Jump to content

KİM DEMİŞ CENNET YAN GELİP YATMA YERİDİR DİYE


Recommended Posts

Bakıyorum çabuk pes ettin ve mat oldun Nihil. Zaten dediğim gibi hurafe inancını ayakta tutmanın tek yolu böyle sayıklaman.

Bu yeni iletinde bahsettiğin ve yine ruhçuluğun sana kakaladığı sapkın inanca deyineyim.

Hayır birşeyin tadını onun zıttının var olması doğurmaz. Tam tersine çoğu şeyde zıttı olmayınca asıl o şeyin tadına varırsın.

Hastalık olmasa sağlığın, ölüm olmasa yaşamın, fakirlik olmasa zenginliğin tadını çok daha güzel ve doya doya çıkartıyor olursun. Veya gerginlik olmasa huzurun...

İşte o zaman bu güzellikler tam bir anlam kazanır ve tadılır.

Ama dualite sapkınlığını öyle benimsetti ki size ruhçuluk, bu yüzden sıkıntıları, ızdırapları ve hatta kötülüğü çaktırmadan över hale geldiniz. Yine farkına varmadan, kötüleri iyilere hizmet eden gizli kahramanlar olarak bilinçaltınıza yerleştirdiniz. Ruhçuluk bu şeytani inancı zihninize ürkütücü bir şekilde sokuşturmuş gözüküyor.

Konuyla ilgili yazılarımdan:

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/1670/degisimi-amac-yapma-yanilgisi.htm

Hayır bu inancınız(ruhçuluktan gelme) öyle bir sapkınlık ki, eğer ahiret diye birşey olmasaydı bile bu hurafenizle fikri mücadele etmek yine şarttı. Yoksa dünyada-yaşamda her zaman ızdırabın ve kötülüğün(olumsuz zıtlıkların) var olması gerektiğini düşünen hasta beyinler pislikten başka birşey üretemez.

İşte yine çok şükür ki Rabbimiz Kuran'ı göndererek, bu hastalıklı felsefelere gerçeği bir tokat gibi çarparak, insnaları bilgilendiriyor.

Eğer Adem'den itibaren İslam gelip durmasa ve yaratılışımızda da bazı temel ayetler olmasa, bu tüm şeytani ve ızdırapçı felsefeleri bir güzel benimseyip hayata geçirip dünyayı da cehenneme çevirecektiniz.

Çok şükür ki dünyada az veya çok İslam temelli bir yaşam felsefesi hakim de bu yüzden olumsuzluklarla mücadele ediliyor, suçlara izin verilmiyor. Yoksa zıtlıkların mutlaklığı ve gerekliliği yalanıyla şeytanlar sizi iyice günaha batıracak.

Şu batasıca hastalıklı inançları, ruhçuluğun kollarını terk etmedikçe zaten insanlığa yönelmeniz mümkün değil.

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 87
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Nihil bey ! Bence emre bey'in yazdıklarını önyargısız düşünün biraz,ama iyi düşünün !! Önyargısız düşünün!!!

Yada ben size kısaca açayım konuyu kafanız karışdıysa :

Diyorki ;

1 ) Bu sizin nefret ettiğiniz din, geleneksel hurafeci din dir !!!

2 ) Aslında bizim dinimiz bu din değildir !!!

3 ) Bizim dinimiz kur'an da yazan din dir !!!

4 ) Diyorki ; kimin söylediği belli olmayan hadislere kafayı takmayın !!!

5 ) Öze dönün , yani kur'an daki eksiksiz ve çelişkisiz din' e !!!

Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'nun yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz. Zümer3

Selamlar...

tarihinde hanif74 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer sonsuz cenneti istemeyi yüzünüzün tutmasını istiyorsanız bu dünya da kumandası kuran olan bir televizyon olup zapping yapan allah ın emriyle kanal kanal gezmelisiniz. bir televizyon kendi kendine zapping yapıyorsa bozulmuştur. onun gerekiyorsa robotu, gerekiyorsa da hayvanı olmalısınız ki zaten de öylesiniz. ancak allah ın emirlerine uyanlar insan olmaya layıktırlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

emre saçma sapan bir yazı yazmışsın. nihil yazıdaki can çekişlerini kıvranışlarını çok iyi yakalamış fakat kelime oyunları yaparak üste çıkıyorsun karışmayayım dedim ama aptal saptal konuşmalarına devam ediyorsun. tutturmuşsun bir ruhçuluk masalı gidiyorsun. o yazdığın değeri - lerde olan yazılarınla da ancak kendi kafandaki insanları uyutabilirsin.

