Jump to content

Ebu Süfyan Ateistler için güzel bir hidayet vesilesi olabilir


Recommended Posts

Ebu Süfyan İslama karşı çıkanların oluşturduğu topluluk içinde soyca en asiliydi. Mekkenin en hatırı sayılır en zengini ve en mantıklısıydı. Üzerine giyimine sakalına saçına dikkat eder. Tersi ayıplanmasa bile O bunun asaletin gereği olduğunu düşünürdü. HEm zenginler hem de fakirler arasında itibarı çok yüksekti.Mekke denince akla önce o gelirdi. İslama girmemiş blakis karşısında olmuştu. ebu cehil ebu lehep ümeyye bin halef gibi sırf ticari rantları elden gitmesin ve kölelerle eşit olmasınlar diye hemen ezelim saldıralım bitirelim diyen inkarcıların aksine o aklını kullanıyordu savaşsa savaşılırdı, ama insanların bu şekilde zulme uğramaları İslamı daha da güçlendiriyordu. ebu cehilin Hz. Sümeyyeyi(RA) develere bağlatarak koşturtup parçalatması gibi eylemlere karışmamıştı.

Peygamber Efendimiz(sav) Yazık sana Ey Ebû Süfyan! Senin için, Allahtan başka ilah olmadığını öğrenmek zamanı gelmedi mi? buyurunca;

Ebû Süfyan şöyle cevap verdi: Ey Muhammed, Ben Allâhımdan yardım diledim. Sen de Allâhından yardım diledin. Vallâhi ben ne zaman Seninle karşılaştımsa Sen bana gâlip geldin. Eğer benim Allâhım Hak ve Senin Allâhın boş ve batıl olsa idi, ben Sana gâlip gelirdim. Babam ve anam sana fedâ olsun Yâ Rasûlellah, Senden daha cömert ve kerim başka kimse yoktur. Eğer Allahdan başka bir mâbud olsa idi, bizi bu halde bırakmaz, bize yardım ederdi. «Lâ ilâhe İllallah» dedi.

Sonra İslam için savaşmıştı. Korktu Müslüman oldu diyenlere de "Savaşta gözüne giren oku çıkartırken "Zaten bunca yıl Allahı ve Rasulünü görmeyen gözü ne yapayım ben." diyerek cevap vermişti.

Bence Ebu Süfyan (RA) gibi önceleri inkarın ağababası olan sonra hidayete eren büyük sahabi ateist arkadaşlar için eşi bulunmaz örnektir.

tarihinde Scarfalcon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Bir de Turan Dursun var.

Zaten öyle kişileri ateistler peygamber olarak görüyor.

Siz peygambersiz , allahsız , şeytansız, cinsiz yaşayamadığınız için illa başkalarına da allah, peygamber bulma derdindesiniz.

Başka bir düşünceyi kendi dogmalarınız üzerine koyup anlamaya çalışmasanız yolun yarısını katetmiş olacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz peygambersiz , allahsız , şeytansız, cinsiz yaşayamadığınız için illa başkalarına da allah, peygamber bulma derdindesiniz.

Başka bir düşünceyi kendi dogmalarınız üzerine koyup anlamaya çalışmasanız yolun yarısını katetmiş olacağız.

Bu üstte saydıklarınızın,hayatımda olması bana ne yönden zarar verebilir sizce ?

selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Scarfalcon, sen islamda "Çadır Olayı" diye bir şey duydun mu? :lol: İnsan işkembeden sallamadan önce, değineceği konuyu bir araştırır. Karşında angut müslümanlar mı var sanıyorsun ki, attığın her kıtıra "Amin!" sedalarıyla hüngürdesin?

Bence gözünü aç da, Ebu Syfyan'ın müslüman olmasıyla, Mekke'nin hac ve kıblegah ilan edilmesi olayları arasındaki ilişkiyi bir araştır.

Akşam akşam güldürdün beni, Allah da güldürsün seni! :D Hani güldürebildi mi? :lol:

Not: Ne bileyim kardeşim, postu ne zaman serdiğini! :angry:

Not'un Not'u: Angutaleyhisselam, müslümanların girip de yenildikleri savaşlarda müşriklerin Allah'ı hak, sizin Allah'ınız boş ve batıl mı oluyordu? Ulan ne adamsınız yahu! :lol:

tarihinde Çakırcalı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu üstte saydıklarınızın,hayatımda olması bana ne yönden zarar verebilir sizce ?

selamlar...

