Jump to content

KİM DEMİŞ CENNET YAN GELİP YATMA YERİDİR DİYE


Recommended Posts

Kuran ayetlerinde dünya nimetlerinin benzerlerinin, artı, hiç bir kalbin bilmediği ve duymadığı cennete has nimetlerin de bulunduğu vurgulanır.

Bu ayetlere bir örnek vermek gerekirse;

"Orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet aldığı her şey var.ve siz orada süresiz kalacaksınız."(Zuhruf Suresi 71.)

Bu ifade şu demek.Bu dünyada sizin için yaratılmış nimetlerin hepsi cennette de var.

Bu ayet ve diğer ayetlerde belirtilen nimetler, yan gelip yatmayla, seksle, yeme içmeyle sınırlandıramayız. Tamam, bunlarda çok büyük nimetler ve cennette varlar. Ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak, okumak, bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak, spor yapmak, satranç gibi oyunlar oynamak, gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer. Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

Zaten sadece yan gelip yatmak eksik bir nimet olurdu. Ayetlerde anlatılan huriler, meyveler ise birer örnek, bütünün küçük bir parçasıdırlar(ama kesinlikle bunlarda vardır).asıl liste ise yukarıdaki ayette verilmiştir. Herhalde Kuran’da televizyondan satranca kadar sayfalar dolusu bir nimet listesi hazırlanacak değildi. Kısaca, orada nefsinin arzu ettiği her şey olacaktır denilmiştir.

Bir de bu nimetlerin sembolik olduğunu iddia eden arkadaşlara iki ayet daha göstererek yazımı tamamlamak istiyorum.

-De ki "Allah`ın kulları için verdiği süslenecek şeylerle rızık olarak verdiklerinin temiz olanlarını kim yasak edebilir?"yine de ki "bunlar dünyadaki inançlı kişilerindir. ahirette ise yalnız onlarındır".ayetlerimizi anlayanlara bu şekilde açıklamaktayız.(Araf süresi 32.ayet)

Dikkat edin ayette bu dünya nimetlerinin tümü inançlı kimselerindir, ama cennette ise yalnızca onlarındır deniliyor. Yani bu dünya nimetlerinin benzerlerinin ahirette cennet halkına verileceği, dünya nimetlerinin tümünün orada da olacağı dolaylı da olsa belirtilmekte.

Diğer ayet:"inanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandıkça: bu daha önce de rızıklandığımız şeydir, derler. Onlara o dediklerine benzer verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır ve onlar orada ebedi kalacaklardır."2/25

Bu ayette de cennet ehli, cennet meyvelerinden yeyince, bu yediklerinin dünyadaki meyvelerle aynı, yani benzer olduklarını söylüyorlar.

Ayrıca bazı ayetlerde cennet içeceklerinin formülünün hangi bitkilerden oluştuğu dahi söylenmektedir. Bütün bu apaçık ayetlere sembolik demek zorlama olacağı gibi, bunları sembolik saymak o ayetleri inkâra da yaklaştırır insanı. Ha bunlar saçmalıktır olamaz demişsin, ha bu böyle olamaz semboliktir demişsin.

Selam ve sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 87
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Satranç haramdır.

26 - Ebu Hureyre (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Fal okları, satranç, tavla ve benzeri eğlence aletleriyle oynayanlara rastlarsanız onlara selâm vermeyin, size selâm verirlerse de selâmlarını almayın, çünkü onlar toplanıp bu oyunların başına üşüştüklerinde, şeytan ordularıyla onlara gelir, tâki onlar oyuna devam edip dağılırken bir leşin başına üşüşüp de ondan yiyen, karınları doyduktan sonra dağılan köpekler gibi ayrılırlar." (Deylemî, el Firdevs, No:1045,1/269, Ibni Hacer-i Heytemî, Ez Zevacir,2/401,445)

لله تبارك وتعالى لوح ينظر فيه في كل يوم ثلاثمائة وستين نظرة يرحم بها عباده، ليس لأهل الشاه فيها نصيب.

