Jump to content

Sünnet ve Toplumdaki yeri


Recommended Posts

Arkadaşlar.. Biliyorsunuz toplumumuzda önemli bir gelenek ve dini emir olarak yer alan bir unsurdur sünnet..

Üstelik bu duruma maruz bırakılan küçük yaştaki çocuk için de bir hayli hak istismarıdır.

Birçoğumuz içinde yaşadığımız coğrafya ve toplum gelenekleri nedeniyle sünnetliyizdir. Erkeklerden bahsediyorum.. Kadınların da sünnet olduğu ülkeler var ama Zeus ve Kocaboğa'ya şükürler olsun ki, Türkiye bunlardan biri değil. Kadın için çok daha ciddi sonuçları oluyor çünkü bu beden teröristliğinin..

Benim bir erkek çocuğum olduğunda, asla böyle bir yolu seçmem.. Sünnet ettirmem. Çünkü bilindiği üzere; sünnet, erkeklere cinsel zevki azaltıyor.

Herkesin bildiği ama çoğu kişinin üzerinde fazla durmadığı bu konu üzerine konuşalım. Ailelerimiz radikal dinci olmasalar da; sünnete sıra geldi mi, bu konu da düşünmüyorlar. Bizlerde sünnetli ateistler oluyoruz:) Bu hem bir ironi, hem de topluma yapılmış eleştiridir. Bir bireyin daha küçük yaşta; dinsel seçimini ve bu seçimin gerektirdiği davranışların seçimini henüz yapamayacağı bir yaşta bu duruma maruz bırakılması şüphesiz yanlıştır.

Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Çocuğunuz olsa bu konuda nasıl bir yol izlersiniz? Çevreye şirin görünmek için sünneti yaptırırmısınız? Bu geleneğe boyun eğip, sonuçları ne olursa olsun devam ettirir ve asıl düşüncenizi saklarmısınız.. Yoksa bu seçimi tamamen ona ve kişisel özgürlüğünü ele aldığı zamana bırakıp düşüncelerine saygı mı gösterirsiniz? (ki müslüman olsun, olmasın.. Yapılması gereken budur.)

Öte yandan toplumsal bir zorunluluk sözkonusu.. Buna daha çok tabu diyelim.. Bayanlar arasında bu durum nasıl değerlendiriliyor mesela? Bayanlar, partnerlerinin sünnetli olup olmamasına ne kadar önem veriyorlar? Bunun toplumdaki yeri nedir ve bu konu ile ilgili sorgulanmadan kabul edilen yanlışlıklar nelerdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evet oda sünnetsiz gavur :lol: çünkü sünnet olduğuna dair hiç bir belge yok.

E olurmu canım öyle şey.. Müslüman olmadığım halde benim yüzüm kızardı.

Çıkaralım mezarından, yapalım sünnetini..

Buarada konu sapmasın.. Sünnetin bilimsel açıdan zararları ve toplumsal açıdan durumunu değerlendirelim.. Bu konu Muhodan daha önemli..

Link to post
Sitelerde Paylaş
E olurmu canım öyle şey.. Müslüman olmadığım halde benim yüzüm kızardı.

Çıkaralım mezarından, yapalım sünnetini..

Buarada konu sapmasın.. Sünnetin bilimsel açıdan zararları ve toplumsal açıdan durumunu değerlendirelim.. Bu konu Muhodan daha önemli..

Valla bu işin ehli hacı abi. Ona göre pek bir mahsuru yokmuş.Bi aralar bu konu baya bi haraetli tartılşılmıştı,haci abi herkse fırça atttı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sünnet İbrahimi dinin en önemli şekli unsurlarındandır.Eski ahitte geçer. Hz İbrahimin oğlu İsmailin doğumundan sonra Rab ona :"Seninle benim aramdaki anlaşmanın SEMBOLÜ SEKİZ GÜNLÜK ERKEKLERİN HEPSİ SÜNNET EDİLECEK." demiştir. O zamana kadar İbrahimin adı AVRAMDIR. (Yüce baba) Avram 99 yaşındadır. İsmail ise 13 yaşındadır. O gün Avramın adı İBRAHİM(Çokların Babası, Cumhurun babası) olur.Yakup bahsinde geçer.Yakubun Dina adında bir kızı vardır Bu kıza Şekem Şehrinin kralının oğlu Şekem aşık olur.Ama Kızla yatar ve onu kirletir.Ama daha sonra Yakuptan kızını ister. Bunu duyan Yakubun oğulları çok kızarlar. Pilan yaparlar. Biz Sünnetliyiz sünnetsize kız vermeyiz derler.Sen dahil bütün Şekem şehri sünnet olacak derler.Onlarda kabul ederler ve sünnet olurlar. Fakat sünnetin acısı dolayısıyla yürüyemediklerinden Yakubun Evlatları bütün Şekem şehrini kılıçtan geçirir.Yakup buna çok üzülür ama evlatları"Kızkardeşimizi kirletmeseydi"derler.Sünnet daha Sonra Musa bahsinde geçer. Hz Musa Medyandan Eşi Tsippora ve Çocuğu Gerşom ile birlikte giderken Gerşom Rabbin saldırısına uğrar. Tisippora Gerşomun Gulfesini keserek Rabbin önüne atar ve Sen benim artık kanlım oldun der.Musadan Sonra İsrail Kavmini Şeriadan geçiren YEŞUDA(YUŞA) halkını sünnet ettirir.