İnsan öldürmeyi emreden bir görüşü doğal karşılamak zorunda kalırsın en başta.

Hiç gereği yokken diğer dinler ve dinsizler düşmanın olur, üstelik senden hiç haberleri yokken.

İkiz kulelere bir uçakla dalma olasılığın olur.

Bir insanın görüşleri yüzünden öldürülmesine sağlıklı tepki veremezsin (bkn. Turan Dursun).

Demokrat olamazsın.

Fikir özgürlüğünü , türban ve namaz kılma özgürlüğü sanırsın.

Kadınları evlerine hapsetmeyi , örtüye hapsetmeyi, çocuk yaşta yaşlı amcalarla evlenmelerini onaylamak zorunda kalırsın.

Gençliğini yaşayamazsın , sevgilin olmaz , bir gün bile çılgınlık yapamazsın, 70 yaşında olmayan öteki dünyayı düşünmekten beyni sulanmış dedeler gibi yaşamanın 17 yaşında da olsan geçerli olduğu saplantısında olursun.

Tüm haksızlıkları olmayan bir tanrıya havale edersin.

Yaptığın iyiliği kendin için bile yapamazsın.

Bir taşın etrafında 7 kere dönebilmek en büyük özlemin olabilir.

Günde 5 vakit duvara karşı anlamsız jimnastik hareketlerinle komik duruma düşersin.

Daha sayabilirim ama en önemlisi ateist olamazsın.

Ateist olmadan ölme, kaçırdıklarına üzülürsün.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu üstte saydıklarınızın,hayatımda olması bana ne yönden zarar verebilir sizce ?

sen bi dene. o saçmalıklar olmadan bir zaman yaşa. bir daha geri gitmezsin.

müslümandan bi halt olmaz.belki katil , dolandırıcı , para düşkünü , yerine göre gölgesinden korkan bir uyuz olur . ama mesela bilim insanı olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan öldürmeyi emreden bir görüşü doğal karşılamak zorunda kalırsın en başta.

Sanırım bakara 191 ve tevbe suresinin ilk ayet lerinden bahsettin ???

Ateistler ve müslümanlığa düşman olanlar, dine saldırmak için çeşitli taktikler uyguluyorlar. İnsanları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Bunlardan biride Kuran`dan cımbızla bir ayet hatta ayetin içinden bir cümle almak ve bütün argümanlarını onun üzerine kurmaktır!!!!!!

İşte size çarpıcı bir örnek; Kuran`da Tevbe Suresi 5. ayette bir cümlesinde müşrikleri kendilerini bulduğunuz yerde öldürün der. Ancaaak Allah, hiçbir zaman insanları, inanmayanları, müşrikleri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde öldürebilirsiniz demez. Bze böyle bir hak vermez. Tevbe Suresinin geneline bakıldığında da durum gayet net bir şekilde anlatılır ve anlaşılır. Surede şayet müşrikler size saldırırlarsa onları öldürün ve haram aylarda savaşmayın der. Yine Tevbe Suresinin 13. ayetinde "Yeminlerini bozan, resulu yurdundan çıkarmaya gayret eden bir topluma karşı savaşmayacakmısınız ? Üstelik size saldırıyı ilk olarak onlar başlattı... "der.

Bu ayettende anlaşıldığı gibi müslüman kendine saldırılmadığı sürece karşı tarafa saldırmaz ve savaş açmaz. Bunun yanısıra kendine saldırılırsada savaştan kaçmaz. Ancak burada önemli olan kendini savunmaktır, durup dururken birilerini öldürmek değil. İslam dini barış dinidir ve affetmeyi esas alır, bunun övgüsünü yapar.

