Jump to content

Forum giderek kemalist foruma dönüşüyor.


Recommended Posts

Atatürk'ü eleştirebiliriz somut gerekçeler ve kanıtlarla ama sövemeyiz hakarette edemeyiz.Sövüp hakaret etmek değildir prensip.

Onu eleştirdiğimiz konularda doğrusunu koyabilmeliyiz.Atatürk'ün putlaştırılmasının takıntısı karşısında ona hakaret ederek anti putlaştırılmasını da doğru bulmuyorum.

Ölçülü eleştiriler ve somut verilere dayalı ifadeler tercih edilmelidir.

Forumun kemalist düzeye gelmesinde Atatürk'e yapılacak haksız hakaretler ve sövgüler etkin rol oynar.

tarihinde Alphabeta tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 144
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Atatürk'e kişisel olarak bir sözüm yok, yaptıkları zamanına göre doğru ya da yanlıştı bunları tartışma amacında da değilim.

Sadece bir şeye dikkat çekmek istiyorum, forum giderek kemalist foruma dönüşmeye başladı. Kemalist arkadaşlara bir lafım yok, düşüncelerini elbette ki dillendirecekler ama düşüncelerini dillendirirken takındıkları doğmatik tavır ve ifade özgürlüğünü engelleyici davranışları sıktı artık. Bazı üyeler Atatürk'ü tartışmasız kabul edeceksiniz tarzından, sanki şeriat kanunuymuş gibi şeyler ileri sürmeye başladılar ve Atatürk'ün artık putlaştığını görmeye başladık. Atatürk'ün sizin putunuz olmasına bir diyeceğim yok, elbette kişisel tercih meselesi ama artık dayatmayı bırakın.

Bu davranışlarda bulunan bütün üyeleri kınıyorum. Lütfen kendinize geliniz...

Bold yaptığım son cümleni görmemiştim.

Sen bizi hangi sıfatla, kim olarak kınıyorsun da kendimize gelmemizi söylüyorsun?

Atatürk'e eleştiri adı altında hakaret ve küfür edenleri hain, sapık, cahil, ilkesiz ilan etmeye ve bunu yüzlerine söylemeye devam edeceğim, edeceğiz.

O nedenle sen kendine gel, otur ve kendini kına!

Yargıçların harıl harıl dinlendiğini söylediğimizde "aman canım onlar da ne diye ayaklanıyor, madem bir suçları yok, ne diye rahatsız oluyorlar" diyen adamın tekisin..

Kalkmış da Atatürkçüleri kınıyormuş bu aklıyla!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de bu forumda Atatürk'ün eleştirilebilmesini savunanlardanım ve ben bir Kemalist'im. Kimsenin de buna karşı çıktığını sanmıyorum. Ama hemen her yazıda, Atatürk'e tapılmakla itham ediliyoruz? Bu aşırı saçma bir durum. Eğer, sen Mustafa Kemal'i eleştiriyorsan ve bu bir Kemaliste yanlış geliyorsa; bir kemalist de bunun haliyle yanlış olduğunu anlatacaktır. Bunun neresi tapınma göstergesi? Hiç bir şey demeden birisinin dediklerini kabul etmemiz mi gerekiyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ataturk e hakarette ederim, kufurde ederim.. elestirir, överimde, severimde.. bundan sana ne???

sen kim oliyorsunda kimin kimi sevmesi gerektigini söyliyorsun..?

guzelde söylemissin aslinda, ataturku dayatacaz sizi ezecez ve siz özgur kalamicaksiniz demissin.. afferin, niyetini acik belli etmissin..

biriyle ugrasmak onun buyuklugunu gösteriyorsa, muhammed ataturkunden kat ve kat buyuk demektir.. bu forumdada gayet acik, bak bakalim nasil muhammedle ugrasiyorlar.. :)) ( cocuk gibi yazip, davraniyorsun.. buyumeye baslasan iyi edersin.. )

Ben karar veriyorum.

tarihinde Rochader tarafından düzenlendi
Küfür hakaret yasak.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumda sadece Atatürk'ü eleştirdiği için atılan veya uzaklaştırılan kimse yok bildiğim kadarıyla.

