Jump to content

Bir piyango biletinin düşündürdükleri


Recommended Posts

artı birde senin evrime inanma dayanağınıda belirtmeyi sakın unutma.

"BİR ŞEYE YOK DEMEK ONUN VARLIĞINA EN BÜYÜK DELİLDİR"

Bunu sen söylemiştin.

Bizde sana evrim varmı yokmu diye sormuştuk sen bu söz çok ünlü bir filozafa ait bana ait değil diye yalan söylemiştin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 54
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

kuran okumak ve oyun oynamak çok farklı şeylerdir.

bundan fazla söz etmek istemiyorum çünkü bu sözedeceklerimden senin mantığının anlayamayacağını biliyorum ve sadece şunu diyeceğim.

oyunu herkez oynar yenilir veya kazanır.

ama kuranı herkez okuyamaz.okusalar bilem inanç gerekli .inanç olsa bilem uyum gerekli.uyum olsa bile tasdik gerekli.tasdik olsa bilem irade ve sabır gerekli.irade ve sabır olsa bilem dua ve ibadet gerekli.ibadet ve dua olsa bilem sevap ve helal gerekli.helal ve sevap olsa bilem ona göre yaşam gerekli.ona göre yaşam olsa bilem kuran düzeni ve hukuku gerekli.kuran düzeni ve hukuku olsa bilem ona uyanlar gerekli.ona uyanlar olsa bilem doğru ve hatasız uyum gerekli.doğru ve hatasız uyum olsa bilem ahiret inancı gerekli.ahiret inancı olsa bilem iman ve şehadetle ölmek gerekli.vs.

ama oyunda dört kişi ve dört çay yeterlidir.hatta işin olur yerine adam değiştirebilirsin.

a

SEn burada beynini kullanmaya değil kullanmamayı anlatıyorsun :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

İltimaller hesabının kendi içinde bazı kuralları vardır. Ve ihtimaller bu kurallara göre gerçekleşir.

6 rakamlı sayıların tümü bilet olarak yapılıp satılmış ise. Altı rakamlı sayıların kombinasyonu 000001 den başlayıp 999999 sayısına kadar olan tüm sayılardır. Yani bir milyondan bir eksik. çekiliş öyle 000001 den başlayıp 999999 kere çekilmiyor. Milli piyango çekilişlerinde olduğu gibi. Her basamak teker teker çekiliyor ve bir seferde kazanan numara belli oluyor. Burada rakam sayısı önemli değil. Rakam sayısı bir trilyon olsa da Bu kez bir trilyon makineyi yan yana koyacaksınız yine bir seferde kazanan numara ortaya çıkacak. Burada konuyu kısıtlayan bildiğimiz rakamların 10 adet olmasıdır. 0-9 arası rakamlar. Bu tür parametreler azaltılabilir, çoğaltılabilir. Örneğin iki renk olabilir. Bir torba iki renkli çoraplarla dolu olsun. bir çift aynı renk çorap elde edebilmek için parametrelerden bir fazla çekiliş yaparsanız istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Çorap örneğinde torbadan üç çorap (2+1)çıkarmanız amacınız için yeterli oluyor. Bir başka örnek. elinizde zarlar var. Zarın 6 yüzü numaralanmış. Mutlaka çift zar elde edebilmek için (6+1) 7 zar atmanız yeter. Çünkü 6 zarın herbiri farklı gelsede yetinci zar mutlaka biri ile eşleşecektir.

Yani demek istediğim. Canlı organizmaların ortaya çıkışlarında öyle zannedildiği gibi sonsuz büyüklüklerde ihtimaller yoktur. Ve önceleri, çorap örneğinde olduğu gibi basitten başlar, sonra parametrelere yenileri eklenir ama bahsettiğim mekanizma işlediği için (Parametre+1) ihtimalinde zorunlu eşleşmeler ortaya çıkacaktır.

Bir başka yaklaşım da şöyledir. Parametreleri sayarsınız, ihtimalinin çok yüksek olduğunu saptarsınız ama sonsuzda 1 ihtimal olarak saptadığınız şey gözünüzün önünde duruyorsa, Bu sonsuzda 1 ihtimal gerçekleşmiştir. Bunun başka izahı olamaz.

