Jump to content

Olumden Sonra Hayat


Recommended Posts

yaa dimi keske senin gibi olsak beyinsiz beyinsiz bi suru insan dusunme gibi bi sorunumuz da olmazdi olece konusurduk akilli birileri olmayacagindan cileden cikartmazdik kimseyi

ya adam sana anlatio kafan almio nihili bile cileden cikardin ya pes senin gibi olsak diosun hala umut hala umut

ya dostum benim düşünmediğimi benim incelemediğimi nerden biliyorsun.görmediğim şeylere inanmam diyorsun görmediğin benim düşünmediğimi incelemediğimi körü körüne inandığımı söylüyorsun.çok okuyan bi müslümanım 1 yıldır sürekli işyerimde kuran okuyorum<türkçesini>. tefsirleri inceliyorum internetten filan.hadis müslümanı değilim hadislerin hepsini önemsemem tek tehber kurandır benim için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 84
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

kolayı var

neden uğraşcanki budizmle deizmle panteizmle vucudiyet fikriyle diğer yüzlerce din tanrı kavramıyla yada kendince bi tanrı fikri üretmeye çalışmakla bütün bunları araştırıp öğrenmekle

kolayı var müslüman ülkede doğmuşsun sanada allah bilir yapar demişler tamam bende inandım üstelik %1500 doğru bizim inancımız hepiniz yanılıyosunuz de çık işin içinden

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bari mantıklı şeyler yazın, gerçi yazdığınız şeyler kuran da yazanlar benimkide işmi mantıklı yazın diyorum. Ben teist olsaydım ve burada sizin gibi din yüzünden rezil olsaydım. Hemen sorgular ve bu dini bırakırdım. Çünkü bu din madem tanrının o zaman bu dinde çelişki olmamalıdır. Ateistler böyle dini çürüten yazılar yazamamalıdır. İnsan biraz gururlu olur, vazgeçin cennet hayalinden bırakın korkuların kölesi olmayı. Tamam ya varsadan korkuyorsunuz ama birazda sürüden ayrı olmayı düşünün, güçlü olmayı hayal edin. Siz sadece bir ihtimal uğruna ömrünüzü geçiriyorsunuz. Ama ben ihtimallerden nefret ederim, öenmli olan kesin bilgidir.

ÜMİT EN SON KÖTÜLÜKTÜR ÇÜNKÜ İŞKENCEYİ UZATIR.

Nietzcshe

benim islam inancım inanmanında ötesinde.allah ahiret cennet cehennem var.görmüş gibi inanıyorum.rezil filanda olmuyorum burda sadece size gülüyor halime şükrediyorum.ayetleri çarpıtan sizsiniz çünkü beyniniz çelişkilerle dolu.sürüsü koyunu beni ilgilendirmez türkiyede 60 000 000 ateist olsa ben gene tek başıma müslümanlığımı yaşardım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
benim islam inancım inanmanında ötesinde.allah ahiret cennet cehennem var.görmüş gibi inanıyorum.rezil filanda olmuyorum burda sadece size gülüyor halime şükrediyorum.ayetleri çarpıtan sizsiniz çünkü beyniniz çelişkilerle dolu.sürüsü koyunu beni ilgilendirmez türkiyede 60 000 000 ateist olsa ben gene tek başıma müslümanlığımı yaşardım.

zeka seviyeni anladıkdan sonra bundan hiçde şaşırmam zaten

5 milyar ateist olsada sen nato mermer nato kafa devam edersin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
zeka seviyeni anladıkdan sonra bundan hiçde şaşırmam zaten

5 milyar ateist olsada sen nato mermer nato kafa devam edersin.

aynen öyle.isterse anne babam ateist olsun benim için farketmez.sadece onlara saygı duyar hizmetimi eder of bile demem.yanlız onlara islam konusunda boyun eğmem islamiyeti yaşamama engel olamazlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 10 bin yıldır insanların merak ettiği,kabullenemediği ama hakkında en ufak bir şey bilmediği ÖLÜMDEN SONRASI.