İnsanların bazıları sadece Kuran`a saldırmak için Kuran`dan neredeyse bırakın bir cümleyi, bir kelime alıp, işte sizin Kitabınızda "savaş" kelimesi geçiyor, bundan dolayı islam savaşı savunur diyecekler. Kuran bir bütündür ve bütünüyle değerlendirilir, içinden cümle çıkartarak, kelime çıkartarak değerlendirme yapılmaz, yapılırsada başlıktaki gibi Kuran`ın aslına uymayan durumlar ortaya çıkar. Bizlerde başkalarına Kuran`ı anlatırken bu gerçeğin altını çizmeyi ihmal etmeyelim, kendilerini çok akıllı sanan kurnazların oyunlarını bozmak lazım!!!!

Bazı sözde hadislerce Müslüman olup daha sonra islamdan çıkan bir kişinin cezası ölümdür. Oysa bu doğru değildir. Zaten bu tür hadislerin kendisi de doğru değildir. Çünkü Kur'an-ı Kerim ile zıtlaşmaktadır.

Kur'an-ı Kerim de cezai hükümler bulabilirsiniz. Cinayet,zina,hırsızlık,fitne fesat...vb. Lakin Allah, bazı, yapılmasını emrettiği(misal namaz kılınması,oruç tutulması) birşeyin yapılmaması halinde cezai bir hüküm belirtmez. Bunun anlamı şu demek değildir; "Bize bırakmıştır hükmü". Elbette ki hayır!

Sadece cezası yoktur. Peki ama neden? Neye göre bunlar için bize cezai hüküm verme yetkisi yoktur diyebiliyorum? Elbette kur'an eyetlerinde öyle yazdığı için.

(Bakara 256) Dinde zorlama yoktur....

(Yunus 99) Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mü'min olsunlar diye sen mi zorlayacaksın?

(Gasiye 21-22)

Haydi öğüt ver, sen şimdi yalnızca bir öğütçüsün!

Onların üzerinde bir zorba değilsin!

(Kehf 29) Ve de ki: "O hak Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin! ....

Bu ayetler de açıkca görüyoruz ki din de zorlama olamaz, kişinin kendi seçimini yapma hakkı vardır. Cezayı sadece Allah verecektir. Kur'an da belirtilen cezai hükümler toplum düzenini bozan suçlar,durumlar için verilmiştir. Bunlar da zina,hırsızlık,cinayet..vb şeylerdir.

Bunun dışında içki içiyor diye adam öldürmek,oruç tutmuyor diye adam dövmek,namaz kılmıyor diye sövmek,itip kalmak, cezalar vermek Kuran hükmüne kesinkes aykırıdır. Bazı despot yobazlar kendi kafalarında yarattıkları islam ile ülke yönetmeye,hüküm çıkarmaya devam etmekedirler. Oysa Kuran ayetleri son derece açık ve net iken,böyle şeylere ceza verilmesi saçmalıktır.Yanlıştır! hesabını Allah a verecek herkes!

Bu İslam dan dönen için de geçerlidir. Kur'an-ı Kerim de islamdan dönenlerin durumunda çok kez bahsetmiş ama bir cezai hüküm vermemiştir dünya içinde. Bu durumda uydurma hadisler ile ceza çıkartmak iftiradan başka birşey değildir. Aşağıda ki ayet yeterince açıktır. Kısaca ise islam dininden başka dine dönenler için asma kesme hapis..vb ceza uygulanmaz. İslam da böyle birşey yoktur. İsteyen ateist olur,isteyen yahudi.Karışamaz kimse!

(Kafirun Suresi 6) Sizin dininiz size, benim dinim bana!

Hiç gereği yokken diğer dinler ve dinsizler düşmanın olur, üstelik senden hiç haberleri yokken.

Hiç öyle bir durum yaşamadım!!!Yaşayacağımıda sanmıyorum,çünkü akıllıyım!!!

İkiz kulelere bir uçakla dalma olasılığın olur.

Bu işi yapan,elbette cezasını bulacakdır!! Çok masum insan öldü malesef :(

Kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. (Maide sûresi, 5/32)

Bir insanın görüşleri yüzünden öldürülmesine sağlıklı tepki veremezsin (bkn. Turan Dursun).

Bence yanlış hareketti!!

Kafirun Suresi 6): Sizin dininiz size, benim dinim bana!

bittii !! Ötesi yok bunun !! Emir gayet açık ve net !!!

