Jump to content

Liberaller, Ellerinden Gelse Atatürk'ü Tarihten Silecek.


Recommended Posts

Bir de biz "liboşlara" burda sapık diyorlar. Bir de gelip bu yukardaki yazıyı bir okusunlar. Baksınlar nasıl bir ilerici/aydınlanmacı zihniyet var solcuların saflarında.

Hümanist tavırlar takınmaya gerek yok!! Bakın genç kardeşimiz ne kadar güzel anlatıyor bize olayların nasıl olması gerektiğini.

"Özgürlük ve demokrasi" diyor şiddet yapmadan, despotluk ve jakobenlik yapmadan gelmezmiş.

Tabi bu arkadaşın "özgürlük ve demokrasi" kavramlarından ne anladığı tam belli değil. Bizim anladığımızdan farklı şeyler anlıyor olabilir. Mesela Amerikan vatandaşını, Kuzey Kore vatandaşından daha az özgür, İngiltere'yi Küba'dan daha az demokratik buluyor olabilir.

Ama her ne düşünüyorsa bile burda göze çarpan Stalinci zihniyete sahip insanların burda söyledikleri laflardan (mesela daha önce Freddie'ninkiler gibi), Atatürk'ün ülkeye "aydınlanma" getirmesi için mecburen despotluk yapması, muhalefeti ve farklı fikirleri ezmesi gerekiyor. Bunda "yanlış birşey yok". Hatta bu arkadaşların standartlarına göre az bile yapılmış. Onlar olsa daha ileri giderlerdi.

Peki despotluk yapıp arkasında da tek parti rejimi ve kendini halkın iktidarı üstünde gören bir ordu bırakarak nasıl demokrasi ve özgürlük gelmiş oluyor tam olarak?

Atatürk özgürlük ve demokrasi getirememiş ki, The Economist'in 2008 Demokrasi Endexinde 10 üzerinden 5.69 puanla 87. sıradayız. Bu çok partili hale geçmiş, son yıllarda birkaç AB reformu yapmış halimiz olmasına rağmen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index#2008_ranking

Freedie, SadeceAteist, Faithnomore gibi arkadaşların beğendiği Kuzey Kore ise 0.86 puanla listede son sırada.

Sınır Tanımayan Gazeteciler kuruluşunun yaptığı Dünya Basın Özgürlüğü Endexinde ise bakın Kuzey Kore'niz nerde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Press_Freedom_Index

Tabiki sondan bir üstte. Güzel, özgür, demokratik Türkiye'miz ise 122. sırada. Yakışıklı katizmatik "devrimci" Che'nin güzel ülkesi de sırada sondan altıncı; 170. sırada. Ne kadar güzel bir ülke.

Freedom House kuruluşunun yaptığı Dünyada Özgürlük Raporuna bakalım. Bu rapordaki not sistemine göre 1 en özgür, 7 ise en az özgür anlamına geliyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_in_the_World_%28report%29

Bu listede Türkiye politik haklarda (PR) 3 puan, sivil özgürlüklerde (CL) de 3 puan almış. "Kısmen özgür" olarak nitelenmiş. Dikkat ederseniz beraber sıralandığı Avrupa ülkelerinin notları her iki kategori için de 1 puan.

Tahmn edeceğimiz gibi ise forumumuzda takılan bu siyaset dehası genç kardeşlerimizin ideal ülke olarak bize gösterdiği Kuzey Kore ise hem politik haklarda hem de sivil özgürlüklerde en az özgür manasına gelen 7 puan almış.

Heritage Foundation ve Wall Street Journal işbirliğiyle hazırlanan Ekonomik Özgürlük Endexine bakalım şimdi de:

http://www.heritage.org/index/ranking.aspx

Türkiye 100 üzerinden 61.6 puan alarak 75. sırada.

Kuzey Kore'nin nerden olduğunu tahmin edelim?

Ewet iyi bildiniz. 2.0 puanla 179. ve son sırada.

Son olarak ülkelerin refah ve zenginlik endexlerine bakalım.

Alım gücüne göre kişi başına düşen milli hasıla listesi:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

Kuzey Kore CIA listesinde 1800 dolar ile 155. sırada. Türkiye ise IMF listesinde 65, World Bank listesinde 51, CIA listesinde 72. sırada.

