Jump to content

Hz. İbrahim arabistana uğradımı ?


Recommended Posts

Hacc konusunda yaptığım araştırmalar Hz İbrahimin mekkeye ayak basmadığı araplara peygamberlik yapmadığı yönünde.

32:3 Ama onlar, (o hakkı inkar edenler,) "Onu (Muhammed) uydurdu!" diyorlar. Asla! O, Rabbinden gelen bir hakikat olup senden önce hiçbir uyarıcı ile karşılaşmamış olan (bu) halkı doğru yola gelsinler diye uyarabilmen içindir.

28:46 Evet, Biz (Musa'ya) seslendiğimiz zaman sen Sina Dağı'nın yamacında değildin; fakat (sen de, öteki elçiler gibi,) senden önce kendilerine uyarıcı gelmemiş bir toplumu uyarasın diye Rabbinden bir rahmet aracı olarak (gönderildin) ki böylece belki (geçmişte olup bitenleri) düşünür (de Bizi) anarlar.

34:44 Oysa (ey Muhammed,) Biz onlara ne başvuracakları vahiyler göndermişizdir, ne de senden önce bir uyarıcı.

36:6 ataları uyarılmamış ve bu nedenle kendileri (doğru ile eğrinin ne olduğundan) habersiz kalmış bulunan insanları uyarasın diye (sana indirilmiş olanın) (sayesinde).

5:19 Ey Kitâb-ı Mukaddesin izleyicileri! Hiçbir peygamberin gelmediği uzun bir aradan sonra, size (hakikati) bildiren bu Elçimiz gönderildi ki "Bize ne bir müjdeci, ne de uyarıcı gelmedi" demeyesiniz: işte size bir müjdeci ve uyarıcı geldi, çünkü Allah dilediğini yapmaya kâdirdir.

Bu beş ayete göre Hz. İbrahim denen kişi Araplar ile muhatap olmamıştır. ( Ben demiyorum ayetler ortada ) Peki ayetlere göre araplar ile muhatap olmayan ibrahimin kâbe nin dışında makamı ve ayak izi ne arar? Yine bazı ayetlere göre mekke deki kutsal evi oğlu ile yaptığı söylenir.

2/125 Hani Evi (Ka'be'yi) insanlar için bir toplanma ve güvenlik yeri kılmıştık. "İbrahim'in makamını namaz yeri edinin", İbrahim ve İsmail'e de, "Evimi, tavaf edenler, itikafa çekilenler ve rüku ve secde edenler için temizleyin" diye ahid verdik.

Bu ayete görede İbrahimin makamının evin (Kabe nin ) içinde olması lazım. Ayrıca haccın evin içine girilerek yapılması lazım. Makam dışarda, hacc dönerek yapılıyor beş ayete göre ibrahim araplar ile tanışmamış olması gerekiyorken bazı ayetlerde birden tanış oluyorlar. Evet müslüman arkadaşlar hadi bakalım zekanızı zorlayın Hz. İbrahim arabistanda bulundumu yoksa bulunmadımı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onu bir kenara bırakalım Hz İbrahim yaşadımı yoksa yaşamadımı?

Ama Eski Ahitte İsmaili Arapların Süleyman mabedini yağmaladıkları anlatılır.

