IFeelGood 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Aslındra son söz sizde kalsın diyecektim çünkü tartışma kısırdöngüye dönecekti. Ama farklı şeyler söylediniz.. Samimiyet derken eleyştri derken neyi kast ediyorsunuz... AKP eleştrisi mi her zaman yapıyorum. Liberal arkadaşlara yönelik bir eleştri mi her zaman saç baş birbirimize giriyoruz ve de saçımın olmaması avantajını kullanıyorum... Bakın demişsiniz. Eleştri ayrı dalga geçmek ayrıdır.... Tamda ben onu dedim. Artık eleştri yok dalga geçme var magazin kültürü oluşturuluyor demiştim zaten.. Bu hiç de sağlıklı olmayan bir ortamın doğmasına neden oluyor... Sayın misssecret... sosyalizmi savunuyorum ve liberal arkadaşlarla sürekli tartıyırız. Bu nasıl taraftarlık anlamadım. Önce nefretinizi söylediniz şimdi de dürüstlüğe getirdiniz.. Benim dürüstlüğümü sorgulayacağınıza sosyalistlerle liberallerin farklı olduğunu öğrenseniz daha iyi olmaz mı... Karşınızdakinin hatasını bulma arayışına girmek yerine aynaya bakıp "acaba bnim bir hatam var mı" deseniz, desek daha sağlıklı bir diyalog kurulucağından kuşkum yok... saygılarımla EDIT Sayın I feel, Sözünüz Atatürk meselesiymiş pardon geç anladım.. Atatürk'ü bende yri geldiğinde eleşktiriyorum yri geldiğinde de doğrularını ortaya koyuyorum. Ben sizin eleştirilerinizden, AKP'ye veya liberallere bakışınızdan falan sözetmedim ki. Siz niye kendinizi karıştırdınız? Eleştiri yok, magazin var demişsiniz ama ben magazin falan göremiyorum. Tam da tersi, istemediğimiz kadar politize olduk son aylarda ve bütün bu olanlar da o yüzden oldu. Forumu ağırlıklı olarak politize edenler, kendi düşüncelerinin ve yayın organlarının Ateistforum şubesi gibi kullananlar engellendi, engellenecek de. Sözüm Atatürk meselesi değildi, yine çarpıtmışsınız. Günlerdir tartışılan mesele Atatürk, Atatürkçülük ve sözde liberallerin dinci ağzıyla tacizi, provokasyonuydu. Ben objektif olacağım diye sözde liberallerin konuşma ve savunma hakkını korumaya çalışırken, diğerlerinin taciz edilmesine de izin vermem, vermemeliyim. Siz aylar boyu taciz edilenlere karşı aynı duyarlığı göstermediniz. Samimiyetsizsiniz. Kimin Atatürkçü olup olmadığıyla ilgilenmedim hiç, ilgilenmiyorum da. Kimseye de kalkıp "Aaa, niye sevmiyorsun Atatürk'ü" demedim. Atatürk'ü eleştirmek modasına da bulaşmadım, hiç de bulaşmayacağım. Ben ve benim gibiler geçmişte yaşamıyor. Geçmişe dönüp hayaletlerle savaşanlara "kendinize gelin" diyoruz. Bütün olay budur. Ve yine söyleyeyim, Atatürkçüyüm. İsnad ettikleri, edecekleri sıfatlar da zerre kadar umurumda değil. Ülkenin geldiği hale bak... Atatürk'ü seviyorum, Atatürkçüyüm diyen sorgulanıyor ve suçlanıyor.. Yazıklar olsun.. Link to post Sitelerde Paylaş
hallac 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi (düzenlendi) Sayın I Feel, lafınızı anlamaya çalışıyorum ama yine de çarpıtmakla suçlanıyorum... kutlamak lazım sizi İnsanların varlık sebebi sanki birilerini suçlamak. Suçlamak için doğduk, suçlamak için yaşıyor gibiyiz EDIT Laaa nasıl canımı sıkmayam. Senin gibi bir adamın diline düştüm. Bundan daha vahim bir durum olabilir mi Aralık 3, 2009 tarihinde hallac01 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Lafınızı anlamaya çalışıyorum ama yine de çarpıtmakla suçlanıyorum... kutlamak lazım sizi İnsanların varlık sebebi sanki birilerini suçlamak. Suçlamak için doğduk, suçlamak için yaşıyor gibiyiz Aynen öyle, çarpıtıp suçlamakla işe başladınız. Onun yerine en başından okuma zahmetine girseydiniz. Ludwig'in atılma nedenini baştan sona çarpıtarak başladınız zaten. Link to post Sitelerde Paylaş
Afrodit 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Mahallesinde kilise çanının sesini duymak istemeyenler kadar, cami minaresi görmek veya ezan duymak istemeyenler de doğal. Hata bunu referanduma döküp sonucun suçu halka atmaktır. İsviçre korkaktır, donakratik görünmek isteyen tam bir korkak. Bizim diyanet daha cemevlerine uygunluk vermiyor, İsviçre halkı minare yıkmış çok mu? Ah ümmi kardeşlerim, işiniz gücünüz minare kubbe. Minareye çıkıp ezan okuyan da yok artık. Ne işinize yarayacak, bunu da anlamıyorum ya. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Başlık gereksiz iletilerden temizlendi. Link to post Sitelerde Paylaş