Legatum Institute tarafından hazırlanan Refah Endexinde ise Türkiye 69. sırada:

http://www.prosperity.com/rankings.aspx

Kuzey Kore ise nedense bu listede yok. Ama olsa bile nerede olacağını tahmin edebiliyoruz.

Bu listelere bakarken göze çarpan iki olay var bence. Birincisi forumumuzun genç, ateşli, "devrimci", jakoben zihniyet sahibi arkadaşlarımızın sandığının aksine despotluk ve jakobenlikle "aydınlanmayı" ve onların anladığı çarpık anlamıyla "demokrasi ve özgürlüğü" halka zorla dayatmakla birşey kazanılmıyor. Gerçek anlamda demokrasi ve özgürlük sağlanmıyor, ve ülke refah da bulmuyor.

Bence ikinci göze çarpan olay ise ekonomik özgürlükle sivil özgürlüklerin ve demokrasinin ne kadar elele gittiğidir. Bunu da "kapitalizm" düşmanları bir dikkate alsın.

tarihinde ludwig tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 269
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Suç

Ahmet Altan - 17.11.2009

Sistem köklerine kadar sallanıyor.

Önce “tek partiyle” sonra da “tek parti zihniyetiyle” yönetilen, ceza yasasını “faşist” İtalya’dan alan, Kürtleri, Alevileri, dindarları, solcuları, demokratları bazen öldürüp, bazen hapseden, kendi halkıyla sorunlar yaşayan, kendi halkını “psikolojik bir savaşın” hedefi yapan, “asker-sivil bürokrasiyi” devlet gibi, milleti ise bir “sömürge halkı” gibi gören, sadece devletin istediği gibi düşünülmesini, devletin istediği gibi yaşanılmasını, devletin istediği gibi ibadet edilmesini dikte ettiren, halkını ezen, sindiren, bastıran bir sistem yıkılmaya hazırlanıyor.

...

Yazının tamamı: http://taraf.com.tr/makale/8550.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakın kadrolaşmanın hasını asıl kimler yapmış:

http://stargazete.com/politika/yalcinkaya-hukuku-haber-226166.htm

Ve bakın, son ihbar mektuplarında ortaya çıkan "Güzin ablaya türbanlı kız ağzıyla mektup yazılacak" olayı nasıl milletin eğlencesi olmuş, adam dalgasını geçmiş:

http://stargazete.com/gazete/yazar/ergun-babahan/guzin-abla-ya-laiklik-sorulari-haber-226105.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlenir, velev ki yargı olsun!..

Hikmet GENÇ - 18 Kasım

56 hakim ve cumhuriyet savcısı mahkeme kararıyla dinlenmiş..

Olamaz mı?..

Olur tabii, Ergenekon bu, boru değil... Askeri ve siyasi ayağı olur da, yargı ayağı olmaz mı?

Mukaddes öyle dememiş miydi zaten; '12 ve 14. mahkemeler bizden' diye..

Tek bir hukuka bağlı hakim ve savcı yok bu memlekette..

Silahın üzerindeki parmak izi gibi kaos planı üzerinde imzası bulunan sanığı bir mahkeme tutukluyor.. Diğer bir mahkeme ise yeri yurdu belli, delil yetersiz deyip serbest bırakıyor..

Kapatma davasında Ergenekon sanıklarıyla telefon görüşmeleri yapan, dava süreciyle ilgili bilgi alışverişi yapan Ergenekon şüphelisi Ferda Paksüt kim?.. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi..

Muhalefet lideri gibi sürekli siyasi açıklamalar yapan, Ergenekon sanıklarını koruma ve kollama görevini başarıyla sürdüren YARSAV Başkanı (eski başkan desek daha doğru olur) Eminağaoğlu da bu ülkenin savcısı değil mi?...

...

Yazının tamamı: http://www.stargazete.com/gazete/yazar/hikmet-genc/dinlenir-velev-ki-yargi-olsun-haber-226275.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

yav şu çifte standarta bakar mısınız.dtpli yöneticiler sadece telefonları dinlendiği için cezaevine giriyorlar ama bizim beyaz türk medyasının hiç sesi çıkmıyor.ne zaman değneğin ucu kendilerine dokunuyorsa o zaman yaygarayı koparıyorlar.cumhuriyet gazetesinin son günlerde çıkan manşetlerine bakın.bu gazete adeta ordunun sesi gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kendilerine “Yargıda Re-Form Grubu” adını veren bir grup avukat, Dursun Çiçek’in tahliyesiyle ilgili yaptıkları “ironik” açıklamada ‘darbe’nin suç olmaktan çıkarılmasını istedi.

İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan, ‘Yargıda Re-Form Grubu’nun öneriler şöyle: Öncelikle TCK ve ilgili mevzuatta bir önce değişiklik yapılıp ‘darbe’ suç olmaktan çıkarılmalı ve bu amaçla plan ve organizasyon yapanlar kurumsal olarak desteklenmelidir.

• Adli Tıp Kurumu kapatılarak yetkileri tamamen Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na verilmelidir.

• CMK’dan tutuklama uygulaması kaldırılmalı, Türkiye’de sabit ikametgah sahibiyim diyen herkes deliller incelenmeksizin serbest bırakılmalıdır.

• Cezaevleri vakit kaybetmeksizin kapatılmalı, tam teşekkülle devlet hastanesine çevrilmeli ve bu modern hastaneler GATA’ya bağlanmalıdır.

• Suç işleme ve suça karışma ihtimali olan yargı mensupları hakkında soruşturma izni vererek dinlenmelerine neden olan böylece personeli korumak ve kollamada zafiyet ve acziyet içinde bulunan Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlanmalıdır.

http://www.stargazete.com/politika/basin-aciklamasi-yaptim-kacarim-diye-44-gun-yattim-haber-225924.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bizi neye karsı uyarıyorsun..Oy vercegini yazıp reklamını yaptıgın partiye karşı mı?

Neyse ;

Hacının dedigi gibi BİZ ATATÜRKÜZ..

Ayrıca (Yazısını da katılıyorum)

Sizleri demokrasi karşıtında olarak akıntıya ters kürek çektiğiniz için uyardım.

Evet AKP'ye oy vermeyi düşünüyorum ciddi olarak.Kemalizmin ve 80 yıllık statükonun savunucularından yana olmayacağım.Halkın CHP 'nin bu yönde düşüncesine prim vereceği zaten yok.AKP 2 dönem daha iktidarı götürür gibi duruyor.Çünkü muhalefet cidden cıvık.İftiracı ve çözüm üretemez durumda.

Domuz giribi aşısından dahi siyaset yapmaya kalkan çirkin insanlara oyum olmaz benim.

Hacı'nın yazısına katılanlar Hacı'ya cevap olarak verdiğim ifadelere aynen muhattaptır.

tarihinde Alphabeta tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Domuz giribi aşısından dahi siyaset yapmaya kalkan çirkin insanlara oyum olmaz benim.

Katılıyorum.Muhalefette kalite yerlerde sürünüyor.Sırf AKP gerici diye CHP ye oy verenler chp nin bu faşizan tavırları karşısında şok olmuş olmalılar.Muhalefet resmen daha çok kan istiyoruz diye bağırıyor.Amaçları ne bunların?İnsan hayatına değer veren biri bu partilere oy vermeyi kendine hakaret saymalı.AKP nin sevmediğim birçok uygulaması var fakat doğru düzgün siyaset yapan bir alternatif olmadıkça dediğin gibi akp 2 dönem daha iktidarı götürür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda forumda, son zamanlarda sergilendiği şekilde liberallik, vatana ihaneti simgeliyor arkadaşlar...

Aramızda kesin olarak bir avuç vatan haini var..

Onlara neden vatan haini olduklarını açıkladım. Daha da açıklamaya devam edeceğim.

Birazdan onlara vatan ve vatan sevgisinin ne olduğunu da açıklayacağım.

Amacım o alçakları biraz eğitmek. Tımar edebilir miyim bilmiyorum. Çalışacağım.

Belki de bilgi yetersizliğinden bu sefil durumu sergiliyorlar.

Ahlak yetersizliğine hiç değinmiyorum.

Çünkü vatana ihanet yalnız bilgi yetersizliği ile sınırlı değildir. Ayrıca ahlak sorunları da vardır onların..

Psikolojik sorunları da.. Sosyal uyumsuzlukları da.. Karakter bozuklukları da..

