Jump to content

Evrimi bize zorla yutturmaya kalkmayın.


Recommended Posts

Bir modadır gidiyor bu forumda. Ateist arkadaşlar bize evrim teorisini zorla kabul ettirmek için adeta ağız birliği yapmışlar kabul etmeyenleri de cahillikle, geri kalmışlıkla, ilime karşı gelmekle suçluyor hatta işi dalga geçmeye kadar götürüyorlar.

Güya evrim öyle kesin bir kanıt olmuş ki bütün dünyanın önde gelen üniversitelerindeki bilimadamları bu teoriyi kabul etmiş ve sınıflarında kesin bir bilim dalıymış gibi anlatılmaya başlanmış. Ateistler tarafından uygulanan bu baskı rejimi malesef bazı müslüman arkadaşların da kafasını etkilemiş ve onlar da evet evrim vardır bu evrim Allah'ın çalışma prensibidir demeye kadar işi götürmüşlerdir.

Oysaki olay ateistlerin söylediği gibi:"Siz susun bakayım profoserlerden daha mı iyi biliyorsunuz da evrim yoktur diyorsunuz." değildir. Çünkü birazdan vereceğim linkte görüleceği gibi ateist arkadaşların bize bütün proflar ateisttir yalanını belgeleyeceğim.

Evrim Teorisi Yetersizdir diyen 400 Bilim Adamının isimleri, ünvanları ve görevli bulundukları üniversitelerin isimleri:

http://www.discovery.org/scripts/viewDB/fi...load&id=660

İşte arkadaşlar olay hiç de ateistlerin anlattığı gibi değilmiş di mi? Onlar bize diyorlardı ya susun bakayım siz proflardan daha mı iyi biliyorsunuz ben de onlara aynen iade ediyorum siz susun bakayım bu listedeki 400 bilim adamından daha mı iyi biliyorsunuz :acute:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 90
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

cüpüş

aynı listeyi verip duruyorsun.

o adamların bazıları yok. uydurma karakterler.

senin başka geliştirebildiğin bir tezin var mı?

bak şurda ders:

http://evolution.berkeley.edu/

sıkı çalış. imtihan edeceğim.

tarihinde murteddd tarafından düzenlendi
Havada kalan alıntı silinmiştir.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cübbeli bula bula dünyada 400 bilimadamı(!) mı buldunuz?

Cevat Babuna gibi çakma bilimadamlarının sayısı 400'ü ancak mı buldu :)

Dünyada kaç bilimadamı var?

Yüzdeye vurursak bu 400 sayısı yüzde kaç'a tekabül ediyor?

Ben sana bilim akademilerinin konu ile ilgili beyanatlarını versem olmaz mı?

tarihinde kenzo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
mesela robert w. bass

google da arattım, uydurma değilmiş...

View Dr. Robert W. Bass's professional profile on LinkedIn. LinkedIn is the world's largest business network, helping professionals like Dr. Robert W. Bass

niye bize yalan bilgi veriyorsun. Amacın ne?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Cübbeli bula bula dünyada 400 bilimadamı(!) mı buldunuz?

Cevat Babuna gibi çakma bilimadamlarının sayısı 400'ü ancak mı buldu :)

Dünyada kaç bilimadamı var?

Yüzdeye vurursak bu 400 sayısı yüzde kaç'a tekabül ediyor?

Ben sana bilim akademilerinin konu ile ilgili beyanatlarını versem olmaz mı?

Bir de şu mesele var. Dünyada evrimi kabul etmeyen bilimadamı baskı yüzünden veya terfi edememek gibi sorunlar yüzünden düşüncesini saklamak durumunda kalıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir de şu mesele var. Dünyada evrimi kabul etmeyen bilimadamı baskı yüzünden veya terfi edememek gibi sorunlar yüzünden düşüncesini saklamak durumunda kalıyor.

nihahahaha

Evrimin eksikliklerini bilimsel yöntemle ortaya koyan adama ödül verirler sen merak etme hiç

Link to post
Sitelerde Paylaş
nihahahaha

Evrimin eksikliklerini bilimsel yöntemle ortaya koyan adama ödül verirler sen merak etme hiç

Al sana Ödül hemide büyük ödül

YÖK, Prof. Dr. Adem Tatlı´yı çalıştığı üniversiteden attı. Atılma gerekçesi ise Tatlı´nın 14 yıl önce yazdığı bir kitapta Evrim Teorisi´ne karşı çıkması.