O zaman Müslümanlığın Önce Museviliğin bir Mezhebi olabilmesi çok büyük bir ihtimaldir.Çünkü İbrahimi bütün değerleri görüyoruz. Putperestlik ayrı bir din değildir. Putperestlik yine Eski ahitte geçen bir mefhumdur. Kıskançlıkta Eski ahde göre bir puttur.(hezekiel bahsinde geçer)Ayrıca Veysel Karani ile Hz Muhammed arasındaki ilişkide gariptir.Bütün gelen Ayetlerden haberdardır.Ziyaretine gittiğinde Onu bulamaz Kızı Fatıma onu karşılar. Ama fazla kalamaz geri döner. Evine dönen Hz Muhammed Fatımaya "Bana Rahman kokuları geliyor Veyselmi geldi? diye sorup olumlu cevap aldığında Fatıma gözlerine bakayım Onu gören gözleri bende göreyim der. Hırkasını Ona vasiyet eder.Veyselin kabrini ziyaret benim kabrimi ziyarettir şeklinde hadis vardır.BÜTÜN BUNLARDAN ÇIKAN SONUÇ DÜŞÜNÜLÜCEK OLUNURSA : HZ MUHAMMED HZ VEYSEL KARANİDE YAŞAYAN BİR MEFHUMDUR.Yoksa Hiç bir insan görmeden duymadan diğerini tanıyamaz.Ayrıyeten Hiç bir peygamberin yaşadığına dairde en ufak bir delil yoktur. Şampolyon Hiyoroglifi çözdükten sonra İsrail kavmiyle ilgili en ufak bir delil dahi bulunamamıştır.Süleyman mabedi ile ilgili bir kalıntı Kudüste yoktur.O zaman Dini kitaplar Esasında Vücut ikliminde var olan Çok yüksek Felsefi düşüncelerin ,olayların Kıssalar şeklinde anlatımından başka bir şey olamazlar.Ancak bu kitaplar daha sonra İnsanlar tarafından kullanılarak DİN haline getirilmişlerdir. Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
allah ı inkar eden çok gördümde peygamberlerin yaşamadığını söyleyen birinide ilk defa duyuyorum.bakalım daha ne piskokatlar gelicek buraya

Şimdi bakın Sayın Harun beyefendi Dinsiz olabiliriz,Dinli olabiliriz, Peygamberlerin yaşamadığını onların Sofilerin Aklı gönüllerinde yaşadığını İddia ederiz yada Gerçek yaşamda müstakilen yaşadıklarına inanır vede kanaat ederiz.Allaha inanırız yada inanmayabiliriz.Ama bu fikir ve inançlarımızı BİRBİRİMİZİN ŞAHSİYETİNİ RENCİDE ETMEDEN SÖYLERİZ.Aksi halde herkes aynı şeyi söyler vede alkışlanır, Tabi Beşeri Müslümansanız İnşallah Maşallahla takviyeler gelir:)) Ama farklı konuştuğunuzdada Hakaretler sövmeler. Birden bire Tıp Doktoru olunur vede İnsanlara hastalıklar atfedilir. PSİKOPAT MESELA DEĞİLMİ?

Maalesef toplumuzda Fikire fikirle cevap yerine Hakaret Sövme şahsileştirmelerle cevap veriliyor. Bunu ise ŞAKŞAKÇILIK YANİ DÜŞÜNCESİZ TARAFTARLIK OLARAK GÖRÜYORUM.

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi siz nesiniz anlamadım.müslümanmı ateistmi deistmi? yada diğer dinlerdenmisin

Kendi inanç ve kanaatlerimdir. Sayın Harun kimseyi bağlamaz ama Bulanık suda balık avlamamak için yazıyorum.

MÜSLÜMAN: Teslim olmuş demektir.Ama neye teslim olan? Her türlü meşru mücadeleyi yaptıktan sonra kadere teslim olandır. aksi halde dahada zarar görür. Yeni bir mücadeleye girmeye hazır olamaz.

Hz MUHAMMED: İçimdeki yaşamın bütün kötü taraflarına rağmen sınırsız sevgimdir.Aynı zamanda Kendi özbenliğime olan sevgimdirde. O Yüzden MEFHUMSAL OLARAK GERÇEK AŞKIMDIR.O Olmadan yaşayamam.O EZELİ VEDE EBEDİ ÖLMEZ BİR MEFHUMDUR.Bu yüzdende Gönül Sultanımdır. Bana aittir. Ondan bahsederken Kalbimi gösteririm.

Ateist:Allaha inanmayan. Hayır . Ama Yukarıda oturup Kullarını imtihana yapan bir Allahada inanmıyorum.Her maddi nesne Allahın sıfatıdır. VE Allah Dirilerin Allahıdır. Yani Öldükten sonra Dirileceğime inanmıyorum. Ahiret demek yarın demektir. Ölümse Ölmeden önceki ölümdür. Pir Sultanın dediği gibi: Bu kaçıncı ölümüm ? Bu kaçıncı dirilişim?.Baki Olan sadece Allahtır.Cennet ve Cehennem Allahı Tefekkür edenler için vardır.Oda YAŞARKEN.