Vatana ihanet bir pakettir arkadaşlar.... O paketi açacağız. Bakalım neler çıkacak içinden..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı gibilerin hakiki Atatürkçüler olduğunu burdan anlıyabiliriz. Rahmetli Atatürk de kendi gibi düşünmeyen herkese bir ton hakaret edip bunları vatan haini ilan ederdi. Nutuk hakaret dolu. Hem de milli mücadelede ön saflarda görev yapmış önderler bile yeri gelince Atatürk tarafından vatan haini ilan edilmiş. Bu bir tarz işte. Atatürk'ün hakiki takipçileri de kendilerini önderlerinin tarzında benzer bir üslupla ifade ediyorlar.

Bunu kınamayalım arkadaşlar.

Unutmayalım ki Atatürk bu ülkeyi kurması itibariyle kanımızı satın almış olduğu gibi ve vatanın tapusuna tek başına sahip yüce Allahımız olduğu gibi, onun hakiki takipçileri de onun direk mirasçısı olmaları konumuyla bu vatanın asıl sahipleridir.

Bu yüzden bizim gibi soysuzlara, vatansızlara, bu ülkede onların lütfuyla barınma hakkı verilmiş çapulculara karşı tahammülsüz olmaları gayet doğal.

Biz ne de olsa onlar gibi aydınlanamamışız. Laikliği özümseyememişiz. Gerici pislikleriz.

tarihinde ludwig tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Gerici pislikleriz.

Senin öyle olduğun kesin..

Aynı şeyi Atatürkçülük için söyleyemem. Sadece şeriatçılar için söyleyebilirim.

Sen ve senin gibiler bazı önemli insansal değerlerden yoksun sefil yaratıklarsınız.

Aslında önemsiz bir azınlıksınız. Öneminiz ve değeriniz bizim onlara verdiğimiz kadardır.

Onun da ne olduğunu bu forumda görüyorsunuz...

Buraya bunları yazmam bile size bir takım değerler ve önem kazandırıyor.

Size hakaret etmemi bekliyorsunuz. Çünkü ancak o zaman değer kazanıyorsunuz..

Burada keseyim şimdilik.. Daha fazla değer kazanmayın..

Vatan sevgisinin ne olduğunu öğreninceye kadar değersiz ve önemsiz yaratıklar olarak yaşamaya devam edeceksiniz...

Orası sizin sorununuz..

Bana da ne oluyor ki..

Sizi sapkınlılarınızla baş başa da bırakabilirim..

Ne diye tımar etmeye çalışıyorum ki..

Bir nedeni olmalı değil mi?

Nedir o neden?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Nedir o neden?
"Nalet olsun içimdeki insan sevgisine" desturuyla hareket ediyor olabilirsiniz...

Başkasını düzeltmek için gösterdiğimiz çabanın 10'da 1'ini kendimiz için göstersek belki daha iyi olurdu..

tarihinde hallac01 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı hazretleri. Küstahlığımı mazur görün. Ama çok merak ediyorum.

Acaba sizin bize olan tartışılmaz üstünlüğünüz nerden geliyor tam olarak?

Siz acaba sadece şeriatçılara ve liboşlara mı üstünsünüz? Yoksa genel olarak herkese üstün bir insan mısınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı hazretleri. Küstahlığımı mazur görün. Ama çok merak ediyorum.

Acaba sizin bize olan tartışılmaz üstünlüğünüz nerden geliyor tam olarak?

Siz acaba sadece şeriatçılara ve liboşlara mı üstünsünüz? Yoksa genel olarak herkese üstün bir insan mısınız?

Benim size olan üstünlüğümün nedeni ben değilim...

Sizsiniz..

Ben üstün falan değilim.

Ama siz o kadar aşağılıksınız ki..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk laiklik getirmiş olabilir, ama demokratlık ve özgürlük getirmedi. Tam aksine tek parti rejimi, bir dikta, ve halkın hayatına tepeden ayar çekme projesi getirdi. Nasıl bir özgürlük ki o dediğin tek adam kanuna kafasına göre şöyle yazabiliyor: "halkın umumi başlığı artık şapkadır, aykırı alışkanlık devam ettirilmesi yasaktır." Sen buna mı özgürlük diyorsun? Şeriatçıların herkese zorla sakal bıraktırması gibi bir uygulamadan bunun biçimsel olarak farkı nedir? Aynı despotluk değil midir? Zaten bu olayların "tek başına", mutlak güce sahip tek bir adam tarafından yapılmış olması bile ne tarz bir iş olduğuna dair bir ipucu değil mi?

