Jump to content

Zaman Gazetesi'nden Özgürlükçü Bir Açılım...


Recommended Posts

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=906370&title=italyan-hakem-rosetti-besiktas-macini-hacli-dudukle-yonetti

Milli Takım ve kulüp bazında Türk takımlarının 8 maçını yöneten İtalyan hakem Roberto Rosetti'nin Wolfsburg-Beşiktaş mücadelesinde düdüğüne taktığı haç işareti dikkatlerden kaçmadı.Talimata göre, "Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunun herhangi bir şekilde zedelenmesi cezalandırılır" maddesini ihlal eden Rosetti'nin bundan önceki müsabakalarda da aynı haç işaretini düdüğünde taşımasına FIFA ve UEFA'nın sessiz kalması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Statlardaki ırkçı hareket ve tavırlar karşısında FIFA oyun kurallarının 5. maddesi gereği maçı dahi tatil edebilme yetkisi bulunan hakem için yetkili kurumların nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu.

Şimdi, 'filanca maçı yöneten hakemin ipne olması dikkatlerden kaçmadı', 'filanca hakemin türbanlı olması dikkatlerden kaçmadı', 'filanca hakemin liberal olması dikkatlerden kaçmadı' ibareleri ayrımcı ibareler midir? Efet.

Peki, hakemin hakemlikle uğraşırken dini simge taşıması, bir tür 'din ayrımcılığı' oluyor ise, türban takan kamu görevlisi, neden din ayrımcılığı yapmamaktadır/yapmayacaktır/yapmaz?

Bu Zaman Gazetesi gibi muhalifim olsun, zil takar oynarım valla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

her nekadar sayfalarında bol ünvanlı, şatafatlı prof.lara, ''uzman''lara yer verseler de ''habercilik'' konusunda ''vakit'' paçavrasını zerre aratmayan dahiyane işlere imza atıyor bu gazete. en son '' nike'lı gazeteci'' haberinden sonra bu da muhteşe bir iş olmuş :D tabi, bu adamların tribünlere oynadığını, hedef kitlesinin entellektüel seviyesi said-i nur'un bile gerisinde kalan kitleler olduğunu düşündüğümüzde bu durumun ciddi bir endişe yaratacağını da üzülürek ifade etmek gerekir. öğrenciyken çalıştığım iş yerine bu gazete her gün gelirdi ve alevi-bektaşi federasyonlarının yaptığı mitingin bir haberinde katılımcıları resmen ''terörist'' muamelesiyle fişleyince tiksinmiştim bu gazeteden temelli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu zaman gazetesi özgürlük edebiyatı yapan bir paçavradır.. özgürlükten anladığı islama islami figürlere islami değerlere özgürlüktür.. diğer özgürlüklerin sınırı da yine islamdır.. islama dokunuyorsa özgürlük değildir, dokunmuyorsa özgürdür koyverin gitsin...

bir hastanede bir okulda boynunda kocaman haç taşımak ne anlama geliyorsa, türban da o anlama geliyor.. ama insan iki yüzlü olmaya görsün...

Link to post
Sitelerde Paylaş

güzel bir tartışma konusu olabilir

türbanla eğitim hakkında aşağı yukarı aynı düşüncelerdeyiz sanırım

peki burda fıfa nın dawranışımı bizim dewletinki mi daha doğru

bu arada şu an sadece ikisinin aynı konu olmadığını düşünüyorum

yani kimse doktara

merahaba ben hristiyanım we ateşim war diye gelmez

ama maçlar çoğunlukla milli we dini birer meseleye dönüşebiliyor we fifa nın kuralları we pratiği bu şekilde olmalı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinciler, özgürlüklerden anladıklarının sadece kendi türbanlanma özgürlükleri olduğunu, başka hiçbir özgürlüğü zerre umursamadıklarını, hatta tehdit olarak gördüklerini yine belli etmişler.

Eee, dincinin ''özgürlükçülüğü'' de buraya kadar oluyor tabi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...