Sünnet Mushaf Kuranda açıkça geçmez.Ama Hz Muhammedin Mekkeden Mediye Hicretinden evvel Yeğeni Hz Aliyi yatağına yatırıp üstünü örterek ona kendi süsünü vermesi. Gelen müşriklerinde Örtüyü kaldırdıklarında ALİYİ görmeleri teşbihi bir sünnet anlatımıdır. Hz Muhammedin doğuştan sünnetli olduğu söylenir.(Mucizevi bir olay)

Hiristiyanlıktada sünnet Mefhumsal olarak vardır ancak fiili sünnet yoktur.Zaten Bir Musevi mezhebi olarak doğan Hiristiyanlık Daha çok Sünnet yüzünden Musevilikten tamamen koparak ayrı bir din haline gelmiştir.Çünkü Museviler sünnete çok değer veriyorlardı.,

SÜNNET HAKKINDAKİ İNANÇ VE KANAATİM:Üreme Organındaki gulfenin kesimi TEMİZLİK İÇİNDİR.Çünkü idrar gulfe yüzünden içerde kalır. Bunun kilota damlamaması İslamda Çok büyük bir günahtır. Cehennem ataşından ahirette kurtulamaz. İlmihallerde idrar lekesinin ne kadar büyüklükten fazla olmaması husunda ciddi bilgiler vardır. Mezheplere göre değişebilir.Namazlar falan mazallah boşa gider. Ama "Ne kadar sallarsan salla dona gider en son damla" diyede bir söz vardır. Onun için Eski Mütedeyyin insanlar yanlarında birde İdrar mendili taşırlardı . Tampon bulundururlardı.Aynı zamanda ona Üreme esnasındaki Ereksiyon görüşünü verir . Yani ona devamlı bir şekilde hazır vede nazır olgun bir görüntü sağlar.Bu işin hem latife ama aynı zamandada gerçek yönüydü.

Şimdi işin MANEVİ BOYUTUNA BAKALIM: İlahiyat Maddeyle değil manayla uğraşır çünkü.MANEVİ ÜREME ORGANI DÜŞÜNCEDİR. Düşüncedeki TEREDDÜTLER Onun İdrarı yani NECASETİDİR(Pisliği). İş bu Necasetin giderilmesi ancak ÇALIŞMA yani Hazırlanma ile giderilebilinir.Bu Çalışmalarda yalnız başına yapılmamalıdır. İnsanın bir rehbere yani KİRVEYE ihtiyacı vardır. Aksi Halde durum Yukarda Belirttiğim Şekemin haline döner.Ama sonuçta Ne kadar çalışırsak çalışalım Şayet BAHTIMIZ yoksa Bu şuuraltı Tereddütü gideremeyiz vede Damlatırız.O zamanda bir güzel Cehenneme düşeriz.Ama unutmayalımki HER ŞEY ZIDDIYLA KAİMDİR. Yani Cehennemi olan insan CENNETİ BİLİR VEDE İDRAK EDER.

EN BÜYÜK İBADET YİNEDE HER ŞEYE RAĞMEN YILMADAN USANMADAN ÇALIŞMAKTIR.

GElelim işin Beşeri yönüne:Benim babam ataistti daha sonra deist oldu. Cenaze namazına dahi katılmazdı.Ama kendide ben fakirde Maddi açıdan sünnetliyiz.Bu nedendir? ÇÜNKÜ HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER.Toplumu tarafından dışlanan bir insan kabiliyetleride yoksa aynı zamanda Bahtsızsa şu Riyakar dünyada yalnız kalırki Her günü bir Cehennem olur. O yüzden Mutlaka erkek evlatlarınıza Sünnet yaptırın naçizane derim. Baki selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlarım toplumun tabusuna da baskısınada, elalemin saçma sapan adetleri inançları için hiç bişey yapacak değilim. Oğlum olsa sünnet münnet ettirmem.