şimdi gelelim yazına. yazın baştan sona hata.

- cennette bilim devam edecekmiş

en çok güldüğüm nokta ise bu. cennette herşey var. hastalık yok sen tıpı geliştirmeye çalışacaksın, her istediğini istediğin zaman yapabiliyorsun, sen teknolojiyi geliştirmeye çalışacaksın. yani ben istediğim zaman sesimi 10.000 km öteye bağırarak duyabileceğim ama "hadi lan zevki yok böle illa bi alet bulmalıyım. adını da telefon mu koysam acaba?" diye mi düşüneceksin?

- cennette sanat devam edecekmiş.

sanat nedir? sanatın tanımını öğren öyle gel. herkes sanat yapabilirmi? yapamaz. hani cennette her istediğimiz oluyordu? ben mona lisa'nın aynısını yapmak istiyorum. herkesin sanatçı olduğu ortamda sanattan bahsetmek ve sanatı geliştirmek planları ne kadar saçma değilmi?

- cennette spor devam edecekmiş.

spor ne için yapılır? spor sağlıklı yaşam yada zevk almak için yapılır. cennette sağlıksızlık söz konusu olmadığına göre geriye zevk almak kalıyor. öncelikle 2 taraf da "ben bu maçı kazanmayı istiyotum" dediğinde her şey cennette olduğuna göre müsabakayı kim kazanacak? diğer bir yandan spor olarak gülle atmayı yapmak istediğimi farz edelim. ilk sefer gülleyi 1000 kilometre attım. ( e cennet ya sınır yok :)) şimdi tekrar gülle atacam 10.000 km atmak istiyorum bu sefer. yada futbol oynuyorum. her vurduğumu gol olduğu bir ortamı düşünsene? yani bu işlerin sonu olmaz. ortada geliştirilecek bir rekor, kaybedilecek bir maç, direkten dönecek bir top olmadığı sürece kazanmanın, rekor kırmanın ve dolayısıyla spor yapmanın anlamı kalmaz.

- cennette fuhuş. pardon sex

tomurcuk memeli hatunlardan 72 tanesi ile yukarıda yazdığın aptal dünyevi zevklerle seks yapacağını farzedelim. bir süre sonra bu seks sana zevk vermemeye başlayacaktır. her gün her dakika elinin altında 72 tane huri. pardon 72 tane tomurcuk memeli huri. e seninkide can patlıcan değil ya bir süre sonra bıkacaksın. tabi allahınız bunu da düşünmüş. gilman olayı var. inci gibi oğlanlar. onlara atlayacaksın. onlarla yola devam ettin. sonra? grup deneyebilirsin. alternatif. ama ondan da bıkacaksın. yani dünyevi zevklerle cennette seks zevkini yaşayamazsın.

- şarap olayı

meşhur şarap olayına gelelim. dünyada otokontrol kaybolacağı için şarap haram cennette otokontrol kaybı diye birşey olmadığı için şarap haram değildir. içilir tarzı aptal bir yorumunuz var. peki düşününüz mü şarabı şarap yapan nedir? şarabı şarap yapan insana verdiği o şarhoşluk hazzıdır. yoksa cennette sarhoşluk olmayacağına göre sana üzücü bir haber. içtiğin o şarap da sana su gibi gelecek.

yani kısacası yukarıda yazdığın yazı nihil arkadaşımızın yakaladığı gibi; senin sonsuz zevke dayalı cennet mantığı ile kafanda oluşan soru işaretlerinin karmaşası olan baştan aşağı saçma bir yazıdır.

sana bir şey daha söyleyeyim;

hani biz cehenneme gideceğiz ya, biz sürekli yanarak sonsuz azap çekeceğiz siz de tomurcuk memeli hatunlarla her an deliler gibi sevişip zevk alacaksınız ya , aynı zevklerbir süre sonra monotonluktan kişide hassızlık ve ızdıraba, aynı tip acılar ve ızdıraplar ise kişide bir süre sonra haz duygularını uyarmaya başlar.