Demokrat olamazsın.

Demokrat derken,özgürlükden bahsediyorsanız ??? Ben demokratım :)

Fikir özgürlüğünü , türban ve namaz kılma özgürlüğü sanırsın.

Hiç böyle sanmadım !!Yobazlara söyleyin bunu !!!

Kadınları evlerine hapsetmeyi , örtüye hapsetmeyi, çocuk yaşta yaşlı amcalarla evlenmelerini onaylamak zorunda kalırsın.

Onaylamam,kusura bakmayın!! Evimdede, işimdede demokratım allaha şükür !!!

Ayrıca kimsenin özel hayatına karışmakda haddime değildir!!!

Gençliğini yaşayamazsın , sevgilin olmaz , bir gün bile çılgınlık yapamazsın, 70 yaşında olmayan öteki dünyayı düşünmekten beyni sulanmış dedeler gibi yaşamanın 17 yaşında da olsan geçerli olduğu saplantısında olursun.

Gençliğimi güzel yaşadım,gerçi hala gencim,yaş 35 :)sevgilimde oldu!( hanım duymasın :)) Yapdığım çılgınlıkları anlatsam şaşarsınız :)

Olmayan öteki dünyaya deliliniz nedir ? Ben hem bu dünyaya,hem öteki dünyaya bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendi çapımda !!!

Tüm haksızlıkları olmayan bir tanrıya havale edersin.

Hukuk var nizam var,hakkımı ararım sonuna kadar,siz aramazmısınız ?

Yaptığın iyiliği kendin için bile yapamazsın.

Bu biraz saçma olmuş kusura bakmayın!!! Yapdığım iyiliklerde içim çok rahat olur!!

Bir taşın etrafında 7 kere dönebilmek en büyük özlemin olabilir.

Fikirlere saygu duymak lazım!! Herkezin farklı istekleri olabilir !!

Sizin büyük özlemleriniz yokmu ? Benim var !!

Günde 5 vakit duvara karşı anlamsız jimnastik hareketlerinle komik duruma düşersin.

Bu sizin düşünceniz ! Ben bunları jimnastik hareketi olarak ve komik olarak görmüyorum!!

Ha jimnastikde yapıyorum bazen,oda ayrı :)

Daha sayabilirim ama en önemlisi ateist olamazsın.

Zaten olmakda istemiyorum :)Öyle büyük bir özlemim yok yani!!

Ateist olmadan ölme, kaçırdıklarına üzülürsün.

Valla bence siz müslüman olmadan ölmeyin,siz üzülürsünüz !!

Hayatımdan gayet memnunum yani!!

Sağlıklı bir evliliğim var !

Aslan gibi bir oğlum var !

Güzel bir işim var !

Güzel bir evim var!

E daha ne !Bundan iyisi , şam da kayısı :D

Şuna inanın ! Bir kaç kadınla yatmak,bir kaç duble içki içmek, vs vs bunlar çok da madah şeyler değil yani !!

Zamanında , yattıkda ! içtikde !! Ama hiç bir faydasını görmedik !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ebu Süfyan-*Asıl adı Sahr bin Harb*,Bedir Savaşı'na mani olabilseydi Muhammed'in işi çok zordu.(ticaret kervanı başında olduğundan, Bedir Savaşı'nda yer almadı ve onun yerine kumandanlık eden Ebu Cehil'e*Asıl adı AMR BİN HİŞAM* geri dönmesini söyledi ama Ebu Cehil'in gözünü kin bürümüştü)

Keza Uhud'da topladığı birlik Muhammed'e büyük zaiyatlar vermiş.Hamza gibi bir askeri kumandan öldürülmüş.

Ebu Süfyan'ın oğlu Muaviye Halifelik konusunda amacına ulaşınca hanedanlık(saltanat) ve İslam Liderliği yine bu aileye geçmiş Muhammed'in seçimle önerdiği halifelik sistemi sona erdirilmiş ve İslam'ı Arap geleneklerine döndürüp bir Arap Emperyalizmi türetmişlerdir.Ebu Süfyan'ın Muhammed'de düşmanlığının altında dinden çok Mekke yönetimi ve liderliği oynamıştır. Çünkü Muhammed EMEVİLERİN rakibi olan HAŞİMİ ailesindendi.Ama Muhammed'in onun damadı olmasıyla birlikte yumuşama başgöstermiş.Ve Mekke fethedilirken Ebu Süfyan'a büyük imtiyazlar tanınmış.

