Jump to content

MUHALEFET'İN SESİ TAMAMEN KISILDI


Recommended Posts

Özel kanallar reytinglerle ve reklamlarla yaşarlar.

Reklam almak için önce reklam verecek birileri bulunmalıdır. Eğer hükümetler reklam vereceklere baskı yaparlarsa reklam verecek olan şirketler de hükümetin ambargo koyduğu kanala reklam veremezler. Böylece bir özel kanalın varlığını sürdürebilmesi için en önemli kozu elinden alınmış diğeri de reyting yapma meselesidir. Reytingler öncelikle kanalınıza yatırdığınız meblağ kadardır. Haber kanalları her şeyden önce bir atv, bir kanald, bir showtv ve star gibi dizilerle reyting sağlayamazlar yapıları farklıdır. Üfürük diziler yapmayan her özel kanal üfürük diziler yapan tüm kanalların reyting sıralamasında her daim altında gelir. Bunları Art için söylemiyorum parası yetmemiş kapanmıştır diyelim geçelim hadi.

Peki AKP hükümeti çok mu demokrattır?

Düne kadar Doğan grubuna devlet ihalelerine ondan başkasını sokmazken diğer şirket gruplarına karşı bu kadar demokrat mıydı diye

soruldu mu? Şimdi bakmayın Doğan grubuyla AKp'nin papaz olduklarına düne kadar can ciğer kuzu sarmasıydılar. Şimdi Doğan grubu yayıncılarının Akp karşıtları olduklarına bakmayın düne kadar Akp yandaşıydılar.

Medya şimdi kendi özeleştirisini vermelidir. Kalemini satmakla haysiyetini koruyarak yazmak arasındaki kalın çizgiyi medya her daim korumalıydı. Öyle yazarlar çıkarmalıydı. Şimdi Medya günah çıkartıyor efendim medya özgür değilmiş peki bunu söyleyen adamların bu paçavra düzeni yaratılmasında hiç mi payı yoktur?

Şimdi hepimiz politikacılık denen mesleği icra edenlerin yazdığı kaderi oynuyoruz. Her şeyimiz onların iki dudağına bağlı. Et dedikleri anda et neyse...Hiç birimiz popüler olma hakkımızı kullanmadık başkaların kulllansın diye. Bu haktan hepsi nimetlendi ; gazeteciler, politikacılar, medya patronları, sabhaların sultanları, akşamların vezirganları. Ve onlar popüler oldukça biz kan kaybettik. Gazeteciler, politikacılar demokratikleşiyoruz, gelişiyoruz dedikçe biz halk pazarları akşamları kaldırılırken çürük domatesleri toplayan orta yaşın üstündeki teyzelere yüzümü döndük acaba büyüp gelişiyor muyuz diye, utanırcasına topluyorlardı çürük ne varsa o pazardan arta kalanlarda, onları toplayıp çürüklerini ayıklayıp gelişmiş bir ülkede karnını doyurmaya çalışacaktı. Utanması gereken gelişen ülkeyi yaratan politikacılar mı ve onları şakşaklayan adına gazeteciler denilen kan emiciler miydi çürüklerle idare etmeye çalışanar mıydı?

Onlar gelişiyoruz dedikçe biz hastahanelere yüzümüzü döndük çocuğunun hastahane masrafı için gelişen ülkede gündüzleri simit satıyor akşamları boş şişeler toplayıp satıyordu. Onlar gelişiyoruz dedikçe evinde sadece iki diş fırçası kullanan dört nüfusun yapısını düşünüyorduk. Diş macunu yoktu da evinde diş fırçası bitmişti ne garip. Onlar gelişiyoruz dedikçe tıkır tıkır öldürülen faili meçhullerin aydınlanmasını bekledik, onlar gelişiyoruz dedikçe gencecik yaşta toprağa girenlerin katillerini istedik.

Eskiden, eskimiş gazeteler atılmaz itinayla bir yazarın bir yazısı sebebiyle baş ucu yapılırdı şimdi gazeteler cam silme bezi olarak kullanılıyorsa bunda pay kimindir acep soru bu cevap ne? Ne kadar gelişmiş gazeteciliğimiz var buradan bellidir halk nazarında uzaklarda aramayın cevabı. Halkın asıl dertleri önceleri gazetelerde baş sayfalarda olurdu şimdi 3.sayfalara düştüler. Bu haberler yerine kalbi apış arasında atanların resimleri, haberleri gazetelerin baş sayfalarını süslerse kimin halktan uzak yaşadığı bellidir aslında.