Bak başka bir başlıkta ne yazdım. Atatürk kendisi kurduğu düzen hakkında neler diyor:

Bunu 12 Kasım'da yazmıştım: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=29687&view=findpost&p=514417

Sen ne demiştin? Atatürk bize demokrasi ve özgürlük getirdi??

Ludwig, sen gerçekten çok cahilmişsin, bu kadarına da şaşırdım doğrusu. Atatürk'ten önce çok demokrat özgürlükçü bir Osmanlı imişiz öyle mi?

Mutlak monarşiden meşruti monarşiye geçilmiştir sözde ama, padişah hazretleri bir bahaneyle meclisi tatile çıkarmıştır, sonra da feshetmiştir. Zaten vekillerin herhangi bir yetkisi filan yoktur, son söz daima padişahındır 1. Meşrutiyette. Padişah o kadarına bile tahammül edememiştir.

2. Meşrutiyeti (31 Mart Vakası)konuşmaya bile değmez çünkü 1. dünya savaşı vs. vardır, kimsenin demokrasiyle uğraşacak hali yoktur. Zaten İttihat ve Terakkicilerin baskılarıyla, kızıl padişah tahttan indirilerek ilan edilmiştir. Yani padişaha rağmen..

Kısaca, 1909 değişiklikleri ile kurulan Meşruti Monarşi, 1. Dünya Savaşı yenilgisi sonucu yıkılmıştır.

İftiracı, tarihi çarpıtan Ludwig seni..

Sen yukarıdaki lafları edince aklıma birden kısa zaman öncesine kadar AKP'nin bir numaralı adamlarından olan Uyuşturucu Baronu Dengir Mir Fırat geldi.

Atatürk'ün tek başına cumhuriyeti kurmasını ve laikliği getirmesini "travma" sözcüğüyle açıklamıştı. Halkta travmaya neden olmuş. Oldu tabii.. Halkta değil ama şeriatçılarda travmaya neden oldu. O travmayı hala atlatamadılar, o nedenle bile tedaviye muhtaçlar.

Sen de öyle Ludwig. O travmanın basit bir yansımasısın. Ya da atık çaresizlikten, "ne desem de AKP'yi savunsam ve Atatürk'e kin ve nefret kussam" diye debelenmekten aklını, şuurunu iyice kaybettin.

Yakında Osmanlı'yı savunmaya başlayacaksın ki savunmuşsun; hainlikte rol modeliniz olan Vahdettin'i aklamaya kalkacaksın.

Sen de Vahdettin Sendromu'na yakalanmışsın Ludwig. Allah yardımcınız olsun.

Astur'un verdiği gaz işe yaramış, gerçek bir AKP'li gibi yazmışsın. Çok yakışmış.

Evet; durmak yok, iftiraya ve hainliğe devam!

tarihinde IFeelGood tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

TRT nin müdürü Gül efendinin haniminin elini SIKMAMISDA ne olmus?

SIKSAYDI belki DOMUZ giribine yakalanirdi.

Duymuyormusunuz ,saglik bakanliginin CIGLIKLARINI?

ÖPÜSMEYIN

TOKALASMAYIN

YANASMAYIN .

GOHLASMAYIN,diye.

Eski Türk geleneyinde,karsilasmalarda SAG EL ,YÜREYIN üstüne konarak,hafifde eyilerek hal hatir sorulur idi.

El sikma batililarin geleneyidir.

Hastalih kapmaya cagrisidir.

Hele sarilip öpüsmeyse,BILGISIZLIGIN dik ALASIDIR.

Suraya Almanyada bir magazada gecen bir olayi gelin arkadasimdan dinleyelim.

Birgün bir magazaya alisverise gittim.

Gözüm Alman kari kocaya takildi.

Alman kari koca magazada alis veris yaparken,5 yaslarinda cocuklarida sinirli sinirli dolaniyormus,ana babanin etrafinda.

Anasi cocugu ÖPIYIMDE siniri gecsin deye düsünür,cocugun yanina gider,cocugu öpmek ister.