Deist: Allaha İnanır Dine inanmaz.Dinin Özüne yani yorumuna inanırım: O Öz İse bütün SEMAVİ( Göksel demek Tabiattaki gök değildir. O SENİN GÖĞÜNDÜR. Oda Sevgindir aşkındır)dinlerin Esası aynıdır.Oda: BANA SENİ GEREK SENİ. Yani Bendeki benliktir. Belkide DNA mız içinde görünmeyen bir GENDİR.O gen yüzünden belkide farklıyız. İzah edebildiysem ne mutlu.Şimdi sanırım beni tenkit edecekseniz Bu düşüncelerime göre edin. Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oda hiç yaşamadı Sayın Oğuz.Topkapıdaki emanetlerin hiçbiri bunu kanıtlayamaz. Mektupları var efendim? Nerede Bizans sarayındada bulunması gerekirdi? hani? Efendim Araplar Muaviye zamanında İstanbulu kuşatmışlar? Nasıl sayın kardeşlerim Nasıl? Arapların Bizansı kuşatabilmeleri için DENİZ ORDULARININ OLMASI GEREKİRDİ.O devirde Hiç bahsetmiyor Arapların Deniz kuvvetlerinden? Efendim Eyüp Sultanın kabri bulundu? Nasıl ? Fatihin hocası Ak Şemseddin İslahareye yatmış ve rüyasında görüpte bulmuş! Olmaz Sayın kardeşim olmaz. Gaybı hiç bir kul bilemez. Bu İslami bir temel düsturdur.Hz Ömer Kızını Canlı canlı toprağa gömmüş sonradan müslüman olunca Hidayete ermiş ve ağlamaya başlamış?Aman Allahım. Halbuki bu tür ifadeler Eski ahidde ve Kurandada var.Ama Anlatılmak istenen şey farklı. Kız Evlat Üzerine aldığın derttir. Sorumluluktur,Yaşam mücadelendir. Umutlarını tüketmeden Mücadeleden Sinirlenerek vazgeçme diyor size .HzÖmer ise içimizdeki çaresizlik sonucu oluşan Öfkedir. İşte ONU MÜSLÜMAN ET DİYOR.Yoksa ilerde pişman olup üzülürsün diyor.HZ MUHAMMEDİMİ ARIYORSUN O YEMENDE KARAN İLİNDE YAŞADI. İnsanlar onu anlayamadı deli dediler alay ettiler bütün savaşlar her şey onun vücut aleminde gerçekleşti.Bir ömür boyu yalnız ve sefalet içinde yaşadı. Birde Eba Hureyre Kedileri ile yaşayan haham, İşin Alevilik kısmıda İbni Sebe .işte bunlar Birer sofiydiler. Olmayan Tarihide Kuranıda onlar hazırladılar. Ama gayeleri din kurmak değildi. Sadece Eski ahdi Kendi toplumlarına göre açıkladılar. Türklerde bunu yaptı. İşte Vilayetname ve Hünkar Hacı Bektaşı Veli .Dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Bir çok İbrahimi değerler yine gönül dilyle açıklanmaya çalışılıyor.

tarihinde SAMSON tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok araştırdım Bir tek düzgün tarihi kanıt yok. Nasılki Museviler eski Ahde göre İsrail tarihine inanıyorlarsa Aynen bizde ona göre İslam tarihi düzenledik vede okutuyoruz.O mezarların içi boş Sayın Oğuz.Üstelik son zamanlarda Kutsal emanetlerde Kaybolmalar oldu.Kaybolmadı ama Üzerlerinde karbon Testi yapılmak istenildiği için yok edildiler. Bir zamanlar Hz İsanında Kanlı Harmanisi Bir kilisede sergileniyordu. Ama yapılan test sonucunda Harmanin Orta çağa ait olduğu üzerindeki leklerinde boya olduğu ortaya çıktı.Hani Ne oldu bir ara AD kavmine ait iskeletler bulduk diye Nette yayınladılar. sonuç? Fotomontaj çıktı.Araplar bu işlerde Yahudilerden daha becerikli çıktılar.O kılıçlar falan hiç birisi bir ispat olamaz.Hz Osmanın Okuduğu Kuran işte buyrun? İyide hani ona ait kaftanlar? Varsa şayet Buyrun Karbon testi yapalım. Bakın neler çıkacak. Selamlar.