O pislik herifler her türlü sapıklığı yapıyorda saklıyorlar mı ki ben saklayayım ateist olduğumu. İnanmıyorum ulen sizin ilkel putperes dininize falan :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

[bir Musevi mezhebi olarak doğan Hiristiyanlık Daha çok Sünnet yüzünden Musevilikten tamamen koparak ayrı bir din haline gelmiştir.Çünkü Museviler sünnete çok değer veriyorlardı.,

BİR DAHA Kİ SEFERE, BİLMEDİĞİN KONULAR HAKKINDA YORUM YAPMADAN ÖNCE ARAŞTIR, ÖZELLİK BU BİR İNANÇSA. NE KADAR DOLMA GİBİ BEYNİ DOLDURULMUŞ ADAM VAR, YORUM YAPIYOR KAFASINA GÖRE, SENDE ONLARDAN BİRİSİN İŞTE.

Link to post
Sitelerde Paylaş
[bir Musevi mezhebi olarak doğan Hiristiyanlık Daha çok Sünnet yüzünden Musevilikten tamamen koparak ayrı bir din haline gelmiştir.Çünkü Museviler sünnete çok değer veriyorlardı.,

BİR DAHA Kİ SEFERE, BİLMEDİĞİN KONULAR HAKKINDA YORUM YAPMADAN ÖNCE ARAŞTIR, ÖZELLİK BU BİR İNANÇSA. NE KADAR DOLMA GİBİ BEYNİ DOLDURULMUŞ ADAM VAR, YORUM YAPIYOR KAFASINA GÖRE, SENDE ONLARDAN BİRİSİN İŞTE.

Aç İncili oku bakalım ROMALILAR BAHSİNİ Orada YAHUDİLER VE KUTSAL YASAYA BAK: Kutsal yasayı yerine getirirsen sünnetin elbet yararı vardır.Ama yasaya karşı gelirsen sünnetli olmanın hiç bir anlamı kalmaz. Bu nedenle sünnetsizler Yasanın buyruklarına uyarsa Sünnetli sayılacakmı? Sen Kutsal yazılara ve sünnete sahip olduğun halde Yasayı çiğnersen Bedence sünnetli olmayan ama yasaya uyan kişi seni yargılamayacakmı? Çünkü ne dıştan Yahudi olan gerçek yahudidir nede görünüşte bedensel olan sünnet gerçek sünnettir.Ancak içten yahudi olan Yahudidir. Sünnetde yürekle ilgilidir.Yazılı yasanın değil. Ruhun işidir.İçten yahudi olan kişi,İnsanların değil Tanrının övgüsünü kazanır.Öyleyse Yahudinin ne üstünlüğü var?Sünnetin yararı nedir?Her yönden çoktur.İlk olarak Tanrının sözleri Yahudilere emanet edilmiştir........." daha çok örnek yazılarda var. Sünnetsiz yahudiler Havralara sokulmuyordu.Bir yazıya karşı yazıyorsan neden nasıl karşı olduğunu yazacaksın arkadaşım önce ONDAN SONRA HOMURDANIRSAN HOMURDANIRSIN.HAKARET MAKİNASI.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben sünnetliyim :D ama ateistim Müslümanalrın başı muhammed sünnetsiz nasıl adalet bu ya annem babam yüzünden gitti çüküm oakdarda ağrı çektim

birde Muhammed gerçekten sünnetsiz koskoca adam sünnetmi olcak o yaşta :D zaten arapların şeyi çok büyük oluyor nasıl kessin o adam o şeyi :D:D

tarihinde enes3492 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hz muhammedin yaradılıştan sünnetli olduğunu biliyorsunuzda bilmemezliğe geliyorsunuz dimi.ayrıca erkek çocuklarınızı sünnet ettirin arkadaşlar.belki ilerde müslüman olacak ha size demicekmi neden sünnet ettirmedin beni vs.artı çocuğunuz ilerde evlendiği zamanda bu durum onun için çok zor olacaktır hani sünnetsiz adama kız vermem,sünnetsiz adamlar evlenmem gibisinden :lol: .kemal sunal ın filmi vardıya gafur.hani sünnetsizdide kız ben sünnetsiz gavurla evlenmem filan demişti.kemal de bu gafuru sünnet etmişti :D işte bu nedenle sünnet ettirin derim ben :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
hz muhammedin yaradılıştan sünnetli olduğunu biliyorsunuzda bilmemezliğe geliyorsunuz dimi.

muhahaha... sevgili dostum, sana mümkün olduğunca düzgün cevap vermeye çalışırım ama buna düzgün cevap vermem mümkün değil:) demek doğuştan sünnetli:) huahauhauah.. iyi keklemişler sizi..