Hem zaten doğadaki her hareket, bir daha aynı zaman ve mekanda gerçekleşemediği için sonsuzda 1 ihtimaldir. Örneğin 100 adet zar yere atalım. Sonra bunları yan yana dizelim. Bu dizdiğimiz 6 parametreli 100 rakamlı sayının bir daha aynı şekilde gelebilmesini hesap edelim. Göreceğiz ki neredeyse imkansız bir oran. Ama işte gözümüzün önünde atılmış duruyor. Yani hesap ile imkansız dediğimiz gerçekleşmiş vs.

Sözün özü. Canlıların ortaya çıkışını ihtimaller hesabı ile yapmaya kalkışıp, imkansız sonucuna ulaşırsanız fena halde yanılırsınız. O imkansız dedikleriniz gözünüzün önünde durmaktadır.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Helal olmadığıyla ilgili ben sürüyle hadis koydum. Sen buna rağmen helal diyorsun, peki kanıtın nedir?

Allah'ın dışında bir Tanrı yok sevgili Cubbeli.

Sen falanca azgınların uydurduklarını boşverip Rabbimizin ne dediğine bakacaksın.

Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

http://www.kurandakidin.com/bolumler/18-sanat-muzik-heykel-resim-satranc-dusmanligi.asp'>http://www.kurandakidin.com/bolumler/18-sanat-muzik-heykel-resim-satranc-dusmanligi.asp

http://www.kurandakidin.com/

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haram mı, değil mi bilmiyorum ama satrancı biraz bilirim.

Taşların hareketini öğrenip arkadaşınla oynamaktan bahsetmiyorum.

İyi satranç oynamak için zeka, muhakeme, karar verme, zamanı iyi kullanma temel meziyetlerdir. Bundan sonra çalışma kısmı gelir. Kitapların başına çöküp çalışacaksın. İngilizce ve rusça kitaplar edineceksin. Dilini anlamam diye korkma üzerinde yazan notasyon ve işaretlerden anlıyorsun. "Şahovski Informator" 6 ayda bir çıkar, herkese tavsiye edilir. (Hala çıkıyor mu bilmiyorum aslında) İnternette de ciddi satranç siteleri mevcut. Her gün birkaç saat kitaplardan ve bilgisayardan çalışacaksın, haftada iki kere birer saat seni çalıştıracak bir antrenör bulacaksın. Oyun sonu, oyun ortası, kombinezonlar, açılış, pozisyonel oyun denilen şeyleri öğreneceksin. Girebildiğin bütün turnuvaları takip edip onlara katılacaksın. Üç sene sonra satranç hakkında birşeyler biliyor olursun. Bu tempoyla on sene çalışırsan FM veya IM olabilirsin. Yeteneğin çoksa ve manyak gibi çalışma azmin varsa, iyi bir antrenör de bulmuşsan, bir de paran varsa (bu işleri yaparken bir de yaşaman gerekiyor, yurt dışı turnuvalara da katılacaksın) kimbilir GM bile olabilirsin (bakınız Suat Atalık). Satranç zeka oyunudur diyenlere de bir tarafınla gülersin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii ki var sevgili Cubbeli.

O ayetlere bakınca Rabbimize attığınız iftiralardan dolayı pişmanlık duyuyorsundur değil mi?

Allah adına haramlar ve emirler türetmeye kalkmak, Allah demediği halde öyle demiş gibi göstermeye kalkmalar...

Resul size ne getirdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının” (Haşr 7)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamber ayetlerden başka birşey getiremez.

Kuran'ı bütünlük içinde okuyunca tablo çok net bir şekilde açığa çıkıyor ama işine gelmediğinden cımbızlamaya kalkıyorsun:

De ki “ Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”

21-Enbiya Suresi 45

Böylece biz seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete sana vahyettiklerimizi okuman için gönderdik.

13-Rad Suresi 30

Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu.

6-Enam Suresi 19

Onlara ayetlerimiz açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar “Bize bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” dediler. De ki “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece vahyolunana uyuyorum.”