tarihinde SAMSON tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bişe anlamadımki tenkit edeyim :blink: .muhammedi seviyorum diyosun kurandaki allaha inanmam ben inanmam için maddi şeyler lazımdır diyosun.valla ne olduğun belli değil.yanlız müslüman olmadığın kesin.çünkü islamın şartı kelimei şahadettir.ben muhammedi severim ama onun dediği insanları imtihan eden allah a inanma diyen birinin bi ateistten farkı yok.kuranda bu peygamberler<hz ibrahim> geçiyo ve sen diyosunki araştırdım yok.ozaman kuran ada inanmıyorsun.

saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Onu bir kenara bırakalım Hz İbrahim yaşadımı yoksa yaşamadımı?

Ama Eski Ahitte İsmaili Arapların Süleyman mabedini yağmaladıkları anlatılır.

O zaman Müslümanlığın Önce Museviliğin bir Mezhebi olabilmesi çok büyük bir ihtimaldir.Çünkü İbrahimi bütün değerleri görüyoruz. Putperestlik ayrı bir din değildir. Putperestlik yine Eski ahitte geçen bir mefhumdur. Kıskançlıkta Eski ahde göre bir puttur.(hezekiel bahsinde geçer)Ayrıca Veysel Karani ile Hz Muhammed arasındaki ilişkide gariptir.Bütün gelen Ayetlerden haberdardır.Ziyaretine gittiğinde Onu bulamaz Kızı Fatıma onu karşılar. Ama fazla kalamaz geri döner. Evine dönen Hz Muhammed Fatımaya "Bana Rahman kokuları geliyor Veyselmi geldi? diye sorup olumlu cevap aldığında Fatıma gözlerine bakayım Onu gören gözleri bende göreyim der. Hırkasını Ona vasiyet eder.Veyselin kabrini ziyaret benim kabrimi ziyarettir şeklinde hadis vardır.BÜTÜN BUNLARDAN ÇIKAN SONUÇ DÜŞÜNÜLÜCEK OLUNURSA : HZ MUHAMMED HZ VEYSEL KARANİDE YAŞAYAN BİR MEFHUMDUR.Yoksa Hiç bir insan görmeden duymadan diğerini tanıyamaz.Ayrıyeten Hiç bir peygamberin yaşadığına dairde en ufak bir delil yoktur. Şampolyon Hiyoroglifi çözdükten sonra İsrail kavmiyle ilgili en ufak bir delil dahi bulunamamıştır.Süleyman mabedi ile ilgili bir kalıntı Kudüste yoktur.O zaman Dini kitaplar Esasında Vücut ikliminde var olan Çok yüksek Felsefi düşüncelerin ,olayların Kıssalar şeklinde anlatımından başka bir şey olamazlar.Ancak bu kitaplar daha sonra İnsanlar tarafından kullanılarak DİN haline getirilmişlerdir. Selamlar.

Çok garip birine benziyorsun.

Ateist gibi duruyorsun ama yazılarında sekülerlik namına bişey yok.

Yani sanki sen müritlerin, hayalperestlerin, şeyhlerin yanında büyümüşsün de bir çıkar sonucu inanç sarsıntısı geçirmişsin. :D:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

bişe anlamadımki tenkit edeyim :blink: .muhammedi seviyorum diyosun kurandaki allaha inanmam ben inanmam için maddi şeyler lazımdır diyosun.valla ne olduğun belli değil.yanlız müslüman olmadığın kesin.çünkü islamın şartı kelimei şahadettir.ben muhammedi severim ama onun dediği insanları imtihan eden allah a inanma diyen birinin bi ateistten farkı yok.kuranda bu peygamberler<hz ibrahim> geçiyo ve sen diyosunki araştırdım yok.ozaman kuran ada inanmıyorsun.