Şu bir gerçek ki Emevi ailesi Muhammed'in sistemini ve yeniliklerini çökertmiş ve Arap gelenekleri diriltilmiştir.Ve aile intikamını böylece Muhammed'den yine almıştır.

tarihinde Alphabeta tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bence Ebu Süfyan (RA) gibi önceleri inkarın ağababası olan sonra hidayete eren büyük sahabi ateist arkadaşlar için eşi bulunmaz örnektir.

Çok yanlış bir örnek.

O dönemden ateist bulunmaz örnek olarak ama, sonradan müslüman olmuş birisi yerine hiç müslümanlığı kabullenmemiş birisi daha iyi örnek olurdu.

Mesela Ebu Talib. Asıl adıyla Abd Menaf, yani Menaf'ın kulu. (Menaf, Kabe'deki Haşimilere ait put)

Ebu Talib, Muhammed'in amcası, Ali'nin babası.

Çocukluğundan itibaren baktığı, koruduğu kolladığı, babalık ettiği yeğenine inanmamış, ölüm döşeğindeki baskılara bile aldırış etmemiş Mekke'nin en saygın, en sevilen insanı.

Ona ölümden sonra mekan tayin etmede bir ortak karara varamamış müslümanlar.

Çelişkide bırakmış herkesi. Kimisi cennetlik demiş, kimisi cehennemlik. Kimisi cehennemde serin bir köşe ayırmış. Kimisi diriltip iman ettirdikten sonra tekrar öldürmüş. Kimisi de müslüman olduğu yalanını uydurmuş.

Ezilirler Ebu Talib'in imansızlığı altında. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fikirleriniz ve tavrınız hoşuma gitti , yazdıklarınızı memnuniyetle okudum.

Çok teşekkür ederim,zahmet verip okumanıza çok sevindim. Ayrıca saygı ve tavır hususunda nadir gördüğüm ateist arkadaşlardan birisiniz,ayrıca buna çok teşekkür ederim.:)

Keşke dininiz de sizin inandığınız kadar geniş olabilseydi.

Abi; dinimiz aslında,düşündüğünüzün aksine çok geniş,ama malesef dinimizi daraltan , geleneksel ata lar ve arap inançları!!

Mezhep ler ,emevi lerin dine katıp,din gibi gösterdiği uygulamalar vs vs ...

Allah size dininizi kolaylaşdırdım dedikçe,bu adamlar zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmışlar!!!

Yok sünnet namazlar, yok teravihler,yok 3 ay oruçları,yok abdest in ayrıntıları,yok guslün ayrıntıları,vs vs vs....

Tabii bunlar yokdur demiyorum,vardır belki !! Ama olmazsa olmaz değildir !!! Olmayan bir şeyi farz gibi din'e sokmak kadar büyük kötülük olabilirmi ??

Umarım siz ve sizin gibi düşünen kişiler İslam reformunu gerçekleştirirsiniz.

Şuna inanınki,benim öyle reform falan gerçekleşdirmek gibi bir hayalim yok !!!

Benim derdim kur'an'ı saf hali ile ,doğru anlayarak hayatıma geçirebilmek!!

Yani beni imamhatipli, ilahiyatcı falanda değilim bu arada!!

Orta kalem bir mağaza işvereniyim.

Ha diyeceksiniz ki ; burada ne işin var! İlgimi çekti ve üye oldum foruma,ama dikkatimi çeken şu oldu!!

Ateist arkadaşlarda, mezhep çelişkileri ve atalar dininden müthiş etkilenmiş !!!!

Ve bu etkilenmenin sonucu olarakta,işin gerçek boyutlarını bilmeden,sövüp sayıp döküyorlar :(

Ama onlrada kızamıyorum işin doğrusu,çünkü suç onlarda değil!!!!!!Din'i bize böyle öğreten yobazlarda!!!!!!!!

Selamlar :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok yanlış bir örnek.