yani cennette 102190491203901201 milyon yıl sonra sen "yine mi huri + gilman devireceğim" diye yakınırken yan tarafta cehennemden "oohhhh çok güzel azcık koltuk altlarımı da yak" şeklinde sesler duyduğunda yanlış yerde olduğunu anlayacaksın :D ama herşey çok geç olacak hehe :p

tarihinde eflatun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçekten ben bu Emre isimli arkadaşı anlayabilmiş değilim. Sanırım ciddi bir kafa karışıklığı yaşıyor. Elbette insanın kimi dönemlerde bazı sıkıntılar yaşaması normal; ama bir tartışmanın içinde bazı kavramları kullanmak ve o kavramları olmadık biçimlerde kullanmak, olmayanı oldurmaya çalışmak sıkıntı bence!

Mesela dikkatimi fazlasıyla çeken ve beni rahatsız eden bir ilişkilendirme geçiyor bu arkadaşımızın yazılarında. Ruhçuluk-Ateizm. Bu iki kavramı getirip de nasıl bağlıyor birbirine, anlaşılır şey değil! Çünkü ruhçuluk, dinlerin, mistik öğretilerin, metafizik düşünce biçimlerinin işidir. Çünkü sözkonusu inançlar ruhun varlığını kabul eder. Oysa ki ateizmde ya da monoteizmdışı diğer birçok düşünce ve inanışta ruhun varlığı kabul edilmez.

Neyi, nasıl, niçin ve ne şekilde düşündüğünü ve burada yazdığını bilemiyorum; böyle kerameti kendinden menkul sözlerle insan nereye, hangi ereğe varır, onu da bilemiyorum!

Link to post
Sitelerde Paylaş

emrenin ruhçuluk yazısıda baştan aşağı mantık hataları ile doludur. çünkü ruhçuluk = ateizme giden her yol mantık hataları barındırır. cinler,periler,ruhlar ancak doğaüstü kavramnlara inanan kişilerin, fizik ötesi inançların getirileridir.

dediğim gibi emre yazılarında -bunu %100 görebilirsiniz- büyük bir kafa karışıklığı yaşıyor. örneğin yukarıdaki yazısında dünyada şuan en değerli şeylerden biri olan bilimin onun sonraki hayatında artık olmayacağı sonucunu kafasına sığdıramıyor.

ülkemizde yeni kullanıma giren 3g görüntülü konuşma teknolojisinin ona sağladığı kolaylığın ve hoşluğun değerini biliyor bu yüzden cennette bütün gün armut yeyip huri devirmek istemiyor. bu yüzden teknolojiyi bilmi ve diğer şeyleri öbür hayatına da yansıtmak istiyor. sonucunda noluyor? yukarıdaki gibi mantık hataları ile dolu bir yazı.

emrenin yöntemi yanlış. kafanda soru işaretleri olabilir. bu çelişkileri makale yazarak değil makale okuyarak giderebilir. fakat önce şunun ayrımını yapmalı. sorularına cevap mı arıyor? kılıf mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanemektir, bunların cevaplarını ayrıntılarıyla verdim. Profilimden açtığım başlıkları okumakla işe başlayabilirsin.

Burada kafa karışıklığı ve sıkıntı içinde olan sizsiniz. Ben de bu sıkıntılı döneminizi atlatacak bilgileri, gerçekleri veriyorum.

Bir de ifadelere ve kavramlara çok dikkat. Örneğin ateizm=tamamen ruhçuluk mu diyorum yoksa ateizm de tıpkı tasavvuf gibi ruhçuluğun bir kolu ve maşası mı diyorum. Önce söylenenleri anlayacak, doğru dürüst okuyacaksınız.

Tasavvuf da kendisinin İslam olduğu iddiasındadır ama aslında tam tersinedir durum. İslam'ın tam karşıtı olan pagan ruhçuluğun truva atından başka birşey değildir.İşte ateizm de bugün bu durumdadır.

Bir de ruhdan bahsetmişken, budistler de ruha(hatta önemli bir kısmı tanrıya bile) inanmadıklarını söylerler ama reenkarnasyondan evrime, komün yaşama kadar ruhçuluğun hemen tüm sapkınlıklarını alıp bal gibi ruhçu durumdadırlar.