Ama cocuk dahada sinirlenir,anasina söyle der,SEN GECE BABAMIN SEYINI ÖPTÜGÜNÜ GÖRDÜM ,senin agzin pis oldu, sana kendimi öptürmem.

Dünyada bu cocuk kadar bile düsünemeyenlerin sayisi en az BIR MILYARDIR.

Bu cocuh kadarda düsünemeyenlere YUH OLSUN BIN KELLIM.

SARILIP SAPURDA SUPUR ÖPÜSENLERE DUYURULUR.

Eskiden HAYRAT diye yaptirilan cesmelere birde zincirlerle cesmelere tutturulan masrabalar vardi.

Her gelen o masrabalardan su icer,hasta olmayanlarda hasta su icenler sayasinda HASTALIKLARA yakalanirlardi.

Bu tip CESMELERE rastlamak hala daha mömkündür.

Bu masrabalar sayasinda,SEPICI hastaliklar sür,atla yayiliyordu.

Halada bu yolla hastalihlari yaymahtayiz.

Bu cesmeleri yapanlarin RUHUNA ayah fatiha.

Halbuki Fatihada ölüyle ilgili tek kelime yoh.

Su cöl fellahlarin FIKRIYATINDAN koruyun kendinizi.

Ne diyor Fellahu muazzam ve Ilahiyatlarda Araplastirilip Prof olmus zavallinin biri.

Hicbir eczene

Hicbir ilac

Hicbir doktor

Hicbir hastane ,insan yasamini bir saniye uzatamaz.

YUH OLSUN , BU EYITIME IZIN VERENLERE

YUH OLSUN , BU OKULLARA MILLETIN PARASINI BOL KESEDEN AKTARANLARA

YUH OLSUN,TÜRK COCUHLARINI CAG DISI EYITIM VERENLERE

YUH OLSUN, BU OKULLARI BU HALA GETIRENLERE

YUH OLSUN, BU OKULLARDA BILIM DÜSMANLIGI YAPILMASINA ENGEL OLMAYANLARA.

YUH OLSUN ,YUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

IfeelGood anlıyoruz Atatürk'e tapıyorsun. Başkaları tapmayınca duyguların inciniyor falan.

Ama bana niye iftiracı dediğini tam olarak anlayamadım.

Atatürk'ün kendi ağzından kurduğu rejimin bir dictature ve istibdat rejimi olduğunu söylemek mi iftira? Yoksa bunu söylerken yanında "ama zaten o dönemden önce de adam gibi bir demokrasi yoktu" diye eklemediğim için mi olay iftira oluyor?

Madem Atatürk o kadar üstün bir Allahtı. Madem siyaset dehası ve ileri görüşlü bir adamdı. O zaman ne diye adam gibi bir demokrasi inşa edip bize miras bırakmadı? Niye bize askeri vesayet altında bir tek parti despotluğu ve bunun jakoben ve iç sömürgeci siyasi geleneğini bıraktı? Elinde yeterli güç mü yoktu? Yoksa sandığımız kadar ileri görüşlü deil miydi? Belki de dünyası ve siyasi ufku o zamanki milliyetçi faşist Avrupa ülkeleriyle sınırlıydı.

Ve gene Kürtler ve diğer azınlıklar üzerinde bir inkarcı asimilasyon programı başlatırken bu olayın 80 yıl sonra fiyaskoyla sonuçlanacağını nasıl göremedi? Demek sanıldığı kadar ileri görüşlü değilmiş.

Demek sandığınız gibi kendisi yanılmaz Allah değilmiş.

Sen hala bu ülkenin Müslüman altyapısına karşı azınlığın despotluğunun hakim olması gerektiğini söylüyorsun. Temel derdin bu.

Atatürk'ü bu kadar sevmenizin nedeni de Müslüman çoğunluğu bu dediğimiz azınlık tahakkümü altına alan düzeneği icat edip kurup miras bırakmış olması.

Ama Müslümanlara zorla şapka taktırıp, başını kapatanları aşağılayıp bunlara devlet makamlarını ve dairelerini ve eğitimi yasak edip, Müslümanların çocuklarına zorla okullarda Kemalist beyin yıkama metotları uygulayıp, Atatürk büstlerine taptırıp, aslında bu şeriatçıların size yapmasından korktuğunuz şeyi onlara yapıyorsunuz. Bu da zulümdür, baskıdır, zorbalıktır.

