Jump to content

AKP ye kapatma davası açıldı...


Recommended Posts

R.T.E. defolsun gitsin isterim..

2 sefer oy kullandım ve bu adama partisine de oy vermedim.

peki giderse yerine kim gelmeli birazda bu düşünülmeli..

ulusal kanal da bir programa katılmış bir brokrat bile----yabancı sermaye ürkebilir ----- diyordu..

vah benim 1950 den bu yana pek yüzü gülmemiş ülkem vah... güle güle R.T.E...nokta..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 376
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kapatma davasinin gerekceleriyle ilgili fazla bir bilgim olmadigi icin, uzerinde herhangi bir yorum yapamayacagim, yalniz demokrasi havariligi yapan Islamci arkadaslarimizin demokrasiye olan bu bagliliklari gozlerimi yasartmadi degil.

Dun, seriatci Tayyip icin, demokrasinin arac mi yoksa amac mi oldugu tartismalari yapilirken, bugun Tayyibiler seriat sistemine gecis araci olarak kullandiklari demokrasiye dort elle sarilmis durumdalar.

Peki demokratik Islamci arkadaslara soruyorum; Bu dava neden antidemokratikmis? Sacma sapan oy tartismalarina girmeden, dava gerekcesinin neden antidemokratik oldugunu anlatabilecek demokratik Islamci bir arkadasimiz var mi? Ayrintilariyla bir zahmet anlatin da bu davanin neden demokratik olmadigini ogrenelim.....

Link to post
Sitelerde Paylaş
peki chp başa çıksaydı napıcaktı? oda kendi ideolojisini yaymaya çalışacak kurumlara bu şekilde kendi adamlarını yerleştirecek ve solculuğu güçlendirmeye çalışacaktı.hatta belki camileri kapatmaya namaz kılınmasını engellemeye kuranları yaktırmaya kadar götürücekti işi.

bir kere chp türkiyede solu temsil etmiyor burada yanılıyorsun. chp nin ideolojisi TC devletinin ideolojisi ile tamamen örtüşüyor bu da ikinci yanılgın. chp ayrıca camileri falan kapatmaya kalkışmaz sonra hele kuranı yakmaya hiç kalkışmaz şizoid paronoyak fikirlerden kurtulmanı dilerim. bu ülkede emin ol inanmıyan biri bile gidip kuran yakmaz ama müslümanlar değil kitap yakmak, yeri gelir sivasdaki gibi insanları bile yakarlar. herkesi kendin gibi görmemeni tavsiye ederim.

ben yargıtay ve danıştay gibi kurumların meclisten üstün olmadıklarına inanıyor ak partinin kapatılamayacağını buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini düşünüyorum.

senin neye inandığın anayasayı ilgilendirmez sen daha meclisin üstün olduğuna inan ama bu türkiyede güçler ayrılığı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

dtp denen parti kapatılmadıysa ak parti kesinlikle kapatılamaz ülke çok karışır.

daha dtp nin davası yeni başladı dünyadan bir haber yaşıyorsun. kafanı kaldırda dünyaya bir bak ne, ne zaman, ne oluyor öğren ondan sonra konu hakkında konuş.

belki yargıtay başsavcısı vile bi suikasta kurban gidebilir çünkü bu işler riskli işler.ha başsavcıya suikasti kim yapar diyimmi size.

bu dediğinin olabilirlik ihtimali yüksek en son danıştaya silahlı saldırı yapan bir yobaz çıkmadı değil savcının öldürülmesi davayı çokda etkilemez onun yerine gelen kişi dava dosyasını aynı mantık ile yürütür merak etme.

ismamiyeti karalamaya çalışan gizli güçler ve şer odakları yapacaktır.

sen hala bu kadar çok müslümanın yaşadığı bir ülkede islamiyeti karalamaya kalkan şer odakları hemde silahlı şer odakları olduğunu sanıyorsan iyice uçuyorsun demektir. paranoyalar almış başını gidiyor sende.

başsavcı bu davayı hemen geri çekmeli yoksa zarar görebilir.

savcı bu dava yüzünden zarar görürse en çok sen üzüleceksin herhalde. kesin helvasınıda sen dağıtırsın. dava verilmiştir ve bu saaten sonra kimse bu davayı geri çekemez.