kafir 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Yasağı destekliyorum. Diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanmalı. Müslümanlar köpek gibi çoğalıyorlar. Avrupalılar bunlara bir çare bulmalı. Yoksa 50 sene sonra Avrupada kol bacak kesimleri, namaz kılmayanları öldürmek gibi olaylar olabilir... Link to post Sitelerde Paylaş
YuRTSeVeR 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi (düzenlendi) İsviçre bağımsız ülke. AB ülkesi de değil. Kendi iç işlerine kimse karışamaz. Minare bir simgedir. İsviçre'nin göbeğinde bir İslam simgesi taşımasının anlamı ne? Adamları bayrakları bile haç.. Hristiyan kökenli ülke.. Türkiye'de bir İsviçre kilisesi inşan edilmesine siz sıcak bakıyor musunuz? Hadi belki utanıp da olsun diyebilirsiniz ama, diyanet buna izin verir mi? İstanbulda çan kulesinde koca bir kırmızı haç olan bir kilise inşasına izin verilir mi? Buna Müslüman Türk'ler kabuslarında bile izin vermezler. Siz bu iletinizle hiç samimi değilsiniz. Hep bana zihniyetini hala sürdürüyorsunuz. Bıraksalar ve mümkün olsa İsviçreyi fethedip bir İslam ülkesi yapmak istersiniz. Ya da her tarafını cami ve minare ile doldurur, adamları haraca bağlarsınız.. Sizi gidi insanlık düşmanları sizi. . Kimi kandırıyorsunuz.. Sevgili hacı Ne alakası var şimdi. Türkiye de Avrupa Birliği üyesi değil. Peki AIHM'in aldığı kararlar Türkiye'yi bağlamıyor, yaptırım olarak uygulanmıyor mu? Karar AIHM'e götürülecek ve %100 iptal edilecek. Siz de burda etekleriniz zil çalarken hevesiniz kursağınızda kalacak. Siz resmen hukuk düşmanısınız, elinizden gelse mahkemeyi etkileyip kararı engellersiniz. Kararın ne olacağı belli, neden bu kadar zorunuza gidiyor? Bu arada size müslüman olduğumu söylemedim, saldırı için yanlış yerden girip baltayı taşa vurdunuz. İsviçre medeni bir ülke olabilir; ama bu karar gibi hukuğu hiçe sayarsa olacaklar bellidir. Ayrıca bunun yaratacağı sonuçlar altından da kalkamazlar. Öyle veya böyle bu karar geri çekilecek. İzlemeye devam edin diyorum Saygılar. Aralık 3, 2009 tarihinde YuRTSeVeR tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Yasağı destekliyorum. Diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanmalı. Müslümanlar köpek gibi çoğalıyorlar. Avrupalılar bunlara bir çare bulmalı. Yoksa 50 sene sonra Avrupada kol bacak kesimleri, namaz kılmayanları öldürmek gibi olaylar olabilir... Paranoyanın bu kadarıda fazla bence. Link to post Sitelerde Paylaş
Starr 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Paranoyanın bu kadarıda fazla bence. İrandaki Şah'larda paranoya etmemişti Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi İrandaki Şah'larda paranoya etmemişti Bir İran geyiği tutturdunuz gidiyorsunuz. Sanki 30 sene öncenin İran'ında yaşıyoruz. Link to post Sitelerde Paylaş
zensen 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi inaçlı ve müslüman olduğum halde camiye pek gitmişliğim yoktur,gezip görmek amaçlı gittiğim zamanlar dışında. özellikle beyoğlunda kiliselere gittiğim kadar camilere hiç gitmedim..kiliseleri severim,mimarileri bir harika fakat fazla tapınak duruşları var.Her ne kadar loş ve soğukta olsa kültürel bir zenginlik ve bu yüzden kiliseleri de severim.camilerde yapılan ibadet ise gündelik hayatın çok dışında.Ayakabılarınızı çıkarmak ve başınıza bir eşarp bağlamak zorundasınız..cenaze ritueli gibi bir din algım olmadı hiçbir zaman.Ama buna rağmen camiler benim kültürümün bir parçası..özellikle geceleri ışıklandırılmış cami ve minareleri de cok severim. isviçre halkının çoğu hristiyan ama yeni yapılan minare inşaatlarına yasak koyulması bence islama karşı bir tavır değildir..çünkü yasaklanan şey minare yapımıdır,camiler değildir. minare yapımı dini bir gereklilik değildir ayrıca.bence abartmaya hiç gerek yok. Link to post Sitelerde Paylaş