O dönemden ateist bulunmaz örnek olarak ama, sonradan müslüman olmuş birisi yerine hiç müslümanlığı kabullenmemiş birisi daha iyi örnek olurdu.

Mesela Ebu Talib. Asıl adıyla Abd Menaf, yani Menaf'ın kulu. (Menaf, Kabe'deki Haşimilere ait put)

Ebu Talib, Muhammed'in amcası, Ali'nin babası.

Çocukluğundan itibaren baktığı, koruduğu kolladığı, babalık ettiği yeğenine inanmamış, ölüm döşeğindeki baskılara bile aldırış etmemiş Mekke'nin en saygın, en sevilen insanı.

Ona ölümden sonra mekan tayin etmede bir ortak karara varamamış müslümanlar.

Çelişkide bırakmış herkesi. Kimisi cennetlik demiş, kimisi cehennemlik. Kimisi cehennemde serin bir köşe ayırmış. Kimisi diriltip iman ettirdikten sonra tekrar öldürmüş. Kimisi de müslüman olduğu yalanını uydurmuş.

Ezilirler Ebu Talib'in imansızlığı altında. :lol:

"Not'un Not'u: Angutaleyhisselam, müslümanların girip de yenildikleri savaşlarda müşriklerin Allah'ı hak, sizin Allah'ınız boş ve batıl mı oluyordu? Ulan ne adamsınız yahu!"

Ebu Süfyanın hayatını iyi araştırdım. Ben körükörüne inkar etmiyorum. Ebu Süfyan baştan itibaren idareciydi Mekkenin siyaseti en iyi bileniydi daha genç yaşlarında dahi bizans kralıyla oturup yönetim üzerine konuşabiliyordu. Muaviye nin babasıdır. muaviye döneminde bir arap devleti çizgisine geçilse de sonuçta anadolu selçuklularına ve büyük selçukluya oradan Osmanlıya geçtiğinde İslam bir dünya dini haline gelmişti. Türkler İslama girince İslam güçlendi, dünyaya yayıldı ve Haçlıların dikkatini çekti. Burada ebu süfyanın Peygamberimize (AS) verdiği cevabı görüyoruz genel bir çerçeve çiziyor, tekil olaylardan söz etmiyor. Orada mekke fethedilmişti yani netice Müslümanlarındı, elbette ki bazı sarsılmalar olabilirdi.

Ebu talip "Onu bir kez bile dinlemediniz." demişti. Müslüman olmama sebebini de Mekkeli kadınların arkamdan yiğenine biat etti demeleriden korkarım diye açıklıyordu. Kadere bak ki mekkeli kadınların neredeyse hepsi Müslüman olmuştu. Efendimizi(SAV) sadece yiğeni olduğu için koruyordu, Allahın Rasulü olduğu için korumuş olsa belkide İslama girecekti ama Hz. Nuh (AS) ın oğlu da Müslüman değildi. Bu işte akrabalık yok arkadaşlar.Peygamberimiz(SAV) haşim oğlullarına, abdümenaf oğullarına amcasına halasına kızına "Sorun anlatayım eğer İslamı yaşarsanız kurtulursunuz, yoksa Haşirde sizin için bir şey yapamam" buyuruyor. Kimseye torpil geçilmez yani, kim iradesiyle İslamı seçer ve gereklerini yerine getirirse O kurtulur yoksa bu dayımdı ,yiğenimdi yok.

Daha önce de değindiğim gibi arkadaşlar kader açısından Müslümanlar iradeleri ellerinden alınmış zavallılar değiller. İnsanlar özgür iradeleriyle bir şey yapmayı seçerler ve yaparlar o yaptıkları eylemi yaratan Allahtır.Kader kitabında olan şeyleri yaşarsın ama orada yazıyor diye değil, senin onları yapacağınıAllah daha önceden biliyor ve yazıyor yani bilmesi seni istemediğin bir şeye mecbur bırakmıyor, Mesela akvaryuma yem attığında biilrsin ki balıklar yeme gelir, şimdi sen biliyorsun diye mi geldiler yoksa sen sadece geleceklerini biliyordun ve onlar isteyerek mi geldiler?