tarihinde kalessin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ya nedemezsin başsavsıya öyle üzülürümki oturup ağlarım resmen.ama cidden baş savcı şuan hedef altında.keşke çekse davayı geri.ben abdurrahmanın yerinde olsam davayı çekerdim yoksa diğer türlü çakallar hazır bekliyolar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu dava nasıl neticelenir; AKP kapanır yada kapanmaz, onu bilmiyorum.. Ama bu davanın neticesi beli

- Kemalizm dikatasının sonu gelmiştir. Zaten adından başka hiç birşeyi olmıyan bu "izim" cilerin son kalıntılarının üzerine bu duvar yıkılır..

- Sizin anladığınız sahte ve tek taraflı laiklik anlayışı biter.. Yani günüzmüzdeki laiklik anlayışı "Dindarları tahakküm altına alan ve Hacı nın da dediği gibi camilere yada ibadethanelerine kapatmak isteyen bir anlayış.." Toplumla entegrasyonuna sıcak bakmayan, dinin içtimai hayata yansımasına karşı olan, hatta dinsizliğe taraf olan Kemalizm kaynaklı bir laiklik anlayışı var..Buda biter ...

- Demokrasi perdesi arkasına sığınan ve bu ülkenin kanını emen diktatörlerinde sonu gelir..

Geçmiş olsun .. Kendi elleri ile kendilerinin ipini çektiler... Bu gün Türkiye ve Dünya değişmiştir.. Bir AKP gider, bir başkası gelir..Gelenin de bukadar ılımlı olacağını sanmıyorum.. Çünki halkın sabrı tükendi artık..

Türkiyenin gerçeklerinden uzak , toplumdan kopuk ve beleş bir şekilde yaşayan; kriz çıkmış, halk açmış umrunda olmıyan bu başsavcı gibi perde arkası güçlerin artık bu ülkede yeri yok..

Kaderin ipleri Allah'ın elindedir.. Bu olay çok güzel neticeler getirecek.. Neticesi hayırlara vesile olacak..

Gelmekte olan geliyor; Bu 1000 sene önceden vaadedilmiş bir gelecek... Hep nasıl olacağını merak ederdim, demek böyle olacakmış...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akp kapatılması bencede gerekli, sistemin kendini korumaktan daha doğalı ne olabilirki

Hatta artık endişelenmeye bile başlamıştım devletin kendini korumakla yükümlü kurumları zafiyete uğratıldı diye.(polis teşkilatı devre dışı bırakıldı bunların sayesinde çoğu fethullahçı)

Bende biliyorum parti kapatmak pek işe yaramıyor ama geçici çözüm en iyisi halkı bilinçlendirmek ama oda çok uzun zaman isteyen bir olay, ayrıca siyasetcilerde pek istemiyor bilinçli eğitimli insan, çünkü talepleri çok olur, ama eğitimsiz dangul dungul insanları yönetmek daha kolay, bu insanları kandırmakta çok kolay oluyor, seçimlerde iki paket makarna, iki çuval kömür verdinmi, birazda dini taraflarını okşadınmı, oylar cepte sayılır. Kısaca bu insanlar eğitilmedikten sonra on yılda bir böyle kapatma olayları gündeme gelebilir .

Benim kızdığım nokta şu, türban olayında burada bile şeriat geliyor diye nara atan terbiyesizler demokrasiden bahsetmeye başladılar, kendileri çok demokratta sanki , komşum namaza gitmiyorum diye, oruç tutmuyorum diye, benimle konuşmaz, birde domuz gibi bana öfkeyle bakar, bu tip ahlaksızlar, demokrasiden bahsederler.

Sanki diğer islam ülkelerinde demokrasi var, polis zoruyla açıkta kalan saçlar kapattırılır, veya namaz saatinde zorla camiye sokarlar, bir bayan kendi başına sokağa çıkamaz, araba kullanamaz,daha saymadığım bir çok kısıtlamalar allah adına yapılıyor, sonra bu sahtekarlar demokrasiden bahsederler.

Kurandaki bakara191—nisa89—nisa91--- tevbe5--- tevbe12—bu ayetler varken nasıl olurda demokrasiden bahseder bu sahtekarlar iki yüzlüler.