Evet arkadaşlar,insan yaşam-ölüm çelişkisiyle hayatını sürdürmüştür çağlar boyunca.Dünyaya geldiğinde,bu çelişkiyle ilgili hiçbir düşüncesi yokken,zamanla büyüyüp,dünyadaki güzellikleri farkedip,aile bağları geliştirdiğinde ölümü yani dünyadaki tüm güzelliklerden sonsuza dek ayrılmayı kabullenemeyip düşünmeye başlamıştır.İşte,insanoğlu yokoluşu kabullenemediğinden,ölümden sonrası için çeşitli inançlar geliştirmeye başlamıştır.Mesela Mısır medeniyetinde,ölenler en değerli eşyaları ile beraber gömülürdü.Bunun nedeni ölümden sonra dirilip,ölüm sonrası yaşam başlayacağından bu eşyalara ihtiyacı olacağına inanılırdı.Eski çağlarda Çinde ölenler beraberinde,çeşitli yemekler de mezara konulurdu ki,ölüm sonrası yaşamda açlık çekilmesin diye.Evet bunun gibi insanoğlu,ölümden sonrası için sürekli çeşitli düşler tasarlamıştır.Tek tanrılı dinlerde ise bu düşler, cennet-cehennem ile süslenmiştir.Binlerce yıldır ölümle ilgili süregelen bu inanışa rağmen,ne Mısır medeniyetinde,ne Çin tarihinde ne de başka bir tarihte,hiçkimse ölümden sonra,dünyaya geri gelip,ölümden sonrası için bir bilgi aktaramamıştır.Dolayısıyla insanlık için ölümden sonrası aslında hiçbir zaman açıklanamayacak bir sır olarak kalmıştır tarih boyunca.Mistik inançlarda da,bilgi verildiğine inanılan bu konu hakkında,bilgiyi verenin,bu dünyadan ayrılıp ölümden sonra geri dönen insanlar değilde yine hayatta olan bazı insanların olduğunu görürüz.Dolayısıyla,incilde,tevratta,kuranda ölümden sonrası için yazılanlar,inançtan öteye geçememiştir.

Her ne kadar antik çağlardada materyalist bakış açısı görülsede,K.Marx ile Materyalist felsefe bilimle yoğrulup Diyalektik bakış açısı geliştirilmiş ve böylece dünyaya,yaşama yeni bir yorum yapılabilmiştir.Buna göre düşünceyi(ruhu) yaratan şey maddedir.Madde,düşünce olmadan varolabilir ama düşünce,madde olmadan varolamaz.Aslında ruhu,düşünceyi,rüyaları oluşturan maddedir,doğadaki yaşamdır.Dolayısıyla insanoğlu ölümden sonra tüm canlılar gibi niteliksel bir dönüşüm yaşayacak ve maddeyle karışıp doğanın elementlerine dönüşecektir.Aslında ölümden sonra kaybolan hiçbir şey yoktur.Sadece canlılık,cansızlığa dönüşüp vücüdumuzdaki tüm elementler doğaya karışıp petrol gibi başka döngülere girecektir.Mazot arkadaşımızın hoşuna gidebilir bu döngü :)

Canlıların döngü süreci çağlar boyunca bu yolu izlemiş ve bundan sonrada doğa kanunlarına uymaya devam edecektir.İşte sevgili inananlar bu yüzdendir ki,ateistler ölümden sonra sizlere hiç bir şey vaat edemezler.Ama onlar yatırımlarını,düşüncelerimizde yarattığımız öbür dünyada ki ödüller için değil,bu dünyanın güzelleştirilmesi için yaparlar.Ve onlar,sizin gibi tüm zamanlarını düşlerdeki allah için bencilce harcamaktansa,yeryüzündeki adaletsizliklere,acılara son vermek için kollektif bir şekilde çabalayarak harcarlar.Çünkü onlar yeryüzü aşkınyüzü olana dek mücadeleyi,savaşmayı tercih etmişlerdir.Çünkü onlar,hayallerde yaşamanın kimseye bir faydası olmayacağını bildiği için bilimi kılavuz edinip bu hayatta bir şeyler üretip,insanlığa faydalı olma yolunu seçmiştir esasında.Ve onların,sizin hayatınıza sonsuz faydaları olmuştur,olmaya da devam edecektir.

Evet benim size tavsiyem,siz inaçlarınızda kalmaya ve kendi dünyanızda yaşamaya devam edin ama evet ama,merak eden,araştıran,bulan,üreten ve dünyayı değiştirmeye çalışanları lütfen rahat bırakın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

trt de gayet açıkca dinlerin nasıl oluştuğunu anlatan bir belgesel vardı

binlerce sene öncesinden beri insanlar krallar her zaman ölümsüzlüğü aramışlar ve en sonunda öldükden sonra yaşamayı vaad eden soytarıların vaadleri din olmuş bu kadar basit