Yani Allah(CC) sonsuz ilmiyle bir kulunun iradesini hangi yönde kullanacağını bilir. Kul yaptıklarıyla Allahın sürekli "Hadi" yani hidayet eden isminin kapısının tokmağını vuruyorsa Allah onu hidayete eerdirir, yok sürekli "Mudill" Yani dalalete iten isminin kapısının tokmağını vuruyorsa kul delalete itilir, bunu da kendi seçmiş olur. Yani kul seçimlerinde özgürdür, zaten bundan dolayı Allah hesaba çekecektir, yoksa ben yazdığını yaşadım yarabbi derdik.İşte "Allah dilediğini hidayete erdirir." ayetinin anlattığı budur.

"Ebu Süfyan-*Asıl adı Sahr bin Harb*,Bedir Savaşı'na mani olabilseydi Muhammed'in işi çok zordu.(ticaret kervanı başında olduğundan, Bedir Savaşı'nda yer almadı ve onun yerine kumandanlık eden Ebu Cehil'e*Asıl adı AMR BİN HİŞAM* geri dönmesini söyledi ama Ebu Cehil'in gözünü kin bürümüştü)"

İşte Ebu süfyan akıllıydı derken bunu kastediyorum. Ebu Cehilin gözünü kin ve kan bürümüştü. Ebu Süfyan illa savaşalım ne pahasına olursa olsun yok edelim demiyordu.

"Çünkü Muhammed EMEVİLERİN rakibi olan HAŞİMİ ailesindendi.Ama Muhammed'in onun damadı olmasıyla birlikte yumuşama başgöstermiş.Ve Mekke fethedilirken Ebu Süfyan'a büyük imtiyazlar tanınmış."

Peygamberimizin (SAV) neden evlendiğini gördünüz mü Ebu süfyanın kardeşiyle. Onlara damat olmak ve kabileleri birleştirmek için. Bununla işte ,İslama karşı yumuşama olmuştu Çünkü Ebu süfyanın kardeşi İslam Peygamberiyle(SAV evlenmişti. Mekkenin sahibinin ve en güçlüsünün bir zamanlar İslama en büyük düşmanlığı yapanın kardeşi Peygamber Efendimizle (SAV) evleniyordu.

" Şu bir gerçek ki Emevi ailesi Muhammed'in sistemini ve yeniliklerini çökertmiş ve Arap gelenekleri diriltilmiştir.Ve aile intikamını böylece Muhammed'den yine almıştır."

O hiçte bir gerçek falan değil. Hangi sistem çökertilmiş anlayamadım. Emeviler döneminde dünyanın fethi gerçekleşti arap olmayan insanlarda İslama girdi, hangi yenilikler ortadan kaldırılmış? Arap gelenekleri zaten yaşanıyordu, nesi diriltilmiş. Zaten Müslüman olan ebu süfyan haşa neyin intikamını almış oluyormuş?

islam mensubu olunca nasıl bilim adamı olunmuyormuş, geçen yüzyıla kadar avrupada tıp fakültelerinde ibni sinanın kitapları okutulmuyormuydu. farabi ali kuşçu harezmi bunlar matematik ve benzeri alanlarda dünyaca tanınan bilim adamları değil mi?

"Farabi ilimleri; fizik, matematik, metafizik ilimler diye üçe ayırdı. Onun bu metodu, Avrupalı bilginler tarafından kabul edildi.

Hava titreşimlerinden ibaret olan ses olayının ilk mantıklı izahını Farabi yaptı. O, titreşimlerin dalga uzunluğuna göre azalıp çoğaldığını deneyler yaparak tespit etti.Bu keşfiyle musiki aletlerinin yapımında gerekli olan kaideleri buldu. Aynı zamanda tıp alanında çalışmalar yapan Farabi, bu konuda çeşitli ilaçlarla ilgili bir eser yazdı."(Wikipedia)

İslamın bilime düşman tek ayeti yoktur, bilen varsa hemen yazsın, ama yobaz müslüman vardır her kesimden çıkabileceği gibi müslümanlardan da çıkar ki işte o terör olaylarını gerçekleştiren onlardır, suçlu İslam değil Müslümandır.

tarihinde Scarfalcon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...