Zaten bu konuyu açan Trustedyou'nun yazısı okunduğunda, Atatürk'ü eleştirenlere yaptırım uygulanmasının değil, birilerinin Atatük'ü putlaştırmasından yakınılmasının söz konusu olduğu görülüyor. İyi de, isteyen istediği putlaştırmayı yapar, istediği gibi de savunur. Yetkilerini kötüye kullanıp kimseyi atmaya kalkmadıktan sonra ortada sorun kalmıyor. Madem öyle sen de onun fikrinin yanlış olduğunu savunursun olur biter. Ama buradan hareketle forumu ''kemalist forum'' ilan etmek biraz haksızlık olur bence. Ha ateist görünüp de kemalist forum olanlar yok mu? Var elbette. Örneğin, ''ateist platform'' adlı siteye bakmanızı öneririm. Atatürk'ü eleştiren anında atılır. Ama bu forumda böyle birşey yok. Haksızlık etmeyelim.

Zaten VahşiDiktatör'den başka Atatürk'ü putlaştıran birini görmedim forumda. Fakat ''kafadan'' Atatürk karşıtlığı yapanları gördüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben de bu forumda Atatürk'ün eleştirilebilmesini savunanlardanım ve ben bir Kemalist'im. Kimsenin de buna karşı çıktığını sanmıyorum. Ama hemen her yazıda, Atatürk'e tapılmakla itham ediliyoruz? Bu aşırı saçma bir durum. Eğer, sen Mustafa Kemal'i eleştiriyorsan ve bu bir Kemaliste yanlış geliyorsa; bir kemalist de bunun haliyle yanlış olduğunu anlatacaktır. Bunun neresi tapınma göstergesi? Hiç bir şey demeden birisinin dediklerini kabul etmemiz mi gerekiyor?

Bunu kasıtlı yapıyorlar.

Atatürk eleştirileri de amaçlı, her şeyi Kemalizme bağlamaları da.

Amaçları cumhuriyetin sağlam temellerini zayıflatmak.

Kitleleri ulusal değerlere karşı soğutup yurtsever düşüncelerden vazgeçirtmek.

Ben Kemalist olmasam da, bu amaçlarının bilincinde olduğumdan inadına Kemalizm savunması yapıyorum.

Burası özgür bir forum.

Herkes fikrini ortaya koyabiliyor.

PKK'lı olanlar bile yalana, iftiraya başvurmadıktan sonra forumda tartışma olanağına sahipler.

Sahip olmamaları gereken hak, cumhuriyete, devrimlere, Atatürk'e kasıtlı olarak iftira atıp aşağılamaları.

Örneğin, birisi çıkıp da burada "Katliam emrini Atatürk verdi" diye yazdığı takdirde kanıtını ortaya koymalı.

Koyamıyorsa cezalandırılmalı. Çünkü bilinçli olarak "çamur at izi kalsın" yapılıyor.

Hatta bu Atatürkle sınırlı da kalmamalı, Muhammed'e de iftira atılıyorsa, geçerli bir kaynak ortaya konamıyorsa o kişi de cezalandırılmalı. Forumların kalitesi, mükemmelliği ancak böyle sağlanabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten VahşiDiktatör'den başka Atatürk'ü putlaştıran birini görmedim forumda.

Ben Atatürk'ü putlaştırmıyorum,artık hakaret edilmesinden sıkıldım,fazla tahrik oluyorum,sinirlerimi kontrol edemiyorum.

Ateist platform dediğin Atatürkçü siteyede üyeyim,vatan haini ve türk düşmanı olarak biliniyorum sitede,zar zor bu düşüncelerinden vaz geçirdim.

Niye biliyorlar çünkü bir ermeniyi bir azeriyle aynı tutmuşum,azerinin birisi gördüğüm ermeniyi gebertirim diyor vs.

İnsanların eşitliğini savunduğum için türk düşmanı ilan edildim ama gerçekten bağnaz ve yobaz bir site olduğu kesin.