Andromeda 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Sevgili Pante: Öncelikle duruma şöyle bakalım. Minareler neden yasaklandı? Yasaklanmasının nedeni neydi? Referanduma götürülme gibi bir seçeneği hangi objektif ölçüt belirler? Şehrin atmosferi gerekçe gösterilmişse, şehrin atmosferinin ne şekilde daha iyi olduğuna kim karar verir ve bu daha iyi ne kadar objektif bir durumdur? Bunların tartışılması lazım. Haa, karar zaten AIHM'den geri dönecektir. Bu kadar sevinilmesine bir anlam veremiyorum. İsviçre'nin yaptığı hukuksuzluğun iptal edileceğini hep beraber bekleyip göreceğiz. Sevgiler Din dersi görmek istememek veya "cemevim ibadethane sayılsın" demek insan hakkı değil değil mi müslümanlara göre?... Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Bir İran geyiği tutturdunuz gidiyorsunuz. Sanki 30 sene öncenin İran'ında yaşıyoruz. pek farkı olduğunu sanmam Link to post Sitelerde Paylaş
YuRTSeVeR 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Din dersi görmek istememek veya "cemevim ibadethane sayılsın" demek insan hakkı değil değil mi müslümanlara göre?... Sevgili Andromeda Bunun konuyla ne alakası var, senin ülkende doğru düzgün ne yürüyor ki bu durum düzgün olsun? Zoruunlu din dersi bir insan hakları ihlalidir. Üstelik sadece aleviler için değil müslümanlar için de. Herkese zorunlu olarak hanefilik mezhebinin fikirleri dayatılıyor. Türkiye'de o kadar mezhep varken müslüanlar bu duruma nasıl itiraz etmiyor, anlamakta güçlük çekiyorum. Bu ayrı bir tartışma konusu. İsviçre'nin göz göre göre hukuku çiğnediğini görmektense, neden müslümanların uygulamalarından bahsedip karşı savunma geliştiriyor, durumu çarpıtıyor, ajite ediyor ve suyu bulandırıyorsunuz? Yani bu düşünce mantığınıza göre El Kaide ikiz kulelere saldırdı diye, ABD'nin Afganistan'da uyguladığı terör son derece meşru oluyor. Açıkçası müslümanlarla kısas konusunda gayet iyi anlaşabileceğinizi düşünüyorum. Saygılar. Link to post Sitelerde Paylaş
Muhendis 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Hani milli iradeye saygı? Bizde AKP'yi seçenler milli irade de İsviçre'deki halk patlıcan mı? Orda devlet böyle bir karar almadı ki, halka sordular halk yasaklansın dedi. Bunun inanç özgürlüğü ile de alakası yok. Adamlar camiyi yasaklamadılar ki, yeni minare yapımını yasakladılar. İslamiyette minerasiz camide namaz kılınmaz diye birşey yok. İsviçre halkının milli iradesine saygılı olalım. Link to post Sitelerde Paylaş
YuRTSeVeR 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Hani milli iradeye saygı? Bizde AKP'yi seçenler milli irade de İsviçre'deki halk patlıcan mı? Orda devlet böyle bir karar almadı ki, halka sordular halk yasaklansın dedi. Bunun inanç özgürlüğü ile de alakası yok. Adamlar camiyi yasaklamadılar ki, yeni minare yapımını yasakladılar. İslamiyette minerasiz camide namaz kılınmaz diye birşey yok. İsviçre halkının milli iradesine saygılı olalım. Böyle olmak için çok mu uğraşıyorsunuz bilmem ki. Siz değil misiniz sabahtan akşama kadar laiklik elden gidiyor çığırtkanlıkları yapan? Madem Akp şeriatçı, madem akp % 47 oy alabiliyor, demek ki halk laikliğin kalkmasını istiyor. Sen neden Türkiye halklarının iradesine saygı göstermiyorsun da İsviçrelilerin iradesine saygı gösteriyorsun? Yarın laikliği referanduma taşısalar kabul edecek misin? 1 Ya kabul edeceksin; ki bu senin azınlığı çoğunluğa mahkum ettiğin, hukuk devletinin kurallarını iplemediğin ve insan haklarını ihlal ettiğin anlamına gelecek. 2 Ya da kabul etmeyeceksin ve bu da senin riyakarlık yaptığını gösterecek. Herhangi birisini seçebilirsin Saygılar. Link to post Sitelerde Paylaş