İşte 19. ve 20. yüzyıllarda materyalistlere de bu öğeler benimsetildi ve sırada reenkarnasyon var. Bu da oldu mu işlem tamamlanmış demektir.

Bu arada yukarıda linklerini verdiğim videoları da incele.

Selamlar.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ben ruhçuluk konusuna deyinmedim. o konuda neler saçmaladığını bilmiyorum fakat bizlere bilgiler verdiğin falan yok. saçma sapan yazılarınlar vakit kaybından başka birşey yapmıyorsun. eğer yukarıdaki yazılarıma karşılık söyleyecek birşeyin yoksa bana müsade.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cinselliği pis görüp aşkla temizlemeye kalkma sapkınlığının yanlışlığını bile göremiyorsun dini inancından dolayı. Diğer nimetlere de bir ton abuk sabuk engeller koyup size düşman gösterdi ruhçuluk.

....

...

Boşuna söylemiyorum, insanlar İslam'a yönelmedikçe uydurma haramların ve inançların kollarında 2 dünyasını mahveder.

Temel sorununuz nedir merak ediyorum. Okuduğunuzu algılamada mı bir sorun yaşıyorsunuz yoksa, tartışmalarda yalana dayalı söylemlerle bulunma huyunuz mu var? Cinselliği pis gördüğüm yalanını yazarken, yalanı suç olarak gören dini inancınızdan soyundunuz mu? Hala ne savunduğunuzu bilmeyen bir profil çiziyorsunuz... Ben diyorum ki, "Sevgi üzerine kurulmayan cinsellikleri tasvip etmiyorum" Şimdi bu mu sapkınlık oluyor yoksa çok eşliliği, "cennette hurilerimiz gılmanlarımız var" diyerek cenneti bir geneleve çeviren dinin temsilcisi olarak siz mi sapkınsınız??

Siz de haklısınız... Uçkurunuza göre bir tanrı bulmuşsunuz / uydurmuşsunuz, cinsel sapkınlıklarınızı haklı çıkarmak için takla atma rekorlarını kırıyorsunuz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist arkadaşlarımızın iç dünyalarında ne kadar büyük çelişki ve sıkıntılar yaşadığını biliyor ve üzülüyoruz :(

Ama bu sıkıntıları onlara yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum ayrıca :(

Ama lütfen bari ; konuları geyiğe sardırmayın. Emre bey, konuda ateist lere ruhcu dur demiyor ki kardeşim ,diyor ki ruh cu öğretilerden,geleneksel islam ın karmakarışık öğretilerinden etkilenmişdir, ateist ler diyor !!!!

Ama diyorki ; kuran da bize verilen islamda bunlar yokdur,bunlara takılıp da kuranı ve islamı öcü gibi görmeyin diyor !

Ben bile anladım !! Ateist ler okumuş , tahsilli insan lardır diye biliyoruz ,siz neden konuları anlamıyor yada anlamazdan gelip , işi geyiğe ,makaraya sardırıyorsunuz allahaşkına ???

Düşünün yahu , biraz düşünün arkadaşlar !!! Bizim dinimiz sizin bildiğiniz din değil !!! Bizim dinimiz ' KURANDAKİ DİN ' !!

Bizim mezhep lerle , hurafelerle , ıvır zıvır geleneklerle işimiz olmaz, din kuran da , gerisi yalan !!!!

Mesela şu aan size mezhep çelişkileri ile ilgili 100 tane çelişki yazabilirim buraya !!!!Ama bu çelişkiler beni bağlamaz,çelişkili olan din benim dinim olamaz , olmaz !!!Ama benim dinim de çelişki yok,benim dinim kuran daki islam çünkü ! Çelişkisiz ,açık , net , kolaylaşdırılmış , tamamlanmış !!!

Selamlar....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düşünün yahu , biraz düşünün arkadaşlar !!! Bizim dinimiz sizin bildiğiniz din değil !!! Bizim dinimiz ' KURANDAKİ DİN ' !!

Bizim mezhep lerle , hurafelerle , ıvır zıvır geleneklerle işimiz olmaz, din kuran da , gerisi yalan !!!!

Sana göre hurafe nedir?

Artı Kuran'da namaz kaç vakit geçiyor? Kaçma cevapla!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düşünün yahu , biraz düşünün arkadaşlar !!! Bizim dinimiz sizin bildiğiniz din değil !!! Bizim dinimiz ' KURANDAKİ DİN ' !!