O yüzden putlaştırıcı ilan etmeyin beni,Ne zaman bu forumda her fırsatta Atatürk'e laf sokanlar kalkıcak benimde aklımın ucundan Atatürk lafı bile geçmeyecek,forumu din eleştirisi amacıyla kullanacağım.

tarihinde Vahşi Diktatör tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hakim sana cevap verme gereği bile duymuyorum, konunun dışına taşıyorsun, başka başlıkta olayları buraya taşıyorsun ve olayla hiç alakası yok.

Hacı, sen hala dayatmalarına devam ediyorsun, bırak bu işleri, Atatürk eleştirilmeye başlandı, yakındada bu tabunuz yıkılıp, gidecek ve ben çok mutluyum. Sende dövün, dövündüğün kadar, küçük çocuklar gibi hopla zıpla dur istediğin kadar.

İ feelgood, değil Atatürk'e ben Muhammed'e bile nerde küfür etmişim, hakaret etmişim onu göster, forumdan defolup gideyim. Bende senin gibi küfre ve hakarete karşıyım. İfeelgood, ben sadece atatürk'ü putlaştıranları kınıyorum, sen öyle bir profile sahip değilsin gözümde, neden üstüne alınıyorsun? Anlamadım. Ben o arkadaşları, forum üyesi sıfatımla kınıyorum. Burada bir şeyler ifade edebilmek adına başka bir sıfatada ihtiyaç duymuyorum.

Yargıçların dinlenmesi olayına değinmişsiniz o apayrı bir konu, bence bütün üst düzey bürokratlar yasal olarak dinlenmeli, bunları denetlemeli birileri, çünkü onların içinden neler çıktığı aşikar, bırak ergenekonu, fuhuş çetesine üye olan mı dersin, neler neler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

oğlum siz hastasınız,atatürke sövülüyor yöneticiler düşünce özgürlüğü diyor atatürkü sevmek suç oldu sen hala kemalist forum diyorsun,bu forum atatürk düşmanlığıyla bilinen bir site.

o değilde geçende onyedi nikli bir üyenin iletisi gözüme takıldı hem islamdan hem atatürkden paralel şekilde her ikisinede kin öfke kusan sözler sarfediyo.

Allahın izniyle Atatürkün liderliğinde iman gücüyle siperlenmiş atalarımızın kanlarıyla kazanılmış toprakları adam marks,ın yok lenin,in malıymış gibi sözler sarfediyo.

ya git marksınıda lenininde che guaveranıda al git nerde yaşadılarsa orada yaşa.

polat alemdarında dediği gibi osmanlı tokadı lazım bunlara vurdunmu serecen yere bıza moku gibi yapıştırıcan: :D:D

tarihinde michaelscoffield tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasiye sığınarak Atatürk'e hakaret edenler sağolsun; Demokrasinin suyundan mıdır, havasından mıdır nedir, Türk ulusuna demokrasinin yararlı olamayacağını düşündürdüler bana. Ülkesini bağımsızlığa kavuşturan bir önderin, koşullar içinde yapılabilir olanın en iyisini yaptığını göremeyen insanlar, Türk yurttaşı olarak kullandıkları hakların tümünü onun etkisiyle sağladıklarını bildikleri halde, savsaklayıcıdırlar. Bilmiyor olamazlar çünkü dtp'ye veya akp'ye oy kullanırken, "seçme ve seçilme hakkı"nın Atatürk dönemi öncesinde yürürlükte olmadığını, ilkokul derslerinden anımsarlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

atatürk,ü sevmiyosun,islam,ıda aynı şekilde sevmiyosun.demekki sen Allah korusun 3.cü dünya savaşı çıkıp türkiye toprakları x bir veya bir kaç yabancı devletin sömürgesi hegemonyası olursa benim bundan bir gocunmam yerinmem olmaz ben sadece kendimi düşünür yer,içer gezerim türkiye olmadı almanya oda olmadı singapur vsvs benim için din,vatan,bayrak,özdeğerler farketmez.BEN BUNU ANLIYORUM AÇDIĞIN KONUDAN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERİN YAKLAŞIMINDAN.