Şu an da Müslümanların meşru iktidarına karşı çeteleşmiş devlet kurumları hukukun ve demokrasinin ırzına geçerek kendi kurumlarının haysiyetini güvenilirliğini ayaklar altına alarak mücadele ediyor.

Bütün bunlar niye?

Eğer ki Müslüman iktidarı karşısında hukuk dışı bir direniş olmadan rahatça icraat yapsa ne olacağından korkuyorsunuz? Gelip senin başına zorla türban mı takacaklar? Evladına zorla İslam ilimleri mi öğretecekler? İçki satışını mı yasaklayacaklar?

Bak Refah partisi bütün gücüyle geldiği zaman anca yuzde 20 ile koalisyon ortağı olabildi. Bu kadar güçle denilen icraatlar yapılabilir mi?

Ak Parti ise daha önce dediğimiz gibi ılımlı Refahçılarla merkez sağcıların tabanını oluşturduğu bir parti. Zaten şeriatçı uygulamalar yapılmaz.

En fazla yapılacak olan Müslümanlara devlet makamları, okulları vs açılmasıdır. Belki adam gibi bir eğitim sistemi ile Kemalist beyin yıkama mekanizmasının kaldırılmasıdır. Ve belki de birkaç belediye restoranının içkisiz olmasıdır.

Laikçilerin bütün yaygarası bunun olmaması. Ama niye olmasın ki? Müslümanlar da bu ülkede vergi verip askerlik yapıyor. O zaman ne diye onlar da kendi kimlikleriyle devlet makamlarında oturmasın? Eğitim almasın?

Kürtler de keza ne diye partilerini kurmasınlar? Ne diye Kürtçülük yapıp kimlik ve kültürlerini kaybolmaktan kurtarmaya çalışmasınlar?

Aleviler niçin devlet makamlarında yükselebilmek için kimliklerini saklamak zorunda kalmasınlar?

Kemalizmin bu ülkeye ayar çekme projesi daha baştan baskı üzerine dayanıyordu. Bir avuç elit bir azınlığın mutlak gücü eline alıp kendi doğrularını herkese dikte ettirmesi projesiydi. Bu projenin imkansız olduğunu, eninde sonunda fiyaskoyla sonuçlanacağını, kimsenin baskıyla değiştirilmesinin mümkün olmadığını, ve bunun adalete aykırı olduğunu, haksızlık olduğunu görmüyor musun?

Sovyetler de 70 yıl boyunca dini ve milli duyguları yasak ettiler, ekonomik özgürlüğü kısıtladılar, yeni bir insan tipi yaratmaya çalıştılar. Ama Glasnost'la biraz baskıyı kaldırınca ne oldu? Baskıyla bir yere varılamaz.

Hem siz bu baskıyı meşru kılmak için karşı tarafın kendilerinin baskıcı ve despot eğilimleri olduğunu söylüyorsunuz. Ama bir durun bakalım. Adamlar daha birşey yapmadılar ki? Daha adam bir demokrasi olmadı ki bir bakalım bunlar demokrasiye kastediyorlar mı? Senin bu dediğin aynı Amerika'nın Irak'a pre-emptive saldırmasına benziyor. Yani "karşı tarafın hain planları vardı, onlar harekete geçmeden ben hareket geçtim" mantığı. ABD yapınca buna ikna olmuyorsun. Kemalistler pre-emptive despotluk yapınca niye ikna edici olsun?

tarihinde ludwig tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ataturk'u kimsenin putlastirdigi filan yok.

Etrafiniza bir bakin. Din olgusunun son yirmi ya da otuz yil icinde ulkede nasil yukseldigini gormemek icin kor olmak lazim.

"Yok efendim, bu ulkeye seriat filan gelmez" diyorsunuz.

Gelmesin. Su ana kadar gelmis olanin adi her ne ise, o yetiyor zaten. Ortaya tekke ve zaviye meraklisi partiler bile cikti. Iste Ataturk, bu geriye gidise dur diyenleri biraraya getiren bir semboldur bugun.

IFeelGood cok guzel ifade etmis, butun yazdiklarina katiliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...