Jump to content

Çok Eşlilik Demişken...


Recommended Posts

Bu ayeti bir inceleyelim.

Evlat edindiğiniz yetim kızlarla evlenebilirsiniz deniyor. Adaletli davranacaksan evlatlığınla evlenebilirsin.

Burada kuranda 4 eş değil dörtten bayağı fazla eşle evlenin dediği görülüyor. Cümleye dikkat edin (ikişer, üçer, dörder)

2+3+4=9

Eğer o kadınlara adaletli davranmayacak iseniz, evlenmeyin cariyeler ile yetinin.Buradaki cariyelerde köle oluyor. Cariyelere istediğiniz kadar tecavüz edebilirsiniz.

Şimdi Sayın Elvis düşünmüşsünüz bir noktada oda 4 den fazla kadın olarak ama fakir aksi kanaatteyim şöyleki:(Ama bu cevabı size verip sizinle tartışıyorum çünkü en fazla yinede siz düşünüp dikkat etmişsiniz)

Evvel Emirde İlgili ayet: Yetimler konusunda adaleti koruyamayacağınızdan korkarsanız, sizin için temiz kılınan kadınlardan İkişer üçer,dörder nikahlayın. Eğer bu durumda adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız,bir tek kadınla yahut yeminlerinizin/sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin. İşte bu haksızlığa sapmamanız için en uygun yoldur.

Burada EVLAT EDİNME GEÇMİYOR.Elimdeki Yaşar Nuri ÖZTÜRK meali .Diğer meallerede baktım EVLAT EDİNME yok.Sayın Herakles daha iyi anlar çünkü Arapça biliyormuş.

YETİMLER ÜZERİNDE ADALET KORUYAMAYACAĞINIZDAN KORKARSANIZ NİKAHLANIN NE DEMEK?

YETİM KİMDİR? Yetimhanelerdeki yetimlermi? Bizmi sağlıyoruz onların adaletini? Allah aşkına siz bunu düşünmüşsünüz ama İster Ataist İster Teist İster Müslüman arkadaşlar Lütfen ayeti düşünelim ?

O zaman Yetim benim Yetimimdir ama bu nedir?Doğduğum tarihten itibaren ister Allah deyin İstersede Tabiatın bize verdiği :ÖZBENLİĞİMİZ YANİ NEFSİMİZDİR.

Bunu Müslümanlıkla ilgilenen arkadaşlar iyi bilir. Müslümanlıkta Nefis öldürme yoktur. NEFSE ADİL OLMA VARDIR.

(Sayın Harun ve Sayın Mask Öyle değilmidir?)

O zaman diyorki :Nefsinize adil davranmaktan korkarsanız NİKAHLANIN

Ondan Sonra ne diyor Sizin için temiz kılınan kadınlardan İKİŞER , ÜÇER, DÖRDER tane. dikkat edilecek olunursa DÖRT tane demiyor. Bir ,iki, üç , dörtde demiyor. Bireri söylemiyor. İKİŞERDEN BAŞLIYOR. BU MATEMATİKSEL BİR KÜMELENDİRMEDİR. KADINLARI KÜMELENDİRİYOR.

O zaman KADIN kavramı burada farklı! Bu kadın Manevi kadındır. Yani manevi nimet aynı zamanda külfettir. Nedir bu? YAŞAM PROBLEMLERİMİZDİR! Nedir onlar:

I-EŞ

II-İŞ

III-SERVET

IV-ÇOLUK ÇOCUK TORUN TORBA

İşte Cennetteki dört ırmakta bunlardır. Bunlarda Esas olan vücut nehrimizi beslerler. Onunlan birlikte BEŞ oluruzki Bizlere Maddi açıdan BEŞER! denir.Neden eş derdini Birinci sıraya aldım? Çünkü büluğa ermekle birlikte İlk problemimiz odurda ondan ÜREMEK!CİNSEL ZEVK! Daha orta birden itibaren dertler başlar!:))))

Ama Birinci gurup için BİRER DEMİYOR AYET NEDEN? Çünkü Bir tane alacaksında ondan!(burada Sayın Elvisi Tebrik ediyorum) Ama Diğerlerinde çoğullaşma var Yani Kümenin içinde ne kadar aynı cins olursa olur:(Modern Matematik okuyanlar iyi bilir) Ozaman Birden fazla meslek edin, Han hamam Para altın, Şirket holding Beş çocuk on çocuk yap yapabildiğin kadar.Temiz olandan kasıtsa Güzel olan Meşru olandır. helalinden iş, Helalinden kazanç ve Helal süt emmiş terbiyeli eğitimli evlatlardır. Ama YİNE DİKKAT EDİN BİR İÇİN TEMİZ OLAN KULLANILMIYOR. İŞTE BU İSLAMIN NAZENİNLİĞİDİR. ALDIĞIN EŞİN MAZİSİNE BAKMA DİYOR:)(

Ayet devam ediyor. Eğer bu durumdada adaleti koruyamayacağınızdan korkuyorsanız. Yani Bu durumda Nefsinize her istediğini verek Onu Şımartıp daima çocuk kalarak yaşamdan zevk alamayacağınızdan endişe ediyorsanız TEK EŞ alın. YANİ YAŞAMDA TEK BİR GAİLENİZ OLSUN.

Yahut Yeminlerinizin yani sağ ellerinizin altındaki ile yetinin. Bu kelime bazı meallerde Cariyeler olarakta geçer. Cariye savaşta esir edilmiş kadındır.Yani GANİMETTİR. Pekiyi Bu Zamanda savaş yada Cariye varmıdır? HAYIR! Ama Kuran Ezeli ve ebedi idi? O ZAMAN CARİYE YAŞAM SAVAŞINDA ELDE EDEBİLDİĞİMİZ DÜNYEVİ NİMET AYNI ZAMANDA DERTLERDİR. Ne kazandınsa onunla iktifa et demektedir.İşte O zaman Öz benliğine adil olursun dolayısylada Huzur içinde olursun. İslam Toplumu değil FErdi düşünür. BANA SENİ GEREK SENİ. Baki selamlar.

tarihinde SAMSON tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...