10-Yunus Suresi 15

http://www.kurandakidin.com/bolumler/02-kuran-ayetlerine-gore-din.asp

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

iki arkadas oturup 500 lira iddia ile satranç oynasınlar. Burada dinen haram olan satranç oynamak değil, kumar oynamaktır. Bu mantıkla atılan bir zar da kumar haline gelebilir. Bir baba ile ogulun bir akşam ellerine birer bardak çay alıp satranç oynamalarının neresi kötü? Ben bunu kendi babamla defalarca yaptım. Allah'a şükür ikimiz de müslümanız. Amellere niyetlere göredir, eğer satranç oynamak bir insanın zekasını açıyor, analitik düşünme gücünü artırıyor, örnegin tv başında geçen onlarca boş saatte alternatif oluyorsa, satranç haram değil nimettir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birinci top tamam tuttu,ikinci top tamam bu da tuttu diyelim.Ama bunun böyle bir trilyon kez tekrarlanması imkansız gözüküyor.Fakat buna karşılık bu olay gerçekleşecek başka yolu yok

Niye imknasiz gorunsun ki.Benim elimdeki bilette 1 trilyon tane rakam varsa bu islem tabiki o kadar tekrarlanacak.

Herkese de 1 er bilet basildiysa makineden her yeni top dustugunde bu 1 trilyon kisiden bazilari elenir.Taa ki son kisi kalana kadar.

Bu ornek uzerinde biraz dusunuldugunde evrimin mekanizmasini da cok iyi acikiyor.Bir kisi bazinda dusunuldugunde dusuk ihtimalli bir olayin. Butune bakildiginda zorunluluk oldugu goruluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Niye imknasiz gorunsun ki.Benim elimdeki bilette 1 trilyon tane rakam varsa bu islem tabiki o kadar tekrarlanacak.

Herkese de 1 er bilet basildiysa makineden her yeni top dustugunde bu 1 trilyon kisiden bazilari elenir.Taa ki son kisi kalana kadar.

Bu ornek uzerinde biraz dusunuldugunde evrimin mekanizmasini da cok iyi acikiyor.Bir kisi bazinda dusunuldugunde dusuk ihtimalli bir olayin. Butune bakildiginda zorunluluk oldugu goruluyor.

Şans diye birşey olmadığını ispatlıyorum, hem de bir şans oyununda bile.

Evrim ise hurafe, bir pagan yalandır.

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sokaktaki 5 yaşındaki, Allah'a inanan bir çocuk tabii ki bilir.

Ama ben sizin gibi cahil ve bağnaz ateistleri eğitiyorum burada.

Selamlar.

Sokaktaki 5 yasindaki cocuk Allaha degil ne soylersen ona inanir.

Asil cahillik 1974 yilindan beri 5 yasindaki halinde kalip bunu da marifet saymak olsa gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen sokaktaki beş yaşındaki çocuğun bilgeliğine asla ulaşamazsın:) Ne zeka, ne de entellektüel birikim olarak...

Bu arada yine kafanın basmadığı şeyi söyleyeyim, burada şansa olmayan bir kişiye çıkması değil, çıkacak kişi...

Şans diye birşey yoktur evrende, tıpkı canlılarda evrim diye birşeyin olmaması gibi...

Selam.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Helal olmadığıyla ilgili ben sürüyle hadis koydum. Sen buna rağmen helal diyorsun, peki kanıtın nedir?

Yav biraz açıl be birader. Bu kadar dar düşünme. Analitik düşün. Satranç neden haramdır.

Bir adam düşün, namazını kılıyor ibadetlerini yerine getiriyor ama satrançta oynuyor.

Bu halde neden haram?

Evet, okey-51-52-okşin gibi oyunların, parti parası filan ödendiği için, kumara giriyor bak bu haram.

Çünkü, kaybeden şahıslar, oyun-çay parasını ödüyor.

tarihinde HARUNN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada yine kafanın basmadığı şeyi söyleyeyim, burada şansa olmayan bir kişiye çıkması değil, çıkacak kişi...

Haha 5 yasinda iken ole mi gorunuyor.Tabiki ulasamam ben 5 yasinda da senin kadar dusunme ozurlu oldugumu kabul etmiyorum zaten

Cikacak kisi tamamen sansadir.Bunun aksini ispatlamak istiyorsan her deneyde biletin ayni kisiye cikmasi lazim.

Aklin sira her rakamda cikan benim numaramdir falan diye dusunme son numaraya kadar o bilet sana cikmamistir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlık yine birbirini aşağılama ve laf sokma başlığına dönmüş ama, nacizani bir link vermek istiyorum, herkesin okuması kendilerine bir şeyler katacaktır eminim.

Emre1974tr, özel olarak siz, şu yazıyı okuyup fikirlerinizi yazar mısınız acaba?

Emre1947tr, bugün foruma girmiş ama yanıt yazmadı. Gözünden kaçmış olma ihtimalina karşı tekrar dikkat çekmek istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...