Jump to content

Yurtdışındayken özlediğiniz şeyler?


Recommended Posts

kıbrıs ne kadar yurt dısı ama :D dıyarbakırın suyunu ozledım ya burada su denılen bır sen yok

ben kıbrıstayım en çok memleketimin meyvesini sebzesini özledim

burada ne meyve var ne sebze...

ama egede öyle mi? her şeyin en güzeli en tazesi en uygun fiyata pazarda...

bu yaz yediğim şeftalinin, eriğin, kerevizin, bamyanın ve daha nicelerinin tadı hâlâ damağımda

türkiyenin kıymetini bilmek lazım...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 79
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben en çok yoğurt ve ayranı özlüyordum. Sonra yoğurt yapmayı öğrendim, kendim yapıyorum. Termometre felan aldım, bir seferde bir litre sütten yoğurt yapıyorum, bir iki günde bitiyor. Bir kaç kaşık yoğurt kalınca o kalanı bir dahaki yoğurt için maya olarak kullanıyorum.

Endonezya'da yoğurt yok mu? Ne biçim memleket orası?

Link to post
Sitelerde Paylaş
ben kıbrıstayım en çok memleketimin meyvesini sebzesini özledim

burada ne meyve var ne sebze...

ama egede öyle mi? her şeyin en güzeli en tazesi en uygun fiyata pazarda...

bu yaz yediğim şeftalinin, eriğin, kerevizin, bamyanın ve daha nicelerinin tadı hâlâ damağımda

türkiyenin kıymetini bilmek lazım...

kıbrısın neresındesın sen ogrencımısın burda

Link to post
Sitelerde Paylaş
Endonezya'da yoğurt yok mu? Ne biçim memleket orası?

Kodoman, bu Endonezyalılar var ya... Her haltı şekerli yerler. Yogurtları da tatlı... Büyük marketlerde bizim yoğurtları andıran yoğurtları var. Onlardan alıyorum ama anlamsız pahalılar. Onun yerine skimmed süt alıp kendim yapıyorum yoğurdu...

Yoğurdu ambalajda satılan pastörize edilmiş sütten yapıyorsan, son derece başarısız bir yoğurt yapıyorsun demektir. Eğer hiç pişmemiş ve pastörize edilmemiş taze sağılmış süt bulabilirsen, asıl sert ve bildiğimiz kaymaklı yoğurdu o süt ile yapabilirsin.

Yoğurt yapılacak süt bir kere kaynatılmış ve mayalanmış olmalıdır. Pastörize edilen sütler pastörize edilirken kaynama noktasına yakın bir seviyede pastörize edilir. Yoğurt yaparken aynı süt ikinci kere kaynatılmak zorunda kalınacağından, yapılan yoğurdun kalitesi bozulur. Hatta neticede ortaya yoğurdumsu bir şey çıkar...

Oğuz abi, burada taze sağılmış süt bulmam güç... Zaten tam yağlı yoğurt da yemiyorum ben... Senin dediğin gibi benim yoğurt biraz dandik oluyor, kıvamı felan iyi olmuyor ama idare ediyoruz işte... Skimmed sütten yapıyorum. %0.5 felan yağ oranı... Sporcuyuz ya kendi çapımızda.

Yoğurdun kıvamını arttırmak için kenarından birkaç kaşık alıp bir süre sonra biriken suyu içiyorum :) Bu işlemi bizimkiler yoğurdu pamuklu kumaştan bir keseye koyarak yaparlardı. Taş gibi yoğurt olurdu. Benim yoğurt yalandan bir yoğurt... Ama tadı benziyor... Çalkalama kabı içinde çalkalayıp ayran yapıyorum. Nefis kandırmaca işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kelle paça tarifi:

Kasabın çöplüüğünden toplattığınız (Mahalledeki veletlere 2-3 tl verin toplarlar) kelleleri ve dananın ayak kemiklerini büyük bir kazana atın.

Üzerine alabildiğine su ekleyin, ateşi yakın.

bir süre sonra kelle adına KEF dediğimiz bir takım pislik bırakmaya başlıyacaktır.

Zeki bir dana kellesi bulursanız KEF i daha az oluyor.

O Kefi seri bir şekilde sürekli alın suyun yüzünden.

45-50 Dakika kaynadıktan sonra içine 2 baş soğan 3 limon doğrayın, 7-8 defne yaprağı koyun.

kapağını tarım kapatım pişmeye bırakın.

Ara sıra KEF leri toplayın.

2,5 saat sonra hazır.

SOsu için,

tereyağ, pul biber, sarımsak.

pişirin.

Yiyin gari.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kodoman, bu Endonezyalılar var ya... Her haltı şekerli yerler. Yogurtları da tatlı... Büyük marketlerde bizim yoğurtları andıran yoğurtları var. Onlardan alıyorum ama anlamsız pahalılar. Onun yerine skimmed süt alıp kendim yapıyorum yoğurdu...

Asya'da yoğurt dedikleri şey Türk ağız tadı ile bağdaşacak bir şey değil. Şekerli ayran gibi bir şey yiyorlar, adına da utanmadan yoğurt diyorlar. Hindistan'da, Japonya'da falan hep aynı muhabbet.

Link to post
Sitelerde Paylaş
olum yırttın sen en ılk yılım burda kotu cok kotu bır yer

hocalarımızın cogu kemalıst kafada :D

eee sorun mu bu şimdi?

ayrıca her kafadan hocamız mevcuttur

camide adam toplayıp dernek kuran sonra filistinden hoca getirip kuran okunulan akşamlar düzenleyen fizik hocaları gördüm ben...

hea ayrıca atatürk meydanının dibinde mescit var yani okulun merkezinde sen orada takılırsın artık bulursun kafa dengini merak etme

ama umarım mezun olmadan önce biraz yontulursun

gerçi kesin yontarlar seni de kimin yonttuğu önemli

bence sen git o kemalist hocaların ellerine teslim et kendini...

senin okul bitmedi mi daha?aynı yıl başlamıştık sanıyorsam.neyse banane!

sen kimsin bea? :D

ben okulu yarım yıl kısalttım bile nesine şaşırdın anlamadım?

tarihinde Uyusukkursun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hiç bulunmadım ama bulunsaydım özleyecek çok şey bulurdum eminim.. çevremdekilerden dinlediğim kadarıyla. hem ne kadar olsa vatanım yani. doğup büyüdüğüm yer. akrabalarımı özlemezdim ama sevdiceğim ve onun akrabalarını özlerdim kesinlikle.. kızımı özlerdim. hamsi tavamı, mısır ekmeğimi, kokoreçimi özlerdim.. istanbulu özlemezdim ama sanırım çok fazla. ülkem derdim. zira il dışlarına çıktığımda cennet gibi yerler gezerken istanbulu hiç anmıyorum.. hatta istanbuldan güle oynaya ayrılırken, istanbula dönerken ağlıyorum.. :(

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Dört Avrupa ülkesinde geçirdiğimiz 50 günlük yaz tatilinde, kilise çanlarının akşama kadar çın çın öten sesinden o kadar nefret ettim ki..

.. yurda döndüğümün ilk günü, duyduğum ezan sesleri bana pek bir tanıdık ve sevimli geldi! (İtiraf ettim, kurtuldum.)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...