saygılar

Kurandaki Allaha inanmam diye bir şey söylemedim. Kelimeyi şahadet Allahtan gayrı ilah yoktursa Tamam. Hz Muhammed Onun Resulüdür. Burada Hz Muhammed Gönlü aklımdaki SINIRSIZ SEVGİ AŞK YANİ MUHAbbettir.YANİ TARİHTE YAŞAMIŞ BİR İNSAN DEĞİLDİR.Ezeli ve ebedi bir mefhumdur.Eğer zaman yolculuğu yapılıpta 530 lu yıllara gidilseydi görecektinizki Ne Mekkede nede Medinde Hz Muhammed diye biri yok. Ama Sizi alırda Çoban Veysel Karani Hazretlerinin(Sofilere Çoban denilir) evine götürmüş olsaydım İşte ONU orada Gönül gözüyle görürdünüz.

Gelelim İmtihan meselesine:İmtihan nedir? Bu Sorunun cevabını Bakara suresi 155 ayet veriyor:"Yemin olsunki sizi korku açlık;mallardan canlardan-meyvalardan EKSİLTME türünden mutlaka birşeyle İMTİHAN edeceğiz.Sabredenlere müjdele"

O zaman Kurani anlamda İMTİHAN demek Devamlı olarak beşeriyette kaybeden insandır.Kazanan İnsanın bu imtihanla hiç bir ilgisi yoktur. İşte bunada Halk ağzıyla DİNSİZLİKLE İMTİHAN DENİR. Din burada YAŞAM anlamındadır. Ve Yine Kuranda Biz uyarıcı göndermediğimiz kavimleri sorumlu tutmayız onlara eza vermeyiz diyor.

İyi o zaman Biz TÜRKÜZ bize peygamber gelmediğine göre biz rahatız:)))Hayır Sayın Kardeşim Harun Peygamber sana gelir , gelirse sende oluşur. Son peygamber ise Daima Hz Muhammed efendimizdir.Yani Bak bugün fedakarlık yaptın insanlara iyi davrandın maddi çıkarlarını geriye attın işte bu gün sen MÜSLÜMANSIN Ama bugün bitti Yarın geldi Bugününde dün oldu. O zaman dün olan İyiliğin artık geldi geçti senin dününde İSEVİ oldu. Dünden önceki günde Museviydin.Bugünkü Muhabbetullah bak yine senden fedakarlık istiyor yapabilirsen Müslümansın yoksa Ehli kitaba uymuş olursun.Çünkü Nefsinin bir bölümü diyecekki "Harun Bu adama borç verme dün vermiştin ödemedi bugün gene istiyor bak bu yüzden İşinden eşinden oluyordun." Bütün peygamberler ne varsa hepsi sendedir o yüzden Ben ONLARIN SADECE TARİHİ BİR FANİ KİŞİLİK OLMADIKLARINA İNANIYORUM.Ama bana ne derseniz diyebilirsiniz ataist dersende Eyvallah Müslüman dersende eyvallah:)) Hem bunları bilmekte önemli değilki. adam ateistim der Ama Hz Muhammed Onun vücut ikliminde yaşıyorsa o istediği kadar konuşsun BEŞER onun ne olduğuna karar veremez.Gönüllerde gizli olanı Allah ve Resulleri bilir. Ali imran suresi 49 ayette Hz İsa"ben körü abraşı iyileştirir,ölüleri Allahın izniyle diriltirim. EVLERİNİZDE YEMEKTE VE BİRİKTİRMEDE OLDUKLARINIZI SİZE HABER VERİRİM"diyor.Gönüldeki katılık dirilir.İçindeki biriktirdiğin dertleri bilir. Onlar senin dışını değil içini çok iyi bilirler.Bakiselamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok garip birine benziyorsun.

Ateist gibi duruyorsun ama yazılarında sekülerlik namına bişey yok.