Bizim mezhep lerle , hurafelerle , ıvır zıvır geleneklerle işimiz olmaz, din kuran da , gerisi yalan !!!!

Sana göre hurafe nedir?

Mezhepler mesela cübbeli kardeş!!!!Bu farklılıklar varken din niteliğinde bunları nasıl yaşayabiliriz ? İşte ateist arkadaşların % 90 ını bu hurafelere takılıp,kafaları karışıyor malesef :(

Hanefi--- Maliki -----Şafii ------Hanbeli

1 Ölü Hayvanın derisi helal midir? Haram Helal Haram Helal

2 Pislikle beslenen hayvanların eti helal midir – Helal – Haram

3 Yılan balığı yemenin hükmü nedir? Helal – – Haram

4 Erkeğin kırmızı elbise giymesinin hükmü nedir? Mekruh Helal Haram Mekruh

5 Erkeğin sarı elbise giymesinin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

6 Ud zurna dümbelek boru davul çalmak nedir? Mekruh helal Helal Haram

7 Karga eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

8 At eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal – –

9 Midye yemenin hükmü nedir? Haram Helal – –

10 İstiridye yemenin hükmü nedir? Haram Helal – –

11 Istakoz yemenin hükmü nedir? Haram Helal – –

12 Kırlangıç eti yemenin hükmü nedir? Helal Helal Haram Haram

13 Kartal eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram

14 Yarasa eti yemenin hükmü nedir? Haram Mekruh Haram Haram

15 Beyt-i Tavaftan öne abdest almak nedir? Vacip Farz Farz Farz

16 İlk iki rekatta Fatiha okumanın hükmü nedir? Vacip Farz Farz Farz

17 Rüku ve secdelerde tesbih etmek nedir? Sünnet – Sünnet Vacip

18 İlk iki rekatta Fatiha’dan sonra sure okumak nedir? Vacip Mübah Sünnet Sünnet

19 Fatiha’dan evvel Besmele çekmek nedir? Sünnet Mekruh Farz –

20 Namazda ayakların arası ne kadar açık olmalı? 4 parmak 2 karış 1 karış 2 karış

21 Vitir namazının hükmü nedir? Vacip Sünnet Sünnet Sünnet

22 Tüysüz bir delikanlıya değen erkeğin abdesti bozulur mu? Hayır Evet Hayır Hayır

23 Namazda selam almak abdesti bozar mı? Evet Hayır – –

24 Namaz kılan kimsenin önünden geçilmesinin haram olduğu mesafe ne kadardır? 40 kulaç 1 kulaç 3 kulaç 3 kulaç

25 Namaz içinde unutarak konuşmak namazı bozar mı? Evet Hayır Hayır Evet

26 Namazda hatayla yanlış bir kelime geçerse namaz bozulur mu? Evet Hayır Hayır Hayır

27 Namazda af ve of demek namazı bozar mı? Evet Hayır Evet Evet

28 Eti yenen hayvanların sidiği ve artığı necis midir? Evet Hayır Evet Hayır

29 Eti yenen hayvanların menisi necis midir? Evet Evet Hayır Hayır

30 Abdestin farzları kaçtır? 4 7 6 7

31 Abdesti belli bir sıra ile almak farz mıdır? Hayır Hayır Evet Evet

32 Abdesti ara vermeksizin almak farz mıdır? Hayır Evet Hayır Evet

33 Abdestin sünnetlerinin sayısı kaçtır? 18 8 30 20

34 Misvak kullanmak sünnet midir? Evet Hayır Evet Evet

35 Abdestte ellerin yüzün ve kolların üçer kere yıkanması sünnet midir? Evet Hayır Evet Evet