(الخرائطي في مساوي الأخلاق عن واثلة).

27 - Vasile ibnil Eska' (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Allah-u Tealâ Hazretlerinin bir levhası vardır ki, hergün ona üçyüzaltmış kere nazar (tecelli) ederek onunla kullarına rahmet eder, satranç oynayanların ise bu rahmetten nasibi yoktur." (Ali el Muttakî, Kenzu 'l-Ummal, No:40657,15/218)

يأتي على الناس زمان يلعبون بها، ولا يلعب بها إلا كل جبار، والجبار في النار - يعني بالشطرنج - ولا يوقر فيه الكبير ولا يرحم فيه الصغير، يقتل بعضهم بعضا على الدنيا، قلوبهم قلوب الأعاجم وألسنتهم ألسنة العرب، لا يعرفون معروفا ولا ينكرون منكرا ممشى، الصالح فيهم مستخف، أولئك شرار خلق الله، لا ينظر الله إليهم يوم القيامة. (الديلمي عن أنس).

28 - Hazreti Enes (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki satranç oynayacaklardır, o oyunu ancak her cebbar (zorba) kişi oynar, zorbalarsa ateştedir. O oyunda büyüklere hürmet edilmez, küçüklere acınmaz, dünyadan sebep birbirini öldürürler, dilleri arap dili kalpleri ise acem kalbidir.

Maruf (aklın ve şeriatın kabul ettiği şeyi) tanımazlar, kötü gidişi de reddetmezler, onların arasında iyi insanlar küçümsenir, işte onlar Allah'ın yaratıklarının en şerlileridir. Kıyamet günü Allah-u Tealâ onlara nazar etmez (rahmetiyle bakmaz)." (Ali el Muttaki, Kenzü'l-Ummal, No:40652, 15/217, Deylemî, Müsned-i Firdevs, No:8676,5/440)

ألا إن أصحاب الشاه في النار الذين يقولون: قتلت والله شاهك. (الديلمي عن ابن عباس).

29 - İbni Abbas (Radıyallahu Anhuma) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Şunu bilin ki! 'Vallahi senin şahını öldürdüm' diyen satranç ashabı şüphesiz ki cehennemdedir. (Deylemî, Müsned-i Firdevs, No:488,1/138, Ali el Muttaki, Kenzu'l-Ummal, No/40654, 25/218)

ملعون من لعب بالشطرنج، والناظر إليها كآكل لحم الخنزير. (عبدان وأبو موسى وابن حزم عن حبة بن مسلم).

30 - Habbe ibni Müslim (Radıyallahu Anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): "Satranç oynayan mel'undur, o oyunu seyreden de hınzır eti yiyen gibidir" buyurmuştur. (Ali el Müttakî, Kenzu'l Ummal, No:40636,15/215, Deylemî, Müsned-i Firdevs, No:6391,4/126, Münavî, Feyzü'l-Kadir, No:8209,6/7)

32 - Bir kere Hazreti Ali (Radıyallahu Anh) satranç oynayan bir kavme rastladığında onlara: "Oynadığınız bu heykeller nedir? Sizin birinizin bir ateş közünü sönünceye kadar tutması bu heykellere tutmasından onun için daha hayırlıdır. Vallahi siz bu oyunlar için yaratılmadınız, vallahi âdet olacağından korkmasaydım bunu suratınıza vururdum." buyurdu. (Beyhatf, Sünen-i Kübra, No:20930,32,10/358)

33 - Hazreti Ali (Radıyallahu Anh) şöyle buyurmuştur: "Satranç oynayan, insanların en yalancısıdır, onlardan biri öldürmediği hâlde 'Öldürdüm' der." (Beyhakî, Sünen-i Kübra, No:20931,10/358)

İbni Şihap (Rahimehullah) a satranç sorulduğunda: "O batıldandır, Allah ise batili sevmez" diye Cevap verdi. (Beyhakî, Sünen, No:20939,10/359)

İshak ibni Râhûye (Rahimehullah) a: "Satrançta bir beis görüyor musun?" diye sorulduğunda O: "Bütün beisler ondadır." buyurdu.