Muhendis 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi (düzenlendi) Böyle olmak için çok mu uğraşıyorsunuz bilmem ki. Siz değil misiniz sabahtan akşama kadar laiklik elden gidiyor çığırtkanlıkları yapan? Madem Akp şeriatçı, madem akp % 47 oy alabiliyor, demek ki halk laikliğin kalkmasını istiyor. Sen neden Türkiye halklarının iradesine saygı göstermiyorsun da İsviçrelilerin iradesine saygı gösteriyorsun? Yarın laikliği referanduma taşısalar kabul edecek misin? 1 Ya kabul edeceksin; ki bu senin azınlığı çoğunluğa mahkum ettiğin, hukuk devletinin kurallarını iplemediğin ve insan haklarını ihlal ettiğin anlamına gelecek. 2 Ya da kabul etmeyeceksin ve bu da senin riyakarlık yaptığını gösterecek. Herhangi birisini seçebilirsin Saygılar. Ben Türkiye Halkı'nın iradesine saygı göstermiyorum demedim ki. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak öyle bir hakkım yok. Ben diyorum ki Türkiye Halkı'nın iradesine saygı gösterin diye demokrasi çığırtkanlığı yapanlar İsviçre Halkı'nın iradesine de saygı göstersinler. Minare yapılmasını engellemek inanç özgürlüğünü engellemek değil. Camii yapılmasını engellemek inanç özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı olabilirdi ama minaresiz camii olmaz diye birşey yok. AKP'nin İslamcı olduğunu herkes biliyor tüm dünya biliyor bir siz bilmiyorsunuz herhalde. Laikliğin referanduma sunulmasıyla minarelerin referanduma sunulmasını mukayese ediyorsanız çok ayıp ediyorsunuz. Ayrıca buyursunlar laikliği referanduma sunsunlar bakalım ne çıkacak? Türkiye'de insanların ekseriyesinin laiklikle sorunu yok. Bir takım malum siyasilerin sorunu var. Aralık 3, 2009 tarihinde Muhendis tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Siempre 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi isviçre hükümetini bu karardan ötürü tebrik ederim, akp gibi minare çığırtkanlığı yapanlar önce müslüman ülkelerin demokrasilerine baksınlar. bu müslümanlar kadar ikiyüzlü insanlar yok, ülkesinde köpek yerine koyulmayıp batıya göç etmek binbir takla atar sonrada gericiliklerini batıya yaymaya kalkarlar. Link to post Sitelerde Paylaş
YuRTSeVeR 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Ben Türkiye Halkı'nın iradesine saygı göstermiyorum demedim ki. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak öyle bir hakkım yok. Ben diyorum ki Türkiye Halkı'nın iradesine saygı gösterin diye demokrasi çığırtkanlığı yapanlar İsviçre Halkı'nın iradesine de de saygı göstersinler. Minare yapılmasını engellemek inanç özgürlüğünü engellemek değil. Camii yapılmasını engellemek inanç özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı olabilirdi ama minerasiz camii olmaz diye birşey yok. AKP'nin İslamcı olduğunu herkes biliyor tüm dünya biliyor bir siz bilmiyorsunuz herhalde. Laikliğin refenduma sunulmasıyla minarelerin referanduma sunulmasını mukayese ediyorsanız çok ayıp ediyorsunuz. Ayrıca buyursunlar laikliği referanduma sunsunlar bakalım ne çıkacak? Türkiye'de insanların ekseriyesinin laiklikle sorunu yok. Bir takım malum siyasilerin sorunu var. Yok hayır, halk iradesine saygı gösterin diye sendin. Ben de diyorum ki yarın öbür gün gayrımüslimlere yani azınlıklara (lozanda gösterilen tek azınlık gayrımüslimlerdir) farklı yaptırımlar uygulamayı ön gören bir referanduma gidilse ne olacak? Siz halkın iradesine o kadar değer verdiniz ki, ben hızınızı alamayıp laikliği bile kaldırabileceğinizi düşündüm, ama sadece kıvırdınız. Çünkü halkın iradesine saygı göstermek değildi amacınız, sadece müslümanlardan alınmış bir HAK için zil takıp oynamaktı. Dediğim gibi karar öyle veya böyle iptal olacak, hevesiniz kursağınızda kalınca isterseniz bir daha görüşelim. Siz de o zaman pankartlarınızla sokaklara çıkar ve 'İsviçre halkının iradesine özgürlük' diye bağırırsınız. Halk iradesine çok düşkünsünüz ya, çok seversiniz, halkçısınız ya Saygılar. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Aralık 3, 2009 gönderildi Raporla Share Aralık 3, 2009 gönderildi Parti amblemini avatar yapmak serbest mi? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts