Jump to content

KİM DEMİŞ CENNET YAN GELİP YATMA YERİDİR DİYE


Recommended Posts

  • İleti 87
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hallac, çünkü sana ruhçuluğun sapkın sosyalist felsefesini aşıladırlar.

Bu yüzden nimetleri, tüketimi ve seksi düşman belledin.

Hazzın yerine ızdırabı, zenginliğin yerine sefilliği, rahatın yerine koşuşturup durmayı koyarak İblis'in istediği , güzelliklere düşman bir robot haline geldin.

Sürekli haramlar üretip duracaksınız. Aşk olmadan seks olmaz, sıkıntı olmadan kazanım olmaz gibi hurafelerinizle sizi kıvrandırıp duracak şeytanlar.

Ta ki gerçekleri görmeye başlayıp, akla ve bilime yönelip, batıl inançlarınızı terk edene kadar.

Selam.

İki satır yazdım 10 satırlık değerlendirme yapmışsınız... Değerlendirmenizde tek bir doğrunuz vardı onu işaretledim. Bunun neyine karşı çıkıyorsunuz... Aslında karşı çıkacaksınız, gılmanları hurileri peşkeş çeken bir öğretinin savunucusu olan biri tabi harala gürele yakaladığnı götür seksin savunucusu olur. Yani fuhuşuda şirin göstereceğiniz aklıma gelmezdi desem yalan olur... Ne de olsa islamın cennetinde zabaha kadar fuhuş var tabiki benimle aynı görüşü savunmayacaksınız..

Saygılarımla

tarihinde hallac01 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

muhterem cübbelii, ateistforum da haram mı hocam?

NİSA suresi 140. Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

NİSA suresi 140. Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

Desenize karşılıklı yanacağız... Gerçi sizinle cehennem daha bir hoş olur... Yanar yanar güleriz sayenizde...

NOT: Jadı hanımın, olası buna benzer yanıtının önünü kestim :)

tarihinde hallac01 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

NİSA suresi 140. Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

ee ne işin var burda?

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Kim demiş Cennet yan gelip yatma yeridir diye?"

KUR'AN DEMİŞ!

Cevherlerle işlenmiş tahtlar üzerindedirler, onların üzerlerinde karşılıklı olarak oturup yaslanırlar. Çevrelerinde, (hizmet için) ölümsüz gençler dolaşır. (Vakı’a 15-17)

Orada koltuklara kurulmuş olarak bulunurlar; ne yakıcı sıcak görülür orada, ne de dondurucu soğuk. (İnsan, 13)

Rablerinin kendilerine verdikleriyle sefa sürerler, (Zira) Rableri onları, cehennem azabından korumuştur. Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanarak. Onları,ceylan gözlü hurilerle evlendirmişizdir. (Tur, 18-20)

Hizmetlerine verilmiş, (kabuğunda) saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar. (Tur, 24)

Hepsi de örtüleri atlastan minderlere yaslanırlar. (Rahman, 54)

Yeşil yastıklara ve harikulade güzel döşemelere yaslanırlar. (Rahman, 76)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Piyon vermektense parmak vermeyi tercih ederim"

Rueben Fine

demek ki türkçeye çevrilince laf kötü batmış.ingilizcesi şöyle:

I rather give a finger than a pawn.

tercümesi:

Benden bir piyon bile zor alırsınız.

herif sıkı santranççı anlayacağınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte gördüğün gibi Hallac, şeytani komünizm seni insanlığa düşman etmiş durumda.

Nimetlere, bilime ve tüm güzelliklere de...

Ruhçuluğun pençesinde hem nimetleri kendinize haram kılacaksınız, hem de şeytanlara uşaklık etmek için yarışacaksınız. Planlarının nasıl haince işlediğinin en acı örneklerisiniz.

Cinselliği pis görüp aşkla temizlemeye kalkma sapkınlığının yanlışlığını bile göremiyorsun dini inancından dolayı. Diğer nimetlere de bir ton abuk sabuk engeller koyup size düşman gösterdi ruhçuluk.

Birer köle zihniyetini yerleştirdi bilinçaltınıza.

Ve bu dogmalarını terk edip gerçeğe yönelmedikçe de insanlığa yönelemeyeceksin.

Boşuna söylemiyorum, insanlar İslam'a yönelmedikçe uydurma haramların ve inançların kollarında 2 dünyasını mahveder.