Böyle bir düzende memlekette özgürleşir gazetelerde cam silme aracı olur işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 74
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Senin aklın ermez evladım

seninki bir zamanların maarif bakanının ünlü vecizesine(!) benzemiş: ben bu ülkeyi ne güzel yönetirdim; ahh şu demokrasi olmasa! :D demokratik reformdan bahsedersin, ab'yi savunursun; ama müktesabatın en kilit konularından birinin alt başlığı olan ''seçim barajı''na gelince yan çizersin :) ne alaka kuzum? gerçi hoş, senden tutarlılık adına düzgün fikirler beklemek de, bir şeyi olmadığı yerde aramaktır; ama arada bir hatırlatmak lazım!

hani darbecilerin ve statükocuların klasik bir lafı vardı ya senelerdir: bu ülke demokrasiye hazır değil :) galiba sen de, yeterince ''liberal'' bulmuyor olmalısın ki seçmenleri, baraj hususunda yan çiziyorsun... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
seninki bir zamanların maarif bakanının ünlü vecizesine(!) benzemiş: ben bu ülkeyi ne güzel yönetirdim; ahh şu demokrasi olmasa! :D

O söz öyle değil...Şu mektepler olmasa ne güzel idare ederdim maarifi şeklinde. Demokrasi ile ne alakası varsa o sözün? Maarif ne demek biliyor olman lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
O söz öyle değil...Şu mektepler olmasa ne güzel idare ederdim maarifi şeklinde. Demokrasi ile ne alakası varsa o sözün? Maarif ne demek biliyor olman lazım.

astur-can,

maarifi de, arifi de; demokrasiyi de o sözü de biliyorum elbet, küçük bir benzetme ve telmih yaptım o sözü ludwig'in söylemlerine uyarlayarak :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
astur-can,

maarifi de, arifi de; demokrasiyi de o sözü de biliyorum elbet, küçük bir benzetme ve telmih yaptım o sözü ludwig'in söylemlerine uyarlayarak :)

Ben kaçırdım o zaman espriyi, kusuruma bakma.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir zamnlar çokca izlediğim bir kanaldı art ama artık baydı sürekli muhalefetlede olmuyor en iyisini cnntürk ntv ve skytürk yapıyor ha birde kanal 24 var programları hem kaliteli hemde çağdaş yeri geldiğinde hükümeti eleştirmeyide biliyorlar övmeyide bir kanal yaşaması için izlenmesi gerekir sabah akşam akp ye söven bir kanal tabiki reyting toplayamaz ve batar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tarih sahnesinde yahudilerin iki özelliği vardır ;

1- Kendi varlıklarını daimi kılmak, seçilmiş halk özelliğini yaşatmak için aile kavramının yıkılması için düşünce üretirler.

2- Vatansızlığın verdiği duygusallıkla içlerine girdikleri toplumlarda milli değerleri erozyona uğratarak daha rahat yaşayacaklarını düşünürler. Sosyalizm ve Liberal Kapitalizm hep bu düşüncenin birer yansımalarıdır.

Bana bir tane yahudi verebilirmisin söylemim dışında yazan çizen, veya bu düşünce akımlarının kimler tarafından dünya üzerine pazarlandığını açıklayabilirmisin. ? Örnek olarak Türkiye sabetaylarının tek amacı sürekli kargaşa yaratarak çıkardıkları bu karmaşadan nemalanmaya çalışırlar. Altan kardeşler, baskın oranlar, Mustafa filmini çekenler , hep bu düşüncenin birer yansımalarıdır.

lan 300 metre engelli nefer her millet kendi ülkesi için böyle bir şeyi ister Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır lafınada katılmıyorsundur sen

Link to post
Sitelerde Paylaş
O zaman bile hatırladıklarını sandıkları şey demokrasi değil.. Suç işleme özgürlükleri.

Düşünce ve fikir özgürlüğü konusunda Türkiye'de her kesimin iyi bir bilgilendirmeye ihtiyacı var ve bu konuda ortamın geliştirilmesi gerekiyor.

Düşünce ve fikir özgürlüğü gelişmediğinden bu noktadayız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Beter olsunlar.. Kapanmak bir yana, atomlarına ayrılsın aşağılık faşistler.

Asıl sen faşistin önde gidenisin,

Karşıt fikirli insanlar için “Aşağılıklar daha beter olsunlar, atomlarına kadar parçalansınlar, gebersinler” diye kinini kusup, ardından demokrasi söylemleri zırvalayınca ancak kendi zavallılığını ispatlıyorsun,

Sen Kanal7, Samanyolu gibi ümmet kanallarını izlemeye devam et,

Senin bu ileri seviyeni ve üstün demokrasi anlayışını ancak bu kanallar tatmin edebilir.

Bu arada kısa bir not; Avrasya TV yayınlarına devam ediyor, bu haber ülkedeki “neo-demokratların” ve “anti-faşistlerin” bünyelerinde derin yaralar açabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...