tarihinde michaelscoffield tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasiye sığınarak Atatürk'e hakaret edenler sağolsun; Demokrasinin suyundan mıdır, havasından mıdır nedir, Türk ulusuna demokrasinin yararlı olamayacağını düşündürdüler bana. Ülkesini bağımsızlığa kavuşturan bir önderin, koşullar içinde yapılabilir olanın en iyisini yaptığını göremeyen insanlar, Türk yurttaşı olarak kullandıkları hakların tümünü onun etkisiyle sağladıklarını bildikleri halde, savsaklayıcıdırlar. Bilmiyor olamazlar çünkü dtp'ye veya akp'ye oy kullanırken, "seçme ve seçilme hakkı"nın Atatürk dönemi öncesinde yürürlükte olmadığını, ilkokul derslerinden anımsarlar.

Senin o oy kullanma dediğin hak da antik yunan'a dayanıyor ona bakarsan. Ömrünün geri kalan kısmını da ilkokul derslerinden anımsadığın şeylere endekslemen, sorununun kaynağı aslında. Bu Türkiyedeki dikte edici eğitimin suçudur. Lippmann diye bir herif var adını duydun mu? Sen Walter Lippman'ın kuramını kanıtlayacak en ideal prototipsin. İnsanlara seni denek olarak sunup, birşeyler öğretmek gerekli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ataturk e hakarette ederim, kufurde ederim.. elestirir, överimde, severimde.. bundan sana ne???

sen kim oliyorsunda kimin kimi sevmesi gerektigini söyliyorsun..?

guzelde söylemissin aslinda, ataturku dayatacaz sizi ezecez ve siz özgur kalamicaksiniz demissin.. afferin, niyetini acik belli etmissin..

biriyle ugrasmak onun buyuklugunu gösteriyorsa, muhammed ataturkunden kat ve kat buyuk demektir.. bu forumdada gayet acik, bak bakalim nasil muhammedle ugrasiyorlar.. :)) ( cocuk gibi yazip, davraniyorsun.. buyumeye baslasan iyi edersin.. )

Hadi Atatürk'e bir hakaret etde görelim. Ancak aşağılık, kişiliksiz ve onursuzlar, hayatlarında bir balta'ya sap olamamış karaktersizler Lenin, Stalin, Atatürk, hatta ve hatta Einstein gibi Dünya tarihine damga vurmuş (Çeşitli Şekillerde) İnsanlara hakaret edecek kadar acizleşirler.

3 kuruşluk siyasal bilginizle, liberal safsatalarınız ve koyunlaşmış güdülerinizle millet'e hikaye anlatıp durmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deus, atatürk, lenin, stalin, hatta ve hatta einstein ne gibi bir bağ kurdun anlayabilmiş değilim. Bu arada atatürk'ü eleştirenler sadece liberaller değil. Öte yandan liberallerin 3 kuruşluk siyasal bilgiye sahip olduğu kanısına nerden vardın? Bence bu forumda siyasal bilgisi epey yüksek liberaller mevcut. Düşüncelerini paylaşırız paylaşmayız her şeyi çok güzel ifade ediyorlar, ortaya koyuyorlar.

Micheal, çok güzel anlamışsın, ciddende benim için pek bir şey ifade etmiyor bayrak, din vs. hiç birine tapmıyorum.

İskicap, atatürkün o koşullar içinde en iyisini yapıp yapmadığını değil, atatürk'ün putlaştırılmasını tartışıyoruz, konuya bu açıdan yaklaşırsanız iyi olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

o değilde geçende onyedi nikli bir üyenin iletisi gözüme takıldı hem islamdan hem atatürkden paralel şekilde her ikisinede kin öfke kusan sözler sarfediyo.