36 Abdestte başın üç defa mesh edilmesi sünnet midir? Hayır Hayır Evet Hayır

37 Abdestte kulakların içten ve dıştan meshi sünnet midir? Evet Evet Evet Hayır

38 Abdestte kulaklar kaç defa mesh edilmelidir? 1 1 3 1

39 Abdesti bozan şeylerin sayısı kaçtır? 12 3 5 8

40 Cinsellik organına dokunmak abdesti bozar mı? Hayır Evet Evet Evet

41 Namazda kahkaha ile gülmek abdesti bozar mı? Evet Hayır Hayır Hayır

42 Deve eti yemek ve cenazeyi yıkamak abdesti bozar mı? Hayır Hayır Hayır Evet

43 Abdest şüphe ile bozulur mu? Hayır Hayır Hayır Evet

44 Kan akması abdesti bozar mı? Evet Hayır Hayır Hayır

45 Delikli meshin üzerinden mesh etmek caiz midir? Evet Evet Hayır Hayır

46 Gusül abdesti almayı gerektiren sebeplerin sayısı kaçtır? 7 4 5 6

47 Gusül abdestinin farzları kaç tanedir? 11 5 3 –

48 Umursamazlıktan veya tembellikten dolayı namaz kılmayanın hükmü nedir? Hapsedilir kanatılana kadar dövülür öldürülür Tevbe etmezse öldürülür üç güniçinde tevbe etmezse öldürülür üç güniçinde tevbe etmezse öldürülür

49 Ezanın sözleri peşpeşe okunmasa da geçerli olur mu? Evet Evet Hayır Hayır

50 Arapça bilmeyen kimsenin kendisi için ezanı kendi dilinde okuması caiz midir? Hayır Hayır Evet Hayır

51 Ezanda niyet şart mıdır? Hayır Evet Hayır Evet

52 Ezan ve kamet esnasında selam almak caiz midir? Hayır Hayır Hayır Evet

53 Fatiha suresi okunmadan kılınan namaz geçerli olur mu? Evet Hayır Hayır Hayır

54 Namazı bitirirken selam vermenin farz olduğu miktar nedir? Farz değildir 1 tarafa vermek farzdır 1 tarafa vermek farzdır 2 tarafa vermek farzdır

55 Erkeğin avret yeri neresidir? Göbeğiile diz kapağı arası Ön ve arka uzuvları Göbeğiile diz kapağı arası Göbeğiile diz kapağı arası

56 Ölünün yıkanmasının farz olması için cesedin ne kadarının bulunması gereklidir? 01.Şub 02.Mar Az da olsa olur Az da olsa olur

57 Ölüyü yıkarken ağzına ve burnuna su vermek gerekir mi? Hayır Evet Evet Hayır

58 İhramlı iken hacda ölen kişinin üstüne hoş koku sürülüp başı örtülür mü? Evet Evet Hayır Hayır

59 Cenaze namazını kimin kıldırması gerekir? Sultan Devlet Başkanı Kaldırması vasiyet edilen kişi Velisi Kaldırması vasiyet edilen kişi

60 Cenaze namazı namaz kılmanın yasak olduğu kaç vakitte kılınmaz? 5 3 k Her vakitte ılınabilir 3

61 Ölü gömülmek için öldüğü yerden başka bir yere nakledilebilir mi? Evet Evet Hayır Hayır

62 Oruç için dil ile söyleyerek niyet etmek şart mıdır? Evet Evet Hayır Evet

63 Ramazan orucu için hergün ayrı ayrı niyet etmek şart mıdır? Evet Hayır Evet Evet

64 Kan aldırmak orucu bozar mı? Hayır Hayır Hayır Evet

65 Zekatın farz olması için hangi mallardan borçlu olmamak şarttır? Zirai ürün dışındaki mallardan Altın ve gümüş Böylebir şart yoktur Bütün mallardan