buna kalp ameliyatı da yapılmıştı dimi:) bu herif herşeyi bedavaya getirmiş anlaşılan.. sünneti, ameliyatı.. kim bilir daha neler var.. e kolay değil, torpilli:) acaba bir iddianame de buna mı hazırlasak.. alalım sorguya:) daha yaşıyor ya, o manada:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
muhahaha... sevgili dostum, sana mümkün olduğunca düzgün cevap vermeye çalışırım ama buna düzgün cevap vermem mümkün değil:) demek doğuştan sünnetli:) huahauhauah.. iyi keklemişler sizi..

buna kalp ameliyatı da yapılmıştı dimi:) bu herif herşeyi bedavaya getirmiş anlaşılan.. sünneti, ameliyatı.. kim bilir daha neler var.. e kolay değil, torpilli:) acaba bir iddianame de buna mı hazırlasak.. alalım sorguya:) daha yaşıyor ya, o manada:)

sünnet olayı hz ibrahim ile başlamış bi olaydır.hz ibrahim kendisi sünnet olmuştur.fakat hz muhammed ise yaratılıştan sünnetlidir buna neden gülüyorsunuz anlamadım arkadaş.okadar çelişkiler içindesinizki en basit bi doğuştan sünnet olayına bile inanmıyorsunuz düşün işte

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada çelişkili insanlar olabilir. Ben onlardan biri değilim. Söylediğim de çelişkiyle bir alakası yok zaten.

Benim açımdan bakamadığın sürece, anlaman mümkün değil beni. Ben olan bir şeye olmamış demiyorum ki.. Soru şu ki; Muhammed sünnetli falan doğmamıştır. Sonradan ya da Yahudilerin yanındayken sünnet olmuşmudur tartışma konusu.. Ama asla sünnetli doğmamıştır. Bu yalandır. Hurafedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Burada çelişkili insanlar olabilir. Ben onlardan biri değilim. Söylediğim de çelişkiyle bir alakası yok zaten.

Benim açımdan bakamadığın sürece, anlaman mümkün değil beni. Ben olan bir şeye olmamış demiyorum ki.. Soru şu ki; Muhammed sünnetli falan doğmamıştır. Sonradan ya da Yahudilerin yanındayken sünnet olmuşmudur tartışma konusu.. Ama asla sünnetli doğmamıştır. Bu yalandır. Hurafedir.

ya nerden biliyorsun kardeşim sünnetli doğmadığını.fesuphanallah

Link to post
Sitelerde Paylaş
ya nerden biliyorsun kardeşim sünnetli doğmadığını.fesuphanallah

oha sünnetlimi doğdu biz niye doğmadık :angry: o peygamber diye niye ben okadar acı çektim :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir insanın sünnetli doğması İmkansızdır.Ama Böyle anlatılıyor?Hala anlayamıyormusunuz. O MEFHUMSAL BİR KİŞİLİKTİR.Arap sofileri Artık Peygamberleri sona erdirmek istediler.Çünkü İnsanlar Bütün peygamberlerin ayrı olduklarına inanıyorlardı. Haladahada öyle ya.MUHAMMED DEMEK Kelime anlamına Sözlükten bakarsanız Devamlı olarak Övülen methedilen,devamlı senada bulunulan demektir.Böyle bir mefhumda Doğuştan sünnetli olacaktı elbette.Çünkü Öyle bir mefhumdurki Peygamberlik onunla kemalat bulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O adam sünnetli değil ''ÖZÜRLÜ'' doğmuş olabilir en fazla.

Adamın özürüne bakıp aha bu allahın işareti hepimiz böyle yaptıralım diye düşünmüşler.

Yoksa maden daha önce kimse sünnet olmamaış sünnet nedir biliniyo o varyasyon doğumun gerekli olduğunu nerden biliyolar?

İşte adam ilah ya özürü bile örnek alınacak illa.

Muhammet 4 parmaklı doğsa ne olacaktı herkes bir parmağını kesecekti.Aynen şu an olduğu gibi siz danglaklarda bunu akla uygunlaştırmaya çalışacaktınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
O adam sünnetli değil ''ÖZÜRLÜ'' doğmuş olabilir en fazla.

Adamın özürüne bakıp aha bu allahın işareti hepimiz böyle yaptıralım diye düşünmüşler.

Yoksa maden daha önce kimse sünnet olmamaış sünnet nedir biliniyo o varyasyon doğumun gerekli olduğunu nerden biliyolar?

İşte adam ilah ya özürü bile örnek alınacak illa.

Muhammet 4 parmaklı doğsa ne olacaktı herkes bir parmağını kesecekti.Aynen şu an olduğu gibi siz danglaklarda bunu akla uygunlaştırmaya çalışacaktınız.

bence özürlü doğan sensin.sözlerinden anlaşılıyo piskopaat dengesiz bi tip olduğun.nazileri destekleyen bi adamdan ne beklenirki bu ülkeye

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...