Jump to content

SORU : Tek boyutlu bir şeye örnek verebilirmisiniz.. ?


Recommended Posts

Burda yazmıştım...

ee boyutlarla alakayı anlamadım maskeli..yoksa ağaç piliç verirmi gibi bişeymi buda.. :lol::lol::lol:

ayrıca vicdan denen şey duygudur..duygularla yaratıldık..eğer islamda bile insanlar allah adına kafa kesiyorsa vicdan kişilere göre değişiyor demektir..kişilere göre değişen vicdan allahı bulmak zorunda değil maskeli..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 181
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sen beynimi uyuşturyorsun... Verdiğin örneğin konu ile ne alakası var..! Ben beyinden değil; Vicdan dan bahediyorum....

bende sana bir örnek vereyim.. Sende hiç bir maddesel iletişim olmadığı halde gelde duygulanmadan dur...!

Ufak, aciz bir çocuk düşün.ç 2-3 yaşlarında .. Birileri senin gözlerin önünde onun gözlerini yavaş yavaş oyuyor olsun.. Senin o cocukla hiç bir temasın olmadığı halde duygulanmadan durabilirmisin.. ? Bukadar vicdansız olabilirmisin..?

çocuğun gözünü oyan mı vicdansız .. yoksa benim duygulanmam mı vicdansızlık göstergesi anlamadım ben .. duygulabilirim de duygulanmayabilirim de ..

eğer vahşet ve kan ortamında büyümüşsem .. bu olayları çok görmüşsem .. örneğin nazi kamplarından sağ olarak kurtulmuşsam bu olay karşısında başka insanlara karşı daha soğuk kanlı olabilirim .. ama bu benim gördüğüm ilk kanlı olaysa duygu yoğunluğum daha kuvvetli olur ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle yada böyle.. Birileri duygulanıyor.. Hemde olayla iç bir maddi iletişimleri olmadığı halde...

Maddenin nitelik ve nicelikleri bellidir.. Hücrenin yapısı bellidir... Her insan da aynıdır.. Olay maddi olsa yani duygu maddenin bir fonksiyonu olsa herkes aynı tepkiyi vermelidir..! Mantıken böyle..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım öylesi böylesi yok .. eğer bu kişi çocukluktan beri aynı şeyleri görüyosa bi gram duygulanma olmaz .. çünki alışmıştır bu duruma .. sana hep sevgi dolu saygı dolu olman öğretilmiştir insanları kesip biçmen değil .. azcık kafanı çalıştırsan anlıcaksın .. vicdan nedir?? .. görgülerle edinilen bilgi .. işte dediğim şey bu ''görgü'' yani ne kadar çok görürsen, ne kadar sana öğretilirse o kadar alışırsın ve o kadar sana normal bi davranış gibi gelir ve içinde zerre kadar duygu olmaz .. verdiğin örnek güme gitti kendinde kabul et ve vicdan senin bildiğin gibi bişey diil .. sen onu tanrına indirgemeye çalışıyosun ama herşeyin maddesel sebebleri var .. boş konuşma laf kalabalığı yapma!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Olay maddi olsa yani duygu maddenin bir fonksiyonu olsa herkes aynı tepkiyi vermelidir..! Mantıken böyle..

Olay maddidir zaten .. hormonaldir .. bu duygular belli başlı hormonların salgılanmasıyla oluşur .. ama kimi insanlarda fazla kimilerinde az .. buda görülerle orantılıdır .. bunun ismide vicdandır..

tarihinde sangreal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Sen beynimi uyuşturyorsun... Verdiğin örneğin konu ile ne alakası var..! Ben beyinden değil; Vicdan dan bahsediyorum....

bende sana bir örnek vereyim.. Sende hiç bir maddesel iletişim olmadığı halde gelde duygulanmadan dur...!

Ufak, aciz bir çocuk düşün.ç 2-3 yaşlarında .. Birileri senin gözlerin önünde onun gözlerini yavaş yavaş oyuyor olsun.. Senin o cocukla hiç bir temasın olmadığı halde duygulanmadan durabilirmisin.. ? Bukadar vicdansız olabilirmisin..?

Dostum az önce duyguların maddeden bağımsız olduğundan söz etmedin mi?

Ben ona istinaden verdiğim o örneği.

Senin verdiğin örnek yanlış. Benim karşımda bir olay gerçekleşiyorsa, ben onu algıladığım anda, daha önce gözlemlediğim ve edindiğim bilgiler ile belirli bir duygu hissediyorum. Bu duyguda maddeseldir. Benim karşımda bir çocuğun gözleri oyulsa ben hiçbirşey hissetmem. Neden? Çünkü sadistim. Neden olmasın?!

Aynı şekilde başka bir örnek verelim. Sen bilgisayarını açtın porno izliyorsun. Filmde oynayan kadınla hiçbir temasın yok. Peki nasıl etkilenebiliyorsun? Nasıl ereksiyon olup boşalabiliyorsun? Senin mantığına göre sadece kadına temas halinde bunlar gerçekleşebilir. Fakat bu yanlış.