tüm sır ölmek korkusu kabullenememek kişiliği zayıf olanlarda öldükden sonra cennet hayallerine mecburen inanıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahın İşimi yok Allah aşkına kimsenin göremediği bir boyutta tamamen manevi bir ortamda Cennet ve Cehennem kuracak. Cennetten nehirler akacak köşkler olacak. Öteki tarafta ateşler ve zebaniler. Şaraplar içilecek,Yeşil ipek sırmalı gömlekler giyilecek Tamam Var ama VÜCUT İKLİMİNDE var bunlar.Tamamende mevhumsaldırlar. Beyin öldümü biter.Biz BASU BADEL MEVT dedik.Yani ölmeden Önce ölün arkasından MUTU KALBE ENTE MUTU dedik Gönülde kalpte dirilme var.Öldükten sonra geriye DNA kalır bu kendine virüse çevirebilir. Hadi Diyelim bir Virüssün. Ama Sorarım Bir Virüs Bir İnsan karşısında ne kadar değerlidir? O virüstede Beşeriyetiniz biter geriye saf öz kalırki Oda İNSAN VÜCUDU olmadan bir HİÇTİR.Ahirete inanmıyormusun? Yahu Ahiret mevhumunu ne varsa biz attık biz çıkardık. Ahiret GELECEĞİNDİR. Melekler melekelerinizdir.Sözlerimiz acı bir ümit vermiyoruz ama GERÇEKLER MAALESEF ACIDIR.Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ömer Hayyam'ın(MS 1050-1122) bu dizelerini,sevgili inananlara armağan ederim.

"Yaşamın sırlarını bileydin,

Ölümün sırlarını da çözerdin.

Bugün aklın var birşey bildiğin yok,

Yarın akılsız neyi bileceksin?

Bu dünyadan başka dünya yok, arama.

Senden benden başka düşünen yok, arama.

Vazgeç ötelerden, yorma kendini.

O var sandığın şey yok mu, o yok, arama.

Kimi dinde imanda buldu yolu,

Kimi akıl, bilim yolunu tuttu.

Derken bir ses geldi karanlıklardan;

"Gafiller, doğru yol ne odur ne bu"...

Hep arar dururdum dünyaya geleli,

Alın yazısını, cenneti, cehennemi.

Hocam kesti attı sağlam bilgisiyle;

"Alın yazısı, cennet, cehennem sende" dedi.

Biz aşka tapanlarız, Müslüman değil,

Cılız karıncalarız, Süleyman değil.

Biz eskiler giyen benzi soluklarız,

Pazarda sırma satan bezirgan değil.

Ben kendiliğimden var değilim bu varlığımla,

Kendim çıkmış değilim elbet bu karanlık yola.

Bir başka varlıktan gelmiş bendeki varlık.

Ben dediğin kim ola, nerede, ne zaman var ola?

Güneşi balçıkla sıvamak elimde değil,

Erdiğim sırları söylemek elimde değil.

Aklım düşüncenin derin denizlerinden,

Bir inci çıkardı ki, delmek elimde değil.

Yetmişiki millet, bir o kadar da din.

Tek kaygısı seni sevmek benim milletimin.

Kafirlik, Müslümanlık neymiş, sevap, günah ne?

Maksat sensin, araya dolambaçlar girmesin.

Dün özledim de seni coştum birden bire,

Çıktım, senin yerin dedikleri göklere.

Bir ses yükseldi ta yukardan, yıldızlardan;

"Gafil" dedi, "Bizde sandığın Tanrı sende".

Link to post
Sitelerde Paylaş
Muslumanlar neden kendileri gozunde kafir olani cezalandirmak ister?

Eger samimi sekilde olumden sonra hayata inaniyorlarsa, hic mucadeleye girmemeleri lazim. Nasil olsa "kafirler cehennemde cezalarini gorecek zaten degil mi? Allah verecek cezalarini."

Kur'an'ı okursanız Allah'ın aslında kitap boyunca müslümanları tetikçi olarak kullandığını görürsünüz... Kendi işini her ne hikmetse müslümanlara bırakmakta ve elini sıcak sudan soğuk suya değdirmemektedir... Üstelik dünya çok karışık bir yer, kimin haklı kimin haksız olduğu çok su götürür; o yüzden kabaca bir hesap yapan müslümanlar genelde intihar bombacısı tekniğini kullanıyorlar son yüzyılımızda bu amaçla... :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş
Elhasıl, ahiretin varlığı bu kainatın varlığı kadar kesin ve şüphesizdir. Zaten, bu kainatın sahibi binlerce doğru ve sadık elçiler yollayarak ve onların eline tasdik nişanı olan mucizeleri vererek, ahiretin varlığını bize haber veriyor. Evet, şüphesiz dünya bir tarladır ve mahşer bir harmandır. Cennet ve Cehennem ise birer mahzendir.

Ben hiç peygamber mucizesine şahit olmadım; Allah görenler görmeyenlere anlatsın tekniğiyle mi çalışır ? :rolleyes:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...