Jump to content

VE ARAPLAR ALLAHI YARATTI ...islamiyet öncesi ve sonrası araplar ..


Recommended Posts

Image

İslam doktrininde Muhammed, müslümanlara deve sidiği önermeden 1,000 yıl önce Mayalar çikolata yiyordu. Meksika'da 2,500 yıllık çikolata bulundu. Arkeologlar, Meksika'nın Yucatan yarımadasında, mayalardan kalma bir tabakta 2,500 yıllık çikolata kalıntısı buldu. Çikolatayı içecek olarak kullandıkları bilinen Mayaların, çikolatayı katı yiyeceklerde de sos olarak kullandıkları anlaşılıyor.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in getirdiği devrim, araplar için yeniydi ve heyecan uyandırıcıydı, özellikle köleler ve ezikler için. Ama içeriğini tam olarak bilmiyorlardı zaten kuran ayetleri siyasi deklarasyon maddeleri olduğu için 23 yılda tamamlanmıştır ve kuran'ın son halini muhammed de bilmiyordu ve kitap olarak muhammed kuran'ı hiç görmedi. Bugün akp'nin CB modeli maddelerini okumadan etmeden evet kampanyasına Fatih Çekirge gibi aklı başında insanlardan katılım varsa, muhammed'in de aynı belirsizlik ortamında halk tarafından, ilerisi görülemeyen devrimleri umut ile destekleniyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
On ‎28‎.‎4‎.‎2014 at 00:49, democrossian yazdı:

Gerçi kim şehit etti desinler? O da sıkıntı...

 

:D Ciddi bir sıkıntı hem de... Rivayetlere bakalım yine... Bunlara göre, buna Ayşe ilaç içiriyormuş. Tabii güya iyileşsin diye... Ama ölsün diye içirmesi, hatta zaten hastalanmasından Ayşe'nin yiyeceklerine kattığı zehirlerin sorumlu olması da olası. Çünkü babası ona Muhammed'in son kullanma tarihinin dolduğunu, çünkü amacın yerine geldiğini, Mekke'nin ele geçirildiğini ve oraya gelip burnunu sokmaması için Medine'de öldürülmesi gerektiğini söylemiştir.

 

Ayşe de çocuk yaşta verilip hayatının zindan edildiği bu heriften zevkle intikam almıştır. Rivayetlerden gitmeye devam ediyoruz, bu uydurmaların artık ne kadar aslı astarı varsa, onu da bilmiyoruz. İslam baştan aşağı yalanla örülü, asla güvenilemeyecek bir yalan çukurudur. Ama biz önümüzde olana bakalım: Bu anlamış işi ama artık kalkamadığı için çaresizmiş. Bir ara kendine geldiğinde "bana ilaç içirmeyin demedim mi" diye söylenmiş ve tekrar yatağa bitkin yığılmış.

 

Öldürülmekte olduğunu anlamış ama artık çok geç... :D Öldüğünde de cesedi ile ilgilenen olmamış. Şöyle söyleyeyim: Veda hutbesi dedikleri olayda toplanan o mahşeri kalabalık nerede bu öldüğünde? Niye o veda hutbesindeki mahşeri kalabalık gibi bir cemaat cenaze namazını kıldı diye tek rivayet yok? Cenaze namazını melekler kıldı, Cebrail imam oldu diye var! :lol: İyi tamam da insanlar niye kılmadı yahu? :D

 

Len bazen yaşadı mı yoksa bu herif diye bir şüphe duymuyor değilim... :D

 

Tabii bu rivayetler mezhep yaratmak için uydurulmuş da olabilir. Bu olasılık yüksek. Çok yüksek hem de... Ben Muhammed'in yaşadığına inanmıyorum. Böyle biri yoktu, yaratıldı. İşin aslı bu da, bunu tepe tepe kullanıp işi bitince öldürdüler olasılığı az da olsa var gibi geliyor.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 months later...

Evet, cahiliye panayırları önemliydi. Geleneksel fuarlar gibi, yabancı kentlerden gelip giden insanları bir araya topluyordu ve mekke'nin ticaretini ve sosyal yaşamını da etkiliyordu. Ayrıca Kureyş lehçesinin Arapçaya hâkim olması bu panayırlar sayesinde olmuştur. Muhammed'in kendi kabilesi Kureyş'te, mekke'nin fethine kadar birkaç sahabe dışında islam'a ve muhammed'e inanarak, kendini "ben elhamdülillah müslümanım" diye tanıtan olmamıştı. Buna rağmen kuran arapçası, kureyş dili olarak biçimlenmiş ve ilahi destekle vahyin dili olmuştur ama "sana seb'ul mesaniyi verdik" ne demek hâla anlayabilmiş değiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...