YÖK, DÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Tatlı´yı ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitaptan dolayı üniversiteden attı. Tatlı´nın kitabı hem Selçuk hem de Dumlupınar Üniversitesi´nde 14 yıldır ders kitabı olarak okutuluyor

YÖK, hukuk dışı uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek bir bilim adamının yazdığı akedemik kitaptan dolayı üniversite ile ilişiğinin kesilmesine karar verdi. Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Tatlı, YÖK Disiplin Kurulu tarafından üniversiteden ihraç edildi. Adem Tatlı´nın ihraç edilmesine gerekçe olarak ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitabı gösterildi. Prof. Tatlı, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde görev yaptığı 1992 yılında, ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitap kaleme aldı. Kitap Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü´nün onayı ile ders kitabı olarak okutulmaya başlandı. Tatlı daha sonra görev yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde de ´Evrim ve Yaratılış´ı ders kitabı olarak öğrencilerine okutmaya devam etti.

14 YIL ÖNCE YAZILAN KİTAP

Ancak, YÖK, geçen yıl Tatlı´nın 1992´de yazdığı kitapla ilgili soruşturma açtı. YÖK, Tatlı´nın kitabındaki görüşlerini Disiplin Yönetmeliği´nin 10. maddesinde düzenlenen ´Cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya yönelik eylem yapmak; ideolojik, siyasi, yıkıcı, bölücü amaçlarla eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek suretiyle kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak; boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak ya da bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek, yardımda bulunmak´ maddesine aykırı görerek ihraç edilmesini istedi.

Disiplin Kurulu, Tatlı´ya bu maddeden ceza verilmesine karşı çıkmasına karşın Disiplin Yönetmeliği´nin 10. maddesinde düzenlenen, ´görevden çekilmiş sayılma´ cezasının verilmesini kararlaştırdı. YÖK´ün bu kararının ardından Prof. Tatlı´nın Dumlupınar Üniversitesi ile ilişkisi kesildi. Adem Tatlı kitabınının büyük bölümünde Evrim Teorisi´nin bütün detaylarını bilimsel bir gözle anlatıyor. Kitabının geriye kalan bölümlerinde ise Evrim Teorisi´nin karşıtı olan ´Akıllı Dizayn´, ´Sıçramada Denge´ ve ´Yaratılış Teorileri´ de anlatılıyor. Tatlı, kitabında bu teorinin en önemli dayanakları olarak ise Kur´an-ı Kerim´den ayetler ile Erzurumlu İbrahim Hakkı ve Bediüzzaman Said-i Nursi´nin kitaplarından da alıntı yapıyor. YÖK´ün ise Prof. Dr. Adem Tatlı´nın kitabında ´Yaratılış Teorisi´ne yer vermesini ´irticai akımlara destek vermek´ ve ´öğrencilerine laiklik karşıtı görüşleri empoze etmek´ olarak değerlendirdiği belirtiliyor. Prof.Dr. Adem Tatlı YÖK´ün ilişik kesme kararı aleyhine idare mahkemesinde dava açtı.

BİLİM ADAMLARINDAN TEPKİ

YÖK´ün böyle bir karara imza atması öğretim üyeleri arasında tepkilere neden oldu. Öğretim üyeleri, tepkilerini şöyle dile getirdiler: ´Üniversite son sınıf öğrencilerine, kendi ders programları çerçevesinde, teori ve hipotez seviyesindeki farklı görüş ve düşünceleri dahi takdim edip tartışamayan bir yüksek öğretim kurumunun dünyada örneğine rastlamak mümkün değildir.´

(Yeni Şafak)

http://www.haber7.com/haber/20060525/14-yi...edi-kovuldu.php

tarihinde ryu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrimi bize zorla yutturmaya kalkmayın.

Başlık bu değil mi ?

Dini bize zorla yutturmaya kalkanlara ne demeli ? Sizden olmayanlara yaptığınız zulüm, aşşağılama, hor görme, iftiralara, öldürmelere ne demeli ?

Kimse size evrimi zorla yutturmaya kalkmıyor, evrimi kabul etmişin, araştırmışın benim umurumda değil.

Düz mantıkla hareket ettiğiniz müddetçe bilim ve teknoloji alanında kaybetmeye mahkumsunuz, tıpkı iran ırak arabistan afrika ve geri kalmış tüm ülkeler gibi.

Bu forumda bir tane müslüman çıkıp şu GERÇEĞİ diyebilir mi ?

"EVET GENEL OLARAK BAKILDIĞINDA İSLAM İLE YÖNETİLEN ÜLKELER HEP GERİ KALMIŞ ÜLKELERDİR"

Bu yalan ve saptırılmış bir önerme mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bundan bir kaç yüz önce Dünya'nın Güneş'in etrafında dönmesi olgusu tartışılıyordu. Kimdi tartışanlar? Din adamları... İtirazlarına dayanak olarak neyi gösteriyorlardı? Bronz çağında kalma kutsal kitaplarını...

Bugün evrimi tartışan kim? Yine dinciler...