"Gözlemle duygular harekete geçebilir. Kişinin geliştiği karakteristlik özelliğine göre algıda değişir."

Çağrışım konusu hakkında biraz çalış derim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
nedir maskeli vicdan..

maskeli vicdandan bahsediyosun..ben bir koyunu asla kesmem.karıncayı öldüremem.kuşları vurmam.bu benim vicdanım..muhtaç kişileri korurum..onlardan çıkar gözetmem..kimseyi kışkırtmam..doğaya saygılıyım..

ama kuranda koyun sığır kes diyor..hayvanlara eziyet ediyorlar..müslümanlığı dilinden düşürmeyen allahı dilinden düşürmeyen insanların yaptıkları ortada..camilerde para dilenirler camiye yardım adına..camilerde insanları kışkırtıp sokağa salarlar eylem yapın die..allahı kullanarak fakir fukaraları dahada fakirleştirip köle haline getirirler..çoluk çocuklarına gemicik alırlar..çürük raporuda alırlar..bumu müslümanlığın vicdanı..bumu allah..

banma göre "sana yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma" düşüncesi VİCDANdır..demekki vicdan değişir.. :unsure:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Evet Sn. Vicdansız olduğunu sanan ve kendi mahiyetini bile bilmiyen arkadaşlarım.. Hala Vicdan diye birşey olmadığınımı sanıyorsunuz..!

3 boyutlu dünya içine o kadar dalmışızki, kendi mahiyetimizi ve diğer boyurları fark edemiyoruz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tek boyutlu noktalar çizilebilmelidir diye bir kural yok. Tasarımda ve deneylerde matematiksel noktalar ve doğrular hesaba yardımcı olarak kullanılır.

Allah'ın hiçbir hesaba yardımcı olduğunu görmedim. Sadece ortalığı karıştırıyor. Yani bir nokta bile daha çok işe yarıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

dünyadaki herşey 3 boyutludur arkadaşlar ama ışık hızına ulaşışılnca tek boyuta düştüğümüzü duymuştum ne kadar doğru blmiyorum ve kağıta bir nokta koyarsın ahcmini göremezsin işte o bir tek boyuat örnektir bu nokta en küçük halde olan noktadır dikkat edin sadece örnek için yani kalemle koyarsanız dahi o 2 boyutlu olur çünkü alanı vardır en ufak nokta ise tek boyutlu olduğunu duymuştum

yorumum kesinlik belirtmiyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
teenspirit...

Bir gün mutlaka anlıyacaksın bunu, umarım bu dünya aleminden çıkmadan anlarsın.. Ama neticede mutlaka anlıyacaksın..!

Bu drama kabiliyetinizi görüp müslüman olmamak için zor tuttum kendimi.

Bir de kötü adam kahkahası atsaydınız tam olacaktı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz tecelliyi değil; tecelli ettiği maddeyi görüyorsunuz.. Dolayısı ile 3 boyutlu dünyada; diğer boyutları fark edemiyorsunuz.. Herşeyi madde yada maddenin özelliği sanıyorsunuz ama madde asıl değildir.. Asıl olan maddenin tabi olduğu manalar ve kanunlardır...

Madde hakikat aleminin gölgesinin gölgesidir...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...
Gölge varlık değildir; Zatında mecut değildir.. Ama bir mevcuda aittir... İşte bu kainatta Zatında Vacib bir mevcudun gölgesi hükmünde... Tüm mevcudiyetimiz ona ait..

Ilk olarak :

Hayir degil.

Bu kainat zatinda vacib bir mevcudun golgesi hukmunde filan degil. Tum mevcudiyetimizin ona ait filan da degil.

Hatta oyle bir mevcudiyette yok.

Ikinci olarak:

Ya mask bir suredir yazilarini okuyorum. Ezberle ezberle yaz.Neden biraz sorgulamiyorsun.Neden kendi fikrini yazmiyorsun.

Bu yazdiklarin bu forumda hicbir manaya gelmiyor biliyorsun degil mi? Herkes burada fikirlerini tartisiyor. Karsi taraftan beklenende fikirlerini soylemesi. Yoksa zati muhterem bir kisinin yazdigi kitaplardan copy paste yapmana gerek yok, biz de acip okuyoruz onlari.

Olay su. Birilerine birsey anlatmak istersen bu forumda akil ve mantik yolu ile anlatman lazim.

Cikip bu kainat Zatında Vacib bir mevcudun gölgesi hükmünde dersen, sana verilecek cevap nerden biliyorsun arkadasimdir.Ispatla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nurcular aslında Allah'a değil risale-i nura tapar ama farkında değillerdir zira her kelimesi doğru ve gerçeğin ta kendisidir onlar için.O yüzden ağanın hunun üstüne poh olmaz mantığı ile kendi fikirlerini yazmazlar.

tarihinde aslan15 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...