Yani sanki sen müritlerin, hayalperestlerin, şeyhlerin yanında büyümüşsün de bir çıkar sonucu inanç sarsıntısı geçirmişsin. :D:D

Evet Sayın mazot doğru bir teşhiste bulundunuz yaşamımın büyük bir kısmını onların yanında geçirdim.İsrail kavmi Mısırdan çıktıktan sonra Hz Musadan Yiyecek istedi. Musa buna en başta çok kızdı. Ama sonra Onlara Gökteki yıldızlardan Man adında beyaz kişniş tohumuna benzer bir tatlı yiyecek indi. Buna eski Ahitte MAN denir. Birde Bıldırcın yağdı.Senelerce şeyh babaların dizi dibinde bu hikayeleri bir küçük velet gibi dinledim. Onlar benim güneşlerim Yıldızlarımdı tıpkı Sabiler gibi gök cisimlerine iman ettim.Ama zamanla anladımki MAN gönül yolunda olan aşıklara anlatılan tatlı hikayelermiş işte bu Hikayelere olduğu gibi inananlarada MANKAFA denirmiş.(Mankafa Mandan türemiştir)Bıldırcın ise göçmen tombul bir kuştur. Işığı gördümü donar kalır elle dahi yakalarsınız. Oda Gariban beynimden başka bir şey değildi. o kitap senin bu kitap benim. Falan baba filan baba Onları gördüğümdede El pençe divan vaziyette KOYUN yada Bıldırcın misali donuk bir halde dinledim durdum.

AMA SİZE ŞURDA KATILMIYORUM:İNANÇ SARSINTISI GEÇİRMEDİM AKSİNE İNANDIĞIM ŞEYLERİ YORUMLAMAYA BAŞLADIM.Tam tersine Pirlik kıvamında olduğumu söylerdi Mutasavıfım.Başbaşa konuşurduk. Bak evladım görüyormusun şimdi bu diğerleriyle farkını derdi. Ama Ömrü vefa etmedi. Ruhu revanı şadı handan olsun.Geriye kalanlar ise Sabilerdi Hala manla beslenen Firavunu Mumyalarda arayanlar idi. O zamanda Düşünce ve inanç açısından yalnız kaldım.Ama Hz Ali gibide doldum afedersiniz buradaki Ateist kuyusuna boşalıyorum. Başka ne yapabilirdim?Baki selamlar

Her bir tarikatten istifa ettim

Tariki Hüdaya iltica ettim

Ey harabi Hakka İltica ettim

Şükür Bektaşiyül Melami oldum (melami sevilmeyen)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Çok garip birine benziyorsun.

Ateist gibi duruyorsun ama yazılarında sekülerlik namına bişey yok.

Yani sanki sen müritlerin, hayalperestlerin, şeyhlerin yanında büyümüşsün de bir çıkar sonucu inanç sarsıntısı geçirmişsin. :D:D

Evet Sayın mazot doğru bir teşhiste bulundunuz yaşamımın büyük bir kısmını onların yanında geçirdim.İsrail kavmi Mısırdan çıktıktan sonra Hz Musadan Yiyecek istedi. Musa buna en başta çok kızdı. Ama sonra Onlara Gökteki yıldızlardan Man adında beyaz kişniş tohumuna benzer bir tatlı yiyecek indi. Buna eski Ahitte MAN denir. Birde Bıldırcın yağdı.Senelerce şeyh babaların dizi dibinde bu hikayeleri bir küçük velet gibi dinledim. Onlar benim güneşlerim Yıldızlarımdı tıpkı Sabiler gibi gök cisimlerine iman ettim.Ama zamanla anladımki MAN gönül yolunda olan aşıklara anlatılan tatlı hikayelermiş işte bu Hikayelere olduğu gibi inananlarada MANKAFA denirmiş.(Mankafa Mandan türemiştir)Bıldırcın ise göçmen tombul bir kuştur. Işığı gördümü donar kalır elle dahi yakalarsınız. Oda Gariban beynimden başka bir şey değildi. o kitap senin bu kitap benim. Falan baba filan baba Onları gördüğümdede El pençe divan vaziyette KOYUN yada Bıldırcın misali donuk bir halde dinledim durdum.