Bunun üzerine ona: "Askerler harp taktiğini öğrenmek için onunla oynuyorlar." denildiğinde, "O facirliktir." buyurdu.

Muhammed ibni Ka'b el Kurazî (Rahimehullah) a satranç oyunu sorulduğunda: "O oyunun en az zararı kıyamet günü onunla oynayanlar batıl ashabı ile haşrolunurlar." buyurdu.

İbni Ömer (Radıyallahu Anhuma) ya sorulduğunda ise: "O kumardan daha beterdir." buyurdu.

İmam-ı Malik (Radıyallahu Anh) a sorulduğunda ise: "O, tavladan da şerlidir." buyurdu. Bunun izahı iki yöndendir:

1- Tavla oyunu satranç kadar kalbi meşgul etmez, zira satranç uzun düşünmek gerektirdiğinden çok vakit zayiatına sebep olur.

2- Tavlacılar arasında santranç oynayanlar kadar çekişme olmaz, zira santranç oyuncularının fuzuli konuşmaları daha fazla, mücadeleleri daha şiddetlidir, üstelik insanların satranca olan meyilleri daha kuvvetli olduğundan bu oyun daha kötü görülmüştür.

Bütün bu hadis-i şerif ve rivayetlerden yola çıkarak dört mezhep imamı tavla oynamanın kumar olsun olmasın haram olduğu hususunda icma' etmiş (görüş birliğine varmış) lardır.

Satranç oyunu kumar olmasa da üç mezhep imamına göre haram sayılmış, İmam-ı Şafiî (Rahimehullah) ise mekruh görmüştür. Ancak kumar olduğu veya bir farzın zayi olmasına sebebiyet verdiği takdirde İmam-ı Şafiî (Rahimehullah) a göre de haramdır. Nitekim İmam-ı Nevevî, "Fetâvâ" sında bunu böylece beyan etmiştir.

Bu oyunlarla oynayanın şahitliği geçerli sayılmaz. İmamü'l-Haremeyn (Rahimehullah) m fetvasına göre, bu oyunlar en büyük günahlardandır.

Mü’minler, gerçekten kurtuluşa ermişlerdir.

Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.

Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.

müminun 1-2-3

Burada şunu da ifade edelim ki bu gibi haram olan eğlencelere devam etmek son nefeste insanın imanını tehlikeye sokabilir, nitekim İmam-ı Mücahid (Rahimehullah) şöyle buyurmuştur: Ölüm döşeğinde bulunan herkese mutlaka dünyada düşüp kalktığı insanlar gösterilir.

Satranç oynayan bir adam vefat edeceği zaman ona: "Lâilâheillellah" telkin edilince o, "Şah" deyip öldü. Böylece sağlığında satranç oynarken söylediği söz diline galip geldi ve dünyadan son sözü kelime-i tevhid olup cennete gireceği yerde bu batıl sözle, kötü hâlde öldü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hallac, çünkü sana ruhçuluğun sapkın sosyalist felsefesini aşıladırlar.

Bu yüzden nimetleri, tüketimi ve seksi düşman belledin.

Hazzın yerine ızdırabı, zenginliğin yerine sefilliği, rahatın yerine koşuşturup durmayı koyarak İblis'in istediği , güzelliklere düşman bir robot haline geldin.

Sürekli haramlar üretip duracaksınız. Aşk olmadan seks olmaz, sıkıntı olmadan kazanım olmaz gibi hurafelerinizle sizi kıvrandırıp duracak şeytanlar.