Bilimadamları da evrim tartışırlar, ama olmuş mu olmamış mı diye değil, şu fosil sınıflandırmada buraya mı girecek, şuraya mı diye tartışırlar. Söylemlerini neye dayandırlar? Delillere... Sonunda daha çok delile ulaşılır ve genel yargı değişir. Konu daha az tartışmalı hale gelir.

Bilimde her türlü tartışmanın önü açıktır. Dayanağını getirirsen her türlü kuramı sarsarsın. Ama bu dayanağı tekrarlanabilir deneylerde aramalısın.

---

2001 yılında Amerikalı, dinci organizasyon Discovery Institute bir kampanya başlattı ve akademisyenlerden imza topladı.

Discovery Institute akademisyenlere şu metni sunmuştu. (Cübbeli'nin verdiği linkteki altına imza atılan ifade)

We are skeptical of claims for the ability of random mutation and natural selection to account for the complexity of life. Careful examination of the evidence for Darwinian theory should be encouraged.

Türkçesi; Biz rastalantısal mutasyonlar ve doğal seçimin kompleks yaşam formları oluşturduğu iddaları hakkında septik bir tavra sahibiz. Darwinyen teoriyi destekleyen delilerin dikkatle incelenmesi desteklenmelidir.*

Bu kampanyaya 2008 Agustos ayına kadar olan sürede 761 kişi imza atmış. Bu arada not olarak belirteyim bunlardan çok azı biyolog.

---

Bu kampanya ile alay edercesine bir karşıt kampanya yapıldı.

Adı Project Steve... Kampanya evrimi destekleyen ve adı Steve (ve türevleri;örn; Steven) olanlar katıldılar. Thomas, James, Jack gibi yaygın bir ad değildir Steve. Ancak yine de imzalayan akademisyen sayısı Discovery Institute'ın listesini kısa sürede geçti.

---

Yine sadece akademisyenlerin katılabildiği diğer bir evrim destekçisi kampanyada sadece 4 gün içinde 7733 imza toplandı.

Yani bilim dünyasında evrim teorisini tartışan felan yok.

* Discovery Institute'un imzaya sunduğu metne dikkat edersen "Evrim Teorisi konusunda septik tavırlıyız, deliler iyi incelenmeli" diye bir metin olduğunu görürsün. Zaten bilim her teoriye karşı septikdir, her türlü delil iyi incelenmelidir. Yani bu metin evrim karşıtı olarak nitelenemez. Discovery Institute "evrim yalandır, yoktur" diye metin hazırlasa imza sayısı çok çok daha düşerdi. Ken Ham felan imzalardı ancak.

----

Notlar:

1. Bu yazıyı bir hafta kadar önce başka bir başlıkta yazmıştım. Bu Project Steve ve diğer evrimi destekleyen kampanyalardan daha önce de defalarca bahsetmiştim. Evrim karşıtı bilimadamı(!) konusu sık gündeme getirilen bir konu ve gördüğünüz gibi mizah konusu.

2. Cübbeli, bu başlığı Tavanarasına göndermemem için şu anda yaşayan biyoloji, jeoloji, tıp gibi alanlarda çalışan ve buluş sahibi olan, önemli makaleleri olan, dünya çapında bilimadamı olan ve evrimi destekleyen, ve yine aynı şartlarda olup evrime açık bir dille karşı gelen bilimadamlarına örnek vermeni istiyorum. Discovery'nin yukarıda tercüme ettiğim ifadesi dinci bir kuruluş değil de NAS, Tübitak vs. bir kurum tarafından önüme getirilse ben de imza atarım. Zira her türlü bulgunun çok iyi incelenmesi taraftarıyım; bilimin mantığı budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Al sana Ödül hemide büyük ödül

YÖK, Prof. Dr. Adem Tatlı´yı çalıştığı üniversiteden attı. Atılma gerekçesi ise Tatlı´nın 14 yıl önce yazdığı bir kitapta Evrim Teorisi´ne karşı çıkması.

YÖK, DÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Tatlı´yı ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitaptan dolayı üniversiteden attı. Tatlı´nın kitabı hem Selçuk hem de Dumlupınar Üniversitesi´nde 14 yıldır ders kitabı olarak okutuluyor

YÖK, hukuk dışı uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek bir bilim adamının yazdığı akedemik kitaptan dolayı üniversite ile ilişiğinin kesilmesine karar verdi. Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Tatlı, YÖK Disiplin Kurulu tarafından üniversiteden ihraç edildi. Adem Tatlı´nın ihraç edilmesine gerekçe olarak ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitabı gösterildi. Prof. Tatlı, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde görev yaptığı 1992 yılında, ´Evrim ve Yaratılış´ isimli kitap kaleme aldı. Kitap Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü´nün onayı ile ders kitabı olarak okutulmaya başlandı. Tatlı daha sonra görev yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde de ´Evrim ve Yaratılış´ı ders kitabı olarak öğrencilerine okutmaya devam etti.

