Jump to content

Yurtdışındayken özlediğiniz şeyler?


Recommended Posts

  • İleti 79
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

istanbul dışında memleket tanımam.

bence dünyanın en güzel yeri istanbul..hem batılı hem de orient bence cok farklı

deniz kıyısında (hakkaten kıyısında yarı içinde yani) masalar var lan orda vücudun yarısı suyun içinde oluyor kahvaltı ediyorsun :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
yanlisin var astur, kebab adinda döner satiliyor : )).. urfadir, adanasidir bulamazsin pek yurtdisinda..

Yok be Joosef, hepsi var. Suomi'yi bilemem ama benim gittiğim yerlerde her çeşit vardı, hani ne kadar iyi yaparlar bilemem,dışarı gittiğimde kebap yemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Almanya'da değildim...

(Not: sizler benim "Alamanya Alamanya" başlığı altındaki yazılarımı okumadınız demek ki...)

Okumadım galba, yada hatırlamıyorum. Belki sonra okurum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Oğuz abi siz bekar mısınız? (abi dedim ki sorum yanlış anlaşılmasın)

ayıp etmişsin, yaş itibariyle amca desen daha isabetli bile olurdu. :D

kendisi şahsi bilgi pek vermez; yaşı hakkında bile net bilgi yoktur.

ama hacıdan genç olduğu kesinlikle bilinmektedir.

Bir gün kaufhof'da dolaşırken ambalaj içinde, pişmemiş dana işkembesi gördüm. Gözlerimi ovuşturup bir daha baktım, resmen dana işkembesi... Hemen iki paket aldım. Eve koşturdum, güzelce temizleyip düdüklüye attım. Bir saat sonra pişmişti. Biraz söğüş takıldıktan geri kalanı tuzlama şeklinde doğradım ve çorba haline getirdim..

Evde sarımsak ve sirke yoktu, hemen yakındaki markete gidip sirke ve sarımsak aldım. Sirke ve sarımsak alırken "bu çorba kafa bulunduktan sonra içilir ulan" deyip, yandaki Türk bakkalından bir ufak kaptım.

Ufağı götürüp, üstüne de sarımsaklı muhteşem tuzlamayı götürüşümü, çorbanın lezzetine hasta olup sık sık kaufhof'dan işkembe alışımı hiç unutmam...

ne boğaz var yav, abi sen aşcı falan mıydın? :p

hani bu kadar çeşit yemeği nerden biliyorsun; merak ettim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ayıp etmişsin, yaş itibariyle amca desen daha isabetli bile olurdu. :D

Erkeğin olgunu makbuldür mürti, yemek pişirmeyi bilen erkekte benim gözümde çok kıymetlidir

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yok be Joosef, hepsi var. Suomi'yi bilemem ama benim gittiğim yerlerde her çeşit vardı, hani ne kadar iyi yaparlar bilemem,dışarı gittiğimde kebap yemiyorum.

suomide yok kebablar.. birkac turk lokantasi mevcut diye biliyorum ama onlardada bulunmiyor.. isvectede ayni diye duymustum ama kesin bilmiyorum..

Almanya'da döner durum yaparlar, icine de domates tursu cacik koyarlar. Fena da olmaz aslinda.

ona burda "rulla" derler sevmem ben pek, ama burdakiler bayilir nedense.. <_<

Link to post
Sitelerde Paylaş
ayıp etmişsin, yaş itibariyle amca desen daha isabetli bile olurdu. :D

kendisi şahsi bilgi pek vermez; yaşı hakkında bile net bilgi yoktur.

ama hacıdan genç olduğu kesinlikle bilinmektedir.

Babası Menderes uçak kazası yaptığında 20'li yaşlardaymış, öyle demişti bir kez. Kabaca hesap yaparsan 45-50 arası çıkması lazım

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yıllar önce yurda dönerken thy uçağına binmiştim,kulaklığı taktığımda Ajda Pekkanın bir şarkısı çalıyordu,Ajdayı hiç sevmememe rağmen şarkı bitene kadar ağlamıştım...Konuya dönersek ben yurtdışındayken Türkçe küfürleri ve argoyu özlerim.

evet hocam sinirlendiğin kişiden sinirini çıkaramıyorsun ağza bide öyle oturuyor ki :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hamur açmayı biliyorsanız ve evinizde bir fırın varsa lahmacundan kolay ne var? 250 gram orta yağlı kıyma, rendelenmiş bir baş soğan, dövülmüş 3-4 diş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, çok az salça (bir tatlı kaşığından biraz az), kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş iki domates... Hamur dışındaki malzemeleri köfte yoğurur gibi iyice yoğurun, lahmacun büyüklüğünde yuvarlak olarak ve ince bir şekilde açtığınız hamura yoğrulmuş bu malzemeye iyice yayıp, 200 derecelik fırına verin. Pişerken dışarıdan takip edin, yakmadan pişirin ve üzerine limon sıkıp, yeşillikler ve ayran eşliğinde yiyiverin. Bu malzemeden 4-5 adet sağlam lahmacun olur.

Oğuz abi, bende bu kadar maharet olsa bu yaşıma kadar evde kalmazdım

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hamur açmayı biliyorsanız ve evinizde bir fırın varsa lahmacundan kolay ne var? 250 gram orta yağlı kıyma, rendelenmiş bir baş soğan, dövülmüş 3-4 diş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, çok az salça (bir tatlı kaşığından biraz az), kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş iki domates... Hamur dışındaki malzemeleri köfte yoğurur gibi iyice yoğurun, lahmacun büyüklüğünde yuvarlak olarak ve ince bir şekilde açtığınız hamura yoğrulmuş bu malzemeye iyice yayıp, 200 derecelik fırına verin. Pişerken dışarıdan takip edin, yakmadan pişirin ve üzerine limon sıkıp, yeşillikler ve ayran eşliğinde yiyiverin. Bu malzemeden 4-5 adet sağlam lahmacun olur.

gurme gibi adamsınız sizde..:)

mutfakta yaşamayı cok seven biri olarak verdiğiniz bu tarife benzer şekilde lahmacun yaptım..evde pizza yapmaktan cok daha kolay lahmacun yapmak.

hatta bikere de iskender kebap yaptım evde..danaeti(6 parça) ve orta yağlı kıyma ile..etlerin arasına bir soğan kıyılarak hazırlanmış kıymayı sürüyosunuz sırayla..sonra da strechle kapatıyosunuz..1 gece deepfreeze de bekliyor ve ertesi gün donmuş haldeki bu eti ince ince kesiyorsunuz..ve ızgara ya da tavada pişiriyosunuz.

küçük küçük doğranmış pidelerin üzerine bu etleri koyun ve istediğiniz sosla servis yapın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...