Hükümetlerin görevi halkın refah seviyesini yükseltmek olması lazım, halkın yararına olan yasaları değiştirir, yada çıkarır, ama bunların tek uğraşısı din olayı, türban yasası, yada kurumları yabancılara satmak,

Milli eğitim bakanı okullarda din dersi, namaz, öğretilmesi lazım diye inat ediyor, danıştay mahkemesinin kararına rağmen, dayatma yapıyor, ve bu insanlar demokrasi kendilerine lazım olunca bas bas bağırırlar.

Bencede kapatmakta geç bile kaldılar, bunlara fazla bile müsama edildi, hatta dava sonuçlanıncaya kadar başbakan ve bakanların görevlerine son verilmesi lazım, sen hem adamları suçla hem görevde kalsınlar olurmu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

modern putperestlik kemalizm bence ortadan kalkmalıdır.türkiyeyi sadece mustafa kemalin kurtardığı hurafesini kim yaymışsa bilmiyorum ama atatürke büyük kötülük etmiştir çünkü adamı sürekli kabrinde rahatsız edip aziz ruhunu rahatsız etmektedirler.ayrıca bazı kesim ve özellikle ateist camia atatürkü dinsiz gibi göstermekten vazgeçmelilerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP kapatılsın bende bikini giyerim:))

sorun büyüktür ve aynı zamanda küçüktür..büyüklüğü saçmalığının büyüklüğüdür.küçüklüğü düşeceğinin kesin olmasındandır..

şimdi bu yargıtay başsavcısı çok yanlış bir şey yapmıştır.

bu çok cahilcedir. bunu yapan adamın ekonomiden ihracattan ith dan uluslararası ilkişkillerden dış ilişkilerden anlamıyor olması olasıdır.

davanın düşeceği akp yi seven sevmeyen herkesin hemfikir olduğu bir şeydir..siyasetten ve ekonomiden anlaman lazım biraz ne dediğimi anlaman için...

AKP eğer kapatılırsa bu ülke sadece ekonomik olarak 20(şaka değil) yıl geriye gider ..faizler 100 de 120 falan olur kısa sürede...kimseye ihracat yapamazsınız .büyük türk şirketlerinin dünyada ki değeri yüzde 60 düşer..yabancı yatırımları en azından satınalmalar durur.türkiye 20 yıl geriye gider ama bu seviyey gelmesi 50(20 değil) yıl alır ...

ve akp kapatılırsa bu ülke büyük bir kaosa sürüklenir.(ekonomik olarak)

ne dedim hep ekonomi dedim başka yönden bakmadım.

tarihinde kolonya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ya nedemezsin başsavsıya öyle üzülürümki oturup ağlarım resmen.ama cidden baş savcı şuan hedef altında.keşke çekse davayı geri.ben abdurrahmanın yerinde olsam davayı çekerdim yoksa diğer türlü çakallar hazır bekliyolar.

Harun

Başsavcıyı tehdit mi ediyorsun?

Ya da birilerinin tehdit ettiğini mi ihsas ediyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Parti kapattıran Anayasanın 69. maddesini AKP değiştirebilir. Referanduma götürüp hiçbir mahkemenin iptal edemeyeceği durumu sağlayabilecek bir iktidarı böylesine bir meseleye boğmak akıllıca değildir...

Dava 2 aylık bir süreci kapsayacaktır..Ve boş bir gerilimden başka bir şey olmayacaktır..Herşeyi halka soran referandumlar dönemine hazır olun..

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
bizim mllet böyle.. bu adamla niye uraşılıo lan dicek.. hemen ona oy vericek kapatılması imikansız ha dieylm kapatıldı... o zamanda yeni parti kuracaklar.. farketmez bişey yani.