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Emretr yazdıklarını okudum ne yazık ki. Yıllardır tasavvufa pislik atmaktan, çift anlamlı ayetleri kendin için eğip bükmekten başka birşey yapmadın. Şu kurandakidin saçmalığını da millet görmekten bıktı, sen yapıştırmaktan bıkmadın.

Yeter be sizin reformistliğinizle, yeni mezhebinizle diğer mezheplerin tartışmasıyla mı uğraşacağız? Gelip ateistforumda tanıtım yapmanız bile diğerlerine sapıklığınızı ispatlamanıza yetiyor. Ben ancak şaşkınlıkla ve biraz da tebessümle izliyorum.

Tasavvuf da tıpkı birçok materyalist gibi evrimi, sosyalizmi ve hatta insanın kendi dışında tanrı olmadığı hastalıklı inancını savunur. Ama bunları kademe kademe, alıştıra alıştıra yedirir.Sırada da reenkarnasyon vardır. Ruhçuluğun temel inançları hep aynıdır.

Ayetlerin anlamını çarpıtanlar senin gibi İslam'a uzak olan kimseler. Sufiler de buna dahil...

Ateizm sapkınlığı da tasavvuf gibi ruhçuluğun maşasından başka birşey değil. Bu acı gerçekleri öğrendikçe öfkelenecek ve okumak istemeyeceksin tabii. Ama uydurma inançlarını sorgulama dürüstlüğüne yöneldiğinde gerçeğe bir adım atmış olacaksın.

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

emretr

Niye öfkelenecek mişim? Ancak içi boş sloganlar atıyorsun.

Sen de dahil bütün müslümanlar dünyasal amacna göre kendi islamını savunuyor zaten.

Su yüzünde onlarca görünen, suyun dibinde binlercesi yüzen mezheplerinin tek doğru yol olduğuna inanan diğerlerinden hiçbir farkın, ayırıcı hiçbir özelliğin yok. Bir de kalkmış ateiste kıçı kırık belki beş senelik dinini anlatıyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran ayetlerinde dünya nimetlerinin benzerlerinin, artı, hiç bir kalbin bilmediği ve duymadığı cennete has nimetlerin de bulunduğu vurgulanır.

Bu ayetlere bir örnek vermek gerekirse;

"Orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet aldığı her şey var.ve siz orada süresiz kalacaksınız."(Zuhruf Suresi 71.)

Bu ifade şu demek.Bu dünyada sizin için yaratılmış nimetlerin hepsi cennette de var.

Bu ayet ve diğer ayetlerde belirtilen nimetler, yan gelip yatmayla, seksle, yeme içmeyle sınırlandıramayız. Tamam, bunlarda çok büyük nimetler ve cennette varlar. Ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak, okumak, bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak, spor yapmak, satranç gibi oyunlar oynamak, gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer. Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

Zaten sadece yan gelip yatmak eksik bir nimet olurdu. Ayetlerde anlatılan huriler, meyveler ise birer örnek, bütünün küçük bir parçasıdırlar(ama kesinlikle bunlarda vardır).asıl liste ise yukarıdaki ayette verilmiştir. Herhalde Kuran’da televizyondan satranca kadar sayfalar dolusu bir nimet listesi hazırlanacak değildi. Kısaca, orada nefsinin arzu ettiği her şey olacaktır denilmiştir.

Bir de bu nimetlerin sembolik olduğunu iddia eden arkadaşlara iki ayet daha göstererek yazımı tamamlamak istiyorum.

-De ki "Allah`ın kulları için verdiği süslenecek şeylerle rızık olarak verdiklerinin temiz olanlarını kim yasak edebilir?"yine de ki "bunlar dünyadaki inançlı kişilerindir. ahirette ise yalnız onlarındır".ayetlerimizi anlayanlara bu şekilde açıklamaktayız.(Araf süresi 32.ayet)

Dikkat edin ayette bu dünya nimetlerinin tümü inançlı kimselerindir, ama cennette ise yalnızca onlarındır deniliyor. Yani bu dünya nimetlerinin benzerlerinin ahirette cennet halkına verileceği, dünya nimetlerinin tümünün orada da olacağı dolaylı da olsa belirtilmekte.

Diğer ayet:"inanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandıkça: bu daha önce de rızıklandığımız şeydir, derler. Onlara o dediklerine benzer verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır ve onlar orada ebedi kalacaklardır."2/25

Bu ayette de cennet ehli, cennet meyvelerinden yeyince, bu yediklerinin dünyadaki meyvelerle aynı, yani benzer olduklarını söylüyorlar.

Ayrıca bazı ayetlerde cennet içeceklerinin formülünün hangi bitkilerden oluştuğu dahi söylenmektedir. Bütün bu apaçık ayetlere sembolik demek zorlama olacağı gibi, bunları sembolik saymak o ayetleri inkâra da yaklaştırır insanı. Ha bunlar saçmalıktır olamaz demişsin, ha bu böyle olamaz semboliktir demişsin.

Selam ve sevgiler.

aynı bakış açısıyla bi de cehenneme bakıver.

örneğin bayramlarda bile olsa açık görüş sunulacak mı mahkumlara?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak, okumak, bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak, spor yapmak, satranç gibi oyunlar oynamak, gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer. Nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

Cennete kimin bilime ihtiyacı olur?

Nefsin bilimle uğraşmayı arzu etse bile bunu nasıl yapacaksın cennette.Oraya kadar gelmişsin, tanrıyı görmüşsün, herşeyin tek kelimelik cevabını bulmuşsun, burdan sonra bilim yapmaya uğraştığında kendini gerizekalı gibi hissetmezmisin? Cennette bilimle uğraşmak, sen dahil herkesin cevabını bildiği bir bilmeceyi, birinin sana sormasını isteyerek eğlenmeye çalışmaya benzer heralde.

Sanat, ne gerek var? Cennette ki şeylerden daha iyisini hayal edebilir mi insan yani?

hayal etmeye neden uğraşısın hem? Hazır yapılmış sanat, istediğin an gelmiyor mu?

Okumak, saçmalık.Ne okuyacaksın? Kuran deme sakın :lol: Cennetin magazin olaylarını ve cehennemin 3. sayfa heberlerini basan gazeteler olabilir mi.

Spor ve santraç, aynı şey olur zaten, genç kalmak sağlıklı yaşmak gibi bir dert olmayacağı için ancak eğlence amaçlı rekabetler olacaktır.E cennette de hep istediğin olacak, kazanmayı isteyeceksin kazancaksın, kaybetmeyi isteyeceksin kaybedeceksin.Çok sıkılacaksınız bence.

Yol yakınken dönün cenhenneme girin.

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cennete kimin bilime ihtiyacı olur?

Nefsin bilimle uğraşmayı arzu etse bile bunu nasıl yapacaksın cennette.Oraya kadar gelmişsin, tanrıyı görmüşsün, herşeyin tek kelimelik cevabını bulmuşsun, burdan sonra bilim yapmaya uğraştığında kendini gerizekalı gibi hissetmezmisin? Cennette bilimle uğraşmak, sen dahil herkesin cevabını bildiği bir bilmeceyi, birinin sana sormasını isteyerek eğlenmeye çalışmaya benzer heralde.

Sanat, ne gerek var? Cennette ki şeylerden daha iyisini hayal edebilir mi insan yani?

hayal etmeye neden uğraşısın hem? Hazır yapılmış sanat, istediğin an gelmiyor mu?

Okumak, saçmalık.Ne okuyacaksın? Kuran deme sakın :lol: Cennetin magazin olaylarını ve cehennemin 3. sayfa heberlerini basan gazeteler olabilir mi.

Spor ve santraç, aynı şey olur zaten, genç kalmak sağlıklı yaşmak gibi bir dert olmayacağı için ancak eğlence amaçlı rekabetler olacaktır.E cennette de hep istediğin olacak, kazanmayı isteyeceksin kazancaksın, kaybetmeyi isteyeceksin kaybedeceksin.Çok sıkılacaksınız bence.

Yol yakınken dönün cenhenneme girin.

Sana vahiy geliyor sanırım,kendi uydurduklarına kendin inandığına göre:

1- Herşeyi bilen sadece Allah'tır. İnsan ise sonsuza dek gezecek, oynayacak, araştıracak ve öğrenecek.

2- İnsan için sonsuza dek sanat da kaçınılmazdır bu bağlamda.

3- Orada da oyunlarda bir taraf kazanırken diğeri otomatik olarak kaybeder. Sağlıklı bir birey, kazanmayı değil oyundan alacağı hazzı gözeterek oynar.

Örneğin ben satranç programlarında her zaman en güçlü olanı satın alır ve oynarım. Amacım bilgisayarı yenmek değil, tersine, bilgisayarın çok daha güçlü ve güzel oynamasıdır.İsterse hep kazansın ama müthiş oynasın.

Spor sadece sağlık amacıyla yapılmaz. Tıpkı banyonun sadece temizlenmek amacıyla veya seksin sadece çocuk yapmak amacıyla yapılmadığı, veya yemeğin sadece karnını doyurmak amacıyla yenmediği gibi.

Cennette acıkma ve susama olmayacağı bildirildiği halde yeme ve içmenin olacağı bilgisi de ısrarla verilir. Çünkü nimetler bu dünyada hayatta kalmaya hizmet ediyor olabilir bir yandan, ama olayın haz ve keyif yönü de var ve cennette sadece bu yönünden dolayı bolca olacaklar. Yani ihtiyacın olmadan, özgürce nimetleri deneyimleyeceksin.

Aynı şekilde yorulma olmayacağı halde uzanabileceksin veya oturup konuşabileceksin. Yorulmanın olmaması demek, sürekli koşturmak zorunda olduğun anlamına gelmez. Yine keyif yapacaksın.

Orada nimetler haz, mükafat olarak dünyadakinden de zengin bir çeşitlilikte varlar. Bilimden sanata kadar.

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana vahiy geliyor sanırım,kendi uydurduklarına kendin inandığına göre:

Haşa, o nasıl söz öyle.Burda vahiy alan bir peygamber varsa o ancak sen olabilirsin.

Bence ancak senden öğrendiklerimi kendimce değerlendiriyorum.

-Bu bok püsür uydurmaların ne aptalca olduğunu görmek için vahiy almaya gerek yok kafanı kulllansan sende anlarsın. (aslında başarabileceğini de sanmıyorum)

1- Herşeyi bilen sadece Allah'tır. İnsan ise sonsuza dek gezecek, oynayacak, araştıracak ve öğrenecek.

Cennettesin cennette, tanrıyı bile görmüşsün. Bütün ''neden nasıl'' soruları cevabını bulmuş.Teknolojiye gerek yok, tıp zaman kaybı, ne yapacaksın bilim adına?

Bi örnek ver cennette cevaplanması gerekebilecek bir sorun-sorun olabilir mi?

2- İnsan için sonsuza dek sanat da kaçınılmazdır bu bağlamda.

Hangi bağlamda? Bağlam filan yok, orda bir bağlantı kuramamışsın ki.

Sanat nedir, neden yapılır nasıl ortaya çıkmıştır vs vs gibi konularda hiçbişey bilmediğin bağlamı çıkıyor burdan..

3- Orada da oyunlarda bir taraf kazanırken diğeri otomatik olarak kaybeder. Sağlıklı bir birey, kazanmayı değil oyundan alacağı hazzı gözeterek oynar.

Kİmle oynayacaksın?Kimle rekabet edeceksin?

En üstün rekabet vasıflarına erişmek sadece bir dilek kadar basit iken.

Yine de oynarsın tabi, şu an yaptığın gibi orda da hasta olmaya devam ettiğin sürece herşeyle oynanır.

Spor sadece sağlık amacıyla yapılmaz. Tıpkı banyonun sadece temizlenmek amacıyla veya seksin sadece çocuk yapmak amacıyla yapılmadığı, veya yemeğin sadece karnını doyurmak amacıyla yenmediği gibi.

Öyle araya bir ''tıpkı'' kelimesi sokmakla örneklendirmiş olmuyorsun durumu.O örnekler spor konusu ile bağdaşmıyor alakasız.

Ayrıca onlarda kendi içinde ''cennet için gereksiz mantıksızlık'' taşıyorlar

Bence sen inandığın cennetten korkmaya başladığın, gelecekte seni nasıl mantıskzıca bir cansıkıntısının beklediğini anladığın için bunlara inanmaya başlamışsın.

Evet cennet ananızı ağlatacak, ama cehenneme de giremezsin ki, yemez.

Napıcaksın? İşniz zor hakkaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haşa, o nasıl söz öyle.Burda vahiy alan bir peygamber varsa o ancak sen olabilirsin.

Bence ancak senden öğrendiklerimi kendimce değerlendiriyorum.

-Bu bok püsür uydurmaların ne aptalca olduğunu görmek için vahiy almaya gerek yok kafanı kulllansan sende anlarsın. (aslında başarabileceğini de sanmıyorum)

Cennettesin cennette, tanrıyı bile görmüşsün. Bütün ''neden nasıl'' soruları cevabını bulmuş.Teknolojiye gerek yok, tıp zaman kaybı, ne yapacaksın bilim adına?

Bi örnek ver cennette cevaplanması gerekebilecek bir sorun-sorun olabilir mi?

Hangi bağlamda? Bağlam filan yok, orda bir bağlantı kuramamışsın ki.

Sanat nedir, neden yapılır nasıl ortaya çıkmıştır vs vs gibi konularda hiçbişey bilmediğin bağlamı çıkıyor burdan..

Kİmle oynayacaksın?Kimle rekabet edeceksin?

En üstün rekabet vasıflarına erişmek sadece bir dilek kadar basit iken.

Yine de oynarsın tabi, şu an yaptığın gibi orda da hasta olmaya devam ettiğin sürece herşeyle oynanır.

Öyle araya bir ''tıpkı'' kelimesi sokmakla örneklendirmiş olmuyorsun durumu.O örnekler spor konusu ile bağdaşmıyor alakasız.

Ayrıca onlarda kendi içinde ''cennet için gereksiz mantıksızlık'' taşıyorlar

Bence sen inandığın cennetten korkmaya başladığın, gelecekte seni nasıl mantıskzıca bir cansıkıntısının beklediğini anladığın için bunlara inanmaya başlamışsın.

Evet cennet ananızı ağlatacak, ama cehenneme de giremezsin ki, yemez.

Napıcaksın? İşniz zor hakkaten.

Daha yazılanları okuyup anlamaktan bile aciz bir şaşkın olmasan, bu hurafe dininin üyesi olmayı sürdüremezdin zaten.

1- Ben söylediklerimi tamamen ayetlere dayandırıyorum ve bunu ispatlıyorum. Bugüne kadar İslam adı altında aslında İslam'ın tam tersi bilgiler verilmeye çalışıldı.

Ama gerçek İslam sadece Kuran'daydı ve biz de bunu gösterince hemen bunalıma giriverdiniz.

2- Cennette kimse tanrı olmayacak. İnsanoğlu sonsuza dek insan olarak kalacak ve sürekli öğrenecek, oyunlar oynayacak, zevkü sefa yaşayacak.

Tanrı gibi bilgili olmak gibi zırva ruhçu inançlarını bırakıp delile ve gerçeğe yöneleceksin.Kimse hiçbir zaman tanrı olamayacak. Sadece Allah herşeyi bilir. İnsanoğlu da sonsuza dek öğrenir.

3- Bilim deyince sadece tıp mı geliyor aklına:) Sürekli yeni keşif alanı olacak. Nasıl ki acıkmadığın ve susamadığın halde yeme ve içme varsa, nasıl ki üreme olmadığı halde seks varsa cennette, aynı şekilde , hatta onlardan bile daha zaruri bir şekilde bilim ve teknoloji de olacak. Çünkü yemek, içmek ve seks sadece keyif iken, bilim hem keyif aynı zamanda öğrenme duygusunu da besliyor.

4- Bu bağlamda sanat da cennette var(bakalım bu sefer kafan basabilecek mi)

5- Orada senin gibi oynamak isteyen herkesle satranç vs. oynarsın. Ama üstün olmak gibi bir düşünce ile değil, sadece keyif ve haz için. Tıpkı televizyondan 2 yabancı takımın maçını izlemen gibi. Oyunun ve eğlencenin tadına varırsın. Kazanmaktan önce müthiş bir maç olmasını istersin.

6- Tekrarlayalım,acıkma ve susama olmadığı halde yeme ve içme, üreme olmadığı halde cinsellik, yorulma olmadığı halde uzanma-oturma, usanma olmadığı halde mutluluk verici güzellikler hep var cennete. Çünkü bunların asıl yaratılış görevi haz ve mükafattır. Bu dünyada imtihana vesile olma, yaşamı devam ettirme gibi ilave görevleri de vardır sadece. Ama cennete işin sadece haz ve mükafat kısmı kalıyor.

Bilim, spor gibi nimetler de bu bağlamda cennette en az bunlar kadar varlar.

Kısacası "nefsinin arzu ettiği herşey orada var"

7- Izdırap verici olan, cehennem kadar olmasa da, bu dünya yaşamıdır. Olumlu ve olumsuz zıtlıkların bir arada olması, yaşamın sonlu olması, sıkıntıların olması....

İşte bu sıkıntılar cennette son buluyor ve gerçek yaşam başlıyor.

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha yazılanları okuyup anlamaktan bile aciz bir şaşkın olmasan, bu hurafe dininin üyesi olmayı sürdüremezdin zaten.