66 Erkek ve kadının ziynet eşyalarından zekat vermeleri farz mıdır? Evet Hayır Hayır Hayır

67 Kâğıt paradan zekat vermek farz mıdır? Evet Evet Evet Hayır

68 Madenlerden ne kadar zekat verilmesi gereklidir? 01.May 01.May Oca.40 Oca.40

69 Ticarî bir eşyanın zekatının şartları kaçtır? 4 5 6 2

70 Topraktan çıkan her şey için zekat vermek farz mıdır? Evet Hayır Hayır Hayır

71 Balın zekatını vermek farz mıdır? Evet Hayır Hayır Evet

72 Vakfedilen topraktan zekat vermek farz mıdır? Evet Evet Hayır Hayır

73 Kiralanan veya emanet alınıp ekilen toprağın zekatını vermek farz mıdır? Hayır Evet Evet Evet

74 Zeytinin zekatını vermek gerekli midir? Evet Evet Hayır Evet

75 Yem ile beslenen ve çalıştırılan hayvanlardan zekat vermek farz mıdır? Hayır Evet Hayır Hayır

76 Koyun ile keçi kaç yaşlarında olursa zekatı farzdır? Koyun 1 Keçi 1 Koyun 1 Keçi 1 Koyun 1 Keçi 2 Koyun 1/2 Keçi 2

77 Kadın yanında kocası olmadan hacca gidebilir mi? Hayır Evet Evet Hayır

78 Acizlik veya zaruret yüzünden hacca gidemeyen kişinin kendi yerine başkasını göndermesi caiz midir? Evet Hayır Evet Evet

79 Haccın şartı kaç tanedir? 2 4 5 4

80 Şeytan taşlarken atılan taşın cemreye düşmemesi caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

81 Müslüman olmayan bir fakire yemek verilmesi caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

82 İpeğin üzerine oturmak yaslanmak yastık olarak kullanmak duvar örtüsü yapmak haram mıdır? Hayır Evet Evet Evet

83 Erkek çocuğa ipek giydirmek caiz midir? Hayır Hayır Evet Evet

84 Gümüş ile süslenmiş kaptan su içmek ya da abdest almak caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

85 Sakalı kesmek haram mıdır? Evet Evet Hayır Evet

86 Tavla oynamak haram mıdır? Hayır Evet Evet Evet

87 Satranç oynamak haram mıdır? Evet Evet Hayır Evet

88 Ölen bir kişinin borçları ödenmeli midir? Hayır Evet Evet Hayır

89 Kişi kendi arazisinde bulunan maddenin ne kadarını devlete vermelidir? 01.May Hiç Hiç Hiç

90 Bir araziyi gasp edip eken kimse çıkan ürünün sahibi midir? Evet Evet Evet Hayır

91 Yapılan bir sözleşmeyi değiştirme veya feshetme süresi ne kadardır? 3 gün İhtiyaç gereği kadar 3 gün Anlaşma ile belirlenir

92 Cinsi tecavüzde bulunulan hayvanın hükmü nedir? Öldürülür eti yenmez Öldürül mez etiyenebilir Öldürülmez etiyenebilir Öldürülmesi gerekir

93 Şarap ve diğer sarhoş edici maddelerin içilmesinin cezası kaç değnektir? 80 80 40 80

94 Şarap kokan veya şarap kusan kişiye değnek cezası uygulanır mı? Hayır Evet Hayır Hayır

95 Dinden döndüğü için öldürülen bir kişinin malı mirasçıla-rına verilebilir mi? Evet Hayır Hayır Hayır

96 Dinden dönen kadın öldürülür mü? Hayır Evet Evet Evet

97 Terketmek hapsetmek aç ve susuz bırakmak suretiyle bir kişiyi öldürmek kasten öldürmek gibi midir? Hayır Evet Evet Evet

98 Bir kadının hakimlik yapması caiz midir? Evet Hayır Hayır Hayır

99 Köpek necis bir hayvan mıdır? Hayır Hayır Evet Evet

100 Müezzin okuduğu cezandan dolayı ücret alabilir mi? Hayır Evet Evet Hayır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu cenneti hiç sevemedim gitti.. İnsanlarım üretimde bulunmadığı, habire yiyip durduğu, aylak aylak gezip tozduğu, tüketme üzerine kurulu bir yer.. Fuhuş da cabası...

üretim yok , habire yiyip içme var, aylak aylak gezme, tüketme ve fuhuş yuvası(istediğin kadar karı),keyif sürme.

+++++ bundan daha güzel yer olurmu.vallahi ölüp cennete gitmek istiyorum .ama sen sakın ölme yoksa yok olursun.

biz bu dünyada camiye giderken, içki içmezken, domuz eti yemezken, haca giderken,zekat verirken

sen diskoteklere karıların içine, uyuşturucu dahil her türlü içkiyi, bol bol domuz eti tüketmeyi, karılarla kızlarla kafelere gitmeleri, paranı olur olmaz şeylere harcamanı, aylak aylak boş boş kavelerde oturman, çay bahçelerinde veya korularda keyif sürmen bunlar ne oluyor.herhalde senin cennetin bu.herşeyi de böyle görüyorsun.ama senin cennetin geçici. bir gün püfffffffff diye yok olacak.tabi seni de yok edecek.