14 YIL ÖNCE YAZILAN KİTAP

Ancak, YÖK, geçen yıl Tatlı´nın 1992´de yazdığı kitapla ilgili soruşturma açtı. YÖK, Tatlı´nın kitabındaki görüşlerini Disiplin Yönetmeliği´nin 10. maddesinde düzenlenen ´Cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya yönelik eylem yapmak; ideolojik, siyasi, yıkıcı, bölücü amaçlarla eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek suretiyle kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak; boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak ya da bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek, yardımda bulunmak´ maddesine aykırı görerek ihraç edilmesini istedi.

Disiplin Kurulu, Tatlı´ya bu maddeden ceza verilmesine karşı çıkmasına karşın Disiplin Yönetmeliği´nin 10. maddesinde düzenlenen, ´görevden çekilmiş sayılma´ cezasının verilmesini kararlaştırdı. YÖK´ün bu kararının ardından Prof. Tatlı´nın Dumlupınar Üniversitesi ile ilişkisi kesildi. Adem Tatlı kitabınının

büyük bölümünde Evrim Teorisi´nin bütün detaylarını bilimsel bir gözle anlatıyor. Kitabının geriye kalan bölümlerinde ise Evrim Teorisi´nin karşıtı olan ´Akıllı Dizayn´, ´Sıçramada Denge´ ve ´Yaratılış Teorileri´ de anlatılıyor. Tatlı, kitabında bu teorinin en önemli dayanakları olarak ise Kur´an-ı Kerim´den ayetler ile Erzurumlu İbrahim Hakkı ve Bediüzzaman Said-i Nursi´nin kitaplarından da alıntı yapıyor. YÖK´ün ise Prof. Dr. Adem Tatlı´nın kitabında ´Yaratılış Teorisi´ne yer vermesini ´irticai akımlara destek vermek´ ve ´öğrencilerine laiklik karşıtı görüşleri empoze etmek´ olarak değerlendirdiği belirtiliyor. Prof.Dr. Adem Tatlı YÖK´ün ilişik kesme kararı aleyhine idare mahkemesinde dava açtı.

BİLİM ADAMLARINDAN TEPKİ

YÖK´ün böyle bir karara imza atması öğretim üyeleri arasında tepkilere neden oldu. Öğretim üyeleri, tepkilerini şöyle dile getirdiler: ´Üniversite son sınıf öğrencilerine, kendi ders programları çerçevesinde, teori ve hipotez seviyesindeki farklı görüş ve düşünceleri dahi takdim edip tartışamayan bir yüksek öğretim kurumunun dünyada örneğine rastlamak mümkün değildir.´

(Yeni Şafak)

http://www.haber7.com/haber/20060525/14-yi...edi-kovuldu.php

Anlama özürlümüsün sen

Tekrarlayayım

Evrimin eksikliklerini bilimsel yöntemle ortaya koyan adama ödül verirler sen merak etme hiç

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Dünyada evrimi kabul etmeyen bilimadamı baskı yüzünden veya terfi edememek gibi sorunlar yüzünden düşüncesini saklamak durumunda kalıyor.

Behe, bilinen en sağlam akıllı tasarımcıların başında gelir. Kendisi profesördür. Peki kim acaba ona baskı yapmaktadır?

http://www.lehigh.edu/bio/news/evolution.htm

Buyur bak bakalım, acaba baskı mı yapılıyor, yoksa resmen "akademik çeşitlilik" adına kol kanat mı geriliyormuş?

The faculty in the Department of Biological Sciences is committed to the highest standards of scientific integrity and academic function. This commitment carries with it unwavering support for academic freedom and the free exchange of ideas.

Felsefeci ve mekanik mühendisleri kim oluyormuş ki, evrime itiraz edebilsinler?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Anlama özürlümüsün sen

Tekrarlayayım

Evrimin eksikliklerini bilimsel yöntemle ortaya koyan adama ödül verirler sen merak etme hiç

Denyo bilimsel yöntemle yaklaşmak evrimi kabul etmek anlamına mı geliyor?

Denyo adamın yazdığı kitabı önce tavsiye ediyor

Yöke sözde maymuncular yerleştiği zaman adamı görevinden uzaklaştırıyorlar

Maymuncu adaleti

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Denyo bilimsel yöntemle yaklaşmak evrimi kabul etmek anlamına mı geliyor?

Bilimsel yöntem, deney ve gözlem ile izahat yapmak anlamına geliyor, gidip "Bediüzzaman böyle demiş, demekki evrim yok" demek değil yani..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...