Hah hangi din? bAk bunu hakkaten anlamadım, çok acizim, okuyorum okouyorum anlamıyorum.Benim suçum değil allah böyle etti.

Sen benim yazdıklarımı öyle iyi anlamışsın ki, benden bile iyi anlamışsın hiç yazmadığım anlamlar çıkarmışsın.Şöyle:

1- Ben söylediklerimi tamamen ayetlere dayandırıyorum ve bunu ispatlıyorum. Bugüne kadar İslam adı altında aslında İslam'ın tam tersi bilgiler verilmeye çalışıldı.

Ama gerçek İslam sadece Kuran'daydı ve biz de bunu gösterince hemen bunalıma giriverdiniz.

Bana ne bundan, ben buna ters bir iddia da bulunmadım k zaten.İslama uyup uymaman dan bana ne, ben senin mantığa uyugunluğunu değerlendirdim.

Yoksa zaten herkes götünden bir islam uyduruyor sana has birşey değil.Alışkınız.

Bunalıma da girdiğimi pek söyleyemem. İslam kurandamı ibaret miş başka bi boktan mı ibaretmiş beni pek ilgilendirmiyor -belki müslüman olmadım için olabilir.

2- Cennette kimse tanrı olmayacak. İnsanoğlu sonsuza dek insan olarak kalacak ve sürekli öğrenecek, oyunlar oynayacak, zevkü sefa yaşayacak.

Peki tamam, ne mutlu size.Umudunu asla kaybetme, oynayacak eğelenecek eğlenecek eğlenecek eğlenecek eğleneceksiniz, hiç sıılmayacaksınız.Umudunu yitirme...

Tanrı gibi bilgili olmak gibi zırva ruhçu inançlarını bırakıp delile ve gerçeğe yöneleceksin.Kimse hiçbir zaman tanrı olamayacak. Sadece Allah herşeyi bilir. İnsanoğlu da sonsuza dek öğrenir.

Sen tanrı gibi bilgilisin yani?

Ruhçu zırvalar bende! (O neyse.)

İnsanoğlu ne öğrenecek sonsuza dek sana bir örnek ver dedim aynı saıklamalara devam edip duruyorsun.

tanrının kimyasal yapısını araştıracaksınız orda?

3- Bilim deyince sadece tıp mı geliyor aklına:) Sürekli yeni keşif alanı olacak. Nasıl ki acıkmadığın ve susamadığın halde yeme ve içme varsa, nasıl ki üreme olmadığı halde seks varsa cennette, aynı şekilde , hatta onlardan bile daha zaruri bir şekilde bilim ve teknoloji de olacak. Çünkü yemek, içmek ve seks sadece keyif iken, bilim hem keyif aynı zamanda öğrenme duygusunu da besliyor.

Evet ne cahilim sadece tıp gelmiş aklıma.

Senin aklına ben...

Bi de şu alakasız örnekleri ''nasıl ki'' diye bağlayıp alakalıymış gibi göstermen yok mu.

Onlarında bi sınırı var.

İnsan tok iken yemez! Sen tokluğu hiç mi yaşamadın hayatında. Git bi tıkabasa ye sonra her türlü gıda ürününe karşı nasıl bir tiksinme duyacağını gör.

4- Bu bağlamda sanat da cennette var(bakalım bu sefer kafan basabilecek mi)

Hala bu bağlamda diyor ya.

Sanat yemek içmek gibi bişey mi? Hangi bağlamda.Salak salak örnekler, ezbere sayılmalar, bi yığın bok püsür vs sonrada ''bu bağlamda'' aferin.

Defol git sanat hakkında en az bir ilkokul öğrencisinin bilmesi gereken kadar bişeyler öğren.

7- Izdırap verici olan, cehennem kadar olmasa da, bu dünya yaşamıdır. Olumlu ve olumsuz zıtlıkların bir arada olması, yaşamın sonlu olması, sıkıntıların olması....

Gerçekler acı işte, ne kadar inanmak istemesende.Bütün o keyi yaratan şeyler zıtlıklardır.BU dünyadaki zıtlıklar bu dünyadaki keyfi yaratır.Hayalini kurduğun şey olmayacak şey.

''Bu marshmallowlardan tonlarca yesem bıkmam'' diyen küçük çocuklar gibisin.Açgözlüülk seni kör etmiş.

Sonsuz zevklerin hayalleri içinde yaşamaya devam et.Gerçeği sittir et, inan yeter.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...