahya birbirine karışmış sanırım. Aynı diyaloglar neredeyse

incillerde de var. Mesela isanın muhammed için dediği çarığının bağını çözememeye layık olamaması incillerde yahyanın isa için kullandığı bir ifade.

Bu benzeşmede ki gariplik nedir, zaten iddia edilen bu, bir şeyin sahtesinin aslına benzemesi lazım

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...