Dediğiniz gibi olsaydı geçmişte kapatılan sol partilerin şimdi iktidarda olması gerekirdi. Bunların oy patlaması yapmasının ardında emperyalist planlar var. AKP bu süreci bilerek körürüklüyor. Toplum ekonomik abluka içinde; borçlu bir toplum yaratıldı. Bunu kullanarak türkiyenin siyasal rejimi değiştirilmek isteniyor. Bay Erdoğan "meclisin üstünde güç yoktur" diyor. Bu sözü çok doğruymuş gibi de ders kitaplarına bile yazdılar. Oysa meclis ulusal egemenliği gerçekleştiren organlardan sadece biridir. Parti kapatılması istenmiyorsa öncelikle anayasa ve ilgili yasalarda değişiklik yapılmalıdır. Yargı organlarını oluşturan yargıçlar anayasa ve yasalara göre karar verirler. O yüzdendir ki baklava çalan çoculara 10-15 sene ceza verilirken devleti milyonlarca lira dolandıranlar bir-iki sene ile kurtulmaktadır.

Türkiye bugün Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde belirttiği duruma düşmüştür. Bu durum bize "özgürlüklerin genişlemesi" olarak yutturuluyor.

Ancak AKP'in iktidardan indirilmesi için seçimin beklenmesine gerek yok. Muhalefet partilerinin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin yargıdan önce davranıp toplumsal muhalefeti harekete geçirmesi gerekirdi. Böylece hükûmetin bu dava nedeniyle yargıya saldırısının dayanağı olmazdı.

"Halk karşı karşıya gelir, daha kötü sonuçlar çıkar." mı diye düşünüyorsunuz? Tarihe bakın, karar verin derim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Batı'da hükümetin birbirinden bağımsız üç dalı vardır.

Yönetici: başkan, başbakan ve bakanlar..

Kanun koyan:. meclis

Adli: Anayasa mahkemesi, yargıtay vs.

Bizde bunlara bir de orduyu ekleyin..

Hiç bir merci veya kişi kanunların üstüne çıkamaz.

Amerika'da president veya vice president hakkında bile dava açılabilir ve yetkileri elinden alınabilir.

Buna impeachment denir. Mahkeme önünde suçlamak, itham etmek yani..

Amerika'da iki president impeachment'e çok yaklaşmışlardır.

Nixon ve Yunan aslıllı vice presidenti istifa ile paçayı kurtarmışlardır.

Clinton ise bağışlanmıştır.

Amerika'dan neyimiz eksik..

En azından oradaki kadar ahlaksız politikacılarımız var..

Ahlaksızlık konusunda onları bile geçeriz..

Güçlerin mücadelesini uzaktan merak ve neş'e ile izliyorum..

Ama endişe etmiyorum..

Hükümetin adli dalı bu işi halledemezse, ordu eder..

Bu iş burada bitmiştir.

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dediğiniz gibi olsaydı geçmişte kapatılan sol partilerin şimdi iktidarda olması gerekirdi. Bunların oy patlaması yapmasının ardında emperyalist planlar var. AKP bu süreci bilerek körürüklüyor. Toplum ekonomik abluka içinde; borçlu bir toplum yaratıldı. Bunu kullanarak türkiyenin siyasal rejimi değiştirilmek isteniyor. Bay Erdoğan "meclisin üstünde güç yoktur" diyor. Bu sözü çok doğruymuş gibi de ders kitaplarına bile yazdılar. Oysa meclis ulusal egemenliği gerçekleştiren organlardan sadece biridir. Parti kapatılması istenmiyorsa öncelikle anayasa ve ilgili yasalarda değişiklik yapılmalıdır. Yargı organlarını oluşturan yargıçlar anayasa ve yasalara göre karar verirler. O yüzdendir ki baklava çalan çoculara 10-15 sene ceza verilirken devleti milyonlarca lira dolandıranlar bir-iki sene ile kurtulmaktadır.

Türkiye bugün Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde belirttiği duruma düşmüştür. Bu durum bize "özgürlüklerin genişlemesi" olarak yutturuluyor.

Ancak AKP'in iktidardan indirilmesi için seçimin beklenmesine gerek yok. Muhalefet partilerinin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin yargıdan önce davranıp toplumsal muhalefeti harekete geçirmesi gerekirdi. Böylece hükûmetin bu dava nedeniyle yargıya saldırısının dayanağı olmazdı.

"Halk karşı karşıya gelir, daha kötü sonuçlar çıkar." mı diye düşünüyorsunuz? Tarihe bakın, karar verin derim.

Üfürme Muallim. Türkiye doğduğundan beri borç altında.

Her zaman bitliydi. Her zaman karanlıktı. Yirmi yıl önce bile %60 elektriği yoktu.