Allahın izniyle Atatürkün liderliğinde iman gücüyle siperlenmiş atalarımızın kanlarıyla kazanılmış toprakları adam marks,ın yok lenin,in malıymış gibi sözler sarfediyo.

ya git marksınıda lenininde che guaveranıda al git nerde yaşadılarsa orada yaşa.

polat alemdarında dediği gibi osmanlı tokadı lazım bunlara vurdunmu serecen yere bıza moku gibi yapıştırıcan: :D:D

la yürü,senin gibi islamcılaramı kaldı Atatürk'ü savunmak.

sen git eşşekler vadini izle aklın ermez bunlara.

tarihinde Vahşi Diktatör tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu forum gayet "ateist"bir forum..kemalist bir forum değil kesinlikle..

fakat son zamanlarda medyada düşünce özgürlüğü,demokrasi(!) adı altında çokca atatürk eleştirileri yapılmaya başlandı ki bunlara eleştiri diyemeyiz,resmen karalama kampanyası çünkü..

demokrasi adı altında bu eleştiriyi yapanlar çok normal karşılanıyor fakat bu eleştirilere cevap verenler her nedense putçu kemalist ilan ediliyor.

forumda da gördük bunu,çoğu arkadaş Atatürk ilkelerini benimsediği için putçu oluyor.

gerçekten yazık!

ünsal oskay'ın dediği gibi(ki kendisi marxisttir),

"Atatürk türk halkının başına gelmiş ve gelecek olan en büyük rahmettir,o bambaşka birşeydi.."

Link to post
Sitelerde Paylaş

20.yy'ın en büyük dehalarından biri olan Vladimir Ilic LENIN dahi Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında övgüyle bahsederek dehasını överken, Lider'lik vasfını yüceltirken, diğer bir 20 yy dehası ve hatta en büyük dehası Albert EINSTEIN; Mustafa Kemal ATATÜRK'ün siyasal kabiliyetleri yetenekleri açısından hayranı olduğunu belirtirken, Türkiye'de dünün Sorosçuları, apolitikleri bugün kalkıp entellektüellik taslamak adına basitleşerek, ucuzlaşarak ATATÜRK'e dil uzatabilmektelerdir. Acı olan şudur ki; bunu yapan şahsiyetsizler, yobaz ve gerici ayak takımı ile işbirliği içerisindedirler. Tıpkı Medya patronları gibi, satılık kalemler gibi.

Bu ülke'de Sosyalist olmasa da birçok Devrim gerçekleşmiş ve halk düşünsel anlamda ilerici bir bakış açısı yakalamıştır, ülke mandacılıktan bağımsızlığa kavuşmuştur, en azından bir dönem için... bunu başaranda Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

la yürü,senin gibi islamcılaramı kaldı Atatürk'ü savunmak.

sen git eşşekler vadini izle aklın ermez bunlara.

Acaba diyorum, Mürted haklı mı?

Yani bazen öyle şeyler söylüyor, öyle davranıyorsun ki, gerçekten Atatürk düşmanları kadar hizmet ediyorsun onlara.

Türkiye diğer İslam ülkeleri gibi bir ülke değil. Farkındaysan biz laik bir ülkeyiz ve bu ülkenin müslümanları İslam hukukuyla yönetilen veya İslam'ın açıkça uygulandığı ülkelerin müslümanları gibi değil.

Din forumunda sürekli tartışırız ve bunu da sıklıkla belirtiriz. Hatta Türk müslümanlarına "light müslümanlar" der bazı arkadaşlar.

Atatürk bu ülkede bu kadar insan tarafından seviliyorsa, sen de biliyor olmalısın ki o insanların %90'ı müslüman. Öyle ya da böyle..

Türk müslümanlar, tıpkı Michael'ın da belirttiği gibi, kendi dinlerini yaşamalarına, hristiyanların egemenliği altında kalmaktan kurtardığına sevinir ve minnet duyarlar. Bu sadece işin dini yönü. Yani benim tanıdığım oldukça dindar insanlar vardır ve sırf bu nedenle bile Atatürk'ü çok sever ve minnet duyarlar. Bu onlar için önemlidir.

Atatürk bir zamktır. Sağcıyı solcuyu, müslümanı ateisti, komünisti faşisti bir araya getirebilen bir bileşen gibidir.

İdeolojiler ve inançlar üstü, ortak bir simgedir.

Üslubunu değiştir, önüne her gelene de saldırma. Her başlıkta, her önüne gelene böyle davranıyor, ilgili ilgisiz herkese hakaretler ediyorsun. Lütfen daha ciddi şeyler yaz ki insanlar seni ciddiye alsın.

Bu bir UYARI'dır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...