Ta ki gerçekleri görmeye başlayıp, akla ve bilime yönelip, batıl inançlarınızı terk edene kadar.

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Cübbeli senin tanrılarının neler zırvaladığını boşver.

Gel yüce Rabbimiz, Allah ne diyor ona bakalım:

Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

http://www.kurandakidin.com/index.htm

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hallac, çünkü sana ruhçuluğun sapkın sosyalist felsefesini aşıladırlar.

Bu yüzden nimetleri, tüketimi ve seksi düşman belledin.

Hazzın yerine ızdırabı, zenginliğin yerine sefilliği, rahatın yerine koşuşturup durmayı koyarak İblis'in istediği , güzelliklere düşman bir robot haline geldin.

Sürekli haramlar üretip duracaksınız. Aşk olmadan seks olmaz, sıkıntı olmadan kazanım olmaz gibi hurafelerinizle sizi kıvrandırıp duracak şeytanlar.

Ta ki gerçekleri görmeye başlayıp, akla ve bilime yönelip, batıl inançlarınızı terk edene kadar.

Selam.

Ne ruhçusu emre efendi? Ateiste ruhçu öğreti diyorsun, farkında mısın dediğin şeyin? Ruhçu kim oluyor? Minimalistleri diyorsun sen, bunun ruhçulukla alakası yok. İslamda da bir hırka ve bir bastonla ölmek, dünyevi hiçbirşeyle oyalanmamak, en kısa zamanda en çok ahiret bonusuyla kendini cennete atmak öğretilir. Budist rahiplerde de aynı şekilde. Dininin özünü reddeden sensin. Din uyduracaksan adam gibi yeni isim koy.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bayşapka, yazdıklarımı doğru dürüst okusan, bahsettiğin tasavvuf sapkınlığının şeytani yüzünü yıllarca deşifre ettiğimi bilirdin.

O bahsettklerin de ruhçuluğun pençesinin uzandığı oluşumlar.

İslam bunlarla fikri mücadele için geldi.

Konuyla ilgili videolarımız bile var:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=60925325#

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=44778790

Gerçek İslam sadece Kuran'dadır:

http://www.kurandakidin.com/

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

satrancın haram olması da ayrı bir aptallık.. küçük heykellerle oynandığı için.. peki düz taşlarla sadece üzerlerine isim yazarak oynasan, haram olur mu cübbeli hazretleri(r.a.)?

tarihinde Faramir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

cübbeliye ilk defa katılıyorum. bencede startancın haram olması lazım. çünkü satranç kişinin düşünce güçünü kuvvetlendirir ve eğer küçük yaştan itibaren oynanmaya başlarsa karar mekanizmasını geliştirir. e islama ne lazım düşünen kararlı birey? bencede haramdır islamda.

tarihinde eflatun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bayşapka, yazdıklarımı doğru dürüst okusan, bahsettiğin tasavvuf sapkınlığının şeytani yüzünü yıllarca deşifre ettiğimi bilirdin.

O bahsettklerin de ruhçuluğun pençesinin uzandığı oluşumlar.

İslam bunlarla fikri mücadele için geldi.

Konuyla ilgili videolarımız bile var:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=60925325#

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=44778790

Gerçek İslam sadece Kuran'dadır:

http://www.kurandakidin.com/

Selam.

Emretr yazdıklarını okudum ne yazık ki. Yıllardır tasavvufa pislik atmaktan, çift anlamlı ayetleri kendin için eğip bükmekten başka birşey yapmadın. Şu kurandakidin saçmalığını da millet görmekten bıktı, sen yapıştırmaktan bıkmadın.

Yeter be sizin reformistliğinizle, yeni mezhebinizle diğer mezheplerin tartışmasıyla mı uğraşacağız? Gelip ateistforumda tanıtım yapmanız bile diğerlerine sapıklığınızı ispatlamanıza yetiyor. Ben ancak şaşkınlıkla ve biraz da tebessümle izliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...