AMA SİZE ŞURDA KATILMIYORUM:İNANÇ SARSINTISI GEÇİRMEDİM AKSİNE İNANDIĞIM ŞEYLERİ YORUMLAMAYA BAŞLADIM.Tam tersine Pirlik kıvamında olduğumu söylerdi Mutasavıfım.Başbaşa konuşurduk. Bak evladım görüyormusun şimdi bu diğerleriyle farkını derdi. Ama Ömrü vefa etmedi. Ruhu revanı şadı handan olsun.Geriye kalanlar ise Sabilerdi Hala manla beslenen Firavunu Mumyalarda arayanlar idi. O zamanda Düşünce ve inanç açısından yalnız kaldım.Ama Hz Ali gibide doldum afedersiniz buradaki Ateist kuyusuna boşalıyorum. Başka ne yapabilirdim?Baki selamlar

Her bir tarikatten istifa ettim

Tariki Hüdaya iltica ettim

Ey harabi Hakka İltica ettim

Şükür Bektaşiyül Melami oldum (melami sevilmeyen)

Segili Dreimalali de bu konuyu araştırmıştı bir aralar muhammedin yaşadığına dair belgeler istemişti.

Konu aşağıda okumakta yarar var.

http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-VI/html/t7927.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
Segili Dreimalali de bu konuyu araştırmıştı bir aralar muhammedin yaşadığına dair belgeler istemişti.

Konu aşağıda okumakta yarar var.

http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-VI/html/t7927.html

Çok çok teşekkür ederim. iyiki bu siteye gelmişim.Fikri yalnızlık Fiili yalnızlıktan çok daha zor. Selamlar.

Evet fikri yanlızlığın ne olduğunu iyibilirim.

Eskiden bunun acısını çok çekmiştim.

SAYGILAR.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Samson Arapça üzerinden ahkam kesmediğin sürece güzel teşbihi bakışın var..

Menna ve bıldırcın konusunu anlatışını sevdim..

Selam...

bu konuda hakklı samson bizim forumda arapça üzerinde ahkam kesme hakkı sadece heraklese aitdir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
Onu bir kenara bırakalım Hz İbrahim yaşadımı yoksa yaşamadımı?

Ama Eski Ahitte İsmaili Arapların Süleyman mabedini yağmaladıkları anlatılır.

O zaman Müslümanlığın Önce Museviliğin bir Mezhebi olabilmesi çok büyük bir ihtimaldir.Çünkü İbrahimi bütün değerleri görüyoruz. Putperestlik ayrı bir din değildir. Putperestlik yine Eski ahitte geçen bir mefhumdur. Kıskançlıkta Eski ahde göre bir puttur.(hezekiel bahsinde geçer)Ayrıca Veysel Karani ile Hz Muhammed arasındaki ilişkide gariptir.Bütün gelen Ayetlerden haberdardır.Ziyaretine gittiğinde Onu bulamaz Kızı Fatıma onu karşılar. Ama fazla kalamaz geri döner. Evine dönen Hz Muhammed Fatımaya "Bana Rahman kokuları geliyor Veyselmi geldi? diye sorup olumlu cevap aldığında Fatıma gözlerine bakayım Onu gören gözleri bende göreyim der. Hırkasını Ona vasiyet eder.Veyselin kabrini ziyaret benim kabrimi ziyarettir şeklinde hadis vardır.BÜTÜN BUNLARDAN ÇIKAN SONUÇ DÜŞÜNÜLÜCEK OLUNURSA : HZ MUHAMMED HZ VEYSEL KARANİDE YAŞAYAN BİR MEFHUMDUR.Yoksa Hiç bir insan görmeden duymadan diğerini tanıyamaz.Ayrıyeten Hiç bir peygamberin yaşadığına dairde en ufak bir delil yoktur. Şampolyon Hiyoroglifi çözdükten sonra İsrail kavmiyle ilgili en ufak bir delil dahi bulunamamıştır.Süleyman mabedi ile ilgili bir kalıntı Kudüste yoktur.O zaman Dini kitaplar Esasında Vücut ikliminde var olan Çok yüksek Felsefi düşüncelerin ,olayların Kıssalar şeklinde anlatımından başka bir şey olamazlar.Ancak bu kitaplar daha sonra İnsanlar tarafından kullanılarak DİN haline getirilmişlerdir. Selamlar.

not veysel karani neden beklememiştir onu da bilmek lazım nanesi oglum evindeyse gör evde yoksa geri dön gel demiştir vey sel karaniyi peygamber efendimizin yüreginde onu sevdiren anne söçzünü tutmasıdır bu arada ben türbesine gittim sans eseri

tarihinde hrunc tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...