tarihinde Rochader tarafından düzenlendi
Hitap seklinin aykiriligi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mezhepler mesela cübbeli kardeş!!!!Bu farklılıklar varken din niteliğinde bunları nasıl yaşayabiliriz ? İşte ateist arkadaşların % 90 ını bu hurafelere takılıp,kafaları karışıyor malesef :(

...

vallahi onları ateistlere sor .onlar bizlerden daha zekiler.nede olsa yaratılmadılar.kendilerine has zekaları var ve gittikçede evrimleşiyorlar.

ama senin tek bir seçimin kalmış.madem müslüman olamıyorsun o zaman iyi bir ateist olmaya çalış. saygılar.

tarihinde Rochader tarafından düzenlendi
Biraz yazi yazmak icin tüm iletiyi alintilamayin.
Link to post
Sitelerde Paylaş

üretim yok , habire yiyip içme var, aylak aylak gezme, tüketme ve fuhuş yuvası(istediğin kadar karı),keyif sürme.

+++++ bundan daha güzel yer olurmu.vallahi ölüp cennete gitmek istiyorum .ama sen sakın ölme yoksa yok olursun.

biz bu dünyada camiye giderken, içki içmezken, domuz eti yemezken, haca giderken,zekat verirken

sen diskoteklere karıların içine, uyuşturucu dahil her türlü içkiyi, bol bol domuz eti tüketmeyi, karılarla kızlarla kafelere gitmeleri, paranı olur olmaz şeylere harcamanı, aylak aylak boş boş kavelerde oturman, çay bahçelerinde veya korularda keyif sürmen bunlar ne oluyor.herhalde senin cennetin bu.herşeyi de böyle görüyorsun.ama senin cennetin geçici. bir gün püfffffffff diye yok olacak.tabi seni de yok edecek.

Burda anlatılan,cennet diye bir yerin olamayacağı,ama sen olayı anlamamakta ısrar ettiğin gibi bir de konunun içine ediyorsun.Biz foruma katılan insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz.Sizin gibi ,ispatı olmayan uydurma varlıklarla insanları kandırmaya çalışmıyoruz.Varsa,cennet diye bir yer,korsun ortaya delillerini,okuyan anlar neyin ne olduğunu.Forumu cemaat evine çevirdiniz be.....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burda anlatılan,cennet diye bir yerin olamayacağı,ama sen olayı anlamamakta ısrar ettiğin gibi bir de konunun içine ediyorsun.Biz foruma katılan insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz.Sizin gibi ,ispatı olmayan uydurma varlıklarla insanları kandırmaya çalışmıyoruz.Varsa,cennet diye bir yer,korsun ortaya delillerini,okuyan anlar neyin ne olduğunu.Forumu cemaat evine çevirdiniz be.....

ya varsa.ya öldükten sonra hayat varsa.sen kimsinki olmayacağını iddia ediyorsun.neye dayanarak bunu söylüyorsun.yoksa bilim adamların en son keşfi ölümden sonra hayatın olmadığımısır.sen ilahsınmı ki bunları söyleyebiliyorsun.

deliller olduğu halde , kanıtlar olduğu halde inkar ediyorsan o senin kendi suçun.boş kitaplar okuyup, boş işlerle meşgül olacağına dini yönden sana yararlı ve bilinçlendirecek kitaplar okusan kanıtını elde edersin.

sana desem ki dünya bir öküzün üstünde inanmayacaksın.çünkü kütaplar ve bilim bunu ret ediyor diyeceksin.ama bunu her kitap ret etmiyor .ıspatıyla, kanıtıyla yazılmış bir kitap ret ediyor.ama sen kuranı kerim olduğu halde, deliliyle, ıspatıyla ve hatta ve hatta elçisiyle beraber gönderildiği halde neden ret ediyorsun.

ya sen çok akıllısın, yada milleti keriz yerine koyuyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

vallahi onları ateistlere sor .onlar bizlerden daha zekiler.nede olsa yaratılmadılar.kendilerine has zekaları var ve gittikçede evrimleşiyorlar.

ama senin tek bir seçimin kalmış.madem müslüman olamıyorsun o zaman iyi bir ateist olmaya çalış. saygılar.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...