Sendikaların satılık ağalardan oluştuğu, sendika ağalarının plazalarda yaşadığı ülkedir bu.

Muhalefet liderlerinin banka sahibi olduğu, ordusunun bile bankası olduğu ülkedir bu..

Sen ancak kendini kandırırsın fosil muallim.

tarihinde mazot tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı orada cumhuriyetçi partiyle ,demokrat parti kapatılmaz.Konunun alakası yoktur söylediklerinle..

Bush evangelist politika güttüğü için yargılanmaz..İnancını da yaşar..

Kimsenin yargı ve adaletle bir sorunu yok..Sorun yargı altında saklanan sözde laiklik savunuculuğuna bürünmüş anti demokrat köpürmüş beyinlerdir..

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Batı'da hükümetin birbirinden bağımsız üç dalı vardır.

Yönetici: başkan, başbakan ve bakanlar..

Kanun koyan:. meclis

Adli: Anayasa mahkemesi, yargıtay vs.

Bizde bunlara bir de orduyu ekleyin..

Hiç bir merci veya kişi kanunların üstüne çıkamaz.

Amerika'da president veya vice president hakkında bile dava açılabilir ve yetkileri elinden alınabilir.

Buna impeachment denir. Mahkeme önünde suçlamak, itham etmek yani..

Amerika'da iki president impeachment'e çok yaklaşmışlardır.

Nixon ve Yunan aslıllı vice presidenti istifa ile paçayı kurtarmışlardır.

Clinton ise bağışlanmıştır.

Amerika'dan neyimiz eksik..

En azından oradaki kadar ahlaksız politikacılarımız var..

Ahlaksızlık konusunda onları bile geçeriz..

Güçlerin mücadelesini uzaktan merak ve neş'e ile izliyorum..

Ama endişe etmiyorum..

Hükümetin adli dalı bu işi halledemezse, ordu eder..

Bu iş burada bitmiştir.

HACI

Bir müzelik savcıdan aldığı rüzgarla romantik şövalyemiz iktidarın değişeceğini sanıyor..

Heveslenmeyin derim zira hevesiniz kursağınızda kalacak, hiçbir şey üretemeden hep eleştiren müzelikler

Keh kehhhh kehh :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Düzen içi savaşta son perde olarak değerlendiriyorum bu olayı. AKP kendisine çizilen çizgileri aşma grişiminde bulununca böyle bir yaptırımla karşı karşıya kalmış oldu. Özellikle Türban konusunda ısrar etmesi, sınırötesi operasyonda siyasi iradeyi ortaya çıkaramaması ve TSK'nın saldırılara uğraması bardağı taşıran son damla oldu. Bu son olay gösteriyor ki AKP gibi sermaye uşağı bir partinin bile ipi kesilebiliyormuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kim ne derse desin, bu savci yanlis zamanda böyle bir ise girismistir. Hatta bu savcinin, akp ile ortak calisiyor olma ihtimalide vardir. Ekonomideki batma sinyalleri ve kriz haberlerinin konusulmaya baslanmasi, onlara oy kaybettirmeye baslayan bir sürü cikarilan yasalardan sonra, oy kazanip daha güclü olabilmelerinin tek yolu, böyle bir müdahele ile mazlum ve kurban durumuna düsmektir.

Akp nin ekmegine, bilerek yada bilmeyerek yag sürülmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hacı orada cumhuriyetçi partiyle ,demokrat parti kapatılmaz.Konunun alakası yoktur söylediklerinle..

Bush evangelist politika güttüğü için yargılanmaz..İnancını da yaşar..

Kimsenin yargı ve adaletle bir sorunu yok..Sorun yargı altında saklanan sözde laiklik savunuculuğuna bürünmüş anti demokrat köpürmüş beyinlerdir..

Hem de nasıl kapatılır..

Gözünün yaşına bile bakılmaz..

Ama ne cumhuriyet ne de demokrat partide, bizdeki ahlaksızlıkların benzerini yapan anti demokratik, bağnaz insanlar başa geçmez.

Bush sapığı bile dindar olmasına rağmen, devleti inançları ile idare etmez. Ulemaya baş vurmaz.

Hele baş vursun..

Bir anda mahkemeye verilir..

Biz AKP için çok bekledik..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...